Hatsan 125 sniper -snaga??
Moderator: karabalic
-
elektricar86
- Razvodnik

Re: Hatsan 125 sniper -snaga??
Ma vise se niti ne sekiram oko tih daski. Izmjerili smo da ima brzinu od 265 m/s sa CPUM diabolama,a koliko sam poslje vidio u jednom testu na youtube-u,ni tamo nije ispucavala brze,cak naprotiv,jos i malo sporije,ali su diabole bile CP hollow point.1983josip wrote:Cuj daske nisu sve iste,primjer suha daska je tvrdja nego sirova. Ako bas zelis testirat na daski odes kupis metar-dva jelove nove daske i budes vidio probija li il ne. Moja probija iako je moja 4,5mm
4,5 mm Hatsan 125, kad ih usporedis oba dok su novi ,ima cak malo vecu probojnost nego 5,5 ,sira diabola treba vecu silu da probije ,ali oba bi trebala probijati obicnu jelovu dasku sa poluoblim domed diabolama kao sto je cpum.1983josip wrote:Cuj daske nisu sve iste,primjer suha daska je tvrdja nego sirova. Ako bas zelis testirat na daski odes kupis metar-dva jelove nove daske i budes vidio probija li il ne. Moja probija iako je moja 4,5mm
-
elektricar86
- Razvodnik

Evo jos jedna "interesantna" situacija šta se tice ove moje puske.
Naime,nakon cca 500 ispaljenih diabola,primjetim da mi je okidač podosta tvrd,i ne budi lijen uzmem ja uputstva o korištenju puške,nađem dio koji govori o podešavanju okidača(normalno,čitao sam več o tom quatro triggeru,kako je odličan sistem,i kako se da fino podešavati u 3 parametra),i krenem si podesiti,prvo skratim dužinu puta prvog stupnja,pa malo ojačam silu na prvom stupnju,i zatim oslabim silu okidanja(drugog stupnja).
Isprobam,sve je vise manje ok,ali odlučim ipak jos mrvicu smanjiti silu okidanja,i napravim to.
Nakon toga nategnem oprugu,ubacim diabolu u cijev,i krenem zatvarati cijev,i u samom trenutku prije zatvaranja cijevi puška opali
(srecom,pa nije uspila ispaliti diabolu,i nitko se nije slučajno nasao ispred cijevi).
Dalje,izleti brtva na ulazu cijevi,rasklima se kundak na mjestu di se preklapa cijev,rasklima se sistem zatvaranja cijevi(cijev nekako nekontrolirano pada na sam dodir),o opruzi,brtvi na klipu,i svemu ostalome mogu samo nagađati.
Istog trena sam pušku odnio nazad u trgovinu,oni su je obecali odnijeti sutra na servis.
Iskreno,ja smatram da je puška neispravna,jer kako,zaboga,moze sama okinuti. Hatsan ni jednom rjecju ne navodi nikakvo upozorenje o mogučnosti samookidanja,čak u kutiji daju i ključ za podešavanje okidača.
Mene,dalje,muci sljedece.
U startu ne pristajem na nikakav popravak puške,jer nikad vise necu biti siguran u sigurnost puške,kako ja znam da nece ponovo doci do samookidanja,i da necu propucati(u najboljem slucaju) samo sebe.
A drugo,puška ima malo vise od mjesec dana,i smatram da bi se rasklapanjem,i radom na njoj,umanjila njezina vrijednost,jer nece biti kao i prije,a isto tako smatram da nije moja krivica za nastalu štetu.
Ok,puška ide tek sutra na servis,pa cu tocno znati sta i kako,ali ja sam vec odlucio,ako mi trgovac ne bude voljan nadoknaditi štetu novom puškom,ja cu im se lijepo zahvaliti,i ostaviti im i pušku i novac.
Po sudu mi se neda natezati za 300 eura,a bogami i moj mi život(i sigurnost obitelji),vrijedi ipak malo vise.
Evo,ako netko ima kakav savjet,ili komentar,slobodno pisite. Zanima me kako i drugi vide ovu situaciju.
Naime,nakon cca 500 ispaljenih diabola,primjetim da mi je okidač podosta tvrd,i ne budi lijen uzmem ja uputstva o korištenju puške,nađem dio koji govori o podešavanju okidača(normalno,čitao sam več o tom quatro triggeru,kako je odličan sistem,i kako se da fino podešavati u 3 parametra),i krenem si podesiti,prvo skratim dužinu puta prvog stupnja,pa malo ojačam silu na prvom stupnju,i zatim oslabim silu okidanja(drugog stupnja).
