Double Alpha Long Range Cup Vrbovec 2017
Moderator: Original_G
Re: Double Alpha Long Range Cup Vrbovec 2017
Sa ovime se ne bi složio kolega.jolly wrote:lex-lutor wrote: Iskreno, kad znam da ce samnom sa 308 u konkurenciji biti na istoj tekmi 338 LM, di je tu gust?
E, sad, ti imas 308, pa sad ti objasni meni taj fenomen.
Mislim da na 300m 338 i 300wm nemaju nikakvu prednost nad 308, pa čak i nad "nesretnim" 223 ukoliko stvarno ne puše olujni vjetar. Prednost tek dobivaju na 600 i 800m
Kao dokaz tome prilažem fotku rezultata na 300m gdje je 223 osvojio 9. mjesto, tvorničko streljivo, tvorička "niš posebno" puška i prosječan strijelac.
Dosta ljudi je ispod 9.mjesta, a odlični su strijelci, ručno motana municija, a za puške i ostalu opremu da niti ne govorim.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 17 times
Nesporazum je u tome sta sam mislio o 600 m, i dalje. Do 300, stoji sta kazes. 
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
- jolly
- Cinker - bojna

Eh, zaboravih dodati, strijelcu na 9. mjestu, cestitke, ocito je nadmasio sve ostale u tezim kalibrima ispod 9. mjesta! 
Turn better into best!
zato je na 600m bio zadnji
od 12 metkića, 11 ih je završilo u meti.
od 12 metkića, 11 ih je završilo u meti.
- jolly
- Cinker - bojna

Kad govorimo o 600 metara.
Moj je osobni cilj, pogoditi metu (a rezultat i plasman mi je sporedno). znaci 11/12 je odlicno.
600 metara povlaci drugi problem, a to je osmatranje pogodaka i korekcija na osnovu osmatranja. Do 300 m, i dobra optika je dovoljna.
Na 600 metara, kod osmatranja i korekcije sve je problem.
Na 600 m 11/12 je odlicno! (pogledaj rezultate na 600 na grobniku zadnji put, 80% natjecatelja nula pogodaka u metu)
Moj je osobni cilj, pogoditi metu (a rezultat i plasman mi je sporedno). znaci 11/12 je odlicno.
600 metara povlaci drugi problem, a to je osmatranje pogodaka i korekcija na osnovu osmatranja. Do 300 m, i dobra optika je dovoljna.
Na 600 metara, kod osmatranja i korekcije sve je problem.
Na 600 m 11/12 je odlicno! (pogledaj rezultate na 600 na grobniku zadnji put, 80% natjecatelja nula pogodaka u metu)
Turn better into best!
zato su u Vrbovcu pokazivali svaki pogodak, znači jedna minuta 1 metak, puška se stigne ohladiti, strijelac odmoriti i skoncentrrati.
Vjerujem da to jako jako puno utječe na dobar rezultat.
Vjerujem da to jako jako puno utječe na dobar rezultat.
- jolly
- Cinker - bojna

To je super. Svaka cast deckima iz double alpha, sve bolje! 
Turn better into best!
Jolly, samo nekoliko pojašnjenja:
1. U RH nije do sada održano niti jedno LR natjecanje (u bilo kojoj ICFRA klasi)
2. U RH za sada nema uvjeta za održavanje LR natjecanja po ICFRA pravilima, a
iskreno se nadamo da će prvo biti održano u Vrbovcu u skorije vrijeme (700, 800, 900 m
s pokazivanjem svakog pogotka)
3. Glavni razlozi relativno sporog napretka su financijske, zakonodavne i tehničke prirode.
3. U RH se počelo natjecati po primjenjivim F-Class pravilima u short i middle range-u
2014. godine (na Grobniku prvi i posljednji put, za sada)
4. U Vrbovcu se 2015. nastavilo s započetim, ali nažalost bez pokazivanja pogodaka.
5. Na Grobniku se 2016. održao probni trening/natjecanje s pokazivanjem pogodaka na
400 i 600 m, te su se stekla određena iskustva, da bi ove 2017. godine Double-Alpha
vrlo uspješno organizirala do sada najkompletnije F-Class (S&MR) natjecanje u Hrvatskoj.
6. Pravilnik ICFRA-e je preveden na hrvatski i objavljen pred četiri godine
7. ICFRA-ine mete su napravljene i postane na ovom forumu pred četiri godine
8. Mete ICFRA Hrvatska (plave) su takodjer postane na forumu pred četiri godine
9. Score diagrams smo preveli i na slovenski te kao i mete ustupili kolegama iz slovenskog saveza
te kolegama iz Makedonije
10. U RH postoji samo jedan klub dalekometnog streljaštva iako su svi streljački klubovi imali
šansu kod obvezne promjene statuta unijeti LR kao dodatnu aktivnost (nije mi poznato da je makar
jedan klub to i učinio)
11. .308 je kompetitivan kalibar i u F/O klasi što su amerikanci dokazali na svom državnom
prvenstvu, te i danas drže nacionalni rekord
12. Na 800 m je postojao limit u kalibru - max .338
13. U vezi s nacionalnim pravilnikom mogu ti reći da ga nije problem objaviti već na isti način
primjeniti na različitim strelištima.
1. U RH nije do sada održano niti jedno LR natjecanje (u bilo kojoj ICFRA klasi)
2. U RH za sada nema uvjeta za održavanje LR natjecanja po ICFRA pravilima, a
iskreno se nadamo da će prvo biti održano u Vrbovcu u skorije vrijeme (700, 800, 900 m
s pokazivanjem svakog pogotka)
3. Glavni razlozi relativno sporog napretka su financijske, zakonodavne i tehničke prirode.
3. U RH se počelo natjecati po primjenjivim F-Class pravilima u short i middle range-u
2014. godine (na Grobniku prvi i posljednji put, za sada)
4. U Vrbovcu se 2015. nastavilo s započetim, ali nažalost bez pokazivanja pogodaka.
5. Na Grobniku se 2016. održao probni trening/natjecanje s pokazivanjem pogodaka na
400 i 600 m, te su se stekla određena iskustva, da bi ove 2017. godine Double-Alpha
vrlo uspješno organizirala do sada najkompletnije F-Class (S&MR) natjecanje u Hrvatskoj.
6. Pravilnik ICFRA-e je preveden na hrvatski i objavljen pred četiri godine
7. ICFRA-ine mete su napravljene i postane na ovom forumu pred četiri godine
8. Mete ICFRA Hrvatska (plave) su takodjer postane na forumu pred četiri godine
9. Score diagrams smo preveli i na slovenski te kao i mete ustupili kolegama iz slovenskog saveza
te kolegama iz Makedonije
10. U RH postoji samo jedan klub dalekometnog streljaštva iako su svi streljački klubovi imali
šansu kod obvezne promjene statuta unijeti LR kao dodatnu aktivnost (nije mi poznato da je makar
jedan klub to i učinio)
11. .308 je kompetitivan kalibar i u F/O klasi što su amerikanci dokazali na svom državnom
prvenstvu, te i danas drže nacionalni rekord
12. Na 800 m je postojao limit u kalibru - max .338
13. U vezi s nacionalnim pravilnikom mogu ti reći da ga nije problem objaviti već na isti način
primjeniti na različitim strelištima.
- jolly
- Cinker - bojna

