Novi zakon o oružju
Re: Novi zakon o oružju
Članak1.2 točka 7:Iggy wrote:Di ste vidili ovo za M76 i pap, ja nisam našao.?
.......koje je dozvoljeno isključivo u športske svrhe.
Znači ne više za lov.
"Nitko neće razoružati Hrvatskog vojaka u njegovoj Hrvatskoj Domovini" General Markać
ajd pročitaj tu točku još nekoliko puta pa ponoviEl Manno wrote:Članak1.2 točka 7:Iggy wrote:Di ste vidili ovo za M76 i pap, ja nisam našao.?
.......koje je dozvoljeno isključivo u športske svrhe.
Znači ne više za lov.
"Vatreno oružje kategorije B je...
7. poluautomatsko vatreno oružje za civilnu uporabu koje je slično automatskom vojnom vatrenom oružju, isključivo poluautomatskog načina rada te maksimalnog kapaciteta spremnika 30 komada metaka koje je dozvoljeno isključivo u sportske svrhe"
U Hrvatskom ZoO uobičajeno je bilo pisat - oružje za lov, športsko streljaštvo i samoobranu -.
Ako su gazde novim prijedlogom zakona sve spremili u športsko streljaštvo - more in bit - oni su gazde.
Malo je grubo i ža mi je Hrvatskih lovaca i nestanak naziva - lov- lovac - lovstvo.
Nisu oni tako loši da bi zaslužili brisanje.
Ipak su lov i lovstvo puno stariji od streljačkog športa.

Ako su gazde novim prijedlogom zakona sve spremili u športsko streljaštvo - more in bit - oni su gazde.
Malo je grubo i ža mi je Hrvatskih lovaca i nestanak naziva - lov- lovac - lovstvo.
Nisu oni tako loši da bi zaslužili brisanje.
Ipak su lov i lovstvo puno stariji od streljačkog športa.
"Nitko neće razoružati Hrvatskog vojaka u njegovoj Hrvatskoj Domovini" General Markać
Evo da i ja dam svoje skromno mišljenje o ovom zakonu.
1.) nije pisan za nas već za državu
2.) država ne želi da narod ima oružje da se ne može odbraniti
3.) ići će to i dalje (samo bi podsjetio da kad je na vlast u Filipinima došao onaj diktator prvo šta je uradio je da je rekao da svi moraju vratiti oružje, nije to uradio zbog straha da se ljudi međusobno poubijaju već da zaštiti sebe.
Država koja se ne boji naroda je totalitarna.
I kao šta američka guba kaže "Bog je napravio ljude istima a Smith & Wesson ravnopravnima", ako se ne varam u njihovom ustavu piše da narod MORA biti naoružan u slučaju da na vlast dođe tiranska vlast.
A da ne spominjemo jednu Švicarsku gdje je zakon "Iza svakih vrata puška".
Ovaj zakon je samo jedan u nizu ograničavanja ljudskih sloboda. Razlika između slobodnog čovjeka i roba je ta šta se slobodan čovjek može odbraniti.

