Novi model HS-a
Re: Novi model HS-a
Sumnjam bojniče da je slomljen nakon 1500-2000 kom ispucanog streljiva, a i pukao je ali je do tada predpostavljam dobro vršio svoju funkciju, što na mom HS-u nije slučaj jednostavno je oslabila lisnata opruga te je sila bila manja od 10 Newtona, a treba biti između 14 i 17.BojnikPerGall wrote: Rješenje izvlakača na HS-u jest takvo kakvo je, pomoću lisnate opruge, i ono je nešto što bi realno gledajući bila mana.
Ipak pištolji odlično funkcioniraju, i na kraju uvijek problem bude u vlasniku.
I na kraju tko kaže da su izvlakači na GLOCK-u odlični?!?!
Pa ja sam dosad na svojoj .45-ici slomio 4 izlakača!
- BojnikPerGall
- Desetnik

Ice wrote:Sumnjam bojniče da je slomljen nakon 1500-2000 kom ispucanog streljiva, a i pukao je ali je do tada predpostavljam dobro vršio svoju funkciju, što na mom HS-u nije slučaj jednostavno je oslabila lisnata opruga te je sila bila manja od 10 Newtona, a treba biti između 14 i 17.BojnikPerGall wrote: Rješenje izvlakača na HS-u jest takvo kakvo je, pomoću lisnate opruge, i ono je nešto što bi realno gledajući bila mana.
Ma naravno da nije...
Premalo je to metaka za izvlakac, no i na toliko metaka može doći do recimo mehaničkog kvara.
Npr.mome kolegi je na kompletno novom GLOCKU 17 na Europskom IPSC prvenstvu 2004.godine u Češkoj na prvom stageu koji se pucao pukla opruga mehanizma za okidanje. Ništa strašno jer sam mu je zamijenio u roku par minuta, a opruga je koštala mislim par Eura. Čudno je bilo što se radilo u potpunosti o novom oružju kupljenom 2 tjedna prije Europskog prvenstva i nakon ispaljenih cca 1000 kom.metaka.
Znači da se događa!
No to nije pravilo jer je moj GLOCK 17 do sada progutao jedno cca.40 000 komada metaka i još mu nije ništa.
Čiščen?
Zadnji put u srpnju 2004.godine!
Zastoji?
Neopaljenje metka prije 2 godine na jednom Level III matchu. Nažalost razlog mi nije poznat jer se moglo raditi o metku s nedovoljno uguranom kapislom ili je naprosto ležište "strikera" bilo toliko zaprljano da nije taj metak mogao opaliti. Nemoguće je bilo točno utvrditi.
No, pištolj je i dalje besprijekorno radio i radi!
- BojnikPerGall
- Desetnik

Ice wrote:Sumnjam bojniče da je slomljen nakon 1500-2000 kom ispucanog streljiva, a i pukao je ali je do tada predpostavljam dobro vršio svoju funkciju, što na mom HS-u nije slučaj jednostavno je oslabila lisnata opruga te je sila bila manja od 10 Newtona, a treba biti između 14 i 17.BojnikPerGall wrote: Rješenje izvlakača na HS-u jest takvo kakvo je, pomoću lisnate opruge, i ono je nešto što bi realno gledajući bila mana.
I da, što se tiče lisnate opruge tj.rješenja izlakača na HS-u je problem... Slažem se.
No sad ih rade od pojačanog materijala pa i duže drže potrebnu silu.
A ti bi trebao malo više pucati na tekmama! Iduće sezone će se junaci dokazivati! Biti će i više nego dovoljno matcheva...
E bojniče ako posao i obveze dopuste nadam se da hoću, ova godina mi nije bila baš naklonjena!Samo da bude tekmi više nego zadnje dvije godine!
- BojnikPerGall
- Desetnik

Nadamo se, nadamo se...
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Testiranje ili prezentacija isto mu ga se piše jer su gospoda iz HS produkta sve vrlo pažljivo bilježili i snimali,možda im se ćefnulo ili su htjeli vidjeti kako se ponaša novi HS ipak je iz njega pucalo 50-tak strelaca.Kako god treba ga dotjerati!!!!! ?????????Ipak možda prebrzo izlaze novi modeli na zapadu se ipak vrše dugogodišnja ispitivanja prije serijske uporabe a vidim i cijena nije mala pa nije čudo da če se domači ljudi dvoumiti između provjerenog i novog.
No Peace without Justice !
