Blagostanje u RH..... konačno!

Kritički komentari događaja vezanih i nevezanih za oružje, kod nas i u svijetu. Moderirani forum - vrijeđanje, međusobne svađe i mali forumski ratovi se ne toleriraju. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Post Reply
dejandlesk
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Blagostanje u RH..... konačno!

Post by dejandlesk » 31 Jan 2014, 01:20

Slušam vijesti i oduševila me domišljatost naše Vlade kako pobijediti krizu, te od naše zemlje stvoriti svjetskog ekonomskog lidera. Uvođenje poreza na igre na sreću će riješiti sve probleme nacije. Netko uplati listić, dobije masnu lovu, plati ogroman porez i država izlazi iz banane. Da je tek nekom palo na pamet da država iz proračuna uplati EURO JACKPOT i dobije lovu.... Stvarno sam zabezeknut razinom inteligencije vodećih ljudi. Kapa dolje (napomena, kapa se obično skida na sprovodu).

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Re: Blagostanje u RH..... konačno!

Post by Woolf Blaser » 31 Jan 2014, 03:37

Dijelim tvoje ,odusevljenje,! Mene je jos vise impresioniralo to sto su uzeli lovu iz drugog
mirovinskog stupa, sto ce uvesti porez na nekretnine, porez na kamate...eto kako smo
brzo dosli do feudalnog sustava...porez na sve...na zrak koji disemo...a posebno sam
sretan sto su sve to uspjeli napraviti, a da nisu nicim, ama bas nicim morali dirnuti u svoja
preuzvisena prava.
Head in the City. Hearth in the Field.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 31 Jan 2014, 09:21

Da smo samo malo pametni napravili bi isto sto UKRAJINCI, na zalost dok raja ne izadje na ulice i ne pocisti svu tu ekipu kod nas ne moze biti bolje.
Nemoguće je Nemoguće

Žac
Razvodnik
Razvodnik

Post by Žac » 31 Jan 2014, 09:39

Ništa od toga neče ostvariti ova Vlada, ali dala je "odličnu" ideju slijedećoj.Napravili su to namjerno i odgodili za 2016 da mogu "normalo" i bez brige izgubiti izbore.Rade to jer stvarno nemaju traga što dalje.Da se razumijemo ne očekujem ništa i od slijedeće jer trenutno u Najljepšoj našoj nema opcije koja ima jasnu viziju kamo u perspektivi, koji su naši nacionalni interesi, što čemo razvijati u slijedećem desetljeću, u kojem pravcu, zašto i kako, čemo upregnuti svoje resurse. Neču više o tome, lovi me lagana depresija, jer u zemlji koja ima sve Bogom dane resurse mi se uspijemo tako upropastiti da nas je,želim li mi to priznati ili ne,sram.

mirkof
Razvodnik
Razvodnik

Post by mirkof » 31 Jan 2014, 12:51

Situacija je prilično jasna i imaš samo dvije opcije. Ili ćeš podebljavat prihodovnu stranu ili smanjivat rashodovnu. Nema trećeg. Niti jedno nije dobro za ljude jer nažalost previše ovisimo o rashodovnoj strani (previše ljudi je u mirovini ili direktno ovisi o proračunu).

I tu ih moram malo opravdati da je ipak za sve najvećim dijelom krivo nasljeđe. Mi smo se 20ak godina zajebavali, dijelili radna mjesta u državnoj upravi šakom i kapom, uništavali državnu imovinu, išli u penziju s 30 godina i sl i nije nas zabrinjavalo da će kad-tad to doći na naplatu. E, pa, sad je došlo do grla. Nije da narod nije kriv, sve smo mi to tolerirali, čak i podržavali i u krajnjoj liniji izabrali sami. Sanader je gurao dva mandata, nije se sam izabrao. Da, političari su napravili golemu štetu ali mi smo svi odgovorni jer smo im mi to dali.

Svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje. Dokle god je nama bitnije tko je što bio u ratu od prije 60 godina i dokle god spominjemo komunizam kojeg nema već preko dva desetljeća umjesto da se bavimo konkretnim problemima sadašnjice dotad nam neće biti bolje.

