zastava .22 lr m-56

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Post Reply
Milan83
Pozornik
Pozornik

zastava .22 lr m-56

Post by Milan83 » 14 Feb 2011, 00:21

Pozdrav svima, posedujem MK pušku zastava M-56 ali sa odvojivim magacinom, nigde na internetu nisam našao nikakvu informaciju o njoj, sem par fotografija m-56 koja se punila pojedinačno. Ako neko ima neke informacije, bio bih zahvalan.
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 8421_n.jpg

Milan83
Pozornik
Pozornik

Re: zastava .22 lr m-56

Post by Milan83 » 17 Feb 2011, 14:13

evo još nekih fotografija....
Attachments
DSC08612.JPG
DSC08613.JPG
DSC08615.JPG
DSC08616.JPG

Mirotvorac_99
Pozornik
Pozornik

Post by Mirotvorac_99 » 27 Feb 2011, 21:53

nemam iskustva sa MK puškama, ali ovaj primjerak čini mi se vrlo očuvan. mada je po meni vrlo ružan, pogotovo zadnji ciljnik (kao da je sa M48) a i zatvarač sa ručicom mi djeluje nekako preglomazan. i kundak baš nije nešto, ali ovo vidim nije luksuzna MK već puška za široku upotrebu.
ne znam što te oko nje može zanimati osim godine proizvodnje (ako je oznaka M56 onda je godina proizvodnje vjerovatno 1956.g.) i broja žljebova :) . drugo su sve obični tehnički podaci kao za svaku MK pušku, tako i tehnički podaci za .22 LR streljivo.

za mene je ovo savršenstvo MK puške:

CZ 452-2E ZKM FS
cz452fs.jpg

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 27 Feb 2011, 22:31

M-56 je streljačka puška, rađena za trostav. Zatvarač je sličan (po vanjskom izgledu) kao kod M-48 samo manjih dimenzija. Precizna i teška puškica, koju je skoro svaki klub imao i koristio. Možda je imaju i danas ali više nije konkurentna :mrgreen: .
Ne znam da li je tvoja tvornički rađena za više metaka ili :?:
SCORE:278 COMPETITION/186MEDAL; 105 GOLD 57 SILVER 24 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana

Milan83
Pozornik
Pozornik

Post by Milan83 » 27 Feb 2011, 22:51

Hvala vam na odgovorima, puška je verovatno odrađena u fabrici ili od strane nekog vrsnijeg puškara, interesantno je da na zatvaraču nema prorez za ustavljač, te ga zato i na sanduku nema. Uz sve to na pušci nikad nisu utisnuti serijski brojevi, sem žigova tormentacije. Cev je nova, kao da nije ni pucano, sem par tačkica korozije koje sam skinuo i koje su nastale zbog stajanja u raznim podrumima/tavanima.
Pozdrav Milan

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 27 Feb 2011, 22:59

Milan83 wrote:Uz sve to na pušci nikad nisu utisnuti serijski brojevi, sem žigova tormentacije.
Ako nisu utisnuti brojevi, sa sigurnoscu ti mogu reci pripremi se na oduzimanje oruzja cim to ustanove... kolega je također posjedovao mk pusku, registriranu i prijavljenu samo po modelu a serijski broj nije imala... nakon nekoliko godina je rađena revizija oruzanih listova za oruzja koja nisu imala upisan serijski broj u dokumente, pozvan je da dodnese oruzje na pregled, da se na njemu pronađe serijski broj da se to uredno upiše jer je moguće da referent prilikom upisa nije upisao s/b ako ga nije uspio pronaci ispod drvene obloge ili nesto tako, ali kako puska nije imala s/b nigdje na sebi oduzeta je bez naknade... što je meni osobno smiješno, oni su krivi sto su dozvolili uopce kupovinu/protaju takvog oruzja a onda ti ga oduzmu... umjesto da ga daju svojem ovlastenom puskaru da u oruzje ukuca broj (pa makar se to i naplatilo vlasniku) i da se pod tim brojem oruzje prijavi i vrati, ali ne... oduzeto i ode na unistavanje. Spominjem to zato da poslije nebi bilo nismo znali... ako niste građanin RH i ne zabrinjava vas ovo napisano mozete zanemariti moj post jer neznam kakva je situacija u susjednim nam drzavama vezano za takve slucajeve ali uvjeren sam da ce sve to registrirano prije ili kasnije doći na neku reviziju... stoga... docekati to spremni!
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

gun_hater
Narednik
Narednik

Post by gun_hater » 27 Feb 2011, 23:15

Što je to ustavljač :?:

