EU - DIREKTIVA - PROMET ORUZJEM

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Re: EU - DIREKTIVA - PROMET ORUZJEM

Post by lex-lutor » 25 Aug 2013, 12:50

E sada ga i ti kompliciras.....Ako smo mogli doci do streljiva izvan HR za vrijeme EX-YU sada je to barem 100 puta jednostavnije !
Nemoguće je Nemoguće

stolttom
Skupnik
Skupnik

Post by stolttom » 26 Aug 2013, 19:32

Evo upravo sam se cuo s frendom. Remington 700 varmint uvezen iz Slovenije. Rebec, kao i ranije dovezao na granicu uz uobičajenih 49 EUR troška za izvoznu/provoznu dozvolu. Puška je sa svim davanjima plaćena u Sloveniji (22% DDV). Osim naprijed navedenog, nikakvih drugih davanja. Na granici, sa SL strane ništa, a s naše, kako sam i ranije rekao samo poništenje nabavne dozvole. Puška je isti dan i registrirana.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 26 Aug 2013, 20:32

Mashala! :A28:

Hvala na info!
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 26 Aug 2013, 23:03

Puno hvala.
Head in the City. Hearth in the Field.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 23 Sep 2013, 12:03

stolttom wrote:Evo upravo sam se cuo s frendom. Remington 700 varmint uvezen iz Slovenije. Rebec, kao i ranije dovezao na granicu uz uobičajenih 49 EUR troška za izvoznu/provoznu dozvolu. Puška je sa svim davanjima plaćena u Sloveniji (22% DDV). Osim naprijed navedenog, nikakvih drugih davanja. Na granici, sa SL strane ništa, a s naše, kako sam i ranije rekao samo poništenje nabavne dozvole. Puška je isti dan i registrirana.
Da li neko zna koliko se dugo ceka Slovensko rijesenje dozvole za transfer nakon uplate od navedenih 49 eura?
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

stolttom
Skupnik
Skupnik

Post by stolttom » 24 Sep 2013, 02:18

Mislim da do sada niti jednom nije trajalo jednako dugo, ali nebi smjelo biti duže od pet radnih dana u Postojni.

ante12
Razvodnik
Razvodnik

Post by ante12 » 11 Nov 2013, 03:12

Koga zanima ova direktiva je napokon prevedena i na Hrvatski!
Link je u prvom postu.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 11 Nov 2013, 09:52

ante12 wrote:Koga zanima ova direktiva je napokon prevedena i na Hrvatski!
Link je u prvom postu.
U pravilu ako to trazi nas sluzbenik onda je lov u mutnom. Jer NIGDJE u zakonu ne pise da moras fakturu prevesti na HR jezik, sve ono sto mi moglo zanimati sluzbu pise slovima i brojevima koji su na svim jezicima u EU isti. Znaci izdrkavanje lokalnog sluzbenika.
Nemoguće je Nemoguće

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 11 Nov 2013, 10:10

lex-lutor wrote:.... Jer NIGDJE u zakonu ne pise da moras fakturu prevesti na HR jezik, sve ono sto mi moglo zanimati sluzbu pise slovima i brojevima koji su na svim jezicima u EU isti. Znaci izdrkavanje lokalnog sluzbenika....
ma daaaa.... ali svastika lokalnog službenika ima prevoditeljski obrt... :roll:
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 11 Nov 2013, 12:41

HAhahahhahah...

Dobarrrrrrrrrrr !!!
Nemoguće je Nemoguće

markojelen
Pozornik
Pozornik

Post by markojelen » 09 Dec 2013, 13:20

Kako je sa izvozom iz HR u SLO?
Izdajete EU izvozne papire ili jos uvjek trebam najavu prelazka i spremstvo do granice i onda tamo nesto prijavit policiji?

miki 1
Pozornik
Pozornik

Post by miki 1 » 12 Dec 2013, 13:02

Pozdrav!
Novo iskustvo kod kupovine oružja od privatne osobe u Sloveniji.Eto kupio stayer ssg 69 i procedura je bila sljedeča: Predao sam našu nabavnu čovijeku od koga sam kupio i on je sve odjavio u sloveniji, i tamo su u njihovim službamo odjavili oružje, samo je on doma isprintao jedan papir na kojem je napisao da on meni prodaje oružje i broj svoje osobne i osobne podatke moje i samo su to ovjerili na policiji gdje je odjavljivao oružje i platio nekih 1.5eura i dovezao mi pušku sa nabavnom na granicu tamo sam ga pričekao preuzeo oružje i prijavio u našem Mupu, svaka čast sve jednostavno i super riješeno nisam trebao biti ni u slo Pohvale našim djelatnicima na granici kao i osoblju u Pu..Dok je kolega išao sa našom nabavnom u austriju kupovati i tamo ga teta na policiji odbila da mora doči sa europskom nabavnom i nije riješio ništajer ta nabavna u hrvatskoj ne postoji znači treba važiti naša nabavna koja važi i u našoj zemlji.

