Kalibar za srnjaka!!
Re: Kalibar za srnjaka!!
Dejane kad izleti pajcek ,pravi lovac i kamenom gadja ako nema nista bolje uz sebe hahahahhaha
Jesi..Jesi...samo je praksa pokazala da oni koji se bave streljastvom u prailu ne pucaju "potezanjem " u lovu....a kada puno ceskas....odeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....dejandlesk wrote:...... Nisam ja za taj sport.
Nemoguće je Nemoguće
on je pucao na svinjče koje je bilo pod tvojom čekom ???dejandlesk wrote:E, j... ga! Ja se nećkao na čeki bi li sa 243 puknuo na prase, jedno 35 kg. Udaljenost oko 55 metara. Zrno Hornady V-max 80 gr. To je ipak zrno za lisicu. Dok sam ja vagao, puknuti li ili ne, kolega sa druge čeke udaljen 200 metara od mene, opali sa 308-icom i ulovi prase. Ja se i dalje mogu dvoumiti, ali prema ovom mislim da sam trebao puknuti. Nisam ja za taj sport.
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Nije, on je puknuo na drugo, ali je moje zbrisalo. Tabla obrane kukuruze. Izašlo ukupno desetak komada. Ja nisam ni skužio da idu, jer sam bio kontra okrenut, prema šumi čekajući lisicu. Oni se lijepo razmilili po kukuruzištu. Kad sam vidio da su tu.... nedoumica,
da li opaliti budući da ni zrno ni kalibar nisu primjereni za svinje. Njegova čeka bila je pod kutem 90 stupnjeva u odnosu na moju i svinje. Kad je puklo, vidio sam da se prase zakoprcalo, a ovi drugi, poput dobro uvježbanih specijalaca razletili se na sve strane i nakon 5 sekundi, više nisam ni jednog vidio. Očito mi nedostaje dosta lovačke prakse, jer moram priznati, da sam imao i teži kalibar, vjerojatno ne bih opalio bez razmišljanja, a takva "vrlina" nije poželjna u lovu. Mislim da mi je pametnije da se držim papira
i trgovačkih lanaca, jer na ovaj način jesti ću samo kelj.
Pozdrav svima!
da li opaliti budući da ni zrno ni kalibar nisu primjereni za svinje. Njegova čeka bila je pod kutem 90 stupnjeva u odnosu na moju i svinje. Kad je puklo, vidio sam da se prase zakoprcalo, a ovi drugi, poput dobro uvježbanih specijalaca razletili se na sve strane i nakon 5 sekundi, više nisam ni jednog vidio. Očito mi nedostaje dosta lovačke prakse, jer moram priznati, da sam imao i teži kalibar, vjerojatno ne bih opalio bez razmišljanja, a takva "vrlina" nije poželjna u lovu. Mislim da mi je pametnije da se držim papira
i trgovačkih lanaca, jer na ovaj način jesti ću samo kelj.
Pozdrav svima!