Posjedujes 357 Mag, koristis 38 Spc! Prekrsaj ili...

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
zhrvoje
Skupnik
Skupnik

Re: Posjedujes 357 Mag, koristis 38 Spc! Prekrsaj ili...

Post by zhrvoje » 08 Jan 2014, 16:12

U ducanu da bi kupio streljivo moras pokazati dozvolu za oruzje. Tvoje ime i ostali podaci se upisuju u knjigu i ta je knjiga onda predmet provjere od strane inspekcije.
Da je prodaja 38 special na dozvolu od 357 mag protuzakonita vec bi odavno mnogi ducani imali problema i prestali to prodavat.
nemojmo trazit probleme tamo gdje ih nema.
Nek se javi jedna osoba koja je imala problem sto ima streljivo 38 special a nema oruzje u tom kalibru nego u 357 mag.
Hunting is getting as close as you can, shooting is getting as far away as possible.
https://youtube.com/channel/UCnDcMjnFpvRMCtlVHqFqUVQ

skviki
Razvodnik
Razvodnik

Post by skviki » 08 Jan 2014, 16:43

to bas ja htio reci

tu placete kako ld nece nist da napravi
a vi sami palite vatru tamo gdje nema ni dima
pa nisu policajci idioti ili tupani da neznaju da u ,357 ide 38spec
jer u lov nosis .357 a streljana ,38 nije bas isto na meti ali tu je ;)
tj obavi misiju privikavanja na revolver i zahvat mete

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 08 Jan 2014, 17:21

skviki wrote:to bas ja htio reci

tu placete kako ld nece nist da napravi
a vi sami palite vatru tamo gdje nema ni dima
pa nisu policajci idioti ili tupani da neznaju da u ,357 ide 38spec
jer u lov nosis .357 a streljana ,38 nije bas isto na meti ali tu je ;)
tj obavi misiju privikavanja na revolver i zahvat mete
Uopce ne mislim da su policajci ,tupani,! Niti mi nije bitno sto mogu kupiti kod trgovaca!!!
Po meni je stvar sasvim jasna...ako nemam dozvolu za 38 Spc, ne smijem ga ni posjedovati
bez obzira ako posjedujem 357 Mag...jel zakon veli da sam u prekrsaju...e jebem li ga...niti
mi se svidja niti mi je drago...zato sam i pitao..
Head in the City. Hearth in the Field.

dejandlesk
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by dejandlesk » 08 Jan 2014, 17:51

Opet smo na početku problema, zakoni. Napisani su tako da ih ni onaj tko ih je napisao ne razumije. Mogli bi biti puno kraći, jednostavniji i djelotvorniji. Kad bi to tako bilo, ne bi trebalo tumačiti zakone, te ne bi bilo mogućnosti da se zakoni prilagođavaju kako kome treba i kompliciraju život svima nama. Moj savjet je da se pitanje uputi Službi za odnose s javnošću MUP-a. Odgovor vjerojatno nećete dobiti, pa je time sve sređeno.

Lars
Razvodnik
Razvodnik

Post by Lars » 08 Jan 2014, 21:28

Postao/la zhrvoje dana 08 sij 2014, 16:12

nemojmo trazit probleme tamo gdje ih nema.
Upravo tako...
Ja osobno ne bi pisao ovdje ono što nije provjereno. Nije prekršaj, kao ni .44 spec za .44 mag. Vrlo jednostvano,
što je i potvrdila stručna osoba.
Ali nisu svi kao ja, netko jednostavno voli pisat, pisat i pisat.......
Moram pitat moderatora da li je zakupio dovoljno mjesta na serveru!?

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 08 Jan 2014, 23:12

To su vec krajnosti, vjerovatno je mala sansa da ce netko pilati do te mjere ali kod nas se nikada nista ne zna....

A sa druge strane, kad smo vec jako precizni, pitanje za Milju Kuna ????

Gdje se kod nas moze kupiti LOVACKO STRELJIVO za kalibar 7.9 ?!?

