Novi model HS-a

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
shooter9
Skupnik
Skupnik

Re: Novi model HS-a

Post by shooter9 » 12 Nov 2008, 22:03

Mr.Cabdriver wrote:
J07@ wrote: u jebem ti strucnjaka
pa ak ce se specijalci odlucit za njega nek im ih prefarbaju
Jednodimenzionalni pogled na tematiku... ako si dobio nešto što si u biti platio, a ne možeš koristiti i moraš još doplatiti da dobiješ zamjenu onda parametar cijene proizvoda raste - nekome je i to bitan parametar zar ne? Treba gledat na recenziju kao cjelinu, kad čupkaš dlaku po dlaku i analiziraš je pojedinačno, onda sve štima. Al kad se dlake bace na hrpu i vidiš da ti cjelina ne odgovara što onda?
To sam i prije spomenuo ,ponavljam ako sam nešto kupio zašto da to dorađujem kod puškara i stvaram dodatne troškove.??
No Peace without Justice !

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 12 Nov 2008, 22:17

Lošem k**** i dlaka smeta, to je poznato odavno. A ako si je netko nešto zabio u glavu i ne da si dokazati unatoč argumentima a ne naklapanjima :A18: , onda dobro. Neka si drži, ali onda ovo nema smisla, protraćeno vrijeme koje se moglo korisnije provesti.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Post by Mr.Cabdriver » 12 Nov 2008, 22:19

nobile157 wrote:Protraćeno vrijeme koje se moglo korisnije provesti.
Potpisujem... otkad sam donio odluku da više ne sudjelujem u ovim religijskim ratovima, uspio sam izglancat dva polovna noža koji su od danas u kolekciji, pomazit se sa randallom i posvađat sa starom. Definitivno dobro potrošeno vrijeme.
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam... :twisted: ::::....

shooter9
Skupnik
Skupnik

Post by shooter9 » 12 Nov 2008, 22:57

nobile157 wrote:Lošem k**** i dlaka smeta, to je poznato odavno. A ako si je netko nešto zabio u glavu i ne da si dokazati unatoč argumentima a ne naklapanjima :A18: , onda dobro. Neka si drži, ali onda ovo nema smisla, protraćeno vrijeme koje se moglo korisnije provesti.
Pa što se onda javljaš???

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 13 Nov 2008, 01:15

shooter9 wrote:
nobile157 wrote:Lošem k**** i dlaka smeta, to je poznato odavno. A ako si je netko nešto zabio u glavu i ne da si dokazati unatoč argumentima a ne naklapanjima :A18: , onda dobro. Neka si drži, ali onda ovo nema smisla, protraćeno vrijeme koje se moglo korisnije provesti.
Pa što se onda javljaš???
jel ovdje nedostaje kakav smajli? mislim mozda se poznate pa se podjebavate ali to onda mora biti i vise nego ocigledno =) ima nas koji nemamo pojma jel se vi znate pa mozemo protumaciti kao napad pa cemo uzvratiti paljbu =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

shooter9
Skupnik
Skupnik

Post by shooter9 » 13 Nov 2008, 13:58

Ne brini radi se o dugogodišnjem prijateljstvu ako bude nešto ozbiljnije javiti ču ti, ćao!

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 13 Nov 2008, 14:29

ma nema frke uopce :A20: samo nabij smajlica drugi put da nemoram razmisljati :A06: i istrazivati :A33: jeli zajebacnija ili nije =) pozdrav =) :A16:
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

BojnikPerGall
Desetnik
Desetnik

Post by BojnikPerGall » 13 Nov 2008, 14:39

Mr.Cabdriver]Najveće su zamjerke trzaju, ergonomiji (pogotovo kočnici na drški), masi pištolja, manjem spremniku od konkurencije (ne samo prema glocku nego i neki ruger ima tamo) , sjajnim (reflektirajućim) serijskim spremnicima koji mogu bit pizdarija u taktičkim operacijama i manjoj preciznosti u odnosu na glock 17

