Prebacivanje dozvole?

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Barut
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik
Has thanked: 1 time

Re: Prebacivanje dozvole?

Post by Barut » 14 Dec 2018, 15:55

jolly wrote:Bereben, ne treba na tome zavidjeti.
Tako je! Isto kao što ne treba zavidjeti onima koji imaju npr. megajahte! Mislim, čovječe koja je to briga i troškovi, gorivo, održavanje, posada, toliko silnih briga - užas! A da li to zapravo ikome realno treba?! Najbolje je biti siromah, onda imaš samo jednu brigu - šta ćeš sutra jesti.
jolly wrote:i ta ima ogranicenja, samo jedno oruzje obicno upisano, nema mogucnosti za evopsku oruznu propusnicu, pema zakonu za takvo nije dozvoljeno punjenje (reloading), itd, itd...
BTW ovo nije ni točno,
1. osobno znam ljude koji imaju gomilu oružja registriranog na samoobranu
2. pa? druge države ti sigurno neće dozvoliti da nosiš napunjen pištolj za pasom u njihovoj državi, ako se hoćeš baviti sportom, registriraj ga kao sportsko, pištolj koji je sređen za sport, npr. ima olakšano okidanje i sl. ionako nije za nošenje.
3. ni ovo nije točno, ako imaš OL za lovačko ili sportsko možeš puniti za šta hoćeš, niti te tko pita niti ti zakon zabranjuje. (osim kolekcionarskog naravno)
jolly wrote:Ja osobno na tome ne zavidim nikome, a pogotovu onome ko ima realan razlog za takvu dozvolu.
Ja osobno ne zavidim nikome ko živi u sustavu u kojem se dozvole daju po subjektivnim kriterijima, a dobivaju ih prvenstveno podobni. Ako ja imam oružje, znanje i volju, a ne postoje nikakvi zakonski niti objektivni razlozi da mi se odbije, zašto mi ne bi izdali tu dozvolu? U sustavu u kojem danas živimo, ako budem imao realan razlog za nošenje, dozvolu neću dobiti. A kada bih je i dobio, ne bih je dobio na vrijeme. Ako se pojavi razlog da nosim, onda tu dozvolu trebam odmah a ne za 3-6 mjeseci!
The truth is hate to those who hate the truth.

berbenn
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik
Been thanked: 1 time

Post by berbenn » 14 Dec 2018, 22:17

Barut, svaka cast na postu!
BUM BUM...

GROUND_ZERO
Razvodnik
Razvodnik

Post by GROUND_ZERO » 15 Dec 2018, 13:38

To nije točno... dozvolu za self-defence se još i najlakše dobije... nakon što budeš ubijen od strane napadača...i ponovnog povratka na zemlju...podneseš zahtjev:)

Inače ljudi misle da je uloga policije da štiti...što u većini slučajeva nije točno...jerbo nije policija toliko brza kao Superman da spriječi... uloga policije je u većini osvetničke prirode

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
GUN CONTROL isn't about guns, it's about CONTROL

Mraz
Razvodnik
Razvodnik

Post by Mraz » 16 Dec 2018, 09:35

Ne želim preuzeti temu, no kada je već otvorena da pitam. Kada i ako mi odobre držanje i nošenje sa samoobranu, mogu li lovački pištolj prebaciti na to?

dejandlesk
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by dejandlesk » 17 Dec 2018, 00:51

Mislim da ćeš teško dobiti DiN za samoobranu, jer bi to značilo da možeš šetati s pištoljem za pojasom.... Ako ipak dobiješ, neću biti zavidan, jer će to značiti priličan napredak u poimanju legalno naoružane populacije. Ukoliko dobiješ DiN, ne vidim svrhu prebacivanja na lovački.
Pozdrav svima!

icebug
Razvodnik
Razvodnik

Post by icebug » 17 Dec 2018, 18:35

Mislim da je kolega pitao može li lovački pištolj, koji očito posjeduje, preregistrirati na "pištolj", tj. za DiN u svrhu samoobrane.

Post Reply