XDe!
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Re: XDe!
Cuo sam da je novi model u pripremi... ne znam mu naziv modela... mozda je to - to?!
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
- jolly
- Cinker - bojna

Nakon konkuriranju glocku, sad ulaze u konkurenciju SIG Saueru.
Ono "E" pretpostavljam da zanci external, ili exposed (hammer).
Ono "E" pretpostavljam da zanci external, ili exposed (hammer).
Turn better into best!
Oni su konkurirali Glocku jedanko koliko je i ex Yugo ,( mislim na auto), konkurirao Lexusu na USA tržištu, umalo da Lexus nije propao nakon pojave Yugeca !jolly wrote:....Nakon konkuriranju glocku, sad ulaze u konkurenciju SIG Saueru.
....
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

Eh, eh, Lex, bas si okrutan prema domacem proizvodjacu !!! Nemoj tako. 
Turn better into best!
Nisam, da pace, drago mi je da imamo firmu koja se moze ponositi proizvodom van granica RH i koja ima vlastitu proizvodnju, kud li srece da ih imamo u svakoj zupanmiji barem na desetke. Samo treba biti realan pa proizvod gledati u cijenovnoj kategoriji u kojoj se prodaje nr. na USA tržištu i prema tome ga svrstavati u konekurenciju.
Povlaciti neke paralalele sa Glockom ili SIG-m mogu samo novinari koji nemaju tri čiste o materiji, dobar marketing čini čuda ali.....
Povlaciti neke paralalele sa Glockom ili SIG-m mogu samo novinari koji nemaju tri čiste o materiji, dobar marketing čini čuda ali.....
Nemoguće je Nemoguće
To si dobro napisa! Slazem se! Nemaju sto izmislit vise, a Ameri kupuju ka ludi pa bice to zato! Inace, vec kad su izmislili ovo sa kokotom, bolje bi bilo da su ga ugradili u neki standardne velicine, ovo ovako nema smisla!sjekira wrote:XDe mi se čini prilično suvišan model..
BUM BUM...
- jolly
- Cinker - bojna

