NABAVNA DOZVOLA
Re: NABAVNA DOZVOLA
Kod kupnje oruzja imas rok od 8 dana, (mislim radnih) da se pojavis u svojoj maticnoj postaji sa oruzjem i ispunjenom nabavnom dozvolom, ako oruzja nema u njihovoj bazi podataka onda cekas da ubace u sistem sifru i ime tvoga oruzja,
za to vrijeme je moj pistolj bio kod njih, otprilike mjesec dana , ali dosao sam u zadanom roku.
Ocu od jednog mog prijatelja su oduzeli pusku jer nije dosao na registraciju u zadanom roku, zakon je tu jasan i sve pise u zakonu o oruzju.
Neka me netko ispravi ako grijesim.
Mozda u nekim postajama toleriraju neke izvaredne situlacije ali ja se sa tim ne bi igrao
za to vrijeme je moj pistolj bio kod njih, otprilike mjesec dana , ali dosao sam u zadanom roku.
Ocu od jednog mog prijatelja su oduzeli pusku jer nije dosao na registraciju u zadanom roku, zakon je tu jasan i sve pise u zakonu o oruzju.
Neka me netko ispravi ako grijesim.
Mozda u nekim postajama toleriraju neke izvaredne situlacije ali ja se sa tim ne bi igrao
u roku od 8 dana predaješ zahtjev za registraciju. oružje ni po čemu/komu ne ostaje u policiji, nego s kopijom nabavne doma i u sef.
ja sam s spomenutom kopijom nabavne kupovao i streljivo te nastupao na takmičenjima (trebalo im je 3 mjeseca da upišu pušku u bazu podataka). imao sam slična iskustva s još dva pištolja i jednom starom ferlaškom bokericom.
nikakvo slanje novog oružja na ivan vučetić. kod novog oružja za koje ne postoje podatci u komp.bazi šalje se pismeni zahtjev u centralu u zg sa svim dokumentima oružja (npr. upute za uporabu, carinska deklaracija i sl. iz čega je jasno vidljiv proizvođač, model, kalibar i veza sa predmetnim oružjem-ser.broj). djelatnica pu eventualno mora uz asistenciju policijskog puškara i fotografa poslikati staro oružje koje se naknadno i šalje u ivan vučetić, ako iz fotografija nisu uspjeli utvrditi proizvođača i model.
ja sam s spomenutom kopijom nabavne kupovao i streljivo te nastupao na takmičenjima (trebalo im je 3 mjeseca da upišu pušku u bazu podataka). imao sam slična iskustva s još dva pištolja i jednom starom ferlaškom bokericom.
nikakvo slanje novog oružja na ivan vučetić. kod novog oružja za koje ne postoje podatci u komp.bazi šalje se pismeni zahtjev u centralu u zg sa svim dokumentima oružja (npr. upute za uporabu, carinska deklaracija i sl. iz čega je jasno vidljiv proizvođač, model, kalibar i veza sa predmetnim oružjem-ser.broj). djelatnica pu eventualno mora uz asistenciju policijskog puškara i fotografa poslikati staro oružje koje se naknadno i šalje u ivan vučetić, ako iz fotografija nisu uspjeli utvrditi proizvođača i model.
Ja sam imao rabljeni pistolj kupljen u RH prije upisan samo proizvodjac bez modela, uglavnom bit svega je da u roku osam dana predas zahtjev za registraciju , prilozis ispunjenu nabavnu i oruzje.
A nista valjda ce mi sutra stici nabavna nazad iz Slovenije. Nosim je u postaju zajedno sa oruzjem na vjestacenje pa cu vidit sta ce mi reci oni na sve to. Valjda nece morati slati u Zagreb jer cu opet morati cekati mjesecima vjerojatno, a i nije ugodan osjecaj da druge osobe rukuju novim pistoljem daleko od tvojih ociju. Ne bih bio odusevljen kada bi se vratio sa oznakama udarne igle na cjevi
Vidim da svatko ima drugacija iskustva i to je sve o tom po tom nazalost.
Vidim da svatko ima drugacija iskustva i to je sve o tom po tom nazalost.
ko rano rani mošnja
-
Fitzgerald11
- Pozornik

