Novi model HS-a
Re: Novi model HS-a
To sam i prije spomenuo ,ponavljam ako sam nešto kupio zašto da to dorađujem kod puškara i stvaram dodatne troškove.??Mr.Cabdriver wrote:Jednodimenzionalni pogled na tematiku... ako si dobio nešto što si u biti platio, a ne možeš koristiti i moraš još doplatiti da dobiješ zamjenu onda parametar cijene proizvoda raste - nekome je i to bitan parametar zar ne? Treba gledat na recenziju kao cjelinu, kad čupkaš dlaku po dlaku i analiziraš je pojedinačno, onda sve štima. Al kad se dlake bace na hrpu i vidiš da ti cjelina ne odgovara što onda?J07@ wrote: u jebem ti strucnjaka
pa ak ce se specijalci odlucit za njega nek im ih prefarbaju
No Peace without Justice !
Lošem k**** i dlaka smeta, to je poznato odavno. A ako si je netko nešto zabio u glavu i ne da si dokazati unatoč argumentima a ne naklapanjima
, onda dobro. Neka si drži, ali onda ovo nema smisla, protraćeno vrijeme koje se moglo korisnije provesti.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Potpisujem... otkad sam donio odluku da više ne sudjelujem u ovim religijskim ratovima, uspio sam izglancat dva polovna noža koji su od danas u kolekciji, pomazit se sa randallom i posvađat sa starom. Definitivno dobro potrošeno vrijeme.nobile157 wrote:Protraćeno vrijeme koje se moglo korisnije provesti.
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam...
::::....
Pa što se onda javljaš???nobile157 wrote:Lošem k**** i dlaka smeta, to je poznato odavno. A ako si je netko nešto zabio u glavu i ne da si dokazati unatoč argumentima a ne naklapanjima, onda dobro. Neka si drži, ali onda ovo nema smisla, protraćeno vrijeme koje se moglo korisnije provesti.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

jel ovdje nedostaje kakav smajli? mislim mozda se poznate pa se podjebavate ali to onda mora biti i vise nego ocigledno =) ima nas koji nemamo pojma jel se vi znate pa mozemo protumaciti kao napad pa cemo uzvratiti paljbu =)shooter9 wrote:Pa što se onda javljaš???nobile157 wrote:Lošem k**** i dlaka smeta, to je poznato odavno. A ako si je netko nešto zabio u glavu i ne da si dokazati unatoč argumentima a ne naklapanjima, onda dobro. Neka si drži, ali onda ovo nema smisla, protraćeno vrijeme koje se moglo korisnije provesti.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Ne brini radi se o dugogodišnjem prijateljstvu ako bude nešto ozbiljnije javiti ču ti, ćao!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ma nema frke uopce
samo nabij smajlica drugi put da nemoram razmisljati
i istrazivati
jeli zajebacnija ili nije =) pozdrav =) 
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
- BojnikPerGall
- Desetnik