1. Trzaj je kod ovako dva slična pištolja vrlo subjektivna ocjena. No, slažem se da bi GLOCK a radi niže postavljene cijevi trebao imat ugodniji osjećaj a nikako ne trzaj. Oba trzaju jednako. Pritom par mm više visine HS/XD-a nikako nije nešto što bi bilo značajnije prirode posebice kod neiskusnih strijelaca koji takvu razliku niti osjetiti nemogu.
Ako bih već izdvajali favorita onda bi to svakako bio pištolj H&K P7 (M8 ili M13 svejedno).

2. Ergonomija je nešto po čemu je HS/XD baš u SAD-u u odnosu na GLOCK-a pokupio najviše simpatija. Upravo radi karakterističnog "S shape" oblika rukohvata. Pritom kočnica nema nikakvog otjecaja na hvat budući ju niti ne osjetiš.
Radi ergonimoje i premalog hrpta rukohvata (čitaj "beavertail" da bi znali o čemu pišem) GLOCKU najviše zamjeraju ozljeđivanje šake strijelaca, a kada govorimo o pravilnom hvatu. U stručnoj literaturi čak se i uvriježio popularni naziv za opis posljedica toga djela a koji glasi "GLOCK bite".
Btw.ukoliko pronađem sliku na "hard discu" postati ću ju pa da vidite!

3. Masa pištolja je neznato veća kod HS/XD-a i to je činjenica. No, s druge strane upravo mu je to i prednost jer dolazi radi čvršćih i težih dijelova od kojih je nareprezentativniji blok za odbravljivanje a koji služi ujedno i služi kao vodilica navlake. Za razliku od HS/XD-a na GLOCKU su te vodilice mali, sitni "limići" uprešani u plastiku. Samom činjenicom HS/XD bi trebao biti trajniji budući lakše podnosi udare koji se javljaju kod pucanja.

4. HS/XD ima dovoljan kapacitet spremnika, a to je na standardnom modelu 16+1 u cijevi za razliku od GLOCK-a model 17 koji ima 17+1. Jedan metak u ovom slučajevima ništa ne znači.
No, ljudi zaboravljaju jednu činjenicu da HS/XD nije konkurent niti pandan GLOCK-u model 17, već je napravljen kao direktan suparnik GLOCK-ovom modelu 19. Naime, gledajući dimenzijama i kategoriji u kojoj se nalazi to je i više nego očigledno. Ali ipak i tu bi trebalo izdati pohvalu HS/XD-u budući je s jednakim uspjehom uzeo dio tržišta koja su prethodno zauzimali modeli GLOCK 17 i 19.
Trenutno je HS Produkt pustio na tržište model XDM koji je direktni konkurent GLOCK model 17 i S&W M&P seriji!
Naime, XDM u potpunosti svojim dimenzijama i položaju na tržištu udara na GLOCK model 17 (dužinom cijevi, visinom i sl.)
Ukoliko bismo ih komparirali po pitanju kapaciteta spremnika onda je tu XDM u prednosti s kapacitetom od 19+1 metak.
Znači vatrena moć baš i nije nešto zašto bi GLOCK bio favorit.

O RUGER-ovom modelu SR9 s video clipa ne želim uopće niti pisati jer je to u potpunosti nedostojan proizvod komparacije kako GLOCK-a tako i HS/XD modela a da niti ne govorimo o XDM-u.
Dovoljno je spomenuti činjenicu da em što je najmlađi pištolj (konstrukcijski) spram konkurencije em je i najgori!
Ako zbog ničeg drugog onda zbog činjenice da su modeli proizvedeni u razdoblju od listopada 2007. do travnja 2008. opozvani u tvornicu uz upozorenje da u slučaju pada može doći do neželjenog i incidentnog opaljenja! Svi tada proizvedeni pištolj a kojima je izbornik paljbe u položaju "off ili fire" položaju u slučaju pada INCIDENTNO OPALJUJU! Sama tvornica je pozvala sve vlasnike da oružje pošalju u tvornicu na prepravke!
Zadnji slučaj takovog vrhunski izrađenog oružja koji je sam opaljivao jest COLT-ov polimer pištolj All American! Treba li napomenuti kako je to bio kraj kako za taj pištolj tako i za samu tvornicu?

