Optika i nosači do 2000 kn za magnum springericu?
Moderator: karabalic
Re: Optika i nosači do 2000 kn za magnum springericu?
Ok,to bi bila preciznost dobre springerice,cep od pive na 40m se moze ocekivati ali grupa od 1,5cm na 50m ,pre optimisticno ocekivanje za Dianin springer,sve sa naslona naravnoBruno Strat wrote:Ja se baš ne bi složio sa ovim da je rijetkost pogoditi čep od piva na 40m. Ja sam sa Slaviom 634 i Airking 3-9x42AO baš na toj udaljenosti imao barem 90% pogodaka u čep. To sam pucao sa dobrim naslonom što znači da je puška dovojno precizna. Druga stvar je što od 10 hitaca "iz ruke" jedva dva puta pogodim ali tu nije kriva puška nego isključivo ja.
Sada imam CZ M-81b i kutija od diabola manje više svaki puta dobije po ušima na 30m.
- Bruno Strat
- Pozornik

Jel ne bi Diana trebala biti bolja od Slavie 634 (ako govorimo o Diani sličnih ili istih karakteristika kao 634) ? Probao sam par Diana i stvarno su me očarale izradom a bome i sa preciznošću. Nažalost, nisam ih probao sa optikom i kvalitetnim naslonom ali mi nešto govori da su ipak generalno preciznije od Slavie.
Netko radi što zna a netko zna što radi...
Nemam osobnog iskustva sa boljim zracnim springerima i optikom.Slaviju 634 koristim cesto ali bez optike tako da ne mogu pogadjati cep od pive 90 posto vremena na 40m ni u snu.Po onome sto sam cuo i vidio neke grupe sa naslona od 2-3cm na 50m uz solidnog strijelca idu sa HW springerima koji slove kao najbolji.Za pogadjanje kuglice 1,5cm sa vise od 50 posto pokusaja na 50m,ne znam,i dalje mislim da je to preoptimisticno za springer zracnicu.To je samo moje misljenje a vise ce ti mozda reci Karabalic ako se pojavi,covjek ima brdo iskustva sa zracnicama.
Ja imam dianu 470TH 4,5 fiksna cijev,a imao sam D31 i D21 pa ti mogu iz prve ruke reči da što se tiče preciznosti diane u odnosu na slaviu nije diana nešto puno preciznija od slavie osim što je ljepše i možda bolje napravljena (ipak je to made in germany)Bruno Strat wrote:Jel ne bi Diana trebala biti bolja od Slavie 634 (ako govorimo o Diani sličnih ili istih karakteristika kao 634) ? Probao sam par Diana i stvarno su me očarale izradom a bome i sa preciznošću. Nažalost, nisam ih probao sa optikom i kvalitetnim naslonom ali mi nešto govori da su ipak generalno preciznije od Slavie.
Što se tiče grupa na 50m D470 može napraviti grupu od nekih 3-4cm sa naslonom,možda bi mogla i bolje ali ima dosta jak trzaj tako da bi to bilo dosta teško..
Od dianinih modela mislim da su najpreciznije D56 TH i D54 Airking zbog toga što imaju sistem za ublaživanje trzaja tako da skoro ne osjetiš trzaj..
Ako imaš novaca uzmi D56TH ako si zagrizao za dianu....
Weihrauch isto tako radi odlične zračne puške koje su u rangu diane,a po nekima čak i bolje...
Sve ovisi koliko si spreman odvojiti za to....
- Bruno Strat
- Pozornik

Hvala za info... Iskreno, meni je Slavia 634 potpuni favorit od svega što sam probao jel je po mom mišljenu odličan omjer cijene i kvalitete. Mislim da se za cca 2500 Kn, koliko košta u kombinaciji sa Airking 3-9x42AO optikom, teško može naći nešto puno kvalitetnije.
Nisam nešto zagrizao na Dianu ali ako bi i uzimao nešto to bi moralo biti 5.5 i izlazne brzine oko 220m/s a možda i nešto više (ali nikako preko 260m/) a tako nešto bi ipak "povjerio" švabi... Uostalom, ni nema takve Slavie nažalost...