1.) nije pisan za nas već za državu
2.) država ne želi da narod ima oružje da se ne može odbraniti
3.) ići će to i dalje (samo bi podsjetio da kad je na vlast u Filipinima došao onaj diktator prvo šta je uradio je da je rekao da svi moraju vratiti oružje, nije to uradio zbog straha da se ljudi međusobno poubijaju već da zaštiti sebe.
Država koja se ne boji naroda je totalitarna.
I kao šta američka guba kaže "Bog je napravio ljude istima a Smith & Wesson ravnopravnima", ako se ne varam u njihovom ustavu piše da narod MORA biti naoružan u slučaju da na vlast dođe tiranska vlast.
A da ne spominjemo jednu Švicarsku gdje je zakon "Iza svakih vrata puška".
Ovaj zakon je samo jedan u nizu ograničavanja ljudskih sloboda. Razlika između slobodnog čovjeka i roba je ta šta se slobodan čovjek može odbraniti.
Bog je ljude uradio jednakima, a oružje ih je uradilo ravnopravnima!
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
God created men, and Samuel Colt made all the men equal.
Winchester is the gun that won the west.
Sharps is the gun that made west safe for winchester.
Smith i Wesson je napravio prvi korisni i upotrebljiv metak na cahuru (22 lr), rubno paljenje, i patentirao....
Kolega,
nemoj se ljutiti, ali kad se vec pozivas na americku kulturu, onda je barem prouci. Ovako zvuci neozbiljno.
Inace, usporedjivati razlicite kulture, u ovom slucaju americku i evropsku nije bas konstrukitvno. Ako cemo biti realni - ne treba ocekivati da cemo ikad biti "Amerika u tom smislu. Neusporedivo je i osnove su drugacije, jer je drugacija drustvena povijest kao i drustvena percepcija ove problematike.
Inace, bio je jedan francuski filozof koji je rekao nesto poput: "U povijesti nista nije toliko promjenljivo kao covjeku urodjena i neosporiva prava".
Winchester is the gun that won the west.
Sharps is the gun that made west safe for winchester.
Smith i Wesson je napravio prvi korisni i upotrebljiv metak na cahuru (22 lr), rubno paljenje, i patentirao....
Kolega,
nemoj se ljutiti, ali kad se vec pozivas na americku kulturu, onda je barem prouci. Ovako zvuci neozbiljno.
Inace, usporedjivati razlicite kulture, u ovom slucaju americku i evropsku nije bas konstrukitvno. Ako cemo biti realni - ne treba ocekivati da cemo ikad biti "Amerika u tom smislu. Neusporedivo je i osnove su drugacije, jer je drugacija drustvena povijest kao i drustvena percepcija ove problematike.
Inace, bio je jedan francuski filozof koji je rekao nesto poput: "U povijesti nista nije toliko promjenljivo kao covjeku urodjena i neosporiva prava".
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Bok ljudovi,
Nije me dugo bilo a i nisam baš nešto puno pisao ali uredno čitam forum
Nego što se tiče ovog novog zakona ja znam par ljudi koji se iznutra bore da se omogući punjenje streljiva za vlastite potrebe. E sad da li ce to proći to je upitno.. Drago mi je da su stavili da sad možeš "LEGALNO" nabavit AR15 ili AK 47 (poluautomatski naravno) bez puno zaj.......
Uglavnom sad ću više vremena provodit ovdje i biti aktivniji malo
Pozdrav
Mladen
Nije me dugo bilo a i nisam baš nešto puno pisao ali uredno čitam forum
Pozdrav
Mladen
To je u svakom slucaju jako bitno no ima puno bitnijih stavki koje bi trebalo promijeniti ZOO da svima bude bolje i jednostavnije za svakodnevni zivot. Nema smisla sve ponovo nabrajati jer je o svemu tome vec bilo govora ali uz svakodnevni razvoj situacije unutar EU mozes ocekivati sve veci pritisak u smijeru opceg razoruzanja a nikako obrnuto. " Veliki " su usrali motku i shvatili su da su pretjerali, prije ili poslje situacija ce izmaci kontroli i prevencija se provodi na svim podrucjima. Nemoj misliti da Madjrai dizu zicu samo radi Izbjeglica, ona ce vise sluziti da nemozes Van Madjarkse nego da nemozes unutra !!!domlator wrote:.............. da se omogući punjenje streljiva za vlastite potrebe.itd ......
Nemoguće je Nemoguće
To je istina Lex sve što pišeš. Pratim baš malo naše kolege Slovence (Polenar tactical) i točno se vidi razlika između naših pametnjakovića i njihovih ljudi on high places
Ja ne kužim zašto je našim ljudima tako teško shvatit da je to hebeni biznis i da se od toga dobro živi.. Valjda nisu bili u školi kad se učilo zbrajat i množit pa zato i zaostajemo za drugima (naprednijima) Da to sve stave na papir i da vide koliko bi ljudi više provodilo negdje u prirodi (naravno koja ima dopuštenje za puckaranje) i trošili lovu na metke (koji bi naravno trebali biti jeftiniji), BDP bi nam skočio podosta, zar ne? Ali ovako je lakše kad hoćeš smrdat državu, razoružaj sve živo i mrtvo i onda možeš sa njima radit što hoćeš... Ali valjda će jednom biti bolje.
- technotronic
- Stožerni Narednik

misliš da sad možeš kalaš dobit na lovačku?domlator wrote:Bok ljudovi,
Nije me dugo bilo a i nisam baš nešto puno pisao ali uredno čitam forumNego što se tiče ovog novog zakona ja znam par ljudi koji se iznutra bore da se omogući punjenje streljiva za vlastite potrebe. E sad da li ce to proći to je upitno.. Drago mi je da su stavili da sad možeš "LEGALNO" nabavit AR15 ili AK 47 (poluautomatski naravno) bez puno zaj.......
Pozdrav
Mladen
Pa mislim da ne još dok ova nadopuna zakona ne bude službena
Ali koliko znam ima ih dosta registriranih kao "lovački karabin" tako da bi sad trebalo biti lakše dobit. A što se tiče samih pušaka ima kod Rebeca u Sloveniji raznih varijanti koje su semi a i Zastava ima novih modela tako da ima opcija
Mada bi ja recimo to više volio imati kao neku kolekciju nego puckarat time po šumi, eventualno na streljanu 
Lp
Mladen
Lp
Mladen
Ha ha hadomlator wrote:To je istina Lex sve što pišeš. Pratim baš malo naše kolege Slovence (Polenar tactical) i točno se vidi razlika između naših pametnjakovića i njihovih ljudi on high placesJa ne kužim zašto je našim ljudima tako teško shvatit da je to hebeni biznis i da se od toga dobro živi.. Valjda nisu bili u školi kad se učilo zbrajat i množit pa zato i zaostajemo za drugima (naprednijima) Da to sve stave na papir i da vide koliko bi ljudi više provodilo negdje u prirodi (naravno koja ima dopuštenje za puckaranje) i trošili lovu na metke (koji bi naravno trebali biti jeftiniji), BDP bi nam skočio podosta, zar ne? Ali ovako je lakše kad hoćeš smrdat državu, razoružaj sve živo i mrtvo i onda možeš sa njima radit što hoćeš... Ali valjda će jednom biti bolje.