Jer ako meni u OR pise lovacka puska kalibra 7.9 mm onda je logicno da takvo streljivo postoji na trzistu.
Nemoguće je Nemoguće

zhrvoje
Skupnik
Skupnik

Post by zhrvoje » 08 Jan 2014, 23:29

Tko god ti je u oruzni list upisao 7.9 kao kalibar je kreten.
A mene i generalno jako zivcira koristenje tog kalibra "7.9" u normalnom govoru posebno kad to ime koriste lovci i strelci...
Hunting is getting as close as you can, shooting is getting as far away as possible.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 09 Jan 2014, 00:20

zhrvoje wrote:.....Tko god ti je u oruzni list upisao 7.9 kao kalibar je kreten....
Ne, nikako milsim da je napravio bas ispravnu stvar, jer imam dvije tandjare reg.kao lovacko oruzje samo u jednom OR pise 7,9mm a u drugom 8x57.

Ako bi se vec trazila dlaka u jajetu kako onda opravdati vojnu municiju sa kojom svi pucamo na tekmi i na kojoj jasno pise da je 7,9 a ne 8x57...

Znam ja sto ti hoces reci no kada dodje do nekog sranja onda postaje bitno samo ono sto pise na nekom papiru koje ima neciji pecat i potpis.
Nemoguće je Nemoguće

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 09 Jan 2014, 01:40

lex-lutor wrote:
zhrvoje wrote:.....Tko god ti je u oruzni list upisao 7.9 kao kalibar je kreten....
Ne, nikako milsim da je napravio bas ispravnu stvar, jer imam dvije tandjare reg.kao lovacko oruzje samo u jednom OR pise 7,9mm a u drugom 8x57.

Ako bi se vec trazila dlaka u jajetu kako onda opravdati vojnu municiju sa kojom svi pucamo na tekmi i na kojoj jasno pise da je 7,9 a ne 8x57...

Znam ja sto ti hoces reci no kada dodje do nekog sranja onda postaje bitno samo ono sto pise na nekom papiru koje ima neciji pecat i potpis.
Slazem se sa tobom, Lex. Nazalost...ne mozemo se pouzdati u misljenje struke, vec ostajemo
na milost i nemilost onome kako ce to netko protumaciti...a oni koji bi se trebali pobrinuti da
se to dovede u red...sute...zasto...ne znam!

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 09 Jan 2014, 11:06

Woolf Blaser wrote:..a oni koji bi se trebali pobrinuti da se to dovede u red...sute...zasto...ne znam!

ZAto jer je RED normalna stanje drustva u kojem je zakon jasan i jedanko primjenjiv na SVE i SVAKOG, a to naravno kod nas nikom ne odgovara.
Nemoguće je Nemoguće

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 09 Jan 2014, 16:39

Na nekim oružjima piše 357mag /38 spc , a upisuju samo 357 , ja sam konkretno pitao zašto ne upišu i 38 spc , odgovor je bio da oni znaju da se kod 357 može koristiti i 38 spc. i da nema problema.

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 09 Jan 2014, 17:46

Berto wrote:Na nekim oružjima piše 357mag /38 spc , a upisuju samo 357 , ja sam konkretno pitao zašto ne upišu i 38 spc , odgovor je bio da oni znaju da se kod 357 može koristiti i 38 spc. i da nema problema.
Tko ,oni,!? Ako su u ZOO ta dva ,kalibra, odvojena!? Vidim da me neke kolege pocinju pogresno
shvacati...po meni bi bilo logicno da je dozvoljeno koristenje oba metka u gunu kalibra 357 Mag!
Ali, to nigdje ne pise, a ne zelim biti u sivoj zoni! Najmanje sto zelim je ,napraviti problem tamo
gdje ga nema,...a jos manje snositi posljedice zbog neceg toliko banalnog kao sto je nedozvoljeno
posjedovanje metka koji nije naveden u OL!
Ispricavam se svima koji su se nasli povrijedjeni ovom temom i hvala svima na odgovorima.

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 09 Jan 2014, 18:35

kod registracije oružja u mupu uredno sam tražio i pitao da mi se oba kalibra upišu na oružni list jer tako piše na oružju , dobio sam odgovor da ne kompliciram(jer sam inzistirao ) i da mogu slobodno koristiti oba metka , a sad što čovjek da radi kada dobije takav odgovor , prijatelj je kupio taurus raging judge koji koristi i uredno na njemu piše .454 CASULL, .45 COLT, .410 GA , baš me zanima što su mu upisali u oružni list.