- BojnikPerGall
- Desetnik

shooter9 wrote:Testiranje ili prezentacija isto mu ga se piše jer su gospoda iz HS produkta sve vrlo pažljivo bilježili i snimali,možda im se ćefnulo ili su htjeli vidjeti kako se ponaša novi HS ipak je iz njega pucalo 50-tak strelaca.Kako god treba ga dotjerati!!!!! ?????????Ipak možda prebrzo izlaze novi modeli na zapadu se ipak vrše dugogodišnja ispitivanja prije serijske uporabe a vidim i cijena nije mala pa nije čudo da če se domači ljudi dvoumiti između provjerenog i novog.
Za što ga treba dotjerati?
Streljačke discipline prema ISSF pravilima ili?
Kao vojno policijski pištolj više nego uspješno zadovoljava sve standarde, jednako kao i za samoobrambeno oružje...
AKo govorimo za IPSC pa pogledaj tko je i koja je mjesta taj pištolj osvojio na zadnjem IPSC natjecanju. MIslim na Steel Challenge. Prvo i treće mjesto pojedinačno i ekipno prvo i to premoćno sa cca 150 bodova prednosti ispred druge ekipe.
Što tu treba dorađivati?
Pa nije on pištolja za kako kaže nobile157 za "ne dihaj" discipline! A i koji je to od vojnopolicijskih?!
A
Sama bit nečega PRAKTIČNOGA je baš u praktičnosti. Olimpijske streljačke discipline pištolja slobodnog izbora su vrlo slične OPEN klasi u IPSC-u (pištolji sa kompenzatorima, optičkim nišanima, produženim spremnicima streljiva, posebno dotjeranim dijelovima...), što će reći da to nije oružje koje je PRAKTIČNO, koje se može nositi svakodnevno.
Pogledao sam IPSC svjetsko prvenstvo u Equadoru 2005 godine na DVD-u i činjenica je da je najatraktivnije kada pucaju likovi OPEN klase. U usporedbi sa kategorijama PRODUCTION i STANDARD gdje se koriste, da ih tako nazovemo, obični, svakodnevni pištolji (ali koje možete normalno nositi za npr. samoobranu) OPEN strijelci su batmani, imaju drugačiju taktiku rješavanja stage-a i puno su brži. No, to za mene osobno, ipak nije praktično. Više je negacija samog imena i ideje praktičnog streljaštva, no, tko to voli i može si priuštiti gan od desetak tisuća dolara, pa zašto da ne?
Sada se vraćam na HS XDM. Po svemu vrhunski pištolj ali , kao što sam već prije rekao MORAMO ZNATI ZA ŠTO! Za olimpijske discipline preciznog streljaštva nije, iako se i sa HS 2000 može lijepo pogoditi na 25 m. Za IPSC, vojno-policijsku uporabu, samoobranu - izvrstan!!! Onaj kome se ne sviđa - bože moj, stvar umjetničkog dojma. Ali bit svega je u tome da jedino u ovoj disciplini, a to je IPSC, čovjek može vidjeti što valja, a što ne, baš zbog uvjeta u kojima se puca i u količini ispaljenih metaka. Nije se jednom desilo da su strijelci prali okvire pištolja koji su pali u blato vodom i pucali dalje. Pucalo se i iz pištolja koji je vađen iz kante vode, iz zemlje, i to baš iz HS-a.
Dakle, sve što sam ovdje napisao, napisao sam iz iskustva, nisam skinuo sa neta niti mi je netko o tome pričao, baš kao i BojnikPerGall. Mi obojica imamo svoja imena i prezimena i ne moramo se skrivati, niti to činimo. A ovom forumu je nedostajalo baš iskustvo, jer dobra volja je O.K., ali sama nije dovoljna. Nadam se da je bilo koristi iz ovih postova i da je svaki pravi ljubitelj oružja mogao naučiti nešto novo i saznati nešto interesantno. A to i je cilj ovog foruma, kako sam ja to shvatio.

Pogledao sam IPSC svjetsko prvenstvo u Equadoru 2005 godine na DVD-u i činjenica je da je najatraktivnije kada pucaju likovi OPEN klase. U usporedbi sa kategorijama PRODUCTION i STANDARD gdje se koriste, da ih tako nazovemo, obični, svakodnevni pištolji (ali koje možete normalno nositi za npr. samoobranu) OPEN strijelci su batmani, imaju drugačiju taktiku rješavanja stage-a i puno su brži. No, to za mene osobno, ipak nije praktično. Više je negacija samog imena i ideje praktičnog streljaštva, no, tko to voli i može si priuštiti gan od desetak tisuća dolara, pa zašto da ne?
