BROWNING MK III(HP 35)
Re: BROWNING MK III(HP 35)
Kako cu znati godiste? Ajmo ovako... Rucke su plasticne, poluga kocnice sa obadvije strane, prednji i zadnji nisan nisu fiksni(oba se micu lijevo desno),prednji onako agresivan, nijel obal, cijev na izlazu iz navlake gotovo ravna(mozda 0,5mm viri vani)... Jel kod tebe tako? Navodno mk3 ima i blokadu udarne igle, a za to ga treba rastaviti! Mislim da je ovom krivo upisano mk2. Zavrsna obrada nije brunaza vec pecena boja kao kod ČZ! Po onom sto sam nasao po raznoraznim forumima ispada da je mk3, osim sto nisam vidio navlaku iznutra. Al ipak mi je najmjerodavnije ono sto ti kazes i ako bi mogao bilo kako poslati slike!James wrote: Moj je '96 godište ( po serijskom broju), pokušao sam uplodati slike ali ne ide, moj ima "bushing" koji izlazi nekih 0,5mm, pa sad ne znam.
BUM BUM...
- Vucibatina
- Pozornik

Dobro, idemo ovako: Moj HP je Mk. 3.
Na lijevoj starni navlake piše (ne vičem, velika slova) FABRIQUE NATIONALE HERSTAL mark 3. BROWNING ARMS COMPANY MORGAN. UTAH & MONTREAL P.Q.
Na desnoj MADE IN BELGIUM ASSEMBLED IN PORTUGAL
Mikrometarski stražnji nišan (dakle Sport podmodel, makar je po svemu drugom identičan običnima), vanjski izvlakač, klasične HP drvene drške, sjajni finiš.
Ništa ne viri nigdje. HP nema bushing, to je iz neke druge priče.
Mk. 2 nikada nisam vidio uživo, stare WW2 modele s unutarnjim izvlakačem i tangencijalnim nišanom jesam.
Za streljaštvo nije, ali ergonomija mu je savršena. Trebao bi pronaći mjesto u svakoj kolekciji.
Baš sam se čudio da je tako nešto moguće pronaći za 1.000 kn.
Na lijevoj starni navlake piše (ne vičem, velika slova) FABRIQUE NATIONALE HERSTAL mark 3. BROWNING ARMS COMPANY MORGAN. UTAH & MONTREAL P.Q.
Na desnoj MADE IN BELGIUM ASSEMBLED IN PORTUGAL
Mikrometarski stražnji nišan (dakle Sport podmodel, makar je po svemu drugom identičan običnima), vanjski izvlakač, klasične HP drvene drške, sjajni finiš.
Mk. 2 nikada nisam vidio uživo, stare WW2 modele s unutarnjim izvlakačem i tangencijalnim nišanom jesam.
Za streljaštvo nije, ali ergonomija mu je savršena. Trebao bi pronaći mjesto u svakoj kolekciji.
Baš sam se čudio da je tako nešto moguće pronaći za 1.000 kn.
Nisam toliko gledao u detalje sto pise, ali toliko ne pise sigurno! Ajde stavi sliku, molim te(sa obadvije strane)
BUM BUM...
- Vucibatina
- Pozornik

http://s2.postimg.org/sucpwnr49/DSC01094.jpg
http://s2.postimg.org/5heoe5b0p/DSC01095.jpg
Trenutno su postavljene Hogue drške, ali ne mijenja bitno na stvari.
Nemam pri ruci fotoparat pa se oznake ne vide najbolje, ionako sam ih naveo ranije.
Okidanje je olakšano na nekih 1,8 i uklonjen diskonektor spremnika.
Dobar strijelac s njim bez većih problema odradi 170-180. Šteta što ja nisam taj.
http://s2.postimg.org/5heoe5b0p/DSC01095.jpg
Trenutno su postavljene Hogue drške, ali ne mijenja bitno na stvari.
Nemam pri ruci fotoparat pa se oznake ne vide najbolje, ionako sam ih naveo ranije.
Okidanje je olakšano na nekih 1,8 i uklonjen diskonektor spremnika.
Dobar strijelac s njim bez većih problema odradi 170-180. Šteta što ja nisam taj.
Osim rucaka i nisana, ovaj kojeg ja mislim uzeti je isti tom! Buni me sto su na slikama u enciklopediji mk2 i mk3 isti, a znam da sitne razlike postoje! Iskreno, volio bih da je mk3, ma da iako bude mk2, ne bi mi smjelo biti bitno, iako sam cjepidlaka sto se tice oruzja(u biti "KOLEKCIONAR" novog oruzja-da tako sebe nazovem)! Pistolj je kao iz tvornice i predivan je! Moje neko misljenje je da je krivo upisan model posto to vecinom rade nezainteresirani i neznani oruzari u mupu, jer po svemu ovom sto smo ovdje naveli i sto sam nasao na netu, mislim da je mk3! Ipak bi najsigurniji bio da ovdje netko stavi sliku svoga koji je sto posto mk3...
BUM BUM...
- Vucibatina
- Pozornik

