Kupnja diane 48. Par pitanja.
Moderator: karabalic
Kupnja diane 48. Par pitanja.
Kao prvo da vas sve pozdravim. Novi sam ovdje i nadam se da cemo se ugodno druziti ovdje na forumu.
E sad namjeravam kupiti dianu 48 black pa me zanima kakva je ta puska sto se preciznosti tice a i kvalitete. Uz nju bi uzeo i orginal nozice ali neznam dal da uzmem i optiku neku njihovu ili ne. Molim da mi odgovori neko ko ima takvu pušku i da mi kaze sto mogu ocekivati od nje. Hvala unaprijed
E sad namjeravam kupiti dianu 48 black pa me zanima kakva je ta puska sto se preciznosti tice a i kvalitete. Uz nju bi uzeo i orginal nozice ali neznam dal da uzmem i optiku neku njihovu ili ne. Molim da mi odgovori neko ko ima takvu pušku i da mi kaze sto mogu ocekivati od nje. Hvala unaprijed
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: Kupnja diane 48. Par pitanja.
dosta kvalitetna puska, prilicno jaka i precizna, uglavnom visoka klasa springerica.
nozice ne preporucam original od diane, radije kupi neki HARRIS klon na ebay-u,
gledao sam te diana original i nisu me se nesto dojmile, ne izgledaju mi uvjerljivo...
osim ako ovdje nude neke drugacije...
mislim da neces pozaliti s kupnjom te puske
http://www.z-shops.eu/images/diana48_bl ... _orias.jpg
prvo moras reci koju ti optiku nude s njom pa cemo znati nesto vise
ja imam na svojoj HW80 tasco Pronghorn 3-9x40 od 460kn... i sta ja znam...
nikad nije bilo optike na toj zracnoj puski koju nije trebalo barem 1x u 2 dana korigirati
sad, mozda je i do vremenskih uvjeta, mozda ima vise faktora ali neko pravilo nepisano
je da bi Bushnell Trophy 3-9x40 bio entry level za te jace zracnice...
a ona kosta 1125kn u maestralpromu
nozice ne preporucam original od diane, radije kupi neki HARRIS klon na ebay-u,
gledao sam te diana original i nisu me se nesto dojmile, ne izgledaju mi uvjerljivo...
osim ako ovdje nude neke drugacije...
mislim da neces pozaliti s kupnjom te puske
http://www.z-shops.eu/images/diana48_bl ... _orias.jpg
prvo moras reci koju ti optiku nude s njom pa cemo znati nesto vise
ja imam na svojoj HW80 tasco Pronghorn 3-9x40 od 460kn... i sta ja znam...
nikad nije bilo optike na toj zracnoj puski koju nije trebalo barem 1x u 2 dana korigirati
sad, mozda je i do vremenskih uvjeta, mozda ima vise faktora ali neko pravilo nepisano
je da bi Bushnell Trophy 3-9x40 bio entry level za te jace zracnice...
a ona kosta 1125kn u maestralpromu
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Razmisljam o optici gamo mislim da je 3-9 x50. Di je najbolje uzeti pušku? Koja je brzina metka u kalibru 4,5? prije je u katalozima bilo 320 a sad vidim da je 335m /s?
evo imas ovdje raspravu o zracnim puskama na pun K stranica
http://www.forum.hr/showthread.php?t=248096
pozdrav
http://www.forum.hr/showthread.php?t=248096
pozdrav
- Original_G
- Cinker - bojna

Joža opusti malo, morali bumo na početku foruma nalepiti "OPREZ OŠTAR JOŽA" tak da se ljudi pripreme....
NHF
NHF
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
Novi clan dodje na forum i odmah ga netko spi7di u startu. bas pravo sportsko ponasanje, pa se neki sportasi cude zasto imaju ban.
Sigurno novi clan izgara od zelje da se duuuugo zadrzi na ovom forumu uz ovakvu "dobrodoslicu".