Isprobam,sve je vise manje ok,ali odlučim ipak jos mrvicu smanjiti silu okidanja,i napravim to.
Nakon toga nategnem oprugu,ubacim diabolu u cijev,i krenem zatvarati cijev,i u samom trenutku prije zatvaranja cijevi puška opali
Dalje,izleti brtva na ulazu cijevi,rasklima se kundak na mjestu di se preklapa cijev,rasklima se sistem zatvaranja cijevi(cijev nekako nekontrolirano pada na sam dodir),o opruzi,brtvi na klipu,i svemu ostalome mogu samo nagađati.
Istog trena sam pušku odnio nazad u trgovinu,oni su je obecali odnijeti sutra na servis.
Iskreno,ja smatram da je puška neispravna,jer kako,zaboga,moze sama okinuti. Hatsan ni jednom rjecju ne navodi nikakvo upozorenje o mogučnosti samookidanja,čak u kutiji daju i ključ za podešavanje okidača.
Mene,dalje,muci sljedece.
U startu ne pristajem na nikakav popravak puške,jer nikad vise necu biti siguran u sigurnost puške,kako ja znam da nece ponovo doci do samookidanja,i da necu propucati(u najboljem slucaju) samo sebe.
A drugo,puška ima malo vise od mjesec dana,i smatram da bi se rasklapanjem,i radom na njoj,umanjila njezina vrijednost,jer nece biti kao i prije,a isto tako smatram da nije moja krivica za nastalu štetu.
Ok,puška ide tek sutra na servis,pa cu tocno znati sta i kako,ali ja sam vec odlucio,ako mi trgovac ne bude voljan nadoknaditi štetu novom puškom,ja cu im se lijepo zahvaliti,i ostaviti im i pušku i novac.
Po sudu mi se neda natezati za 300 eura,a bogami i moj mi život(i sigurnost obitelji),vrijedi ipak malo vise.
Evo,ako netko ima kakav savjet,ili komentar,slobodno pisite. Zanima me kako i drugi vide ovu situaciju.
Za te novce mogao si kupiti PUNO bolju pušku. Svi se nafurali na izgled i snagu Hatsana koji je zapravo nezgrapno grubo smeće. Tvrdim da je xisico bolja puška i to dosta. Inače Diana,Weirauch i poneki Gamo.
-
elektricar86
- Razvodnik

Znas sta je,kvaliteta kao kvaliteta mi i nije toliko losa,ali ako vec i postoji mogučnost da se taj okidač moze podesiti tako da puška sama okida(sta je,po meni,idiotizam),onda neka stave neko upozorenje u uputstva,ili neka to podešavanje smije izvršavati samo ovlašteni serviser,ili KV puškar.Iggy wrote:Za te novce mogao si kupiti PUNO bolju pušku. Svi se nafurali na izgled i snagu Hatsana koji je zapravo nezgrapno grubo smeće. Tvrdim da je xisico bolja puška i to dosta. Inače Diana,Weirauch i poneki Gamo.
Jer ja više nisam siguran dali ova moja puška ima neki kvar(od kada je izašla iz tvornice),ili je to tako pod "normalno".
Rijesi se puske i kupi novu kvalitetniju. Nisi zadovoljan i nemas vise povjerenja u nju. Kraj price. I one price da ces je ostavit trgovcu zaboravi. Pokloni je nekom ili prodaj za dijelove...
-
elektricar86
- Razvodnik

Sigurno je da cu s vremenom kupiti drugu pusku,sta tocno,jos neznam.satyrir wrote:Rijesi se puske i kupi novu kvalitetniju. Nisi zadovoljan i nemas vise povjerenja u nju. Kraj price. I one price da ces je ostavit trgovcu zaboravi. Pokloni je nekom ili prodaj za dijelove...
Ali jedno je sigurno,ako situacija ispadne tako da se puska popravljena vrati trgovcu,vjeruj mi da ce tamo i ostati,nema sanse da je uzmem nazad.
Neka im bude,ja za parsto eura necu propast,pa neka je oni poklanjaju ako im je volja,ako se netko propuca,bit ce njima na dusi.