Stoltom,
Bravo, uglavno sve tocno, i lijepo sumirano.
Svi problemi bi se mogli svrstati u neku od navedenih tocaka!
E, nemoj me sad drzati za rijec, ali cini mi se da je dalekometno streljastvo ugradjeno u statut moga kluba (izmedju ostalih discplina), medjutim moram pogledati ponovo za biti 100% siguran. (ne citam ga bas svaki dan)
Medjutim, ovo dajem za primjer, jer svrstati tako sto u statut, nije problem administrativno, ali je kasnije sve ostalo problem - sto se moze lijepo naci svemu prethodno navedenom, i ssvodi se, naravno, na sudjelovanje u natjecanjima koja se vec tradiconalno odvijaju.
Kao sto nije ni problem pravilnik objaviti (a i objavljen je ovdje i na strenicama omege), vec, kao sto kazes -problem je primijeniti ga na ovih par strelista gdje se moze gadjati na takve udaljenosti!
A tu, sad, vec treba koncenzus klubova i organizatora, da se gura u tom smjeru. (a to bi bilo lakse da se radi kroz nadlezni savez)
Uglavnom, double alpha lijepo napreduje u organizaciji. Skidam im kapu, i zao mi je sta zbog posla nisam stigao sudjelovati.
Inace, uslijed okolnosti necu moci ni na Grobnik ove godine, tako da najvjerojatnije ja budem tek za tekmu u OSijeku na jesen.
Ali u svakom slucaju, budem pozorno pratio bilten, budem i navijao za poznate decke!

Bravo, uglavno sve tocno, i lijepo sumirano.
Svi problemi bi se mogli svrstati u neku od navedenih tocaka!
E, nemoj me sad drzati za rijec, ali cini mi se da je dalekometno streljastvo ugradjeno u statut moga kluba (izmedju ostalih discplina), medjutim moram pogledati ponovo za biti 100% siguran. (ne citam ga bas svaki dan)
Medjutim, ovo dajem za primjer, jer svrstati tako sto u statut, nije problem administrativno, ali je kasnije sve ostalo problem - sto se moze lijepo naci svemu prethodno navedenom, i ssvodi se, naravno, na sudjelovanje u natjecanjima koja se vec tradiconalno odvijaju.
Kao sto nije ni problem pravilnik objaviti (a i objavljen je ovdje i na strenicama omege), vec, kao sto kazes -problem je primijeniti ga na ovih par strelista gdje se moze gadjati na takve udaljenosti!
A tu, sad, vec treba koncenzus klubova i organizatora, da se gura u tom smjeru. (a to bi bilo lakse da se radi kroz nadlezni savez)
Uglavnom, double alpha lijepo napreduje u organizaciji. Skidam im kapu, i zao mi je sta zbog posla nisam stigao sudjelovati.
Inace, uslijed okolnosti necu moci ni na Grobnik ove godine, tako da najvjerojatnije ja budem tek za tekmu u OSijeku na jesen.
Ali u svakom slucaju, budem pozorno pratio bilten, budem i navijao za poznate decke!
Turn better into best!