Short lane gun adapters!

Odjeća, obuća, lovačka i vojnička oprema, oprema za preživljavanje...
Post Reply
PUNISHER1987
Nadnarednik
Nadnarednik

Short lane gun adapters!

Post by PUNISHER1987 » 28 May 2017, 20:39

Na internetu sam naletio na ovu stranicu gunadapters.com i zanima me da li bi se ovo moglo nabaviti:

http://www.gunadapters.com/12-gauge-to- ... er-series/

Pozdrav!
To sin by silence, when we should protest, makes cowards out of men.

Ozgy
Pozornik
Pozornik

Re: Short lane gun adapters!

Post by Ozgy » 01 Jun 2017, 09:24

ako se ne varam to se "kod nas" prodaje pod nazivom "cijevni ulošci" i vidio sam ih negdje (ne sjecam se vise gdje) a postupak nabave je isti kao i za svo drugo oružje,dakle nabavna iupisujese u oružni list posebno kao konverzija odnosno kao zasebno oružje
“Having is not so pleasing a thing as wanting, it may not be logical but it is often true.”
“The bureaucratic mentality is the only constant in the universe.”
"If there's nothing wrong with me... maybe there's something wrong with the universe!"

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 10 times
Been thanked: 19 times

Re: Short lane gun adapters!

Post by jolly » 01 Jun 2017, 11:16

U srednjoj Evropi, poznato kao einstecklauf.

Ali ako stavis neki na sacmaricu, postavlja se pitanje ciljanja.
Jer sacmaricom se ne cilja, nego se usmjerava ka cilju, pa su sina i prednji nisan tako koncipirani.
A za taj problem rijesiti, kod Rusana mozes nabaviti mehanicke nisane koji se zavidaju na sinu, medjutim, problem kod tih nisana je da ih ne mozes podesavati. Eventualno mozes dobiti drugaciji kut nisanske linije na nacin da zadnji nisan pomices po sini naprijed-nazad dok ne dobijes priblizno neku tocku pogotka prema tocki nisanjenja

Za sacmaricu idu manji kalibri ajnesteklaufa iskljucivo.
Radi pritisaka i stresa za koje je sacmarica i konstruirana, a koji su ispod karabinskih.

Inace, kao sta Ozgy veli, nabavka ide samo uz nabavnu dozvolu.
Po meni ne isplati se.

Bolje dignuti novu nabavnu dozvolu i nabaviti kombinirku. Ima ih vec i u uzljebljenom kalibru 22wmr (mozda i 22LR)
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Post Reply