Pozdrav,imam pitanje u vezi produzenja oruzanog lista?koje obrazce treba donijeti i koje jos papire?koliko se ceka?hvala
Oružani list-ove,kopiju osobne,lovačku iskaznicu sa valjanom markicom ili šta već,70 kn biljega za svaki komad oružja,potvrdu o obavljenom lječničkom pregledu,platiš uplatnicu od 6kn koju ti da službenica,i to je to ako ne trebaš nove oružane listove,meni su produžili za dva dana.
Pozdrav!
Imam jedno pitanje koje je vjerojatno postavljeno već nekoliko puta na ovih 40 stranica ali novi sam pa ih nisam još uspio sve prolistati a ove koje jesam na njima nisam našao odgovora pa ću ipak pitati onda
Uglavnom pripadnik sam HV-a, želim si nabaviti doma pištolj za tu i tamo koje gađanje na strelištu a i zbog nekog osjećaja sigurnosti da znam da ga imam doma, nazovimo to za samoobranu, pa me zanima konkretno koja je procedura za dobivanje dozvole za nošenje i držanje i što točno navesti u obrazloženju razloga zašto "nošenje i držanje"?
Uglavnom liječničku potvrdu sam dobio od firme, obrazac ispunjavam, sef imam...što dalje?
Hvala unaprijed!
Imam jedno pitanje koje je vjerojatno postavljeno već nekoliko puta na ovih 40 stranica ali novi sam pa ih nisam još uspio sve prolistati a ove koje jesam na njima nisam našao odgovora pa ću ipak pitati onda
Uglavnom pripadnik sam HV-a, želim si nabaviti doma pištolj za tu i tamo koje gađanje na strelištu a i zbog nekog osjećaja sigurnosti da znam da ga imam doma, nazovimo to za samoobranu, pa me zanima konkretno koja je procedura za dobivanje dozvole za nošenje i držanje i što točno navesti u obrazloženju razloga zašto "nošenje i držanje"?
Uglavnom liječničku potvrdu sam dobio od firme, obrazac ispunjavam, sef imam...što dalje?
Hvala unaprijed!
kupi 45 kn biljega, popuni zahtjev i priloži potvrdu da si djelatna vojna osoba i najvjerojatnije ćeš dobiti dozvolu za držanje i nošenje u svrhu samoobrane
-
Fitzgerald11
- Pozornik

pozdrav.imam jedno pitanje,kolega bi uzeo od oca pusku tj.kupio pa me zanima kakva je procedura.jel on mora imati polozen lovacki ispit ili iskaznicu streljackog saveza?ili moze kupovati pusku kao i pistolj??
ili položen lovački ispit (sa iskaznicom HLS-a i važećom markicom) ili potvrda o aktivnom bavljenju streljaštvom (članstvo u streljačkom klubu + aktivni natjecateljski status)
eo i ja sam od*ebo plinsko i našo bi nešt zanimljivo.. ali koji da razlog upišem za posjedovanje? naravno samoobrana je nula bodova pa sad neki razlog za držanje oružja u kući..
i di se može nač AK 47 ali da je u polu automatskoj verziji.. bio sam u poziciji da to daavno isprobam malo i zaljubio sam se u ti puškicu
i di se može nač AK 47 ali da je u polu automatskoj verziji.. bio sam u poziciji da to daavno isprobam malo i zaljubio sam se u ti puškicu
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Ne bih te htio obeshrabriti, no bilo bi dobro da se raspitaš u nadležnoj PP ima li kakvih problema oko registracije igračke koju spominješ. Zakon je malo nejasno napisan i može se svakako tumačiti. Uglavnom postoji problem kod registracije oružja koje svojim izgledom podsjeća na automatsko. Nemoj se zaletit istresti lovu, pa onda ćorak. Držim fige!
možeš nabaviti u Sloveniji, al prije toga se raspitaj da li ćeš je moći registrirati
Ili najbolje ti preseliti u Dezelu tamo mozes kupiti i registrirati automatski protuavionski Browning a u Hr nemozes ni poluautomatsku SAIGU zato sto nalikuje vojnom oruzjuSpinnaker wrote:možeš nabaviti u Sloveniji, al prije toga se raspitaj da li ćeš je moći registrirati
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Ne treba pretjerivati.
U Sloveniji se rutinski prodaje oruzje na Hrvatsku nabavnu dozvolu. Uhodan je postupak, jos od prije naseg ulaska u EU. Administrativno se rijesi izvoz za par dana.
U Sloveniji se rutinski prodaje oruzje na Hrvatsku nabavnu dozvolu. Uhodan je postupak, jos od prije naseg ulaska u EU. Administrativno se rijesi izvoz za par dana.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Potpisujem! Nabavka oružja u SLO nije problem. Informacija iz osobnog iskustva. Činjenica je da uvjek možeš naletit na nekog tko je ustao na krivu nogu, no malo strpljenja, poneka lijepa riječ i nema problema.
a možda i Milka (300 Gr)... teti na šalteru... riješi stvar... 
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
ma dobro neka čokolada, kulen.. nije manjak za mene veliki
naravno raspitat se i to sve, do slovenije imam 3 dana jahanja a još da idem bezveze otkinio bi si nogu
naravno raspitat se i to sve, do slovenije imam 3 dana jahanja a još da idem bezveze otkinio bi si nogu
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

misliš... u tri dana objašeš cilu Sloveniju... 
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.