Prijedlog za kupnju optike
Prijedlog za kupnju optike
Pozdrav ekipa!
Trebam savjet za kupnju neke pristojne optike za cz m76 u cijeni do 100 eura. Potrebno bratu zbog posla, a nismo u prilici da kupujemo neku skupu optiku. Molim prijedlog, po mogucnosti ako imate iskustva s tako necim. Hvala
Trebam savjet za kupnju neke pristojne optike za cz m76 u cijeni do 100 eura. Potrebno bratu zbog posla, a nismo u prilici da kupujemo neku skupu optiku. Molim prijedlog, po mogucnosti ako imate iskustva s tako necim. Hvala
Re: Prijedlog za kupnju optike
A jesmo pametni darkic? Snajperista sam ja ako ti to bas nesto predstavlja. Pitanje se odnosi konkretno na optiku, ne na posao mog brata. Lovocuvar je, da...i ovo ce mu bit prvo oruzje. Zato trazimo nesto povoljnije
Snajperist koji se po forumima raspituje što da brat kupi za M76.
Zbilja adekvatno oružje za lovočuvara.
Što sve još neću ovdje pročitati...
Zbilja adekvatno oružje za lovočuvara.
Što sve još neću ovdje pročitati...
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
Kolega, za 100 eura, od novih optika mozes samo naci neku noviju kinesku optiku koja ce se sa rastelati sva u prvu sezonu. Bacen novac.siniša wrote:Pozdrav ekipa!
Za taj budget od 100 eur, odi na e-gun, i trazi staru optiku, fixnog povecanja (dakle ne-varijabilnu) boljeg brenda, na primjer Wetzlar ili Zeiss. Iz godina 60 tih i 70 tih.
Stari Wetzlar se prodavao po 50 tak eura, nedavno po egunu, (proizvodnja 60 tih godina) vrhunska optika iz tog doba, a sam Wetzlar je radio nekad i stakla za zeiss. Trazi fixno povecanje, 4X, ili slicno,
Opcenito, kad je budget za lovacku optiku limitiran, po meni, prva funkcija koje se treba odreci je varijabilno povecanje.
, a nakon tog treba se odreci i osvjetljene koncanice a nakon tog treba traziti u sektoru polovnih.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
icebug wrote:....Zbilja adekvatno oružje za lovočuvara.
i...
Pa naravno....di ces veceg zadovoljstva nego tegliti cijeli dan uteg od 5kg na ramenu ?
Ako ti je buraz stvarno lovocuvar onda samo jos priznaj preko koje stranke je dobio posao, jer obicno iskusni lovci postaju lovocuvari a oni znaju jako dobro sto im treba za posao. Mislim ako ima jos koje radno mjesto javi.....
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
Lex,
Polaganje ispita za lovocuvara i lovocuvarska sluzba nije tema. Covjek lijepo pita nesto drugo.
Mi koji se poznajemo znamo da si covjek zavidnog znanja i iskustva, pogotovu na temi optike. U biti, i mene bi veselilo da kazes koji savjet vezano za ovu temu nabavke optike.
Polaganje ispita za lovocuvara i lovocuvarska sluzba nije tema. Covjek lijepo pita nesto drugo.
Mi koji se poznajemo znamo da si covjek zavidnog znanja i iskustva, pogotovu na temi optike. U biti, i mene bi veselilo da kazes koji savjet vezano za ovu temu nabavke optike.
Turn better into best!
Ajde prvo da se zahvalim. Kolega jolly, hvala ti za savjet...iiii hvala ti sto si covjek..svaka cast!
A pojedinci, koji smatrate da ste najpametniji i da je samo vama mjesto na ovom forumu...eto, vama necu nista rec, smatrajte to i dalje. Nekad sam uzivao citajuci ovaj forum...sad me sve vise odbija.
Vama se nemam sta opravdavat o svom znanju o oruzju i optikama, radim u vojsci, koristim pretezno vojno naoruzanje i ono sto mi je vojska omogucila...lovac nisam, ne bavim se lovom i nisam strucnjak na tom podrucju...ako vam je problem sto pitam, samo recite, necu vise nikad.
Na kraju..necu se s nikim ovdje prepirat, radije bih s vama otpucao koju rundu, da vidimo jesu li rijeci i djela na istoj valnoj duljini, popit, pojest i svatko sebi.
Jolly, care, hvala jos jednom, ziv bio
A pojedinci, koji smatrate da ste najpametniji i da je samo vama mjesto na ovom forumu...eto, vama necu nista rec, smatrajte to i dalje. Nekad sam uzivao citajuci ovaj forum...sad me sve vise odbija.
