PRVI hrvatski revolver RHS -HS produkt

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
sin
Skupnik
Skupnik

Re: PRVI hrvatski revolver RHS -HS produkt

Post by sin » 20 Oct 2012, 10:22

Original_G wrote:Ovaj mi djeluje kak da je za jaci kalibar radjen.
I meni se čini. 9x19 nije kalibar koji je karakterističan za revolvere.
No dobro, ipak se radi o prototipu. Za pretpostaviti je da će se revolver pojaviti i u drugim kalibrima čim uđe u serijsku proizvodnju.
Inače, revolver mi lijepo izgleda. Jedva čekam priliku da ga isprobam.
Srce kucaj, puško pucaj...
Guns control means shooting a tight group!

gun_hater
Narednik
Narednik

Post by gun_hater » 27 Oct 2012, 10:56

Možda je to i inovacija nekakva kao, jer je parabellum puno češći kalibar na tržištu pa da se možda revolver probije među osobe koje imaju kl. pištolje u 9mm para,

@hackerivs jesu rekli koji su to točno noviteti ?

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 27 Oct 2012, 19:53

Original_G wrote:Ovaj mi djeluje kak da je za jaci kalibar radjen.
S razlogom je napuštena konstrukcija revolvera koji se prelama(Npr:Smith &Wesson M 1869,Webley ) i kojima se bubanj pomiće naprijed(Nagant M1895).

A revolver u kalibru 9mm mislim da nece imati baš neko tržište, a s razlogom je ovaj prototip u 9mm.
revolveri.jpg
MP-412 Rex revolver (Russia)- vrlo sličan revolver -nije uspio na tržištu.

Svaka čast deckima iz Karlovca ali mislim da ce ovo biti promašaj. (nadam se da sam u krivu)

Hackerivs
Narednik
Narednik

Post by Hackerivs » 27 Oct 2012, 22:17

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 27 Oct 2012, 23:26

Hackerivs wrote:http://www.vecernji.hr/biznis/s-hrvatskim-revolverom-osjecao-sam-se-kao-prljavi-harry-clanak-468773
Procitao sam još jutros i sami novinari su napisali "amatersko-novinarske ocjene", ali stoji to što pišu za pištolj(na dnevnoj bazi se izvoze) proizvode vrhunske pištolje i sam ga imam , znam da si možda pod dojmom posjeta tvornici ali revolver u kalibru 9x19 ne bi hvala, a nije da je jedini npr: browning barracuda i manurhin.
Ne znam samo na koje patente misle? pomicanje bubnja nije novost, niti prelamanje(možda nacin nakoji se to izvodi).

Uglavnom pricekajmo ocjene strucnjaka, i samu prodaju.
To je samo moje mišljenje o tome.

gun_hater
Narednik
Narednik

Post by gun_hater » 28 Oct 2012, 09:40

Bumo vidli kaj će reć američko tržište, hoće li i to bit bestseller ili će ravno u muzej.

Nemrem nać patent taj famozni gdje se valjda opisuju te novotarije, valjda je još rano.

Ali je zato interesantna stvar da postoji na patentima "VHS pištolj" koji još nigdje nije objavljen prototipno, koristi nekakav sistem oko neke osovine da se može lagano mijenjat cijev s dužinama i kalibrima.

Osobno mislim da ovo VHS u smislu puške kao nekakva "višenamjenska strojnica (?!?)" je prije plod maštovitog (internetskog) kvazi novinara koji se igrao dešifriranja, nego ideja samog tvorca, vjerujem da to znači Vuković HS, kao što ovo RHS može značit Rakić HS ili revolver HS, a ne nekakav "višenamjenski" pimpi limpi

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 28 Oct 2012, 10:48

Meni je najzaniljivije u tim novinarskim blebetanjima kako se novinar osjecao kao prljavi harry =) ti vrapca kak' bi se tek osjecao da je u ruke uzeo S&W Model 29 u .44 magnum kalibru... meni se cini da se taj osjeca kao prljavi harry i sa "engejcom" u ruci =) hahha

Jedino sto mi se cini da taj revolver ima malo previse mase materijala za kalibar u kojem je napravljen... u onoj konstrukciji bubanj za 9x19 izgleda kao da je netko u normalni revolver uvalio .22lr bubanj... ali to je da se razumijemo samo estetski prigovor... konstrukcijski ne zelim jer neznam... volio bih da uspije na trzistu isto kao i HS =) treba nam vise proizvoda na kojima pise MADE IN CROATIA =) neka im je sa srecom...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 28 Oct 2012, 17:03