Dva Hatsana 125 sam imao i dobro su radili (preko 7000 diabola,samo mjenjanje opruge svakih 2500)dok mi nisu dosadili i prodao ih,nisi imao srece,no nebitno,upala mi je u oci jedna stvar....................kojih ebenih 300 eura su dao za Hatsana 125
jesi li ti pri sebi
Koliko vi u Hr love dajete za te zracne puske to mi je inece interesantno i zapanjujuce,
Covjece novi Hatsan 125 u ovlastenog zastupnika u BiH kosta oko 150 eura pa i to sam se neckao dati i nije mi se bilo lako odluciti a za 300 eura mogu npr uzeti polovnu brno 2 na Njuski koja ce crtatati krugove oko grupa od Hatsana 125 i jos da je ostavim ispravnu unucima,i sredim nabavnu,ali ako bas inzistiram na jakoj springer zracnoj tu lovu bi mogao dati za staru Dianu 350 iz 80ih u dobr stanju,ove nove su smece u odnosu na ono sto su bile nekad i ni one ne vrijede tih para sto si ti dao za Hatsana.
Vasa stvar sto cete raditi sa svojim novcima ali dati 300e za Hatsana 125 mi je stvarno zanimljiva stvar.
Koliko vi u Hr love dajete za te zracne puske to mi je inece interesantno i zapanjujuce,
Covjece novi Hatsan 125 u ovlastenog zastupnika u BiH kosta oko 150 eura pa i to sam se neckao dati i nije mi se bilo lako odluciti a za 300 eura mogu npr uzeti polovnu brno 2 na Njuski koja ce crtatati krugove oko grupa od Hatsana 125 i jos da je ostavim ispravnu unucima,i sredim nabavnu,ali ako bas inzistiram na jakoj springer zracnoj tu lovu bi mogao dati za staru Dianu 350 iz 80ih u dobr stanju,ove nove su smece u odnosu na ono sto su bile nekad i ni one ne vrijede tih para sto si ti dao za Hatsana.
Vasa stvar sto cete raditi sa svojim novcima ali dati 300e za Hatsana 125 mi je stvarno zanimljiva stvar.
Ima i u RH povoljnih pušaka, jesu skuplje nego u BiH ali ne strašno. Xisico xs28-M dođe oko 1100 kn i za te novce teško da može bolje. Po nekim pričama to je licencirana i vjerna kopija Diane, malo lošije završena ali solidna. Ima jedan kolega u 4.5mm i kaže da je zvijer, nešto teža puška ali ok. I velika je prednost što se može nabaviti bilo koji dio, a odgovara i original od Diane.
-
elektricar86
- Razvodnik

A sta reciDarko11 wrote:Dva Hatsana 125 sam imao i dobro su radili (preko 7000 diabola,samo mjenjanje opruge svakih 2500)dok mi nisu dosadili i prodao ih,nisi imao srece,no nebitno,upala mi je u oci jedna stvar....................kojih ebenih 300 eura su dao za Hatsana 125jesi li ti pri sebi
![]()
I ja bih volio da imamo cijene kao u bugarskoj
Evo,ni u sloveniji nisu bas puno jeftinije,nesto malo jesu,ali neznatno.
btw. i ti si na svojima imao quatro trigger-e? Jesi ih probao štelovati?
-
elektricar86
- Razvodnik

Taj Xisico mi je isto prodavač nudio. Ali,on je imao malo drugačiju pricu u vezi sličnosti sa Dianom.Iggy wrote:Ima i u RH povoljnih pušaka, jesu skuplje nego u BiH ali ne strašno. Xisico xs28-M dođe oko 1100 kn i za te novce teško da može bolje. Po nekim pričama to je licencirana i vjerna kopija Diane, malo lošije završena ali solidna. Ima jedan kolega u 4.5mm i kaže da je zvijer, nešto teža puška ali ok. I velika je prednost što se može nabaviti bilo koji dio, a odgovara i original od Diane.
Naime,to je(kao) kopija Diane,ali djelovi ne odgovaraju,jer su razlike u tolerancijama. Znaci,ili je određeni dio pola mm veci,ili pola manji,dosta da ne odgovara.
Tako on kaze.
-
elektricar86
- Razvodnik

btw. cuo sam se danas sa serviserom,i on smatra da sam si ja sam kriv sta mi se to desilo sa puškom. On tvrdi da nisam smio dirati okidač ako nisam bio siguran sta radim.
Kaze da su svi ti quatro trigger okidači napravljeni tako da mogu sami okidati,ako se podesi na skroz osjetljivo okidanje,i da puška nema tvorničku grešku.