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 27 Feb 2011, 23:51

Mehanički gledano, ustavljač je kruti i fiksni element koji služi za zaustavljanje kretanja (kod kojega je brzina kretanja = 0, a pomak ostaje nepromjenjen). spada u kategoriju statičkih elemenata zajedno sa graničnicima.

Milan83
Pozornik
Pozornik

Post by Milan83 » 28 Feb 2011, 01:14

hahaha, u ovom slučaju služi kao bravica, koju morate pritisnuti da bi ste izvadili zatvarač, nalazi se sa leve strane sanduka. Kod moje puške zatvarač se izvlači tako što pritisnete obarač i povučete zatvarač

satyrir
Razvodnik
Razvodnik

Post by satyrir » 28 Feb 2011, 12:29

Da ne otvaram novu temu... zna li tko nešto o Zastavi mod. 99? Nisam uspio ništa konkretno pronaći o njoj. I kada bi birali između nje i zbrojevke cz 452 lux naprimjer koju bi izabrali?

http://www.lovac-sesvete.hr/index.php/e ... n.Mag.html

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

zastava .22 lr m-56

Post by Original_G » 28 Feb 2011, 17:22

Kaj ozbiljno si usporedil CZ i ČZ ???
武士道

Ognjem i mačem.

ruger357
Razvodnik
Razvodnik

Post by ruger357 » 28 Feb 2011, 17:32

sad neznam dal misliš na obje u kal.22wmr ili 22lr?..jer sam zastavu 99 u kal.22lr isprobal i nemam neke zamjerke pretjerane osim jedne:šina za montažu optike je ispod 11 mm i dosta zaobljena tak da kolega koji ju ima je dosta problema imal dok nije našel montažu koja paše,gamove i kojekekve kineske jeftinjare nisu išle..završna obrada je bolja na čehu i cijev je dulja šta mi se više sviđa..da ne spominjem okvir koji se na zastavi teže i fila i prazni..sad,čz 452 serija se više ne radi već serija nova,mod.455 koja mi se uopće ne sviđa jer je skuplja a kraće su cijevi i lošiji nišani,grublji..baš se vidi da su na 455 pojeftinili trošak proizvodnje..ako 452 još nađeš gde po staroj cijeni uzmi ju..zastava je za moje pojmove bar preskupa puška kod nas za tu kvalitetu i izgled koji nudi ali za pucanje po štetočinama zadovoljava.sorry ak sam ti dosadan,malo smo i OT! :mrgreen:

satyrir
Razvodnik
Razvodnik

Post by satyrir » 28 Feb 2011, 18:01

Nisam slučajno napisao 452 model. Čitao sam po forumima o 455 modelu koji je lakši i kraći i svi kao da su razočarani tom puškom jer očito nije uspjela nadmašiti 452. E sad u kojem kalibru ni sam ne znam više. Razum kaže .22 lr jer je metak puno jeftiniji, a srce .22 wmr jer je snažniji.

Dobro da si rekao to za optiku :A28:

satyrir
Razvodnik
Razvodnik

Post by satyrir » 28 Feb 2011, 18:06

Original_G wrote:Kaj ozbiljno si usporedil CZ i ČZ ???
Zašto ne???!! Ako je toliko bolja onda napiši zašto, a ne "to je Zastava"! Mislim nemoj krivo shvatit, ali argumentiraj to što si rekao. Ni slučajno ne kažem da je bolja! Ja samo pitam...

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 28 Feb 2011, 21:54

Od broja proizvedenih i prodanih komada, do dokazanih uspjeha u svim vrstama oružja, od zračnog do vatrenog, kratkog/dugog i automatskog. Naravno govorim o českoj zbrojovki, http://www.czub.cz/en/Default.aspx

A Zastava je jedan lokalno exyu orjentirani proizvođač, koji pokušava izaći iz tih okvira, ali ni kopiranjem Glocka i dristribucijom u USA nisu postigli neki uspjeh.