Moj je sasvim sigurno Mk 3. Uostalom, piše... Na oružnim listovima to ne navode, ustvari nema ni potrebe.
Za detalje o Mk 2 i Mk 3 razlikama, evo ga link: http://www.hipowersandhandguns.com/Diff ... dMkIII.htm
Za detalje o Mk 2 i Mk 3 razlikama, evo ga link: http://www.hipowersandhandguns.com/Diff ... dMkIII.htm
Na ovom ne pise... Mislim da je mk2 onaj koji po navlaci ima rub, a ovaj nema, dakle mk3 je! Vidio sam taj link. Pistolji su pre slicni, a bubu sumnje mi je ubacilo to sto pise mk2! Kazes da se u oruznom ne navodi! Kako onda pise HP 35, ili jos nesto?
BUM BUM...
[quote="Vucibatina"]
Mozete li mi objasniti pojmove "bushing" i "tangencijalni nisan"?
Mozete li mi objasniti pojmove "bushing" i "tangencijalni nisan"?
BUM BUM...
Bushing http://airsoft.tiger111hk.com/images/pr ... 0495-1.jpg
Daj stavi sliku ovdje ili link na nesto da ljudi vide o cemu pricas. Onda ce ti i puno bolje reci koji je model.
Daj stavi sliku ovdje ili link na nesto da ljudi vide o cemu pricas. Onda ce ti i puno bolje reci koji je model.
Evo, pokusat cu staviti slike... Slikano je iphonom na brzinu, ali vidi se! Po svemu sudeci mk3...Vi procijenite!
BUM BUM...
Ovo sam zaboravio slikati, ali evo slike sa neta. Identicna je,...Navlaka sa blokadom udarne igle, karakteristika mk3...
BUM BUM...
I zaboravio sam napisati... Sa lijeve strane na navlaci pise FABRIKA NATIONALE HERSTAL, a sa desne BROWNING S.A. MADE IN BELGIUM
BUM BUM...
Po ovom sto si naveo, a i koliko sam ja prosurfao netom nakon sto me je zainteresirao ovaj pistolj, mislim da ti je to mk3! To sto si poslikao je najnovije proizvodnje, tako da mislim da nemas sto dvoumiti!
SI VIS PACEM, PARA BELLUM!
- Vucibatina
- Pozornik

- Vucibatina
- Pozornik

Da se vratimo na koji post ranije, brunaža ili pečena boja? Ne vidim baš najbolje na slikama.
Vise ni ja nisam pametan sto je! Nisam siguran... Neugodno mi je bilo sto puta reci mu da mi ga pokazuje jer on ceka novac, tako da mi uvijek nesto fali od detalja! Eto, jedva sam ga i poslikao! Uvijek se ustrucavam! Nije brunaza kao sto je bruniran tetejav npr, a opet mi ne djeluje kao pecena boja na zbrojovci! Zasto pitas?
BUM BUM...
Prepoznatljvost mk2 je bila po "sini" na navlaci izmedju nisana, prednji nisan je bio fixan, nije bilo blokade udarne igle, na navlaci od ispod je bila rupica za vodu, a to ovaj nema! Po svemu navedenom, ovaj je mk3, original Belgija! Pistolj je nov i receno mi je da je kupljen ne tako davno! Lijevo kod rucke ima i alkicu za zakacit ga...Po svemu sudeci mora biti mk3! Sto se pise u oruzni list, BROWNING HP 35 ili BROWNING MK_?
BUM BUM...