Ok,mogu razumjeti da je to tako izveden sistem,ali onda bi uputstva trebala biti sasvim drugacije napisana,tj. podešavanje okidača nebi uopće smijeli raditi obični korisnici,nego isključivo ovlašteni serviser,i vijci na okidaču bi trebali biti plombirani sa bojom.
Jer,morate se složiti,da samookidanje puške uopče nije zajebancija.
Tako da ja i dalje smatram da nisam kriv,i da je tu velika greška proizvođača u tiskanju "instruction manuala" ,te kasnije uvoznika i prodavatelja,zbog neinformiranja kupaca.
Bas me zanima sta bi na to rekao drzavni inspektorat. Probat cu ih nazvati sutra.
Uostalom,raspitat cu se i na Pulskom MUP-u,i na sudu časti pri HGK.
Uostalom,vec ako sam si ja sam kriv,mislim da i prodaja potencijalno neispravnog/opasnog oruzja nije bas "po špagi".
Kaze da su svi ti quatro trigger okidači napravljeni tako da mogu sami okidati,ako se podesi na skroz osjetljivo okidanje,i da puška nema tvorničku grešku.
Ok,mogu razumjeti da je to tako izveden sistem,ali onda bi uputstva trebala biti sasvim drugacije napisana,tj. podešavanje okidača nebi uopće smijeli raditi obični korisnici,nego isključivo ovlašteni serviser,i vijci na okidaču bi trebali biti plombirani sa bojom.
Jer,morate se složiti,da samookidanje puške uopče nije zajebancija.
Tako da ja i dalje smatram da nisam kriv,i da je tu velika greška proizvođača u tiskanju "instruction manuala" ,te kasnije uvoznika i prodavatelja,zbog neinformiranja kupaca.
Bas me zanima sta bi na to rekao drzavni inspektorat. Probat cu ih nazvati sutra.
Uostalom,raspitat cu se i na Pulskom MUP-u,i na sudu časti pri HGK.
Uostalom,vec ako sam si ja sam kriv,mislim da i prodaja potencijalno neispravnog/opasnog oruzja nije bas "po špagi".
Da ,oba su imala quatro trigger-e i okidanje im je u startu bilo dobro,tako da nisam nista dirao.Oba su pucala bez greske,iz jednog sam ispucao 5000 diabola a iz drugog oko 2500,negdje bas na 2500 mu oslabi opruga znatno ali i dalje bude prilicno jak.Mjenjao sam oprugu na 2500 diabola ali zamjenska nije ni blizu tako jaka kao prva orginalna.Ovome u 177 kalibru iz kog sam ispucao oko 2500 diabola se dogodio mali luft na cijevi ,ali to je rijeseno za 15 minuta.Primjetio sam neujednacenost proizvodnje i razlicitu zavrsnu obradu i brunazu .Takodjer opruga na ovom koji sam imao u 177 kalibru nije bila jednako jaka kao opruga na 22cal primjerku iako bi im sve opruge morale biti iste jacine bez obzira na kalibar.elektricar86 wrote:
btw. i ti si na svojima imao quatro trigger-e? Jesi ih probao štelovati?
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Sad će neki reći da miješam kruške i jabuke, i to je vjerojatno istina. Naime za 300 eurića, ja bi potražio na Njuškalu Anschutz 335. Neuništiv stroj. Imam je od 1985. godine i kad sam bio aktivan kao strijelac, pucala je 15000 godišnje. Do sad poderao sam jedan mehanizam za okidanje, pukle su mi dvije opruge i otišlo nekoliko brtvi klipa. Znam da je puno slabija od gore navedenih modela, no sama potreba za snagom zračne puške, upitna je. Po preciznosti, navedeni modeli nisu joj ni blizu. Zračna puška ionako baš nema neku svrhu osim pucanja na papir. Stoga, prijatelju, moj ti je savjet da ipak pregledaš Njuškalo, a, ovo, pokloni nekom tko će ti biti zahvalan i Moli boga da ako nekog i napuca, to nećeš biti ti.
Pozdrav svima!
Pozdrav svima!
Sto se mene tice to je KRAMP a ne puska, kolega je imao istu pa smo morali navarivati materijal da bi ga mogli obrusiti i koliko toliko opet imati okidanje.. Uglavnom meterijal je zadnje smece, trosi se kao sapun i mislim da puska ne vrijedi ni 500 Kn...jebes materijale koji se turpijom skidaju kao maslac...
To je moje osobno misljenje....
To je moje osobno misljenje....