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Spinnaker » 12 Dec 2013, 14:19

miki 1 wrote:Pozdrav!
Novo iskustvo kod kupovine oružja od privatne osobe u Sloveniji.Eto kupio stayer ssg 69 i procedura je bila sljedeča: Predao sam našu nabavnu čovijeku od koga sam kupio i on je sve odjavio u sloveniji, i tamo su u njihovim službamo odjavili oružje, samo je on doma isprintao jedan papir na kojem je napisao da on meni prodaje oružje i broj svoje osobne i osobne podatke moje i samo su to ovjerili na policiji gdje je odjavljivao oružje i platio nekih 1.5eura i dovezao mi pušku sa nabavnom na granicu tamo sam ga pričekao preuzeo oružje i prijavio u našem Mupu, svaka čast sve jednostavno i super riješeno nisam trebao biti ni u slo Pohvale našim djelatnicima na granici kao i osoblju u Pu..Dok je kolega išao sa našom nabavnom u austriju kupovati i tamo ga teta na policiji odbila da mora doči sa europskom nabavnom i nije riješio ništajer ta nabavna u hrvatskoj ne postoji znači treba važiti naša nabavna koja važi i u našoj zemlji.
Ista stvar je i iz RH u SLO

a za ovaj drugi slučaj mi je malo čudno
prijatelj je nedavno uzeo pušku u dučanu u austriji i nikakvih problem nije bilo
samo je još morao platiti austrijsku izvoznu dozvolu 60€, i pušku prijaviti na izlasku iz slovenije

markojelen
Pozornik
Pozornik

Post by markojelen » 12 Dec 2013, 14:36

Uvoz iz EU u EU se rjesava sa EU uvoznim i izvoznim papirima. Ne treba se nikakva pratnja do granice ili tamo bilo sta javljati.
Zato i pitam, kako je rjeseno to za izvoz iz HR.
Jel vec samo poslao moje papire (EU uvozno, kopijo OL i osobne) u HR i sad na MUP trazijo najavo prelazka granice, prijavo na granici, pratnjo do granice i izdajo HR papira.
Meni tu nesto ne valja.
Kod nas so vec imali primera uvoza iz HR ali sad su sve rjesavali sa EU papirima. Ali mislim da Osjecka upravna enota nima pojma kako ..

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Spinnaker » 12 Dec 2013, 16:11

e moj markojelen

kod nas ti svaka enota ima svoja pravila, točnije svaka baba na svakom šalteru ima svoju viziju kako bi trebala ići procedura

meni je privatna osoba poslala svoji nabavnu dozvolu (slovensku)sa već svim unaprijed ispunjenim podatcima

ja sam otišao u svoju policijsku postaju i odjavio oružje, gospođa koja radi na šalteru me je samo pitala kako mislim dostaviti oružje u republiku sloveniju, te sam joj odgovorio da ODMAH - OSOBNO vozim pušku na Obrežje te se nalazim sa kupcem i prijavljujemo je policijskom djelatniku na granici. on je samo provjerio serijski broj na papirima i oružju, te je sebi kopirao jedan primjerak nabavne dozvole te je to bilo to.

Samo da napomenem da u mojoj "enoti" rade tri predivne gospođe koje nikad nisu nervozne, uvijek ti daju savijet i odgovor i uvijek se sve lijepo dogovorimo. Vjerujem da ako si "ti" bahat ili bezobrazan ili joj lijepo ne obasniš stvari onda su i one isto takve prema "tebi"....mada nije ni to uvijek pravilo

Ali kako se kaže, lijepa rijeć otvara svaka vrata

markojelen
Pozornik
Pozornik

Post by markojelen » 12 Dec 2013, 18:31

Kod nas je isto, svaka enota radi razlicito. Ali zato postoji zakon o oruzju. Kad nesto ne valja (obicno lose za stranko/mene), tad se zove na MUP ili se citira clankovi iz zakona ;)

Nigdje ne mogu da pronadjem sta o EU direktivama u vasom zakonu o oruzju, koje bi se nanosile na uvoz ili izvoz oruzja u drzave clanice EU. Ne nadjem ni EU formulare..

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Spinnaker » 13 Dec 2013, 21:10

markojelen wrote:Kod nas je isto, svaka enota radi razlicito. Ali zato postoji zakon o oruzju. Kad nesto ne valja (obicno lose za stranko/mene), tad se zove na MUP ili se citira clankovi iz zakona ;)

Nigdje ne mogu da pronadjem sta o EU direktivama u vasom zakonu o oruzju, koje bi se nanosile na uvoz ili izvoz oruzja u drzave clanice EU. Ne nadjem ni EU formulare..
Kod nas jos nema e.u. formulara,ali vas e.u. formular kod nas vrijedi

markojelen
Pozornik
Pozornik

Post by markojelen » 14 Dec 2013, 20:40

Bas sam dobio reply na strelec.si. Jedan nas je kupio kod vas oruzje. Otisli so na policijsko upravo sredit papire, onda je bez pratnje do granice i najave prelazka granice izvozio oruzje. Na granici je pitao jel treba jos sta ali niso bili zainteresovani ..

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Spinnaker » 14 Dec 2013, 21:50

markojelen wrote:Bas sam dobio reply na strelec.si. Jedan nas je kupio kod vas oruzje. Otisli so na policijsko upravo sredit papire, onda je bez pratnje do granice i najave prelazka granice izvozio oruzje. Na granici je pitao jel treba jos sta ali niso bili zainteresovani ..
:A28:

markojelen
Pozornik
Pozornik

Post by markojelen » 15 Dec 2013, 11:49

Spinnaker: Na kojoj policijskoj postaji ili upravnoj enoti si odjavio oruzje? Imas mozda kontakt?

Post Reply