Hatsan Dominator 200w

Zračnice/Lufterice, plašljivci...

Moderator: karabalic

derba
Civil
Civil

Hatsan Dominator 200w

Post by derba » 06 Feb 2014, 01:23

Pozdrav!
Dali netko zna konkretno gdje bih mogao nabaviti Hatsan Dominator 200w u kalibru 5.5.
Zanima me ta puška ,ali je nema gdje god sam tražio.

Hawk
Satnik
Satnik

Re: Hatsan Dominator 200w

Post by Hawk » 06 Feb 2014, 09:11

I dobro ti nama došao na forum...
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

derba
Civil
Civil

Post by derba » 06 Feb 2014, 12:09

Hawk!
Neznam zašto me pere osjecaj u tvom postu da sam nešto propustio kad sam napisao svoj post , pa te ljubazno molim da mi na to i ukažeš. Forumu sam pristupio prije malo više od godinu dana, pa ako nesudjelujem u raspravi neznaci da nepratim zanimljive teme i skupljam znanje. Za slucaj da sam pogrešno shvatio tvoj post ...eto, hvala na dobrodošlici.

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 06 Feb 2014, 15:52

a žašto ja... derba... tebi nebi smio zaželiti dobrodošlicu na forum...???
ali kad već pitaš... ja bi recimo, na tvome mjestu, u prvom postu bar lijepo pozdravio forumaše od kojih očekuješ koristan savjet.
Tako (skoro) uvijek brže dobiješ odgovor na tvoj upit...
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

derba
Civil
Civil

Post by derba » 06 Feb 2014, 20:06

E ovo sad je više nego picajzliranje al ajde...

Lijep pozdrav forumaši !

Napisao bih ovaj pozdrav velikim slovima da naglasim svoj ogromni propust ,ali bi tada opet netko pomislio da galamim pa bolje mir.

Hawk !
Kad nekome stvarno zaželiš dobrodošlicu ne pocinješ recenicu sa "I" i na kraju umjesto tockica interpunkcije stajao bi usklicnik.

Ovo je zadnje što cu o ovome napisat i ispricavam se svima na forumu zbog svog propusta.

karabalic
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by karabalic » 06 Feb 2014, 22:56

Uvoznik za Hatsana je Induchem. Probaj njih kontaktirati!
Volim crno pa makar i ofarbano.......

derba
Civil
Civil

Post by derba » 07 Feb 2014, 11:18

Hvala za informaciju ,zvat cu ih. Dobio sam jednu informaciju da je sada u 2. mj. negdje u Njemackoj sajam lovackog oružija tj. predstavljanje noviteta za navodno iskljucivo trgovce(zastupnike) ,pa od 3. mjeseca idu naruđbe prema proizvođacima. To bi moglo opravdat trenutacnu siromašnu ponudu po trgovinama.

derba
Civil
Civil

Post by derba » 07 Feb 2014, 17:14

Napokon informacija, ali za mene razocaravajuca ....nazvao sam uvoznika za Hatsan -Induchem i oni su mi rekli da Dominator 200w 5.5 nemogu nabaviti i više ga nece uvoziti ,i da nepostoji mogucnost pojedinacne naruđbe bez obzira na vrijednost ili što drugo jer je minimum 100 kom. za naruđbu, a nemaju potraznju toliku u hr. Uljudno su mi ponudili ,a ja prihvato sugestiju za Gamo cfx royal 5.5 te ju idem danas pogledat uživo, pa se možda i ponovim, sve ce biti stvar "ljubavi na prvi pogled "

Moderatorima ..... može lock na temu , hvala

Iggy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Iggy » 07 Feb 2014, 18:17

Gamo CFX je puno bolji od bilo kojeg Hatsana, ako ti se svidi i imaš novaca kupuj.

derba
Civil
Civil

Post by derba » 08 Feb 2014, 00:20

Uzeo danas gamo cfx royal i gamo optiku 3-9x40 ,nije bilo ns airkinga nadam se da ce gamo izdržati. Osim svega plasticnog vec navedenog(okidac,nišani...) sve ostalo jako uglađeno dijeluje. U biti jako sam zadovoljan kupovinom sad samo da upotpunim ugođaj gađanjem i to je to. Nemam skoro nikakvo iskustvo sa zracnicama ,mislim nikada nisam imao svoju.