Nemoguće je Nemoguće
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Da je to KRAMP, nikako se ne mogu složiti! Kramp služi za krampanje po tvrdim i zaje.... terenima, te je stoga napravljen od vrlo kvalitetnog materijala koji mu jamči dugovječnost. U rukama pravog krampiste, može ga se usporediti sa TNT-om, a ne zračnom puškom! 
-
elektricar86
- Razvodnik

Evo,citam ova vasa iskustva,pa da napisem kako sam ja razmisljao.
Prije kupovine navedene puške,citao sam malo iskustva o istoj,i bila su podjeljena,od toga da je smece,do toga da i nije toliko losa koliko se govori(izrađena od njemackog celika,itd...),dosta precizna kad se stvori praksa i sl.
S obzirom da ja nisam profi strijelac,i previse zahtjevan korisnik oruzja,a dizajn puske mi se svidio,pomislio sam da cu za ok novce dobiti ne toliko losu pusku,koja ce meni itekako biti dovoljna.
Priznajem da sam pao i pod markentiski utjecaj,snaga itd.
E sad,ja i dalje vjerujem da bih dosta vremena bio zadovoljan sa tom puškom,da se nije desilo ovo sranje.
Ma stvar je u tome,da me je netko samo upozorio prije(u trgovini i sl.),da ne cackam sam po okidaču,ako nisam siguran sto radim,s obzirom da moze sama okidati,vjerujte mi da ga nebih dirao.
Ili bih pusku bio odnio nekome tko se kuzi,pa da mi taj netko malo podesi okidač.
Moj glavni problem je sada u tome sto ne zelim imati popravljanu,potencijalno opasnu,i ne 100% ispravnu pušku,htio bih da mi prodavac štetu nadoknadi novom puškom.
Mislim,ne zelim da mi vraca lovu i sl.,jer bih i dalje htio imati Hatsana 125,ali novog,kao sta sam je imao i prije(bila je ispucala tek kutiju diabola).
Pa jedno pitanje.
Sta vi forumasi mislite,dali sam si ja sam kriv za nastalu stetu,a u slucaju da mislite da nisam,dali imam pravo nadoknade stete novom puskom?
Jer,napominjem opet,Hatsan omogucuje podesavanje okidaca krajnjem korisniku(cak i imbus kljuc daju u kutiji),bez ikakvog upozorenja o mogucem samookidanju,i bez detaljnog objašnjenja koliko okretaja se moze maksimalno dotegnuti vijak,a da je okidač i dalje u sigurnom nacinu rada.
Po meni je to kardinalni propust proizvođaca,i prodavača dalje redom(jer ne upozoravaju na to).
Prije kupovine navedene puške,citao sam malo iskustva o istoj,i bila su podjeljena,od toga da je smece,do toga da i nije toliko losa koliko se govori(izrađena od njemackog celika,itd...),dosta precizna kad se stvori praksa i sl.
S obzirom da ja nisam profi strijelac,i previse zahtjevan korisnik oruzja,a dizajn puske mi se svidio,pomislio sam da cu za ok novce dobiti ne toliko losu pusku,koja ce meni itekako biti dovoljna.
Priznajem da sam pao i pod markentiski utjecaj,snaga itd.
E sad,ja i dalje vjerujem da bih dosta vremena bio zadovoljan sa tom puškom,da se nije desilo ovo sranje.
Ma stvar je u tome,da me je netko samo upozorio prije(u trgovini i sl.),da ne cackam sam po okidaču,ako nisam siguran sto radim,s obzirom da moze sama okidati,vjerujte mi da ga nebih dirao.
Ili bih pusku bio odnio nekome tko se kuzi,pa da mi taj netko malo podesi okidač.
Moj glavni problem je sada u tome sto ne zelim imati popravljanu,potencijalno opasnu,i ne 100% ispravnu pušku,htio bih da mi prodavac štetu nadoknadi novom puškom.
Mislim,ne zelim da mi vraca lovu i sl.,jer bih i dalje htio imati Hatsana 125,ali novog,kao sta sam je imao i prije(bila je ispucala tek kutiju diabola).
Pa jedno pitanje.
Sta vi forumasi mislite,dali sam si ja sam kriv za nastalu stetu,a u slucaju da mislite da nisam,dali imam pravo nadoknade stete novom puskom?
Jer,napominjem opet,Hatsan omogucuje podesavanje okidaca krajnjem korisniku(cak i imbus kljuc daju u kutiji),bez ikakvog upozorenja o mogucem samookidanju,i bez detaljnog objašnjenja koliko okretaja se moze maksimalno dotegnuti vijak,a da je okidač i dalje u sigurnom nacinu rada.