Nemoj me krivo shvatiti, naravno da nije zastava nula, ali do čeze im treba još "žganci pojesti". http://www.zastava-arms.rs/

Linkovi su tu za usporedbu asortimana, kaj govori o današnjem stanju.
武士道

Ognjem i mačem.

long range
Razvodnik
Razvodnik

Post by long range » 04 Mar 2011, 18:21

Mike_Torello wrote:
Milan83 wrote:Uz sve to na pušci nikad nisu utisnuti serijski brojevi, sem žigova tormentacije.
Ako nisu utisnuti brojevi, sa sigurnoscu ti mogu reci pripremi se na oduzimanje oruzja cim to ustanove... kolega je također posjedovao mk pusku, registriranu i prijavljenu samo po modelu a serijski broj nije imala... nakon nekoliko godina je rađena revizija oruzanih listova za oruzja koja nisu imala upisan serijski broj u dokumente, pozvan je da dodnese oruzje na pregled, da se na njemu pronađe serijski broj da se to uredno upiše jer je moguće da referent prilikom upisa nije upisao s/b ako ga nije uspio pronaci ispod drvene obloge ili nesto tako, ali kako puska nije imala s/b nigdje na sebi oduzeta je bez naknade... što je meni osobno smiješno, oni su krivi sto su dozvolili uopce kupovinu/protaju takvog oruzja a onda ti ga oduzmu... umjesto da ga daju svojem ovlastenom puskaru da u oruzje ukuca broj (pa makar se to i naplatilo vlasniku) i da se pod tim brojem oruzje prijavi i vrati, ali ne... oduzeto i ode na unistavanje. Spominjem to zato da poslije nebi bilo nismo znali... ako niste građanin RH i ne zabrinjava vas ovo napisano mozete zanemariti moj post jer neznam kakva je situacija u susjednim nam drzavama vezano za takve slucajeve ali uvjeren sam da ce sve to registrirano prije ili kasnije doći na neku reviziju... stoga... docekati to spremni!
Ja sam na svojoj dugo tražio brojeve i na kraju sam ih našao na dva mista, ali zanimljivo da nisu bili utisnuti onako klasičnim putem nego nekim točkastim uzorkom i to nalik na font New times roman i jako su bili mali. Jedan sam našao sa donje strane zatvrača, a jedan na cijevi na djelu kada se skine drvena obloga, na spoju sa ležištem.
Tested in fire

Darko11
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 2 times

Post by Darko11 » 17 Dec 2014, 22:25

Orginalne tvornicke Zastave M56 su jednometke, ali 80 ih godina su rucno radjene preinake na pojedinim od strane pojedinih Jugo puskara.Time je teski streljacki kundak preinacen u laksi i tanji lovacki , a pravljen je i spremnik streljiva .Posto se Milan 83 vec godinu dana nije prijavio na forum zanima me ima li on ili neko rezervni ili viska spremnik streljiva za ovu pusku ,koji bih kupio, a koji je gotovo nemoguce naci jer je ova verzija 56ice vrlo rijetka.

Glede same puske i polemike gore, ovo je teska streljacka puska "starog kova" koja se i danas koristi na natjecanjima kod nas, sa kojom se po preciznosti i kvaliteti tesko mogu mjeriti obicne lake varmint puske ,pa makar bile i ceske ;) ,sa RWS Clubom,ugradjenom optikom i dobrom koncentracijom sa resta , grupa od 5 metaka na 100m je 2cm sa ovom puskom.Kundak je od oraha,cijev teska,cak 24 inca duga, kovana,kovano tijelo ,zatvarac Mauserov iz jednog komada identican onome na M48,jednako masivan i sirok samo kraci ,cak i djelovi pasu,frezovan okidac.....tako da glede kvalitete ....prica je suvisna,to gotovo da se vise ne pravi.Komotno bi izdrzala pucanje 7,9 kalibra. :)

Dakle ima li iko spremnik streljiva za ovakvu na prodaju ili da moze kontaktirati Milana 88, nek se javi na pm?spremnik ima zub izbijaca cahura na sebi i isprika na ozivljenju prastare teme.

Post Reply