Po meni ova tvrdnja nije tocna.sjekira wrote:XDe mi se čini prilično suvišan model..
Ovo je upravo ono sto je nedostajalo u ponudi HS produkta na americkom civilnom trzistu.
Prema onom sta smo vidjeli na linku: Pistolj je (po meni) namijenjen americkom trzistu za namjenu samoobrambenog pistolja za prikriveno nosenje.
Prije svega je single stack, jednoredni spremnik, malog kapaciteta, ali zato malih dimenzija. I kratke cijevi.
Kao drugo, on je double action.
Nosioci dozvole nosenja za samoobranu (CCW - concealaed carry weapon), odnosno dio njih ima izraziti afinitet za double action pistoljem radi tog da ga mogu nositi prikrivenog, s nenapetim mehanizmom i sa metkom u cijevi. Striker fire pistolj kao HS i XDM to ne omogucuje svojom konstruckijom. Ne kazem ja da je HS nepouzdan i slicno, ali on je napet ako je smetkom u cijevi. To je cinjenica.
Ovim modelom pokrili taj zahtjev americkog trzista, za DA-SA pistoljem, malih dimenzija sa samoobranu.
Po meni ovo je promisljen potez za ciljano trziste.
Vjerojatno je samo pitanje vremena kad ce izaci u punoj velicini, doble stack, sa cijevi 4-5 incha, u svim pistoljskim kalibrima, i evo konkurencije SIG-u-226, makar u civilnom segmentu trzista oruzja na americkom trzistu,
Obzirom da je vec u klasicnim varijantama HS, XDM dobio ocjenu pistolja godine u USA, u zadnjih desetak godina.
Dakle reputaciju ima. I po tome je - Nesusporediv sa slovenskim ili crnogorskim novokomponovanim verzijama modernog pistolja. O kojima malo ko i da je uopce cuo.
Osobno, mene ovaj novitet veseli, kao novi Hrvatski proizvod, namijenjen prvesntveno izvozu.
Moja osobna zamjerka je u opcoj ponudi tvornice, jer nema u ponudi za civilno trziste:
- lovacki karabin
- varmint karabin
- Poluatomatsku verziju VHS puske.
Ali ovo sto rade trenutno su visokokvalitetni proizvodi, u kategoriji vojno-policijskog pistolja, sportskog pistolja za prakticno streljastvo, lovackog pistolja za samilosni hitac.
Za sad nema govora o preciznosti na nivou klasicnog streljastva, ali nije im to namjena.
Turn better into best!
to je moj dojam ne tvrdnjajolly wrote:Po meni ova tvrdnja nije tocna.sjekira wrote:XDe mi se čini prilično suvišan model..
Ovo je upravo ono sto je nedostajalo u ponudi HS produkta na americkom civilnom trzistu.
Prema onom sta smo vidjeli na linku: Pistolj je (po meni) namijenjen americkom trzistu za namjenu samoobrambenog pistolja za prikriveno nosenje.
Prije svega je single stack, jednoredni spremnik, malog kapaciteta, ali zato malih dimenzija. I kratke cijevi.
Kao drugo, on je double action.
Nosioci dozvole nosenja za samoobranu (CCW - concealaed carry weapon), odnosno dio njih ima izraziti afinitet za double action pistoljem radi tog da ga mogu nositi prikrivenog, s nenapetim mehanizmom i sa metkom u cijevi. Striker fire pistolj kao HS i XDM to ne omogucuje svojom konstruckijom. Ne kazem ja da je HS nepouzdan i slicno, ali on je napet ako je smetkom u cijevi. To je cinjenica.
Ovim modelom pokrili taj zahtjev americkog trzista, za DA-SA pistoljem, malih dimenzija sa samoobranu.
Po meni ovo je promisljen potez za ciljano trziste.
Vjerojatno je samo pitanje vremena kad ce izaci u punoj velicini, doble stack, sa cijevi 4-5 incha, u svim pistoljskim kalibrima, i evo konkurencije SIG-u-226, makar u civilnom segmentu trzista oruzja na americkom trzistu,
Obzirom da je vec u klasicnim varijantama HS, XDM dobio ocjenu pistolja godine u USA, u zadnjih desetak godina.
Dakle reputaciju ima. I po tome je - Nesusporediv sa slovenskim ili crnogorskim novokomponovanim verzijama modernog pistolja. O kojima malo ko i da je uopce cuo.
Osobno, mene ovaj novitet veseli, kao novi Hrvatski proizvod, namijenjen prvesntveno izvozu.
Moja osobna zamjerka je u opcoj ponudi tvornice, jer nema u ponudi za civilno trziste:
- lovacki karabin
- varmint karabin
- Poluatomatsku verziju VHS puske.
Ali ovo sto rade trenutno su visokokvalitetni proizvodi, u kategoriji vojno-policijskog pistolja, sportskog pistolja za prakticno streljastvo, lovackog pistolja za samilosni hitac.
Za sad nema govora o preciznosti na nivou klasicnog streljastva, ali nije im to namjena.
Ja bi osobno Glock stavio u kategoriju Yuga naspram XDM-a. Ono je katastrofa. U Salzburgu na sajmu ih malo gledao. Fali gripa, nema indikator napetosti igle, i dikator metka u cijevi jadno napravljen,okidanje preplasticno. Jednom rjecju katastrofa. Ja imam XDM-a 5,25" 9x19 i pistolj je VRH.
Ma kad je poznati youtuber Hitckok 45,poznat kao veliki ljubitelj Glocka ocijenio u svom usporednom videu da je XDM bolji pistolj, a covjek je pucao u zivotu iz svega na planeti osim atomske bombe,onda je vjerovatno bolji .
- jolly
- Cinker - bojna

E, Berben,berbenn wrote:Nesusporediv sa slovenskim ili crnogorskim novokomponovanim verzijama modernog pistolja.
Jolly, sto ti ovo znaci? Koji pistolj?
Kad vec pitas, sjedi, imas 5 iz zalaganja, ali dat cu ti minus iz google search, mogao si i sam pogledati.
evo ti ga crnogorski Tara TM9
http://www.tara-perfection.com/tm-9/
Evo ga Sloveniski Rex=Zero:
http://www.arex.si/weapons/
Zastava ima onog CZ 99, i naprednija vezija CZ999.
http://www.zastava-arms.rs/en/civilianp ... stol-cz999
Ne ulazim da je jedan bolji od drugog, ili cak od HS, ali prisutnost i prodor na trzistu je neusporediv.
Kako rekoh, a i vidi se iz pitanja, malo poznati modeli iz susjedstva
Turn better into best!