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 31 Jan 2014, 17:48

Mirkof...to sto se vladajuci oslovljavaju na svojim susretima sa ,drugovi i drugarice, nije
samo floskula! Narod je glasao za one koji su se razmetali sa postenjem,socijalnom osjetljivoscu...
Nama su svi problem, umirovljenici, zaposleni u Drzavnoj upravi...
Zasto kod nas nije bavljenje politikom volontiranje!? Eto primjer Svedske,Norveske,Finske...
nema sluzbenih auta, nema benificija, nema povlastenih mirovina...Bavljenje politikom kod
njih je jednostavno cast! Bogate zemlje, uredjene zemlje...nemaju ni blizu luksus kojeg
se nasi ne odricu ni po cijenu da naplacuju porez na kisik bolesnoj djeci! Premijerka Ontaria
nema sluzbeni auto, ne ceka je povlastena mirovina, ne moze ni kavu popiti na racun Drzave,
kad ju hoce popiti ceka u redu gdje i ostali gradjani. Nema povlastenih...nitko nije i ne smije
biti vrijedniji od drugoga! Ako tebi ovo sto se radi ne lici na izdrkavanje komunjara, onda stvarno
ne znam sto je to! Zaposljavanje samo za podobne, benificije za podobne, dobar zivot samo
za podobne...cisti, jebeni komunizam u 21 st.

dejandlesk
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by dejandlesk » 31 Jan 2014, 20:22

Ima jedna "mala" razlika. Nekad su podobni živjeli 20 puta bolje od naroda. Koji je omjer danas? Seljačka je buna izbila jer je Tahi uzimao 20%, turski Harač je iznosio 15-20%.... ali dobitak na Lutriji sve to može preokrenuti, tako da je blagostanje i prosperitet ipak moguć.

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 31 Jan 2014, 21:33

Prosperitet i blagostanje!? Mislim da ni nasi unuci to nece dozivjeti u Lijepoj nasoj...nazalost!

Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 01 Feb 2014, 07:37

Trebali bi da imaju imalo morala odstupiti......pa samo kad pogledaju malo u susujedstvo vidjeli bi slično, da vole svoju zemlji i da poštuju njezine građane daš ostavku ako neznaš kuda ideš i kako dalje.......
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....

technotronic
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by technotronic » 01 Feb 2014, 15:06

Nešto razmišljam, sada Nizozemska sve više restricira lake droge za strance, a tu bi mi mogli ubrat svoj dio kolača. Legalizirat travu, lude gljive i buniku, i to skupo naplačivati strancima... i još kurve, naravno. Ali, to je živa utopija... Kad bi jedan Bozanić sa Kaptola zavikao ''ne'' sodomi i gomori u 'rvackoj, marva bi ga pozorno pratila ko ovce, mada bi time direktno sebi izbijali kruh iz usta...

dejandlesk
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by dejandlesk » 01 Feb 2014, 16:54

Još da ukrajinke dođu prosvjedovat, k nama.... Bilo bi dobro i za nas i za njih. Šta mislite, one jadne u toplesu prosvjeduju na onoj njihovoj zimi. Kod nas je puno toplije, a nas bi učinile sretnijima. :lol:

technotronic
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by technotronic » 01 Feb 2014, 17:02

ako treba, mogu kod mene i prespavat.... :lol:

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 01 Feb 2014, 19:37

technotronic wrote:Nešto razmišljam, sada Nizozemska sve više restricira lake droge za strance, a tu bi mi mogli ubrat svoj dio kolača. Legalizirat travu, lude gljive i buniku, i to skupo naplačivati strancima... i još kurve, naravno. Ali, to je živa utopija... Kad bi jedan Bozanić sa Kaptola zavikao ''ne'' sodomi i gomori u 'rvackoj, marva bi ga pozorno pratila ko ovce, mada bi time direktno sebi izbijali kruh iz usta...
Ne moras se brinuti, OVA VLAST od prvog dana do danas nije NISTA DOBRO naprivaila za narod, samo za partiju i podobne...
Nemoguće je Nemoguće

Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 01 Feb 2014, 20:01

technotronic wrote:ako treba, mogu kod mene i prespavat.... :lol:
Kaj si ponorel.....trebaju naj prije k meni da ih u Toplicama okupam..... :A18:

technotronic
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by technotronic » 01 Feb 2014, 20:16

a de buš ih opral,kad je Svilec ne mlake ke si muži i babe riti namačeju fništil... plus toga, i Napoleon je sojoj babe pisal naj si pizdu ne potpire kjeden dan predi nek se vrne, ka bo mela praf bapsku dehu

Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 02 Feb 2014, 15:40

Je ali ja sam malo stariji pak više nisam zainteresirana za takve duhe....bolj mi paše bez duhe....čista i meka i podatna ....
A bazeni ne delaju, to znaju svi ... ali imamo tople vode po mlakah!!!! :A18:

Post Reply