Preporuka za pistolj
Preporuka za pistolj
Novi sam na forumu i mozda je ovo vec prevazidjena prica ali bas trebam pomoc.
Trebao bi vase strucno misljenje.
Mislim uzeti oruzje za nosenje(lagano i za torbice) i ponekad za streljane(jer sam pocetnik i amater
) pa me zanima vase misljenje sta uzeti.
Glock 19 gen. 5/ gen 4(ne znam koja je bolja), HS 9 Standard(ne znam da li je veliko i tesko kao Glock 17) ili HS XDM 9 3.8 COMPACT.
Hvala svima na odgovoru.
Lp
Trebao bi vase strucno misljenje.
Mislim uzeti oruzje za nosenje(lagano i za torbice) i ponekad za streljane(jer sam pocetnik i amater
Glock 19 gen. 5/ gen 4(ne znam koja je bolja), HS 9 Standard(ne znam da li je veliko i tesko kao Glock 17) ili HS XDM 9 3.8 COMPACT.
Hvala svima na odgovoru.
Lp
Re: Preporuka za pistolj
Glock od gen 3 pa dalje, sve je super! Nego kolega, kako si dosa do dozvole?
BUM BUM...
Iz Bosne sam drug pa ne znam da li nam je ista procedura.
1. 21 godina
2. Nisi kaznjavan nit krivicno a pogotovo javni red i mir
3. Provjera policije kod susjeda i moras imati sef u stanu/kuci.
4. Ides na obuku (teoretski i prakticni) i imas testove iz tog i to je to.
A prije svega moras obaviti ljekarski pregled pa poslije podnijeti zahtjev ako ispunjavas ovo gore 21+ i nisi kaznjavan.
Hvala ti na odgovoru i preporuci probat cu onda na streljani glock 19 da vidim kako lezi u ruci.
1. 21 godina
2. Nisi kaznjavan nit krivicno a pogotovo javni red i mir
3. Provjera policije kod susjeda i moras imati sef u stanu/kuci.
4. Ides na obuku (teoretski i prakticni) i imas testove iz tog i to je to.
A prije svega moras obaviti ljekarski pregled pa poslije podnijeti zahtjev ako ispunjavas ovo gore 21+ i nisi kaznjavan.
Hvala ti na odgovoru i preporuci probat cu onda na streljani glock 19 da vidim kako lezi u ruci.
Preporuka za pistolj
Da, procedura je ista, ali to nije bilo pitanje. Pitanje je kako su ti dali? (znam da to nema veze s nama u Hrvatskoj, ali znatiželjan sam, kako se može dobiti dozvola za nošenje u komšiluku
)
Dakle jeli to u BiH ide ovako?
Ulaziš u policijsku stanicu, odjel za oružje...
Ti: Dobar dan! Jednu dozvolu za nošenje oružja molim!
Službenik/ca: Nema problema! Evo, ispunite ove papire, pa ćemo vam objasniti kako dalje....
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Dakle jeli to u BiH ide ovako?
Ulaziš u policijsku stanicu, odjel za oružje...
Ti: Dobar dan! Jednu dozvolu za nošenje oružja molim!
Službenik/ca: Nema problema! Evo, ispunite ove papire, pa ćemo vam objasniti kako dalje....
The truth is hate to those who hate the truth.
Na zahtjevu napises razlog zasto ti treba, sta je povod nabave oruzja(u mom slucaju zastita imovine i mene samog jer radim privatno biznis gdje ima vise novca u prometu).
Onda policija izadje na teren da tebr provjere i tvoj zahtjev i odluce da li je to tako ili ne.
Nemoj ni ti mene pogresno shvatit meni je bilo vazno samo to da dobijem cist sam 100% a sad njihove procedure boli me uho
Onda policija izadje na teren da tebr provjere i tvoj zahtjev i odluce da li je to tako ili ne.
Nemoj ni ti mene pogresno shvatit meni je bilo vazno samo to da dobijem cist sam 100% a sad njihove procedure boli me uho
Ma razumijem te.
To je to, hvala na pojašnjenju.
To je to, hvala na pojašnjenju.
The truth is hate to those who hate the truth.
Zemljak, ja imam siga ali p226, a ovaj za koji pitas, gledao sam i po meni,neka srednja zalost. Nazor da se napravi konkurent gloku i slicnim. Ako ti treba pistolj za nosenje, glock 19 i miran si, mali kompaltan i dovoljan...a ako ti treba za cesce strelist, sport i slicno onda nesta drugo. Na zalost u BiH nemas neki pretjeran izbor. Reci mi jesi isao gdje na streliste, pasibo, visoko, suhodol...Ja sam instruktor u jednon klubu, mozda se i znamo a mozda i mogu pomoci.
shakal_pb wrote:Zemljak, ja imam siga ali p226, a ovaj za koji pitas, gledao sam i po meni,neka srednja zalost. Nazor da se napravi konkurent gloku i slicnim. Ako ti treba pistolj za nosenje, glock 19 i miran si, mali kompaltan i dovoljan...a ako ti treba za cesce strelist, sport i slicno onda nesta drugo. Na zalost u BiH nemas neki pretjeran izbor. Reci mi jesi isao gdje na streliste, pasibo, visoko, suhodol...Ja sam instruktor u jednon klubu, mozda se i znamo a mozda i mogu pomoci.
Hvala ti puno na obrazlozenju.
Ma kod nas je izbor bas mali.
Taj gore sam narucio u Shoot-u ali ne vjerujem da ce doci.
A vec sam puco iz p320 ali subcompacta i nekako mi taj okidac bas lezi a u glocka moras malo vise prakse i rutine da steknes.
Ako ne dodje uzimam 19ku i to je to.
A dolazio sam jedno vrijeme u Visoko ali sada posao nedjeljom pa ne mogu da dolazim.
Javio bi se ja na private al ne ide poruka nesto.
Lp