HS ili XD ili XDm
Re: HS ili XD ili XDm
Sada cu ja opet ispasti crna ovca ali pukao bih a da ne napisem....!!
Mene u stvari tko koga zjebava u ovom kaosu, sa jedne strane ljudima se oduzima oruzije radi glupih tockica i zareza u nazivima a sa druge strane u prodaji imamo oruzje koje NEMA ZIGA na cijevi, dok sa trece strane imamo ZoO koji definira oznake na oruzju...
E pa neka mi sada netko pomogne da shvatim, mozda mi je nesto i promaklo u cijeloj prici ali ne drzi mi vodu, sto se mene tice moze pisati i MAH i Gilettee i Pitralon ali ako nema ziga koji je smisao svega toga.....???????????????????????????
Mene u stvari tko koga zjebava u ovom kaosu, sa jedne strane ljudima se oduzima oruzije radi glupih tockica i zareza u nazivima a sa druge strane u prodaji imamo oruzje koje NEMA ZIGA na cijevi, dok sa trece strane imamo ZoO koji definira oznake na oruzju...
E pa neka mi sada netko pomogne da shvatim, mozda mi je nesto i promaklo u cijeloj prici ali ne drzi mi vodu, sto se mene tice moze pisati i MAH i Gilettee i Pitralon ali ako nema ziga koji je smisao svega toga.....???????????????????????????
Nemoguće je Nemoguće
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Pa da!!! Bilo bi logicno da su cijevi sa oznakom ,MATCH, preciznije od onih koje nemaju
tu oznaku! Bilo bi zanimljivo isprobati sa postolja i jedno i drugo, sa istim streljivom, pa
da se rijesi nedoumica! Mozda je netko isprobao pa napise nesto o tome!?
tu oznaku! Bilo bi zanimljivo isprobati sa postolja i jedno i drugo, sa istim streljivom, pa
da se rijesi nedoumica! Mozda je netko isprobao pa napise nesto o tome!?
Head in the City. Hearth in the Field.
- istra champion
- Cinker - bojna

Kao što sam i ranije naveo, HS2000, HS-9, XDM 4.5 i 5.25 (možda i još koji) imaju potpuno iste cijevi (unutarnji dio), tj. korak uvijanja žljebova im je 1 okret na 250 mm, 6 žljebova i promjer (groove diameter) je 8.82mm. Dužina cijevi im nije ista, duža cijev precizniji pišolj 
SCORE:278 COMPETITION/186MEDAL; 105 GOLD 57 SILVER 24 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Hvala Istra! Znaci...ono ,MATCH, je samo...sminka!?
ŠTA JE , JE . "WOLF" je u pravu . Odeš 200km u prip...... (divljinu) i onda ti pukne neki od štiftova na xdm-u , pa se ti vrati nazad u servis , ili eventualno da poneseš još jednog za djelove heheheheWoolf Blaser wrote:Meni je sve jasno! A da ne bi bio u nedoumici uhvatit cu se Glocka...
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Ne mogu vjerovati da proizvodjac nije nista poduzeo da to imaocima HS-ova rijesi!
Mislim da je netko napisao da su iz "produkta" javili svojim kupcima da dođu na servis (mislim) . Dobro je ako si u blizini hehe . Postavlja se pitanje koji je sljedeći kvar ili nedostatak koji će te zadesiti na samom natjecanju ili negdje na planini , a na tebe juriša medvijed od 2 tone . Daj mu ti objasni da prićeka dok ne složiš xdm-hs-a , hahahaha ludilo zar neWoolf Blaser wrote:Ne mogu vjerovati da proizvodjac nije nista poduzeo da to imaocima HS-ova rijesi!