Sada se vraćam na HS XDM. Po svemu vrhunski pištolj ali , kao što sam već prije rekao MORAMO ZNATI ZA ŠTO! Za olimpijske discipline preciznog streljaštva nije, iako se i sa HS 2000 može lijepo pogoditi na 25 m. Za IPSC, vojno-policijsku uporabu, samoobranu - izvrstan!!! Onaj kome se ne sviđa - bože moj, stvar umjetničkog dojma. Ali bit svega je u tome da jedino u ovoj disciplini, a to je IPSC, čovjek može vidjeti što valja, a što ne, baš zbog uvjeta u kojima se puca i u količini ispaljenih metaka. Nije se jednom desilo da su strijelci prali okvire pištolja koji su pali u blato vodom i pucali dalje. Pucalo se i iz pištolja koji je vađen iz kante vode, iz zemlje, i to baš iz HS-a.
Dakle, sve što sam ovdje napisao, napisao sam iz iskustva, nisam skinuo sa neta niti mi je netko o tome pričao, baš kao i BojnikPerGall. Mi obojica imamo svoja imena i prezimena i ne moramo se skrivati, niti to činimo. A ovom forumu je nedostajalo baš iskustvo, jer dobra volja je O.K., ali sama nije dovoljna. Nadam se da je bilo koristi iz ovih postova i da je svaki pravi ljubitelj oružja mogao naučiti nešto novo i saznati nešto interesantno. A to i je cilj ovog foruma, kako sam ja to shvatio.
samo da se malo nadovezem na temu
bas pogledah film Pravedno ubojstvo
i napocetku filma dvojica rokaju iz Gloka
HSu nebi bilo lose kad bi se pojavil u kakvom filmu
misljenja sam da takva reklama nemre skodit
a i oni koji do sad nisu culi za HS da ce se nakon filma zainteresirat za njega (naravno znalcima pricam)
bas pogledah film Pravedno ubojstvo
i napocetku filma dvojica rokaju iz Gloka
HSu nebi bilo lose kad bi se pojavil u kakvom filmu
misljenja sam da takva reklama nemre skodit
a i oni koji do sad nisu culi za HS da ce se nakon filma zainteresirat za njega (naravno znalcima pricam)
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Evo, da ne bude da ga samo ja ne volim. Ovaj tip radi puno recenzija i ima ogroman pucački staž (mislim da je čak vojno lice ili tako nešto) i uglavnom ga boli briga za religije. Relativno je objektivan (nekad mi se čini da se zapali previše za nešto al u konačnici ostaje objektivan) i jedini je problem što je amerikanac pa neki neće moći ovo pogledati jer je na engleskom. Ako bude interesa, skinut ćemo video i titlovat ga.
http://www.youtube.com/watch?v=PVprHSjspsA
Pogledajte i druge clipove od ovog tipa, recenzira svašta i sitničari do bola. Ovdje je čak napomenuo neke stvari za kojima nisam niti toliko išao
http://www.youtube.com/watch?v=PVprHSjspsA
Pogledajte i druge clipove od ovog tipa, recenzira svašta i sitničari do bola. Ovdje je čak napomenuo neke stvari za kojima nisam niti toliko išao
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam...
::::....
Što je pisac htio reći????
Neki lik drži gan u ruci i priča.
Poanta?
Ponavljam: nešto se nekome može sviđati, nekome ne mora, ali to nije kriterij kvalitete toga nečega. A Hrvatska je sa 4.500.000 milijuna ljudi kao veći kvart u New Yorku, pa sigurno HS u njoj neće zaraditi veliku lovu. Jedina veća lova je od vojske i policije, ali kada se taj kontigent popuni, što onda pet, šest ili deset godina? A nabave oružja u takvim količinama sigurno neće odlučiti pričanje na ovakvom forumu.
Držimo se činjenica i provjerenoga na terenu. Ovaj lik koji priča mi baš ništa ne znači, može pričati što hoće. A opet ponavljam, ne može kompetentno pričati netko tko puca 50 metaka na godinu u usporedbi sa nekim tko puca redovno i u godinu dana ispuca tisuće metaka.
Neki lik drži gan u ruci i priča.
Poanta?
