NABAVNA DOZVOLA
Re: NABAVNA DOZVOLA
Ma shvatio si ti gdje je Lapsus Calami, zeto nemoj zekati....jolly wrote:7.65 nije 7.62 (TT)....
Nemoguće je Nemoguće
začudija bi se da si vidija mog vepra... doduše zlatnih kljova... kako je poslije pada od 7x64...lex-lutor wrote:...Ovo su mi odlicne fore, jer kao 6.35 i 7.62 su PRESLABI za samilosni hitac !!!...
popio još šest komada 357 Mag u glavu dok se nije smirio...
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
lex-lutor wrote:Ma shvatio si ti gdje je Lapsus Calami, zeto nemoj zekati....jolly wrote:7.65 nije 7.62 (TT)....
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Imas li negdje slike da vidimo sto je ostalo od te glave nakon 6-kom .357 ?? Za trofeju si morao platiti plasticnog kirurga da napravi rekonstrukciju ???Hawk wrote:lex-lutor wrote:...popio još šest komada 357 Mag u glavu dok se nije smirio...
Nemoguće je Nemoguće
Ralf... svaki pogodak posli kojega triba ponovno pucati... je loš pogodak...ralf wrote:Hawk loš pogodak je uvijk samo loš pogodak makar i saili 357x6
evo slika glave... mob u noći... pa i nije neka slika...lex-lutor wrote:...Imas li negdje slike da vidimo sto je ostalo od te glave nakon 6-kom .357 ?? Za trofeju si morao platiti plasticnog kirurga da napravi rekonstrukciju ???
ali... pucano je iz gmižećeg stava i tribalo je paziti da kljove ostanu cijele...
e da... da ne zaboravin... kljove su ocijenjene sa 124 CIC...
- technotronic
- Stožerni Narednik

Pa negdje ne zele izdati vise nabavnih dozvola za recimo lovacki pistolj, tj ne zele ti izdati jos koju ako vec imas registriran lovacki pistolj.
Ali uvijek postoji zalba.
Ali uvijek postoji zalba.
Za lovacki pistolj jos i kuzim ali u streljastvu ima more kalibara i kategorija.
Nema se tu kaj kužit , ako ja imam recimo 6 lovačkih pištolja a ti smiješ imati samo jedan, razlika je samo što živimu u različitim djelovima hrvatske onda to nije ok.Mario_Zg wrote:Za lovacki pistolj jos i kuzim ali u streljastvu ima more kalibara i kategorija.
da, ovo je živa istina zbog neujednačene prakse, divljih internih pravila i čistog nepoštivanja zakona.Berto wrote:Nema se tu kaj kužit , ako ja imam recimo 6 lovačkih pištolja a ti smiješ imati samo jedan, razlika je samo što živimu u različitim djelovima hrvatske onda to nije ok.Mario_Zg wrote:Za lovacki pistolj jos i kuzim ali u streljastvu ima more kalibara i kategorija.
ja recimo kao lovac mogu imati koliko god hoću pištolja na OL za držanje i nošenje (naravno mora ispunjavati uvjete u pogledu kalibra tj. jačine projektila), a prijatelj samo 15 km dalje na području druge policijske postaje može imati u isto vrijeme isključivo 1 pištolj na DiN, a sve ostalo samo D.
Zakonski se to uopće nebi smjelo dešavati, jer opravdanost zahtjeva se dokazuje važećom lovačkom iskaznicom.
Tko ima iskustva s promjenom prebivališta?
Ja sam danas promijenio prebivalište i prijavio oružje, nisu mi ništa htjeli ovjeriti niti evidentirati novu adresu u oružni list - već su rekli da će se raditi kompletno nova terenska provjera pa tek onda...
Ja sam danas promijenio prebivalište i prijavio oružje, nisu mi ništa htjeli ovjeriti niti evidentirati novu adresu u oružni list - već su rekli da će se raditi kompletno nova terenska provjera pa tek onda...
Kamo si se preselio? i ja to moram obavit pa me zanima koliko to traje a ja bi trebao uz promjenu prebivališta i produženje oružnih listova.Hackerivs wrote:Tko ima iskustva s promjenom prebivališta?
administrativno sam promijenio prebivalište sa kontinenta u dalmaciju, na područje jedne manje policijske postaje.
zahtjev za registraciju za svaki komad oružja +20 kn biljega isto po komadu oružja.
odmah mi se u startu nije svidio njihov pristup... imam 6 komada oružja a oni idu komplet nanovo raditi provjeru i utvrđivati uvjete (koje evidentno imam).
čak mi nisu ni novu adresu evidentirali u oružne listove, doslovno ništa.
opet jedna od tipičnih hrvatskih zavrzlami, i nigdje praksa nije identična.
tebi preporučam da produžiš valjanost OL, pa onda promijeniš prebivalište jer u suprotnom ćeš duboko upasti u birokratske ralje!
zahtjev za registraciju za svaki komad oružja +20 kn biljega isto po komadu oružja.
odmah mi se u startu nije svidio njihov pristup... imam 6 komada oružja a oni idu komplet nanovo raditi provjeru i utvrđivati uvjete (koje evidentno imam).
čak mi nisu ni novu adresu evidentirali u oružne listove, doslovno ništa.
opet jedna od tipičnih hrvatskih zavrzlami, i nigdje praksa nije identična.
tebi preporučam da produžiš valjanost OL, pa onda promijeniš prebivalište jer u suprotnom ćeš duboko upasti u birokratske ralje!
Ja sam preselio 500 metara dalje od stare adrese, dakle ostao sam u istom kvartu i pod istom PP, i kada sam promjenio adresu u osobnoj ubrzo je došla i policija na provjeru. Od policajca sam dobil jezikovu juhu jer nisam promjenio adresu u oružnom i upozorenje da ako ne promjenim adresu u oružnom u roku od 15 dana da mogu dobit kaznu (ne sjećam se cifre) pa ćak i da mi mogu oduzet oružje jer oružje mora biti na adresi koja je u oružnom listu. Od toga je prošlo sada već dvije godine a ja nisam promjenio adresu ali pošto sam sad u fazi traženja nabavne htio sam to regulirati da nebi bilo zakaj nisam. Otišao sam u Petrinjsku pitat kaj mi sve treba da promjenim adresu a ženska mi veli da ako sam u istom kvartu da netreba ukoliko sam promjenio na osobnoj. Da sam npr iz Kustošije preselil na Trešnjevku onda bi trebal mjenjat i u oružnom.
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik