NOĆNO GAĐANJE HRVATSKOG ČASNIČKOG ZBORA
Moderator: Original_G
NOĆNO GAĐANJE HRVATSKOG ČASNIČKOG ZBORA
Pozz svima,
evo "dugo me nije bilo".....nakon Grobnika ponovno na Drenovu.
Slijedi noćno gađanje. Prenosim u cijelosti poziv:
Poštovani,
Hrvatski časnički zbor nakon nedavnog, uspješno provedenog natjecanja "SNIPER KUP 2014", organizira u skladu sa godišnjim programom rada i "NOĆNO GAĐANJE". Noćno gađanje će se održati na strelištu "Vladimir Gortan" na Drenovi, Drenovski put 26, u subotu 09. kolovoza 2014.g. s početkom u 22.00 sata.
Pravila natjecanja su jednostavna:
- natjecanje je pojedinačno
- koristi se malokalibarska puška (serijska-otvoreni ciljnici, standardna-diopter, MK puška sa optičkim ciljnikom)
- za sve tri vrste oružja drugačije su mete, prilagođene tehničkim karakteristikama oružja
- gađa se papirnata meta na 50m i baloni na 100m
- izgled meta i vrijednost krugova bit će poznata dva dana prije natjecanja (četvrtak, 07. kolovoza)
- mete su u pravilu veličinom prilagođene kvaliteti oružja i ciljnika
- kotizacija iznosi 60 kn po disciplini (strijelac može pucati jednu, dvije ili sve tri discipline odnosno sa sve tri vrste oružja)
- u kotizaciju je uključen jedan obrok i piće
- kotizacija se uplaćuje na strelištu neposredno prije natjecanja
- prijave na e-mail: hrvatskicasnickizbor@gmail.com ili na tel 091 4774016
- rok za prijavu je do početka natjecanja, do 22 sata u subotu 09. kolovoza, (nakon početka natjecanja prijave više nisu moguće)
S poštovanjem,
za Organizacijski odbor "Noćnog gađanja"
Hrvatski časnički zbor Grada Rijeke
evo "dugo me nije bilo".....nakon Grobnika ponovno na Drenovu.
Slijedi noćno gađanje. Prenosim u cijelosti poziv:
Poštovani,
Hrvatski časnički zbor nakon nedavnog, uspješno provedenog natjecanja "SNIPER KUP 2014", organizira u skladu sa godišnjim programom rada i "NOĆNO GAĐANJE". Noćno gađanje će se održati na strelištu "Vladimir Gortan" na Drenovi, Drenovski put 26, u subotu 09. kolovoza 2014.g. s početkom u 22.00 sata.
Pravila natjecanja su jednostavna:
- natjecanje je pojedinačno
- koristi se malokalibarska puška (serijska-otvoreni ciljnici, standardna-diopter, MK puška sa optičkim ciljnikom)
- za sve tri vrste oružja drugačije su mete, prilagođene tehničkim karakteristikama oružja
- gađa se papirnata meta na 50m i baloni na 100m
- izgled meta i vrijednost krugova bit će poznata dva dana prije natjecanja (četvrtak, 07. kolovoza)
- mete su u pravilu veličinom prilagođene kvaliteti oružja i ciljnika
- kotizacija iznosi 60 kn po disciplini (strijelac može pucati jednu, dvije ili sve tri discipline odnosno sa sve tri vrste oružja)
- u kotizaciju je uključen jedan obrok i piće
- kotizacija se uplaćuje na strelištu neposredno prije natjecanja
- prijave na e-mail: hrvatskicasnickizbor@gmail.com ili na tel 091 4774016
- rok za prijavu je do početka natjecanja, do 22 sata u subotu 09. kolovoza, (nakon početka natjecanja prijave više nisu moguće)
S poštovanjem,
za Organizacijski odbor "Noćnog gađanja"
Hrvatski časnički zbor Grada Rijeke
Re: NOĆNO GAĐANJE HRVATSKOG ČASNIČKOG ZBORA
Pozz svima,
obavljeno je i noćno gađanje.....noć je bila prava ljetna, mjesec pun-povremeno zaklonjen oblakom, tišina-bez vjetra, odlični uvjeti za gađanje.
Ovaj put smo imali tri discipline MK puškom i kako stvari stoje polako ali sigurno u hrvatsko streljaštvo uvodimo mk pušku s optičkim ciljnikom.
Nastupilo je trideset i troje strijelaca i strijelkinja što je standardni broj natjecatelja u nekoliko zadnjih godina. Iskustva pokazuju da je za snajpersku pušku (pušku sa optičkim ciljnikom) potrebno staviti manju metu od balona koji je bio postavljen na udaljenosti od 100 metara. Skoro svi su ga pogodili od prve što znači da je to prelagana zadaća. Na otvorenim ciljnicima je već bilo malo teže. Gađanje je završilo u ranim jutarnjim satima te su medalje podijeljene oko 3 sata ujutro. Čestitke osvajačima, ostalima zahvala na sudjelovanju.
obavljeno je i noćno gađanje.....noć je bila prava ljetna, mjesec pun-povremeno zaklonjen oblakom, tišina-bez vjetra, odlični uvjeti za gađanje.
Ovaj put smo imali tri discipline MK puškom i kako stvari stoje polako ali sigurno u hrvatsko streljaštvo uvodimo mk pušku s optičkim ciljnikom.