Ponavljam: nešto se nekome može sviđati, nekome ne mora, ali to nije kriterij kvalitete toga nečega. A Hrvatska je sa 4.500.000 milijuna ljudi kao veći kvart u New Yorku, pa sigurno HS u njoj neće zaraditi veliku lovu. Jedina veća lova je od vojske i policije, ali kada se taj kontigent popuni, što onda pet, šest ili deset godina? A nabave oružja u takvim količinama sigurno neće odlučiti pričanje na ovakvom forumu.
Držimo se činjenica i provjerenoga na terenu. Ovaj lik koji priča mi baš ništa ne znači, može pričati što hoće. A opet ponavljam, ne može kompetentno pričati netko tko puca 50 metaka na godinu u usporedbi sa nekim tko puca redovno i u godinu dana ispuca tisuće metaka.
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Najveće su zamjerke trzaju, ergonomiji (pogotovo kočnici na drški), masi pištolja, manjem spremniku od konkurencije (ne samo prema glocku nego i neki ruger ima tamo) , sjajnim (reflektirajućim) serijskim spremnicima koji mogu bit pizdarija u taktičkim operacijama i manjoj preciznosti u odnosu na glock 17J07@ wrote:aj ukratko kaj mu ne valja kod HSa
Ne, vjerojatno će o tome odlučiti lobiji (iliti tko da veće mito) tako da zbilja nema više smisla da se mi oko toga sukobljavamo i pametujemo.nobile157 wrote:A nabave oružja u takvim količinama sigurno neće odlučiti pričanje na ovakvom forumu.
Jednaka kao i cijela ova diskusija u ova dva topica na forumu... netko sjedi doma i prepričava svoja iskustva bez nekog objektivnog i dokumentiranog testa. Još jedno mišljenje? Ne znam, nek oni koji pogledaju sami prosude šta je poanta i ima li je.nobile157 wrote:Poanta?
u jebem ti strucnjakaMr.Cabdriver wrote: sjajnim (reflektirajućim) serijskim spremnicima koji mogu bit pizdarija u taktičkim operacijama
pa ak ce se specijalci odlucit za njega nek im ih prefarbaju
ustvari kolko se sjecam kaj ne postoje i plasticni spremnici neke sivkaste boje
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Jednodimenzionalni pogled na tematiku... ako si dobio nešto što si u biti platio, a ne možeš koristiti i moraš još doplatiti da dobiješ zamjenu onda parametar cijene proizvoda raste - nekome je i to bitan parametar zar ne? Treba gledat na recenziju kao cjelinu, kad čupkaš dlaku po dlaku i analiziraš je pojedinačno, onda sve štima. Al kad se dlake bace na hrpu i vidiš da ti cjelina ne odgovara što onda?J07@ wrote: u jebem ti strucnjaka
pa ak ce se specijalci odlucit za njega nek im ih prefarbaju
odem ipak u kino i pogledam filmMr.Cabdriver wrote:Treba gledat na recenziju kao cjelinu, kad čupkaš dlaku po dlaku i analiziraš je pojedinačno, onda sve štima. Al kad se dlake bace na hrpu i vidiš da ti cjelina ne odgovara što onda?
jer je meni mozda dobar a 1000 filmskih kriticara ce rec da je sranje
tak i sa ovim
otic i probat
kad bi se vodil po tome kaj ko kaze na kraju nebi imal nista
npr. corsa 1.5 D 3v me sluzi isto ko i sad skoda 1.9 tdi vagon
samo imam vise mjesta unutra i nemogu se ugurat bas izmedu svaka 2 auta kaj sam sa corsom mogo
znaci nis do osobne probe
eto meni HS 95 nikak nije lezal
radije makarov nego on
HS 95 nije ni meni lezao.... najvise me bedirao lom udarne igle. nikad nisi znao kada ce puknutJ07@ wrote: npr. corsa 1.5 D 3v me sluzi isto ko i sad skoda 1.9 tdi vagon
samo imam vise mjesta unutra i nemogu se ugurat bas izmedu svaka 2 auta kaj sam sa corsom mogo
znaci nis do osobne probe
eto meni HS 95 nikak nije lezal
radije makarov nego on
mene je zglob sake boljel nakon ispucana 2 okvira za popizditpatch wrote: HS 95 nije ni meni lezao.... najvise me bedirao lom udarne igle. nikad nisi znao kada ce puknut
dok sa HS 2000 ama bas nikakvih problema
a i tam di sam gadal sam i pogodil
tih problema nisam imao. bilo je pizdarija kada smo znali - provjere radi okinut na prazno - a ono izleti vrh igle.... neprijatelja si mogao jedino gađat pištoljem onda....