Nisam nešto zagrizao na Dianu ali ako bi i uzimao nešto to bi moralo biti 5.5 i izlazne brzine oko 220m/s a možda i nešto više (ali nikako preko 260m/) a tako nešto bi ipak "povjerio" švabi... Uostalom, ni nema takve Slavie nažalost...
Netko radi što zna a netko zna što radi...
Xsisico xs 28m je dobra i jaka puška još bolje cijene, tko nema para za Dianu odličan je izbor. (100 puta bolja od Hatsan-a).
Što se tiče paintball kuglica i gađanja istih s magnum springericom; prošli vikend sam uhvatio vremena i na 35m (mjereno građevinskim metrom od zida do vrha cijevi) u najboljoj seriji mi je trebalo 7 dijabola za pogoditi 6 kuglica
. Probao sam i na 45m ali sa dosta slabijim učinkom, ali kad bi ju uspio pogoditi osmijeh mi nije silazio s lica.
Optika više nije Hawke panorama 4-12x40, trebalo mi je više povečanja ali sad mislim da bi i s panoramom bilo izvedivo. Kada smanjim slike stavit ću ih ako nekoga zanima.
Gađano sa prednjim naslonom (smotana deka) iz sjedečeg položaja. Pušku sam naprijed naslonio na dlan, bez čvrstog hvatanja ali sam shvatio da mi na 45m končanica "pleše" po meti u ritmu otkucaja srca pa sam probao i bez držanja puške na dlanu.
Po mojem mišljenju kod gađanja ovako malih meta bitnu ulogu igra okidač. Nisam čačkao po svom T06 a mislim da ću morati.
Od dijabola, za sada mi najviše odgovaraju crosmanove premier ultra magnum (oko 225-230 m/s), volio bih probati i crosman hollow point. Niti JSB niti H&N ne odgovaraju mojoj cijevi a svi ih hvale
Optika više nije Hawke panorama 4-12x40, trebalo mi je više povečanja ali sad mislim da bi i s panoramom bilo izvedivo. Kada smanjim slike stavit ću ih ako nekoga zanima.
Gađano sa prednjim naslonom (smotana deka) iz sjedečeg položaja. Pušku sam naprijed naslonio na dlan, bez čvrstog hvatanja ali sam shvatio da mi na 45m končanica "pleše" po meti u ritmu otkucaja srca pa sam probao i bez držanja puške na dlanu.
Po mojem mišljenju kod gađanja ovako malih meta bitnu ulogu igra okidač. Nisam čačkao po svom T06 a mislim da ću morati.
Od dijabola, za sada mi najviše odgovaraju crosmanove premier ultra magnum (oko 225-230 m/s), volio bih probati i crosman hollow point. Niti JSB niti H&N ne odgovaraju mojoj cijevi a svi ih hvale
kratki update: panorama je prdnula nakon 500-tinjak dijabola, poslana na popravak i otkako se vratila stoji u kutiji. Dok sam čeko sokola da se vrati sa servisa naručio sam Vector Sentinel 6-24x50 optiku iz Kine i zadovoljan sam; nakon ispucanih 2000 dijabola nisam uočio nikakve probleme s istom. Preporučam!
A što se tiče gađanja paintball kuglica sa springericom na 50m, siguran sam da će i to biti izvedivo uskoro. Odlučio sam isprobati najlaganije JSB dijabole od 13.43 gr (JSB Exact Jumbo RS) i ostao ugodno iznenađen rezultatom. Snaga puške je smanjena na nekih 22-23J a najbolja grupa izgleda obečavajuće.
Ovo je najbolja grupa sa 48 metara, gađano sjedečki sa naslona:
http://s1067.photobucket.com/user/Fotke ... g.html?o=2
Ovo je najbolja grupa sa 48 metara, gađano sjedečki sa naslona:
http://s1067.photobucket.com/user/Fotke ... g.html?o=2