-
spetsnaz-156
- Pozornik

glede medvjeda i pistolja bio je jedan odlican komentar na nekom americanskom forumu, dakle tip postavi pitanje sto da napravi na svom 1911 jer ide kampirati u podrucje gdje ima smedjih medvjeda,
kaze mu drugi da pobrusi prednji ciljnik i sve ostre dijelove na pistolju
slijedi upit zasto ?
da te maanje boli kad te medvjed uhvati i nabije ti pistolj u guzicu

slijedi upit zasto ?
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Dobar! Znam jednog koji nosi Glocka 10 mm auto za takve situacije!spetsnaz-156 wrote:glede medvjeda i pistolja bio je jedan odlican komentar na nekom americanskom forumu, dakle tip postavi pitanje sto da napravi na svom 1911 jer ide kampirati u podrucje gdje ima smedjih medvjeda,
slijedi upit zasto ?
Inace, na konto ,obrane od Griza i Kodijaka mozes ishodovati dozvolu za oruzje.
Pecarosi u pravilu imaju ili puske ,pumperice, ili revolvere u cal. vecinom 44 Mag.
Ako trazis dozvolu za revolver bas za samoobranu od medvijeda (ne treba ni cuguara
nikako smetnuti s uma), tada ti duzina cijevi na gunu ne smije prelaziti 2,5 incha.
Ne kuzim.....pricamo o samoodbrani i povjerenju u kratko oruzje i onda se u toj prici nadju ni manje ni vise nego PISTOLJI....da stvar i bude bolja SA sistemi. Pa ako idem u PM i to pogotovu ako ocekujem nesto tipa Mede-Couguara-itd...valjda cu imati REVOLVER u .357 ili .44 a nikakve igracke sa okvirima, izvlakacima, 5-siguronosnih mehanizama, pokazivacima metka u cijevi itd...itd...itd.... E svasta ljudi.....
Nemoguće je Nemoguće
Wolf-donosioc zakona;
Dobar! Znam jednog koji nosi Glocka 10 mm auto za takve situacije!
Pecarosi u pravilu imaju ili puske ,pumperice, ili revolvere u cal. vecinom 44 Mag.
Ako trazis dozvolu za revolver bas za samoobranu od medvijeda (ne treba ni cuguara
nikako smetnuti s uma), tada ti duzina cijevi na gunu ne smije prelaziti 2,5 incha.[/quote]
Mislim da bi trebali glasati za ovaj novi pravilnik o nabavi dozvole za oružje . Nakon dugog niza godina istraživanja i suradnje sa Aljaškim lovcima , trebalo bi ovaj pravilnik uvrstiti u zakon o nabavi dozvole za oružje . to je najpoštenije i najpotrebnija za građane Hrvatske !
G. Lex naka se ne ljuti . Kadkad je potrebno u ozbiljnu situacijiu unjeti dozu humora . LP
Dobar! Znam jednog koji nosi Glocka 10 mm auto za takve situacije!
nikako smetnuti s uma), tada ti duzina cijevi na gunu ne smije prelaziti 2,5 incha.[/quote]
Mislim da bi trebali glasati za ovaj novi pravilnik o nabavi dozvole za oružje . Nakon dugog niza godina istraživanja i suradnje sa Aljaškim lovcima , trebalo bi ovaj pravilnik uvrstiti u zakon o nabavi dozvole za oružje . to je najpoštenije i najpotrebnija za građane Hrvatske !
G. Lex naka se ne ljuti . Kadkad je potrebno u ozbiljnu situacijiu unjeti dozu humora . LP
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Eh...da! Ima nas svakakvih. Neki jednostavno misle da im je 10 mm Auto kao neka donja
granica za samoobranu od krupnih zvijeri, kako to funkcionira u praksi...ne znam, a ne
bi zelio ni saznati.
granica za samoobranu od krupnih zvijeri, kako to funkcionira u praksi...ne znam, a ne
bi zelio ni saznati.