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 09 Jan 2014, 18:40

Zanimljivo...bome bi i ja volio znati sto su mu upisali u OL.
Hvala Berto.

zhrvoje
Skupnik
Skupnik

Post by zhrvoje » 09 Jan 2014, 18:44

Woolf Blaser wrote: Ispricavam se svima koji su se nasli povrijedjeni ovom temom i hvala svima na odgovorima.
Ma kolega nitko nije povrijedjen :)
Cijelo vrijeme pricamo da ima onih koji prate ovaj forum i cekaju da nesto nadju da nas zajebu...
Nekom nadobudnom ovo bi moglo dati neke cudne ideje...

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 09 Jan 2014, 20:44

Kolega...oprosti jos jednom...palo mi je to na pamet!

skviki
Razvodnik
Razvodnik

Post by skviki » 09 Jan 2014, 20:55

pitao sluzbeno u pu (radio nabavnu pa mi se "omaklo" )
sluzbeno i zakonski nitko ti nemoze zabraniti koristenje .38spec u .357 mag jer su to 2 ista metka
po kalibru/cahuri tj ista kalibarska grupa... amen .
edit: pitao isto za browning blr u s&w .460 ,rekao mi lik ako ju uzmem (stalno mi ruger no1 napameti)
i zakonski mogu u nju trpati .454 casull .45 lc .45 skofild (za taj prvi put cuo) po njihovim listama kalibra isti kalibar/cahura
jer je njima kod kalibra koji pisu ,je istampani na oruzju npr .357 i u njegovu kalibarsku grupu ide i .38 spec
tako i S&W .460 u njegovu kalibarsku grupu idu jos ta 3

i jos mi lik rekao da im stalno nadopunjavaju bazu s novim oruzjem
pitao i za reloading ,kaze zasada ne ,dok se nedogovore tko ce preuzeti skolovanje za to
eto policija dopusta ali nece nitko da preuzme skolovanje na sebe

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 09 Jan 2014, 21:53

skviki wrote:....pitao i za reloading ,kaze zasada ne ,dok se nedogovore tko ce preuzeti skolovanje za to
eto policija dopusta ali nece nitko da preuzme skolovanje na sebe
Mozda sam te krvio shvatio ali zar smo mi opet vec katolici od Pape ???

Skola za RELOADING kao takva ne postoji nigdje u EU, postoji zapravo tecaj za rukovanje explozivnim tvarima koji bi bio vise nego dovoljan za sve zainteresirane strijelce i lovce. Cilj tecaja je osnovno upoznavanje sa karakteristikama exp.sredstava koja se koriste pri punjenju i moguce posljedice, cuvanje, skladistenje itd.

Zar je moguce da vise nema strucnih ljudi u MUP i da svi samo stvaraju probleme a nitko niti ne pomislja ponuditi zdravo razumno rijesenje na opcu korist. Da covjek popizdi ....reloading je bio prisutan u HR jos od WW2 i onda se netko sjeti 60 godina poslje da ljudi zapravo nemaju pojma sto rade, jer iskustva stara 20.30 ili vise godina sigurno ne znace nista..

Vec njusim kako ce se razvijati stvar: Osnovat ce se neka XX-agencija sa ovlastenjem da drzi tecaj sa cijenom od soma ili dva kuna za 10-k skolskih sati i dobit ces papir koji dokazuje da si odslusao teme A-B-C-D i E a naravno da ce takav papir imati i rok trajanja te ce ga trebati obnoviti svakih x godina za X love !
Nemoguće je Nemoguće

skviki
Razvodnik
Razvodnik

Post by skviki » 09 Jan 2014, 21:55

a znas i sam da zivimo u hrvistanu
nebih se cudio de se to i ostvari ,al bar da krene nesto

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 09 Jan 2014, 22:36

Pa, policija nema nista s tim...niti ih se tice...policija samo provodi slovo zakona. Naravno
da policija moze osigurati strucne ljude za takve eventualne tecajeve...ali nije ona ta koja bi
pokrenula takvu inicijativu! Opet se vracamo na saveze...a u savezu jedini tko pokusava nesto
uciniti je gosp. Wagner...ako se ne varam, covjek je poslao i neki upit prema savezu...po svemu
sudeci, odgovor nije dobio, a ima tome par mjeseci.

Post Reply