Vama se nemam sta opravdavat o svom znanju o oruzju i optikama, radim u vojsci, koristim pretezno vojno naoruzanje i ono sto mi je vojska omogucila...lovac nisam, ne bavim se lovom i nisam strucnjak na tom podrucju...ako vam je problem sto pitam, samo recite, necu vise nikad.
Na kraju..necu se s nikim ovdje prepirat, radije bih s vama otpucao koju rundu, da vidimo jesu li rijeci i djela na istoj valnoj duljini, popit, pojest i svatko sebi.
Jolly, care, hvala jos jednom, ziv bio
Znas da kod mene mora biti malo crnjaka ili inace nesto nije u redu sa mnomjolly wrote:Lex,
Moram okrenuti na zajebanciju jer se po meni odgovor namece sam po sebi, za M76 nema bolje opcije od ON76 koja je namjenski napravljena za tu pusku. Ima vec kalibrirane turete za streljivo 8x57 moze se naci u cijeni od 500-1000 Kuna i ako se Tricij nije raspao-razgradio jos uvijek ce sasvim dovoljno svijetiliti u sumraku. Problem , ako se to moze nazvati problemom, je koncanica koja nije bas za spretna i pregledana za divljac no drzim da je to samo stvar navike. opticki i mehanicki je ta optika daleko bolja od raznih kineskih koje se nalaze na trzistu za sitnu lovu.
Cak sam i sam u potrazi za jednom tako da mogu iskompletirati svoj M76 da bude sto blize originalu, u ovom slucaju me vise zanima vizuelni efekat cijeline nego preciznost posto se u praksi pokazalo da tek svaki PETI M76 ima grupu manju od 10cm na 100 metara.
A sto se preporuke tice u klasi ispod 300 Eura mogu toplo preporuciti SIGTRON SI 4-12x42, opticka svojstva odlicna, mehanika do sada izdrzala barem 400 kom 308W , paralaksa na objektivu, klikovi dobri...
https://www.optics-trade.eu/hr/opticki- ... 40-ao.html
Nemoguće je Nemoguće
Ajde, nisam zlopamtilo, a ni sveznalica, prihvaćam
Uzet cu u obzir kao opciju i to sto si predlozio za oriđiđi. Čovjek nam i tu optiku nudi u cijeni, ali u dosta losem stanju. Uskoro javim sta smo odlucili, uz foto materijal ako bog da
Uzet cu u obzir kao opciju i to sto si predlozio za oriđiđi. Čovjek nam i tu optiku nudi u cijeni, ali u dosta losem stanju. Uskoro javim sta smo odlucili, uz foto materijal ako bog da
Nemoj da te zavara izguljena boja, ili ogrebotine po kucistu optike. Ako su stakla cista i bez ogrebotina, klikovi se fino osjete pod prstima, nije mutna slika, koncanica stoji pravilno i nista ne kucka ili lupka u samoj optici budi siguran da je u redu.siniša wrote:.....Čovjek nam i tu optiku nudi u cijeni, ali u dosta losem stanju....
A pogotovu kada je vec u cijeni !
Nemoguće je Nemoguće
Zrak 6x42 (Mauser) bi se mogao naći za oko 1000 kuna, što bi taj kramp pretvorilo u vrlo zajebanu spravu.
Preporučio bih da ne uzimate preveliku optiku ako se koristi originalna montaža jer će zapinjati za nišan. Bar sam ja imao taj problem.
Montirao sam gore bushnella trophy 3-9x40, preklopio stražnji nišan i svaki put kada sam "navlačio" montažu na pušku optika je strugala po nišanu.
Montirao sam gore bushnella trophy 3-9x40, preklopio stražnji nišan i svaki put kada sam "navlačio" montažu na pušku optika je strugala po nišanu.
Bravo!
Za montažu sam te pitao jer sam ti htio preporučiti upravo ovu optiku SWT iz Lapisa .
Pruža ti sve što trebaš,a koliko mi se čini imaš i crvenu točkicu za sumrak i noć u 11 nijansi intenziteta.
Ja sam sebi na Brno 2 stavio istu , samo ja imam 3-12x44,također tubus 30,odličan stroj.
Jesi pucao i kako grupira?
Za montažu sam te pitao jer sam ti htio preporučiti upravo ovu optiku SWT iz Lapisa .
Pruža ti sve što trebaš,a koliko mi se čini imaš i crvenu točkicu za sumrak i noć u 11 nijansi intenziteta.
Ja sam sebi na Brno 2 stavio istu , samo ja imam 3-12x44,također tubus 30,odličan stroj.
Jesi pucao i kako grupira?
Je, u pravu si, crvena tocka, za noc na "najtanje" i super se pokazuje...pucao, naravno, jako zadovoljan s obzirom da se radi o vojnoj puski, na 100 m nekih cca5-7 cm grupa...optika stvarno zadovoljava sa cijenom i kvalitetom