FLB kratke devetke
-
DTVPSOLIDER
- Razvodnik

FLB kratke devetke
Jeli se itko susretao sa tim streljivom? Srebrna čaura i bakar zrno. Zrno je malko šire od S&B novog i bilo kojeg PPU. Čuo sam da je malo jače napunjeno posto su Argentinski policajci imali 9k 90ih u službi. Po tome bi moglo bit možda i preciznije od ostalih 9k (šire zrno)?
Re: FLB kratke devetke
Svaki argentinski 9 mm Para FLB kojeg sam probao je imao osjetno jače punjenje.
Za 9 k, ne znam
Za 9 k, ne znam
Sto se tice jaceg punjenja nesto slicno smo kolega i ja dozivjeli sa 7,65 mm.Uglavnom smo pucali iz nekog starog browninga kojeg je on imao kao lovackog. Rezultat pucanja je bilo napuknuće navlake.
E sad, dali je pistolj bio toliko dotrajao ili je stvarno uzrok puknuća bilo jace punjenje metka? Znam samo da se pistolj vise nije mogao koristit i mislim da ga je odjavljivao nakon toga , nemojte me drzat za rijec
E sad, dali je pistolj bio toliko dotrajao ili je stvarno uzrok puknuća bilo jace punjenje metka? Znam samo da se pistolj vise nije mogao koristit i mislim da ga je odjavljivao nakon toga , nemojte me drzat za rijec
- technotronic
- Stožerni Narednik

-
Ljevoruki_Dešnjak
- Razvodnik

-
Ljevoruki_Dešnjak
- Razvodnik

Može ako ima priko 300 J energije ako se ne varam.
Sam kujem svoju sreću/oružje.
-
DTVPSOLIDER
- Razvodnik

Pištolj je bio dotrajao. Jer takva punjenja mogu biti snažnija za 10-15% od prosječnog, a cijevi i navlake moraju izdržati mnogo jača opterećenja.
Ne znam koje su karakteristike za lovacki pistolj i koliko cega treba imat...uglavnom znam da je covjek lovac, a i proslo je od tad dosta...mozda je nekad i moglo.
Navlaka je pukla na prednjem dijelu, nekih 3 do 4 cm od prednjeg nisana. Znaci crta s jedne i sa druge strane navlake i prilikom rastavljanja je prednji dio jednostavno otpao. Zao mi je sto pistolja vise nema da vam poslikam, jer i ja sam to tad dozivio prvi put kod nekog komada oruzja.
P.s. Kao sto rekoh, ne znam za ogranicenja za lovacki pistolj, posto nisam lovac i nisam se informirao o tome, ali znao sam nekoliko ljudi koji su imali regane zastave 7,65 a lovci su.
Navlaka je pukla na prednjem dijelu, nekih 3 do 4 cm od prednjeg nisana. Znaci crta s jedne i sa druge strane navlake i prilikom rastavljanja je prednji dio jednostavno otpao. Zao mi je sto pistolja vise nema da vam poslikam, jer i ja sam to tad dozivio prvi put kod nekog komada oruzja.
P.s. Kao sto rekoh, ne znam za ogranicenja za lovacki pistolj, posto nisam lovac i nisam se informirao o tome, ali znao sam nekoliko ljudi koji su imali regane zastave 7,65 a lovci su.
Oni jesu lovci, ali je pitanje pise li im u oruznom listu lovacki pistolj ili ga imaju na oruznom listu za drzanje?! Mozda se nakon rata registriralo svakako, ali moralo je od tada do danas biti revizije. 7,65 NIKAKO NE MOZE BITI NA ORUZNOM LISTU ZA DRZANJE I NOSENJE KAO LOVACKI PISTOLJ!
BUM BUM...
Ja sam lovac i imam registriran 7,65 pistolj ali na oruznom listu za drzanje oruzja, tocno onako kako je rekao kolega berbenn.
Hunting is getting as close as you can, shooting is getting as far away as possible.
https://youtube.com/channel/UCnDcMjnFpvRMCtlVHqFqUVQ
https://youtube.com/channel/UCnDcMjnFpvRMCtlVHqFqUVQ
Sigurno! Jer bez obzira na lovacki ispit, metak nema energiju i ne ide na lovacku dozvolu! Registriran je kao sportski pistolj(streljastvo) ili za drzanje gdje je razlog samoobrana! Za drzanje nije problem dobiti, ali za drzanje i nosenje ti referentica u referadi mora biti strina, njena sefica njoj ujna, a svima njim nacelnik uprave kum pa tek onda mozdaaaaaa pokusaju da dobijes!
BUM BUM...
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

To o rodbinskim vezama, uopće ne stoji. Sasvim je dovoljno da ti je neki guzonja kompić i ..... To je to! 
A dobro i kazes, napisa san tako da kazem da svakako triba neka veza!(tocno, rodbinska najmanje) I koliko god jos uvik zuje o tome da je nemoguce, i dan danas se po vezi dobiva! A kada novi "rigorozniji zakon-ha ha ha" stupi na snagu, jos jace ce djelovat veze!
BUM BUM...
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Prvi uvjet da imaš veze, je da imaš puno love. Kad imaš, veze ti pomažu da imaš još više. Više love, povećava broj veza.... Da mi je upasti u taj začarani krug!
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Nije to zacarani krug. To je sistem piramide, koji na kraju kolabira.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Mozda je to i istina samo ako traje CIJELU jednu generaciju u pravilu te boli K.... za kolaps nakon x-vremena, ustvari za to postoje dokazi svaki dan a sustav funkcionira i siri se od 90-h.jolly wrote:Nije to zacarani krug. To je sistem piramide, koji na kraju kolabira.
Nemoguće je Nemoguće