S GLOCK-om i HS/XD to još nije bio niti će biti slučaj!

5. Sjajni spremnici u odnosu na crne spremnike samo su mit određenih autora kojekakvih članaka. Također su spremici HS/XD jedan od dijelova pištolja koji su u SAD-u dobili velike pohvale.
Spremnici se nalaze u mag.holderima i ukoliko govorimo o vojnoj uporabi tada su ti holdertakve konstrukcije da prekrivaju tijela spremnika u potpunosti. O reflektiranju nema niti govora. Onog trenutka kada trebaš mijenjati spremnike onda te blago boli k.... za reflektiranje jer ti oko glave vrlo vjerojatno leti "bezbroj" ispaljenih zrna... A ti ili tvoje kolege koje pucate također izbacujete plamen tako da dovoljno materijala dajete, jer naravno i morate, neprijatelju o svome položaju.
E sad one priče iz Tex Viler romana pa kao vidio sam odbljesak noža i sl... u suvremenom ratovanju nemaju nikakvog smisla. Ukoliko te snajper vreba i vidi sigurno te nije opazio po spremniku pištolja.

U policijskom smislu također ta teorija ne pije vodu jer su specijalne postrojbe napadačke i ulaze s spremnim oružjem koje ne pune tik uz opasnu zonu... Stoga...

Da zaključim, tip sa video clipa previše priča, samo da bi pričao... :A11:

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Post by Mr.Cabdriver » 13 Nov 2008, 19:11

BojnikPerGall wrote: Da zaključim, tip sa video clipa previše priča, samo da bi pričao... :A11:
Cjepidlaka jest, to sam upozorio unaprijed... a ja pozelenim kad mi krene analizirat noževe, stvarno nalazi primjedbe i gdje ih treba i gdje ne treba. Svejedno, volim pogledat njegove clipove jer često ukaže na ozbiljne probleme bilo sa noževima bilo sa vatrenim. Ovo su sve nijansiranja između HSa i glocka i pola stvari mi je tu glupo uopće uspoređivat... al ta kočnica me taaaaaakoooo svrbiiii da to nije normalno :twisted:

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 13 Nov 2008, 19:12

Dobro, drugi put pucaš iz HS-a!!! :A18:

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Post by Mr.Cabdriver » 13 Nov 2008, 19:25

nobile157 wrote:Dobro, drugi put pucaš iz HS-a!!! :A18:
Neću doći drugi put !!! Šta ti to meni HS... erm... zašto me odbijaš!? :twisted:

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 13 Nov 2008, 19:41

Ma doći češ, ta averzija je nepotrebna. Pištolj je alat i koristiš ga, za jednu namjenu jedan, za drugu namjenu drugi. Osim toga, i moj S&W ima takvu kočnicu. A i moramo pokazati "stručnjacima" da je normalno pucati u kamenolomu, uostalom, u Sloveniji i Italiji se i puca samo u kamenolomima, jer su najsigurniji. A svaki strijelac obavezno mora imati štitnike za uši i naočale, pa problema nema. Uostalom, vidio si i sam.

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Post by Mr.Cabdriver » 13 Nov 2008, 20:01

nobile157 wrote:Ma doći češ, ta averzija je nepotrebna.
Jel tvoj...? Ako dođem, dat ćeš mi ga da uhvatim feeling za tu kočnicu 10-15 minuta prije pucanja jer unatoč Bojnikovim tvrdnjama da je neprimjetna ja je još kako osjetim i dekoncentrira me a onda postanem živčan... a ne volim biti živčan jer onda nema gušta u pucanju. Al da ću promijenit mišljenje o tome, vjerojatno neću.