Image

Image

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 9 times
Been thanked: 17 times

Post by jolly » 08 Feb 2014, 04:13

Svaka cast! Skupio si informacije i rijesio nabavku, sve u 48 sati!
To se zove efikasnost!
:A28:
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 08 Feb 2014, 19:27

Derba, nemoj zaboraviti prijaviti tu zracnicu u nadleznu PU ili PP, mislim da ti treba 40 ili 70kn biljega... naravno ako je kalibra veceg od 4,5mm i brzine zrna vece od 200m/s, ako nije, zanemari ovaj post

LP
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Iggy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Iggy » 09 Feb 2014, 00:31

Imao sam dugo Gamo Hunter 440, nije imala plastični okidač,samo prednji nišan sa metalnim štitnikom. Jako dobra puška.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 09 Feb 2014, 01:23

Moj Hunter 440 nije imao stitnik prednjeg nisana, nego sam morao staviti onaj sa M48/K98
okidaca se ne sjecam bas, mislim da je bio metalni... ali sto mi nije pasalo kod istog, je kad povuces okidac do kraja, jedva su ga 2/3 bile vani, ostatak "potone" u prorez jer ne ide prema natrag, nego, natrag gore pod 45°... to me je uzasno zivciralo...
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 09 Feb 2014, 02:49

jolly wrote:Svaka cast! Skupio si informacije i rijesio nabavku, sve u 48 sati!
To se zove efikasnost!
:A28:
Podsjeti me ovo na kolegu lovca4545! :D

Cestitam kolegi na prinovi! :A25:
Head in the City. Hearth in the Field.

derba
Civil
Civil

Post by derba » 09 Feb 2014, 12:11

Mike_Torello hvala za podsjetnik ,da moram ici u Mup jer je 5.5 cal i 220m/s dobio sam onaj papir za prijavu jedino mi nitko nije rekao za biljege ..Hvala...
Na cfx-u mi sa necini da je takav slucaj s okidacem bar ovako na suho ,sutra cu ga ponijeti na selo pa cu ga malo testirati.
Probat cu sam upucat optiku iako imam besplatno upucavanje u trgovini gdje sam kupio . Procitao sam dosta o tome nadam se da necu ništa shebat.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 09 Feb 2014, 14:24

provjeri si jos za biljege prije nego kupis, kao sto rekoh nisam siguran jeli 40kn ili 70kn, kako bilo javi nam da znamo....

Iggy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Iggy » 10 Feb 2014, 01:41

To je jaka puška pa povedi računa o streljivu, prilikom samog pucanja ćeš vidjeti koji je metak dobar. Neki ima loš kalup pa zrak prođe mimo njega i klip udari u čelo kao da je cijev bila prazna. Tu nema ni brzine ni pogotka, ako metak valja puška ima mekši zvuk i klip nježnije sjedne. To se posebno osjeti kod jačih pušaka, meni je na Gamu bilo tako.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 10 Feb 2014, 07:08

Metak se sastoji od zrna, cahure, kapisle i baruta, ovdje je rijec samo o zrnu tj diaboli tocnije kad je zracna puska u pitanju.

derba
Civil
Civil

Re: Gamo cfx royal 5.5

Post by derba » 10 Feb 2014, 21:12

Evo danas napokon otišao na selo i pripremio sve za upucavanje optike po principu ovdje na forumu i mogu reci da sam to uspješno obavio bez vece zavrzlame . Za pocetak sam ispucao 100-150 dijabola i umorio se od silnog hodanja do mete i nazad al nebitno. Prvo sam upucao na 10m ,što mi se u teoriji dok sam citao forum cinilo bezveze, ali sve ima svoje zašto i kako. Poslije sam upucao na 25m i onda sam postavio metu na 50m ali nisam dirao optiku vec sam tražio po okomici koliko treba podici da bi se pogađalo u sredinu (neznam dali se to uopce tako radi ,ali mi se nije dalo stalno šarafat po optici). Shvatio sam i da je naj bolje u biti gađati na 25-30m jer sam imao osjecaj da diabola putuje cijelu vjecnost do mete. E sad o cfx-u... dijabole su rws hobby 5.5 .Primijetio sam da mi prilikom stavljanja diabole prstom u cijev neuđe košuljica dovoljno te ju zatvarac malo sažvace ,brzo sam tome doskocio i uzeo si komad silka od silkerice koja je taman za to i ok. Znalo se desiti da dijabola završi dublje u cijevi, a vecina se osjeti onaj klik kad sjedne u ležište. Grupe su po meni bile ok uz vjetar, ali sam se malo razocarao probojnošcu (malo sam više ocekivao ) možda griješim. Sa optikom sam zadovoljan nije mrdnula nigdje i sve što sam htjeo na njoj podesiti to sam i napravio. Okidac hmmm toliko sam procitao o njemu ...kao prvo na mojem cfx je plasticni ,nije mi toliko težak ima možda.. ustvari dosta dug hod i zna onako plasticno zaškripati. To ce vjerojatno biti prva sljedeca investicija u GRT-4. Opruga ce vjerojatno biti druga investicija naravno u nitro piston zbog još manjeg trzaja i trajnosti . Zasad bi to bilo sve ukupni dojam +4

Post Reply