Prijatelju moj,,,,,nema veceg humora nego zivjeti u Rvatistanu i nadati se boljim vremenima i razumnim potezima vlasti, sve ostalo su vicevi u odnosu na nasu situaciju.zgzagi wrote:...G. Lex naka se ne ljuti . Kadkad je potrebno u ozbiljnu situacijiu unjeti dozu humora . LP
Da kojim slucajem ubijes Vuka koji ti zeli napasti djete u svom vlastitom dvoristu od tebe bi napravili neprijatelja svega zivog i nezivog i jos te globili sa cca 50K Kuna....a da se kojim slucajem desi neka tragedija pa ne reagiras onda bi te opet proglasili neuracunljivim i nesposobnim i jos te kaznili za neodgovorno ponasanje prema zajednici.... TO JE HUMOR !!!
Nemoguće je Nemoguće
ahahahahahahahahah.spetsnaz-156 wrote:glede medvjeda i pistolja bio je jedan odlican komentar na nekom americanskom forumu, dakle tip postavi pitanje sto da napravi na svom 1911 jer ide kampirati u podrucje gdje ima smedjih medvjeda,
slijedi upit zasto ?
Da kojim slucajem ubijes Vuka koji ti zeli napasti djete u svom vlastitom dvoristu od tebe bi napravili neprijatelja svega zivog i nezivog i jos te globili sa cca 50K Kuna....a da se kojim slucajem desi neka tragedija pa ne reagiras onda bi te opet proglasili neuracunljivim i nesposobnim i jos te kaznili za neodgovorno ponasanje prema zajednici.... TO JE HUMOR !!![/quote]
Tu se u potpunosti slažem s tobom . To je humor na hrvatski naćin i ima ga previše
Tu se u potpunosti slažem s tobom . To je humor na hrvatski naćin i ima ga previše
-
spetsnaz-156
- Pozornik

pa u principu bi se slozio da je 10mmAuto neka donja granica,
kaj nije S&W napravil model Mountain sa titanijskim ramom i olaksanim bubnjem (44Mag ?) koji je u principu neugodan za pucati (mala masa) ali lagan za nositi, upravo za potrebe izletnika i slicnih protuha koje lunjanju po sumama i livadama.
kaj nije S&W napravil model Mountain sa titanijskim ramom i olaksanim bubnjem (44Mag ?) koji je u principu neugodan za pucati (mala masa) ali lagan za nositi, upravo za potrebe izletnika i slicnih protuha koje lunjanju po sumama i livadama.
Ma za medu .22 lr i roknut ga u oko kad proskilji.
Svakako prije upotrebe podmastiti slajd dobro u slucaju da se promasi.
Ja bi volio propucketat iz xdm-a od 5.25"
Estetski 12/10 sada neznam kakav je po tezini a i vjerojatno za to treba imati malo vece ruke.
Svakako prije upotrebe podmastiti slajd dobro u slucaju da se promasi.
Ja bi volio propucketat iz xdm-a od 5.25"
Estetski 12/10 sada neznam kakav je po tezini a i vjerojatno za to treba imati malo vece ruke.
ko rano rani mošnja
Pozdrav,
imam XDM 5.25 9mm. Okidač je tvrđi kada su mi meci u okviru kada pucam, a kada nema metaka okidač je mekši. Ne umišljam zato jer sam probao na istim pištoljima i svi se isto ponašaju. Zna li netko nešto o tome?
imam XDM 5.25 9mm. Okidač je tvrđi kada su mi meci u okviru kada pucam, a kada nema metaka okidač je mekši. Ne umišljam zato jer sam probao na istim pištoljima i svi se isto ponašaju. Zna li netko nešto o tome?
Imaju trojica kolega xdm 5.25 match, pištolj je odličan. Rđavom k...u i dlaka smeta, u rukama Mandušića Vuka svaka puška ubojita!. To što vam ne valja dajte meni. Uvijek može bolje ali pištolj je dobar. Cijevi su sve iste i jako dobre kvalitete, "match" oznaka je za sportsku dužinu, okidanje koje nije isto itd... na ovim pištoljima došao je match okidač i mikro nišani plus obično okidanje.