Geco streljivo

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Post Reply
pure
Razvodnik
Razvodnik

Geco streljivo

Post by pure » 06 Feb 2019, 23:45

Zbog nama dobro znanih razloga i naših vrlih trgovaca koji kupuju po par kutija streljiva u postupku sam promjene streljiva iz Winchestera u neko drugo streljivo pa me zanima iskustva kolega sa streljivom GECO posebno plus a posebno ekspres .

Prije svega koristi se puška 308 win kalibra.

Ajmo jer i nema baš nekih osobnih iskustava ljudi na internetu a tehničke karakteristike znam i sam pročitati ali jedno piše drugo radi. Svi smo prošli bar mislim diječije bolesti.
Hvala!

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Re: Geco streljivo

Post by lex-lutor » 07 Feb 2019, 10:04

Mislim da su trgovci ubacili vise filozofije nego je potrebno...

Ako mene pitas bolje je kupiti za lov 100 kom PPU-Groma , upucati pusku i ne sekirati se puno kada oplasi metak od cca 10 Kn...

Svi oni brandovi su OK no zbog cijene lovci kupe danas Geco, sutra Sako, pa onda RWS ....niti je oruzje upucano a promasak kosta 20 ili vise Kuna...po meni NEPOTREBNO.

No neka svatko izabere za sebe......
Nemoguće je Nemoguće

icebug
Razvodnik
Razvodnik

Post by icebug » 07 Feb 2019, 15:51

Po meni je metak jedna od bitnijih komponenata u ovoj cijeloj priči.
Kad uzmemo u obzir količinu vremena i novaca koje potrošimo na opremu za lov, članarine u društvima, radne akcije, auto, gorivo, pušku, optiku (možda i noćnu), montaže, odjeću, obuću, izgradnju čeke, prihranu...i onda umjesto da platimo 16 Kn za npr. Gecov metak koji je sasvim OK, idemo šparat i plaćamo 10 Kn za sranje od PPU-a.
Na kraju priče, nakon svega gore navedenog, dogodi se promašaj zbog neujednačenog punjenja i sl. (što kod PPU-a nije ništa novo).

Onaj tko misli šparati na bitnim stvarima poput streljiva, možda bi trebao odabrati neki drugi, jeftiniji hobi...šah ili slično.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 07 Feb 2019, 21:18

icebug wrote:Po meni je metak jedna od bitnijih komponenata u ovoj cijeloj priči.
Slazem se sa tobom ako govorimo i streljastvu i preciznosti od 5 cm na udaljenosti od 300 metara !

No ako se govori od lovu i pucanje u "centar " od cca 20 cm spreman sam se kladiti da na 200 metara niti jedan tvornicki metak nece imati gurpu vecu od navedenih dimenzija na udaljenosti od 200m.

- Koliko se cesto puca na 200 m ??

- koliko se cesto puca na udaljensotima od 60 do max 150m , naravno govorimo o lovu ?

Mislim nemam ja nista protiv da svi pucaju sa Barnex TSX-m ili triple shockom ....samo se pitam ima li to smisla, poznavajuci nasu disciplinu upucavanja oruzja itd....
Nemoguće je Nemoguće

icebug
Razvodnik
Razvodnik

Post by icebug » 07 Feb 2019, 22:56

Možda si u pravu, ja ga nikad nisam koristio, niti neću. Jesi li ti? :mrgreen:
Mene ne zadovoljava grupa od 20cm na 100 metara, a čisto sumnjam da bi i ti bio sretan s istom.
Naravno, pričamo o grupi od 20cm u idealnim uvjetima, pri pucanju iz naslona.
A što se događa s grupom kada tu dodamo malo adrenalina, pa pucanje iz ruke, pucanje na svinje u trku, itd...sad smo već na 30-40cm, ako ne i više.

Na Cabelas-u ima zanimljivih recenzija, neki ga i hvale, ali ono negativno što sam pročitao mi je više nego dovoljno.
Samo nekoliko primjera:
- preveliki tlakovi
- izvlakač ne može izvući čahuru
- nekonzistentno streljivo
- od 20 komada u kutiji, 10 ih nije opalilo
- puška ne može zabraviti (Howa 1500 .308)
- jako "prljavo" streljivo, itd...

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 08 Feb 2019, 10:09

Ma sve 5 nemam ja tu sto pametovati.

Ne trpi svako oruzje bilo kakvu municiju, Howa je poznata po malim tolerancijama komore, cahura opaljena iz SSG nije mogla uci vise od 1/3 u howu, dok je u svaki drugi SSG usla bez problema,,,, e sada vojne tolerancije i civilne bas nisu za usporedbu...
Nemoguće je Nemoguće

pure
Razvodnik
Razvodnik

Post by pure » 09 Feb 2019, 10:21

Drago mi je da čitate i imate svoja razmišljanja i sam sam svjedok raznih propusta kod streljiva tj. u jednom od prijašnjih postova pisao sam da iako sam želio pušku upucati na PPU događalo mi se i ne samo kod ovog oružja u kalibru 308 nego i kod tuđih pušaka koje sam upucavao sa pojavom "bježanja" metka tj. imam dva metka koji se preklapaju pa treći ode desno ili lijevo i ne u jednom slučaju nego u više od ohoho slučajeva i to isključivo sa PPU streljivom. Ne da kudim niti bih ikada stvarao nekome mišljenje o nečemu samo kažem da sam svjedok nedostataka u streljivu PPU koji nisu samo moje iskustvo nego i drugih.
Jedna nepobitna činjenica s kojom se slažem jest da svaka cijev "ljubi" svoje streljivo e sad ponekad je potrebno puno sreće i znanja sve to kako kažu kuhari "sljubiti" ali ipak sam mišljenja i mog skromnog iskustva da ipak streljivo višeg platnog razreda i renomiranijeg proizvođača ipak ima manje nedostataka nego neko jeftinije.
Lovci i strijelci koji imaju mogućnost punjenja svog streljiva su sigurno daleko zadovoljniji, sretniji i sve drugo jer ipak svaki komad se posebno radi, pazi se i na svako zrno baruta i normalno da je to nešto što je daleko kvalitetnije a da ne govorimo o izboru zrna i sl.
Budući da mi dosadašnji winchester power point 11,7 g u kalibru 308 win stvarno zadovoljavao sve kriterije i potrebe nisam ga htio mijenjati ali kako moram razmišljati o promjeni u skorije vrijeme pokušat ću testirati geco plus na streljani a o odstrelima kad dođe vrijeme jer par komada crne divljači neće ništa posebno značiti ipak treba više komada i raznih situacija da bi se donio neki osobni stav koji je ipak samo osobni subjektivni stav.

Iggy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Iggy » 11 Feb 2019, 21:08

Probaj geco plus, ako ti legne ne mjenjaj. Odlično zrno i metak u kompletu. PPU SP sasvim dobro radi i nije bas ni neprecizan, ali grom loše pune jer je tvrd i boje se pritisaka. Geco je po meni best buy.

Post Reply