Samo treba malo skulirati i svima ce nam boravak biti ugodniji ovdje, a to zelimo da nas ima sto vise, i da razmjenjujemo iskustva, znanja i probleme.
Sigurno novi clan izgara od zelje da se duuuugo zadrzi na ovom forumu uz ovakvu "dobrodoslicu".
Samo treba malo skulirati i svima ce nam boravak biti ugodniji ovdje, a to zelimo da nas ima sto vise, i da razmjenjujemo iskustva, znanja i probleme.
I might bite, if you are not polite!
Temeljem novog pravilnika o izricanju mjera zbog nedoličnog ponašanja na forumu, Joz@, u suglasnosti i nakon razgovora s ostalim moderatorima, a prethodno pročitavši razloge i uzroke svađe izriče ti se mjera opomena u trajanju od 2 tjedna.
Navedena mjera je najblaža, a mjere se protežu do isključenja s foruma (mislim da nakon javno izrečene opomene neće biti ponavljanja istih pogrešaka).
Ukoliko se u navedenom vremenu dogodi novi ili sličan događaj bit ćemo prisiljeni dalje postupati prema pravilniku.
Moderator:
PATCH
Navedena mjera je najblaža, a mjere se protežu do isključenja s foruma (mislim da nakon javno izrečene opomene neće biti ponavljanja istih pogrešaka).
Ukoliko se u navedenom vremenu dogodi novi ili sličan događaj bit ćemo prisiljeni dalje postupati prema pravilniku.
Moderator:
PATCH
A ti ako baš želi nešto kupiti, a neznaš što.....možeš doći jedan vikend kod mene i dobiješ 15-tak pljuca i isprobaj i vidi koja ti najbolje leži. Ne paše svaka puška svakome .Meni je najbolja Diana 52, a tebi možda nebu legla.
Najsmiješnija stvar je u tome što za takmičarsko gađanje na 10 m (lokalno okupljanje pijanih lovaca koje uključuje gađanje na glinene golubove i gađanje zračnom puškom) ja donesem prastaru ofucanu zastavinu pljucu koju sam kupio prije 26 godina (i za koju sam imao oružni list po tadašnjim zakonima) i koja je ispucala.....brdo municije i s njom svaki put odnesem doma "kantu". mala je lagana i jednostavno mi "leži", a za ostalo je Diana.
Probao sam i ovu koju sam kupio od "Dok-a" i mislim da je to jedna od pušaka u gornjoj klasi....samo da nađem vremena da je bolje isprobam, e je...ti radnu nedelju kad čovjek ni nedeljom nema mira.
Najsmiješnija stvar je u tome što za takmičarsko gađanje na 10 m (lokalno okupljanje pijanih lovaca koje uključuje gađanje na glinene golubove i gađanje zračnom puškom) ja donesem prastaru ofucanu zastavinu pljucu koju sam kupio prije 26 godina (i za koju sam imao oružni list po tadašnjim zakonima) i koja je ispucala.....brdo municije i s njom svaki put odnesem doma "kantu". mala je lagana i jednostavno mi "leži", a za ostalo je Diana.
Probao sam i ovu koju sam kupio od "Dok-a" i mislim da je to jedna od pušaka u gornjoj klasi....samo da nađem vremena da je bolje isprobam, e je...ti radnu nedelju kad čovjek ni nedeljom nema mira.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

e to i mene zanima kakve ces komentare imati na dokovu pusku =) pozitivne kao i ja nadam se =)
Koliko malo sam je uspio probati sve 5+++++ , dobro leži u ruci, nišani mi odgovaraju i to je to !!e to i mene zanima kakve ces komentare imati na dokovu pusku =) pozitivne kao i ja nadam se =)
DOK, još jednom ti hvala na dobroj pljuci......vredi gemišt kod mene u klijeti.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

a okidac? A OKIDAAAAC??? =)BOXI wrote:Koliko malo sam je uspio probati sve 5+++++ , dobro leži u ruci, nišani mi odgovaraju i to je to !!
ja sam prije godinu dana kupio dotičnu pušku u 4,5 cal.