Nastupilo je trideset i troje strijelaca i strijelkinja što je standardni broj natjecatelja u nekoliko zadnjih godina. Iskustva pokazuju da je za snajpersku pušku (pušku sa optičkim ciljnikom) potrebno staviti manju metu od balona koji je bio postavljen na udaljenosti od 100 metara. Skoro svi su ga pogodili od prve što znači da je to prelagana zadaća. Na otvorenim ciljnicima je već bilo malo teže. Gađanje je završilo u ranim jutarnjim satima te su medalje podijeljene oko 3 sata ujutro. Čestitke osvajačima, ostalima zahvala na sudjelovanju.
- Attachments
-
- Noćno gađanje HČZ 2014.pdf
- (62.81 KiB) Downloaded 48 times
Bas me to cudilo WagnerWagner wrote: Iskustva pokazuju da je za snajpersku pušku (pušku sa optičkim ciljnikom) potrebno staviti manju metu od balona koji je bio postavljen na udaljenosti od 100 metara. Skoro svi su ga pogodili od prve što znači da je to prelagana zadaća.
![]()
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 17 times
Po meni gadjanje balona je najzanimljiviji dio natjecanja. Strijelci su gadjali pojedinacno jedan po jedan, dok su ostali osmatrali pa je cijeli dogadjaj dao jedan lijepi sportski, zajednicki duh natjecanja, lijepi ugodjaj, za razliku kad svaki gadja svoju metu u liniji, kod uobicajenih natjecanja. Dakle, ovaj system bi trebalo zadrzati.Wagner wrote: Iskustva pokazuju da je za snajpersku pušku (pušku sa optičkim ciljnikom) potrebno staviti manju metu od balona koji je bio postavljen na udaljenosti od 100 metara. Skoro svi su ga pogodili od prve što znači da je to prelagana zadaća. Na otvorenim ciljnicima je već bilo malo teze
Sve u svemu, balon nek ostane za serijsku pusku, a za pusku s optikom na 100 m, malo prilagoditi.
Inace, nekako je zanimljivije gadjati "trodimenzionalnu" metu, pa mozda staviti kakve limenke, mozda 5 komada, pa koliko pogodaka, toliko bodova, ili nesto slicno.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
jolly wrote:
Inace, nekako je zanimljivije gadjati "trodimenzionalnu" metu, pa mozda staviti kakve limenke, mozda 5 komada,.
Zato jer kada pucas u 2-D zapravo pucas u PROJEKCIJU mete a ne u metu, ovisno o kutu svijetlosti i difuziji samog osvijeljenja, 3D meta ce u pravilu podjednako reflektirati svijetlo u sve tri ravnine dok je kod 2D to neizvedivo. Mozda ovo zvuci malo kao SF ali to je stvarno tako, zvuci i suludo ali 2D meta nije na onom mjestu na kojem je mi vidimo, pogotovu ako je kojim slucajem malo kosa i cim svijetlost na nju ne pada tako da isti pravac povezuje sjenu strelaca i sjenu mete.... ( Naravno da se to pokusava eliminirati sa crnom bojom no problem ti zapravo stvara podrucje od 7-ce na dalje koje je svijetlije i reflektira svijetlost nekoliko puta vise od crne podloge)Darko11 wrote:...Daleko zanimljivije , ono sto nikako ne mogu logicno objasniti je da ja lakse pogadjam 3 d mete nego tocke ekvivalentne velicine na papiru,nije mi jasno zasto .
Nemoguće je Nemoguće
lex-lutor wrote:Zato jer kada pucas u 2-D zapravo pucas u PROJEKCIJU mete a ne u metu, ovisno o kutu svijetlosti i difuziji samog osvijeljenja, 3D meta ce u pravilu podjednako reflektirati svijetlo u sve tri ravnine dok je kod 2D to neizvedivo. Mozda ovo zvuci malo kao SF ali to je stvarno tako, zvuci i suludo ali 2D meta nije na onom mjestu na kojem je mi vidimo, pogotovu ako je kojim slucajem malo kosa i cim svijetlost na nju ne pada tako da isti pravac povezuje sjenu strelaca i sjenu mete.... ( Naravno da se to pokusava eliminirati sa crnom bojom no problem ti zapravo stvara podrucje od 7-ce na dalje koje je svijetlije i reflektira svijetlost nekoliko puta vise od crne podloge)Darko11 wrote:...Daleko zanimljivije , ono sto nikako ne mogu logicno objasniti je da ja lakse pogadjam 3 d mete nego tocke ekvivalentne velicine na papiru,nije mi jasno zasto .
Nemas sto hvaliti i ja sam trazio informacije nasiroko i nadugacko radi istih takvih problema, jos ako imas malo astigmatizma i cilindre za korekciju vida sve se to multiplicira na nasu stetu....Darko11 wrote:....Hvala lex na objasnjenju,nisam znao sto je u pitanju ali sam uvidio da definitivno lakse pogadjam 3d mete.Kad se prebacim na papir to izgleda puno losije.
Nemoguće je Nemoguće
lex-lutor wrote:Nemas sto hvaliti i ja sam trazio informacije nasiroko i nadugacko radi istih takvih problema, jos ako imas malo astigmatizma i cilindre za korekciju vida sve se to multiplicira na nasu stetu....Darko11 wrote:....Hvala lex na objasnjenju,nisam znao sto je u pitanju ali sam uvidio da definitivno lakse pogadjam 3d mete.Kad se prebacim na papir to izgleda puno losije.
Ako mi ista radi kako treba to je vid,bio na 2 pregleda zbog lijekarskog,lijecnici se nisu mogli nacuditi.Jedan mi je rekao da imam vid ostar toliko da je to rijetkost na nekoliko tisuca ljudi.Jos da je mirnu ruku