Mr.Cabdriver]Najveće su zamjerke trzaju, ergonomiji (pogotovo kočnici na drški), masi pištolja, manjem spremniku od konkurencije (ne samo prema glocku nego i neki ruger ima tamo) , sjajnim (reflektirajućim) serijskim spremnicima koji mogu bit pizdarija u taktičkim operacijama i manjoj preciznosti u odnosu na glock 17
1. Trzaj je kod ovako dva slična pištolja vrlo subjektivna ocjena. No, slažem se da bi GLOCK a radi niže postavljene cijevi trebao imat ugodniji osjećaj a nikako ne trzaj. Oba trzaju jednako. Pritom par mm više visine HS/XD-a nikako nije nešto što bi bilo značajnije prirode posebice kod neiskusnih strijelaca koji takvu razliku niti osjetiti nemogu.
Ako bih već izdvajali favorita onda bi to svakako bio pištolj H&K P7 (M8 ili M13 svejedno).
2. Ergonomija je nešto po čemu je HS/XD baš u SAD-u u odnosu na GLOCK-a pokupio najviše simpatija. Upravo radi karakterističnog "S shape" oblika rukohvata. Pritom kočnica nema nikakvog otjecaja na hvat budući ju niti ne osjetiš.
Radi ergonimoje i premalog hrpta rukohvata (čitaj "beavertail" da bi znali o čemu pišem) GLOCKU najviše zamjeraju ozljeđivanje šake strijelaca, a kada govorimo o pravilnom hvatu. U stručnoj literaturi čak se i uvriježio popularni naziv za opis posljedica toga djela a koji glasi "GLOCK bite".
Btw.ukoliko pronađem sliku na "hard discu" postati ću ju pa da vidite!
3. Masa pištolja je neznato veća kod HS/XD-a i to je činjenica. No, s druge strane upravo mu je to i prednost jer dolazi radi čvršćih i težih dijelova od kojih je nareprezentativniji blok za odbravljivanje a koji služi ujedno i služi kao vodilica navlake. Za razliku od HS/XD-a na GLOCKU su te vodilice mali, sitni "limići" uprešani u plastiku. Samom činjenicom HS/XD bi trebao biti trajniji budući lakše podnosi udare koji se javljaju kod pucanja.
4. HS/XD ima dovoljan kapacitet spremnika, a to je na standardnom modelu 16+1 u cijevi za razliku od GLOCK-a model 17 koji ima 17+1. Jedan metak u ovom slučajevima ništa ne znači.
No, ljudi zaboravljaju jednu činjenicu da HS/XD nije konkurent niti pandan GLOCK-u model 17, već je napravljen kao direktan suparnik GLOCK-ovom modelu 19. Naime, gledajući dimenzijama i kategoriji u kojoj se nalazi to je i više nego očigledno. Ali ipak i tu bi trebalo izdati pohvalu HS/XD-u budući je s jednakim uspjehom uzeo dio tržišta koja su prethodno zauzimali modeli GLOCK 17 i 19.
Trenutno je HS Produkt pustio na tržište model XDM koji je direktni konkurent GLOCK model 17 i S&W M&P seriji!
Naime, XDM u potpunosti svojim dimenzijama i položaju na tržištu udara na GLOCK model 17 (dužinom cijevi, visinom i sl.)
Ukoliko bismo ih komparirali po pitanju kapaciteta spremnika onda je tu XDM u prednosti s kapacitetom od 19+1 metak.
Znači vatrena moć baš i nije nešto zašto bi GLOCK bio favorit.
O RUGER-ovom modelu SR9 s video clipa ne želim uopće niti pisati jer je to u potpunosti nedostojan proizvod komparacije kako GLOCK-a tako i HS/XD modela a da niti ne govorimo o XDM-u.
Dovoljno je spomenuti činjenicu da em što je najmlađi pištolj (konstrukcijski) spram konkurencije em je i najgori!
Ako zbog ničeg drugog onda zbog činjenice da su modeli proizvedeni u razdoblju od listopada 2007. do travnja 2008. opozvani u tvornicu uz upozorenje da u slučaju pada može doći do neželjenog i incidentnog opaljenja! Svi tada proizvedeni pištolj a kojima je izbornik paljbe u položaju "off ili fire" položaju u slučaju pada INCIDENTNO OPALJUJU! Sama tvornica je pozvala sve vlasnike da oružje pošalju u tvornicu na prepravke!
Zadnji slučaj takovog vrhunski izrađenog oružja koji je sam opaljivao jest COLT-ov polimer pištolj All American! Treba li napomenuti kako je to bio kraj kako za taj pištolj tako i za samu tvornicu?
S GLOCK-om i HS/XD to još nije bio niti će biti slučaj!
5. Sjajni spremnici u odnosu na crne spremnike samo su mit određenih autora kojekakvih članaka. Također su spremici HS/XD jedan od dijelova pištolja koji su u SAD-u dobili velike pohvale.
Spremnici se nalaze u mag.holderima i ukoliko govorimo o vojnoj uporabi tada su ti holdertakve konstrukcije da prekrivaju tijela spremnika u potpunosti. O reflektiranju nema niti govora. Onog trenutka kada trebaš mijenjati spremnike onda te blago boli k.... za reflektiranje jer ti oko glave vrlo vjerojatno leti "bezbroj" ispaljenih zrna... A ti ili tvoje kolege koje pucate također izbacujete plamen tako da dovoljno materijala dajete, jer naravno i morate, neprijatelju o svome položaju.
E sad one priče iz Tex Viler romana pa kao vidio sam odbljesak noža i sl... u suvremenom ratovanju nemaju nikakvog smisla. Ukoliko te snajper vreba i vidi sigurno te nije opazio po spremniku pištolja.
U policijskom smislu također ta teorija ne pije vodu jer su specijalne postrojbe napadačke i ulaze s spremnim oružjem koje ne pune tik uz opasnu zonu... Stoga...
Da zaključim, tip sa video clipa previše priča, samo da bi pričao...
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Cjepidlaka jest, to sam upozorio unaprijed... a ja pozelenim kad mi krene analizirat noževe, stvarno nalazi primjedbe i gdje ih treba i gdje ne treba. Svejedno, volim pogledat njegove clipove jer često ukaže na ozbiljne probleme bilo sa noževima bilo sa vatrenim. Ovo su sve nijansiranja između HSa i glocka i pola stvari mi je tu glupo uopće uspoređivat... al ta kočnica me taaaaaakoooo svrbiiii da to nije normalnoBojnikPerGall wrote: Da zaključim, tip sa video clipa previše priča, samo da bi pričao...
Dobro, drugi put pucaš iz HS-a!!! 
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Neću doći drugi put !!! Šta ti to meni HS... erm... zašto me odbijaš!?nobile157 wrote:Dobro, drugi put pucaš iz HS-a!!!
Ma doći češ, ta averzija je nepotrebna. Pištolj je alat i koristiš ga, za jednu namjenu jedan, za drugu namjenu drugi. Osim toga, i moj S&W ima takvu kočnicu. A i moramo pokazati "stručnjacima" da je normalno pucati u kamenolomu, uostalom, u Sloveniji i Italiji se i puca samo u kamenolomima, jer su najsigurniji. A svaki strijelac obavezno mora imati štitnike za uši i naočale, pa problema nema. Uostalom, vidio si i sam.
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Jel tvoj...? Ako dođem, dat ćeš mi ga da uhvatim feeling za tu kočnicu 10-15 minuta prije pucanja jer unatoč Bojnikovim tvrdnjama da je neprimjetna ja je još kako osjetim i dekoncentrira me a onda postanem živčan... a ne volim biti živčan jer onda nema gušta u pucanju. Al da ću promijenit mišljenje o tome, vjerojatno neću.nobile157 wrote:Ma doći češ, ta averzija je nepotrebna.
Naravno; bez brige, možeš ga sastaviti i rastaviti i isprobati. Kao i S&W .45ACP. 
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