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 13 Nov 2008, 20:13

Naravno; bez brige, možeš ga sastaviti i rastaviti i isprobati. Kao i S&W .45ACP. :A03:

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Post by Mr.Cabdriver » 13 Nov 2008, 20:15

nobile157 wrote:Naravno; bez brige, možeš ga sastaviti i rastaviti i isprobati. Kao i S&W .45ACP. :A03:
S obzirom da sam od subote na 14-satnom radnom vremenu do 23.12. to će pričekat neko bolje vrijeme.

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Post by Mr.Cabdriver » 13 Nov 2008, 20:21

Evo da ne bude da sam posve bljakast na te XD-jce,
ovo je nešto najslađe što sam ikad vidio :twisted:
xd-subcompact3.jpg
A ovakvo nešto bi mi lijepo stajalo u sezoni 2010/2011
xd-Tactical5.jpg
ko oće katalog, evo ga:

http://www.springfield-armory.com/downl ... atalog.pdf

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 13 Nov 2008, 20:24

Ovakav mali ima jedan moj dečko u klubu :A03:
A onaj s dužom cijevi mi nije nikad bio po mjeri. 5" ipak nije za takav gan. Novi XDM nemam za sada, ali mislim da će i taj brzo doći u klub.

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 13 Nov 2008, 21:43

XDM u kalibru 40S&W prolazi za IPSC kod nas i u sloveniji? a model XD CUSTOM COMPETITION?

općenito, da li je kod nas i u slo zakon 9mm za IPSC
武士道

Ognjem i mačem.

BojnikPerGall
Desetnik
Desetnik

Post by BojnikPerGall » 13 Nov 2008, 21:53

Original_G wrote:XDM u kalibru 40S&W prolazi za IPSC kod nas i u sloveniji? a model XD CUSTOM COMPETITION?

općenito, da li je kod nas i u slo zakon 9mm za IPSC
Uopće ne kužim pitanje?!?!

Nema jel on prolazi ili ne kod nas ili u Sloveniji. Pravila IPSC-a su ista za sve regije (isključimo li SAD koje imaju svoja nacionalna pravila kada se natječu unutar SAD-a) ali izvan poštuju svjetska.

XD Custom Competition nećeš niti moći kupiti jer to Springfield prepravlja samo za Ameriku. I s njim se možeš natjecati u IPSC-u ali U STAANDARD diviziji inača u PRODUCTION ne.

U PRODUCTION diviziji svi strijelci pucaju s 9 mm PARA jer bi bili glupavi kada bi pucali s jačim kalibrima (iako je dozvoljeno) budući nebi konkurentni bili.
Naime, u PRODUCTION ne postoji pravilo Minor/Major streljiva što znači da bez obzira na kalibar dobijaš isti broja bodova prema ocjenjivanju: A-5, C-3. D-1.
Stoga se postavlja pitanje:
Zašto bi pucao s jačim kalibrom tj.većim te imao jači trzaj odnosno težu kontrolu oružja i što je vrlo bitno kod većih kalibara ograničen se tj.inferioran s obzirom na kapacitet spremnika tj.vatrenu moć.
Dakle, PRODUCTION 9 mm PARA, STANDARD .40 S&W dominantan, a u ostalim divizijama većinom prevlada .38 Super.
Isključujem STANDARD REVOLVER diviziju.

9 mm PARA je minimum dozvoljenog kalibra za IPSC natjecanja i pritom mora zadovoljiti tzv.POWER factor.

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Post by Mr.Cabdriver » 13 Nov 2008, 22:04

nobile157 wrote:Ovakav mali ima jedan moj dečko u klubu :A03:
Uf... ... ... Pištolj... dečko ima ovakav mali pištolj... da to razjasnimo prije nego onaj perverznjak Shelby počne nešto smišljat :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Post Reply