postao sam par slika negdje prije , kaj se tiče puške stvarno je dobra za tu lovu , jaka , precizna .
dobra je za gađanje i za štetočine , osobno pogađam čep od coca cole na 40 m , a piksu od boje na 70 m probuši kao od šale , a grupacija na 25 m kao 5 kuna
stavio sam na nju hawkie optiku mislim da sr12 i to 6-18 x 44 airmax , optika napravljena za jake zračnice
okidač i nije nešto , pretražio sam cijeli net ali nema "sportskih" okidača za nju , kundak od 48 black ti je od mdf -a , za razliku kod 52 je od drva i malo je duži
ak te još kaj zanima pitaj
pozdrav cijeloj ekipi
postao sam par slika negdje prije , kaj se tiče puške stvarno je dobra za tu lovu , jaka , precizna .
dobra je za gađanje i za štetočine , osobno pogađam čep od coca cole na 40 m , a piksu od boje na 70 m probuši kao od šale , a grupacija na 25 m kao 5 kuna
stavio sam na nju hawkie optiku mislim da sr12 i to 6-18 x 44 airmax , optika napravljena za jake zračnice
okidač i nije nešto , pretražio sam cijeli net ali nema "sportskih" okidača za nju , kundak od 48 black ti je od mdf -a , za razliku kod 52 je od drva i malo je duži
ak te još kaj zanima pitaj
pozdrav cijeloj ekipi
ivo,
gdje si kupio optiku i koliko te je dosla,
kako je nisaniti sa "boricem" na povecanju manjem od 12x ?
Uzet ću je sad kad naplatim jedan posao u 12mj. čim naplatim letim u monster rbs po nju i optiku. jel neko zna koja grupa se da napraviti na 50-70m?
dobermann wrote:ivo,
optiku sam naručio na netu i došla mi je doma bez carine , platio sam samo 18 funti poštarinu
mislim da je na stranici
http://www.opticswarehouse.com/acatalog ... ights.html
optika je koštala s poštarinom oko 130 funti
kaj se tiče boriča , malo je kompliciran dok se ne navikneš , ima jedan balistički program koji ti pokazuje putanju zrna i udaljenosti na boriću ovisno o izlaznoj brzini zrna , cal. i mase
povečanje na optici nema veze s boričem , ak je 6x onda vidiš udaljeni objekt a ako staviš 18x onda ti je predmet veći a borić ti je isti jedino je razlika u aa b c d slovima kojima određuješ udaljenost objekta ako znaš njegovu visinu iliti veličinu , a paralax svi znate za kaj služi , kad dobiš jasnu sliku objekta koji gađaš na optici vidiš koja je otprilike udaljenost
Dali to mislis na ovaj program od Hawke-a, Ballistic Reticle Calculator (BRC) ?
http://www.hawkeoptics.com/brc/
Super program
http://www.hawkeoptics.com/brc/
Super program
- Knife_maniac
- Satnik

Nekako mi se cini jednostavnije koristiti optiku sa Mil dotovima.
Darac Steel Production - http://s912.photobucket.com/albums/ac32 ... %20radovi/
http://www.facebook.com/darac.steel
http://www.facebook.com/darac.steel
i meni se tak činilo dok se nisam naviknul , makar koristim samo po vertikali , po vjetru baš i ne pucam
ivo wrote:povečanje na optici nema veze s boričem , ak je 6x onda vidiš udaljeni objekt a ako staviš 18x onda ti je predmet veći a borić ti je isti jedino je razlika u aa b c d slovima kojima određuješ udaljenost objekta ako znaš njegovu visinu iliti veličinu , a paralax svi znate za kaj služi , kad dobiš jasnu sliku objekta koji gađaš na optici vidiš koja je otprilike udaljenost
Koliko sam ja upoznat SRT 12 ima boric podesen da kada je povecanje na 12x izmedju svake oznake je tocno 1 yard, pa me zanima kako je nisaniti na manjim povecanjima od 12x ?