Mike_Torello wrote:Meni je najzaniljivije u tim novinarskim blebetanjima kako se novinar osjecao kao prljavi harry =) ti vrapca kak' bi se tek osjecao da je u ruke uzeo S&W Model 29 u .44 magnum kalibru... meni se cini da se taj osjeca kao prljavi harry i sa "engejcom" u ruci =) hahha

Jedino sto mi se cini da taj revolver ima malo previse mase materijala za kalibar u kojem je napravljen... u onoj konstrukciji bubanj za 9x19 izgleda kao da je netko u normalni revolver uvalio .22lr bubanj... ali to je da se razumijemo samo estetski prigovor... konstrukcijski ne zelim jer neznam... volio bih da uspije na trzistu isto kao i HS =) treba nam vise proizvoda na kojima pise MADE IN CROATIA =) neka im je sa srecom...
I ja bi volio da uspije ali premasivna je i još u kalibru 9x19, zato poznate firme ne koriste ramu na preklapanje.

gun_hater
Narednik
Narednik

Post by gun_hater » 29 Oct 2012, 02:17

Ej pa to je inovacija da je dobar i za ljevičare i desničare :D

Sasvim sigurno je da ovaj, a niti jedan drugi revolver ne može očekivat prodajne brojke kao standardni modeli hs iliti xd, al oni se opet valjda žele probit i u revolversko tržište da i taj dio kolača probaju uzet koliko mogu.

bitanga
Razvodnik
Razvodnik

Post by bitanga » 23 Nov 2012, 01:53

Ružno,glomazno,zastarjela tehnologija...ko da ga je neko u garaži pravio,zapravo,vidio sam ljepših garažnih uradaka...9x19? Sumnjam,pretpostavljam da im je ipak zamisao 357. s opcijom 9x19... U svakom slučaju ako ostane na ovom,moći će ga samo u trgovinama mjenjat za prazne boce i konzerve sa gladnom hrvatskom sirotinjom koja si želi skratit muke ili eventualno da se koristi umjesto čekića...ali,nikako za čavle,samo za orahe...

kaoboj1
Pozornik
Pozornik

Post by kaoboj1 » 30 Jun 2013, 15:07

Teško moguće ali ajde http://hdlskl-obz.hr/?p=1907

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 30 Jun 2013, 21:57

Sto znaci .... recenica tipa pucat cu sa pistoljem revolverom ...?????

( nesto tipa ...bas jedem dobru prasetinu janjetinu ..... ??????????#$@!$!%$#%@#$
Nemoguće je Nemoguće

Iggy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Iggy » 23 Jun 2015, 17:12

Ima li kakvih novosti o našem revolveru, zna li itko išta??

technotronic
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by technotronic » 09 Aug 2015, 16:05

Nemojte se smijati mom pitanju, ali na koju foru se vadi iz bubnja pištoljski metak? Ili je to 9x19 R? ili kaj već wwttfff##3$$????

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 10 Aug 2015, 01:09

U vecini slucajeva 9x19 se puni uz pomoc tankog okvira gdje svi metci sjednu, a onda se to stavi u bubanj.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

technotronic
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by technotronic » 10 Aug 2015, 06:13

Jolly, mislim da me nisi razumio, znam ja kaj je speedloader, nego nije mi jasno kako se vadi opaljeni metak iz ležišta u bubnju, pošto ima samo utor za izvlakač čahura, a nema obod na dnu čahure koji sprečava da metak sklizne kroz bubanj? Kako su to konstrukcijski riješili?

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 10 Aug 2015, 08:08

Dobro te razumio; jolly je mislio na tzv. "Vijenac" (tanki okvir) i to je jedna od opcija odavno izmišljena ( tako ima manurhin).
SCORE:278 COMPETITION/186MEDAL; 105 GOLD 57 SILVER 24 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana

Iggy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Iggy » 10 Aug 2015, 08:45

Vidio sam S&W u 45 acp na taj sistem. Po meni nepotrebna zajebancija, ali može poslužiti za nevolju u nedostatku adekvatnog streljiva.

technotronic
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by technotronic » 10 Aug 2015, 09:10

i meni je čudno da uz toliko revolverskih kalibara izmišljaju neke bijesne gliste ....

El Manno
Razvodnik
Razvodnik

Post by El Manno » 10 Aug 2015, 20:08

technotronic wrote:Jolly, mislim da me nisi razumio, znam ja kaj je speedloader, nego nije mi jasno kako se vadi opaljeni metak iz ležišta u bubnju, pošto ima samo utor za izvlakač čahura, a nema obod na dnu čahure koji sprečava da metak sklizne kroz bubanj? Kako su to konstrukcijski riješili?
Lipo su oni to rišili - napravili su full moon clip- goooglay malo (puno).

:geek:
"Nitko neće razoružati Hrvatskog vojaka u njegovoj Hrvatskoj Domovini" General Markać

Post Reply