Po meni je to kardinalni propust proizvođaca,i prodavača dalje redom(jer ne upozoravaju na to).
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Gledaj, to ti je dosta kompleksna stvar. Naime okidači kod zračnih pušaka, bitno se razlikuju od okidača vatrenog oružja, jer zaporne poluge moraju držati prilično veliku silu napete opruge, dok je kod vatrenog oružja ta sila neuporedivo manja. Druga stvar je u tome da je zračno oružje prvenstveno dizajnirano kao sportsko, te je kod pojedinih modela moguće postići iznimno lako okidanje. Tako mala težina okidanja, definitivno je prikladna samo za streljanu, gdje se oružje nikad ne odlaže napunjeno, odnosno puni se neposredno prije opaljenja. Oružje je uvijek okrenuto u sigurnom pravcu.... Samoopaljenje nije dozvoljeno i sankcionira se. E sad, gdje je granica između namjernog opaljenja ili samoopaljenja, to je već jako diskutabilno. Samoopaljenje kod zračnog oružja, moguće je da se desi i kod vrlo skupih modela, uslijed podešavanja premale sile okidanja. Načelna mjera za podešavanje okidanja je da napeto oružje MORA izdržati umjereno jak udarac dlanom u kundak i pritom ne opaliti. Zbog čega je došlo do samoopaljenja, teško je reći, no ukoliko je sila okidanja podešena na premali iznos, tada si za taj propust, nažalost sam kriv. Koliko štete je nastalo, teško je reći, no kod toliko jakih opruga, vrlo je izgledna ozbiljnija šteta. Pogledaj kroz cijev, da vidiš je li ostala ravna. U svojoj karijeri, doživio sam nekoliko opaljenja zračnog oružja u preklopljenom stanju i u 90 % slučajeva došlo je do savijanja cijevi prema gore. Moja preporuka je i dalje da razmisliš o nekom drugom modelu. Poveži se s nekim iz streljačkih krugova, isprobaj modela koliko ti to mogućnosti dopuštaju i tada donesi odluku. Želim ti svu sreću!
-
elektricar86
- Razvodnik

Hvala na odgovoru.
Stvarno nisam stigao pogledati kroz cijev nakon samookidanja,jer sam bio previse iznerviran,i nije me uopce zanimala kolicina nastale stete,nego sam odmah sjeo u auto,i pusku odnio u trgovinu di sam je kupio.
Ok,ja ne kazem da nisam prckao po okidacu,ali se nikako ne mogu oteti dojmu da me je proizvođac,da tako kazem,"obmanuo" ,tj. omogućio mi da sa nedovoljno definiranim uputstvima uzrokujem stetu.
Smatram da je proizvođac u najmanju ruku 50% kriv,ako ne i vise.
Ali dobro,da ne tupim uvjek po istome(vec sami sebi dosadan
),pricekat cu kraj ove price,pa da vidimo kako ce zavrsiti.
btw. jedno pitanje:
Dali do savijanja cijevi(prilikom samookidanja),dolazi i kad je cijev skoro zatvorena?
Jer tako je i bio slucaj kod mene,cijev je bila taman prije nego zubac treba zakaciti.
Stvarno nisam stigao pogledati kroz cijev nakon samookidanja,jer sam bio previse iznerviran,i nije me uopce zanimala kolicina nastale stete,nego sam odmah sjeo u auto,i pusku odnio u trgovinu di sam je kupio.
Ok,ja ne kazem da nisam prckao po okidacu,ali se nikako ne mogu oteti dojmu da me je proizvođac,da tako kazem,"obmanuo" ,tj. omogućio mi da sa nedovoljno definiranim uputstvima uzrokujem stetu.
Smatram da je proizvođac u najmanju ruku 50% kriv,ako ne i vise.
Ali dobro,da ne tupim uvjek po istome(vec sami sebi dosadan
btw. jedno pitanje:
Dali do savijanja cijevi(prilikom samookidanja),dolazi i kad je cijev skoro zatvorena?
Jer tako je i bio slucaj kod mene,cijev je bila taman prije nego zubac treba zakaciti.
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Ako nije došlo do gibanja cijevi prilikom samoopaljenja, postoji velika vjerojatnost da se cijev nije savinula. Savijanje cijevi dešavalo se kod samoopaljenja u preklopljenom položaju. Udarac cijevi u čelo, ne moram ni spominjati.
Držim fige!
Držim fige!