S obzirom da sam od subote na 14-satnom radnom vremenu do 23.12. to će pričekat neko bolje vrijeme.nobile157 wrote:Naravno; bez brige, možeš ga sastaviti i rastaviti i isprobati. Kao i S&W .45ACP.
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Evo da ne bude da sam posve bljakast na te XD-jce,
ovo je nešto najslađe što sam ikad vidio
A ovakvo nešto bi mi lijepo stajalo u sezoni 2010/2011
ko oće katalog, evo ga:
http://www.springfield-armory.com/downl ... atalog.pdf
ovo je nešto najslađe što sam ikad vidio
A ovakvo nešto bi mi lijepo stajalo u sezoni 2010/2011
ko oće katalog, evo ga:
http://www.springfield-armory.com/downl ... atalog.pdf
Ovakav mali ima jedan moj dečko u klubu
A onaj s dužom cijevi mi nije nikad bio po mjeri. 5" ipak nije za takav gan. Novi XDM nemam za sada, ali mislim da će i taj brzo doći u klub.
A onaj s dužom cijevi mi nije nikad bio po mjeri. 5" ipak nije za takav gan. Novi XDM nemam za sada, ali mislim da će i taj brzo doći u klub.
- Original_G
- Cinker - bojna

XDM u kalibru 40S&W prolazi za IPSC kod nas i u sloveniji? a model XD CUSTOM COMPETITION?
općenito, da li je kod nas i u slo zakon 9mm za IPSC
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
- BojnikPerGall
- Desetnik

Uopće ne kužim pitanje?!?!Original_G wrote:XDM u kalibru 40S&W prolazi za IPSC kod nas i u sloveniji? a model XD CUSTOM COMPETITION?
Nema jel on prolazi ili ne kod nas ili u Sloveniji. Pravila IPSC-a su ista za sve regije (isključimo li SAD koje imaju svoja nacionalna pravila kada se natječu unutar SAD-a) ali izvan poštuju svjetska.
XD Custom Competition nećeš niti moći kupiti jer to Springfield prepravlja samo za Ameriku. I s njim se možeš natjecati u IPSC-u ali U STAANDARD diviziji inača u PRODUCTION ne.
U PRODUCTION diviziji svi strijelci pucaju s 9 mm PARA jer bi bili glupavi kada bi pucali s jačim kalibrima (iako je dozvoljeno) budući nebi konkurentni bili.
Naime, u PRODUCTION ne postoji pravilo Minor/Major streljiva što znači da bez obzira na kalibar dobijaš isti broja bodova prema ocjenjivanju: A-5, C-3. D-1.
Stoga se postavlja pitanje:
Zašto bi pucao s jačim kalibrom tj.većim te imao jači trzaj odnosno težu kontrolu oružja i što je vrlo bitno kod većih kalibara ograničen se tj.inferioran s obzirom na kapacitet spremnika tj.vatrenu moć.
Dakle, PRODUCTION 9 mm PARA, STANDARD .40 S&W dominantan, a u ostalim divizijama većinom prevlada .38 Super.
Isključujem STANDARD REVOLVER diviziju.
9 mm PARA je minimum dozvoljenog kalibra za IPSC natjecanja i pritom mora zadovoljiti tzv.POWER factor.
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Uf... ... ... Pištolj... dečko ima ovakav mali pištolj... da to razjasnimo prije nego onaj perverznjak Shelby počne nešto smišljatnobile157 wrote:Ovakav mali ima jedan moj dečko u klubu![]()