Komponente za punjenje
Moderator: istra champion
Komponente za punjenje
Tko zna gdje u RH ima za nabaviti komponeti za punjenje sačmenog streljiva.
Traži se sačma 2-4 mm, čepovi plastični za cal 12, kapisle i sl.
Traži se sačma 2-4 mm, čepovi plastični za cal 12, kapisle i sl.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
- hacklordsniper
- Desetnik

Re: Komponente za punjenje
U HR je teško doći do komponenti ikakvih, zbog toga sam osobno odustao od reloadinga.
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!
Eat
Sleep
Repeat!
Zna li neko jeli došlo do kakvih promjena sada kad je reloading dozvoljen u vezi nabavke sačme ????ili samo Italija ostaje....
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Reloading dozvoljen. Za nabavku sacme refuzo, ne znam. Drugih kompnenti se nadje po ducanima.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Gdje to u RH ima bilo čega za reloading sačmenog streljiva??? Nemoguća misija!jolly wrote:Reloading dozvoljen. Za nabavku sacme refuzo, ne znam. Drugih kompnenti se nadje po ducanima.
Nisam u toku, ali uz danasnje cijene sacmenog streljiva nisam siguran koliko je to isplativo, osim ako ne zelis neku exluzivu....celicne kuglice...usmjerenja...brzi naboj ???? Daj malo informacija znam da sigurno nije radi cjene 
Nemoguće je Nemoguće
Cijena nije toliko bitna, stvar je gušta i nekakvih osobnih želja i afiniteta. Poseban je gušt loviti svojim patronama. Prije sam punio dosta, treba iskustva dok ne dođeš do toga da su ti patrone bolje od kupovnih. Puno je teže napuniti dobar sačmeni, nego karabinski metak.A tko bi rekao...Italija je super i ima svega po dobrim cijenama. Kod Siarma ako kupiš doslovno sve što ti treba, patrona od 36g i dalje je dosta jeftinija od kupovne. A di su kemijanja svakakva, pa isprobavanje...
Svaka ti cast ...SACMA je za mene SF iz druge galaksije ! Ali sada barem znam tko zna 
Nemoguće je Nemoguće
Lex, zanimacija je vrhunska! A zajebancija s crnim barutom...Papirna patrona, pucanj ko iz topa, oblak dima...a sve u normali, trzaj nikakav i posip odličan. Samo treba loviti po vjetru jer ne vidiš jesi pogodio. Još se ne dam i uživam u tome, MEC 600 jr dolazi uskoro. Ubit će me žena.
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Ma neće.
Možda te otruje, ali ubiti te neće.
Istina da će jedno par dana dana kvocati, ili čak ne razgovarati s tobom, a onda će shvatiti da od toga ipak nikakve koristi pa će prestati. Treba biti uporan i ustrajati u svojim naumima.
Pozdrav svima!
Možda te otruje, ali ubiti te neće.
Istina da će jedno par dana dana kvocati, ili čak ne razgovarati s tobom, a onda će shvatiti da od toga ipak nikakve koristi pa će prestati. Treba biti uporan i ustrajati u svojim naumima.
Pozdrav svima!
-
Kolekcionar_oruzja1
- Civil

Pozdrav, da li netko zna gdje se mogu nabaviti barut i kapisle za punjenje lovackih patrona?Da li tko puni cal.12?
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Sportcommerce, major sustavi, bojna doo... nazovi i pitaj:
Mislim da ces kapisle i barut naci.
Medjutim, problem ce ti biti naci sacmu.
Mislim da ces kapisle i barut naci.
Medjutim, problem ce ti biti naci sacmu.
Turn better into best!
Imaš kod Kavura u Gorici bilo je nekih preša za sačmu možda ima i sačmu .
Zna li itko sa sigurnošću je li dozvoljen uvoz komponenti izvana, dosad sam ih isključivo nabavljao kod nas (nekapislirane čahure i zrna)? Upravo naručujem sa jednog shopa neke sitnice, pa sam naletio na te komponente koje bih sad mogao ugurati u narudžbu. Pitam za slučaj da ako gospođa na carini otvori kutiju i vidi parsto komada zrna i čahura da se ja neugodno ne iznenadim nekim pozivom
Pitanje je možda glupo, ali kažem, dosad nisam to naručivao izvana pa bih volio biti siguran
Pitanje je možda glupo, ali kažem, dosad nisam to naručivao izvana pa bih volio biti siguran
Nemaš brige za zrna i čahure bez kapisli. To je samo metal.
Ako je iz trećih zemalja (non-EU) onda će završiti na carini, ali bez posebnih dozvola.
Ako je iz trećih zemalja (non-EU) onda će završiti na carini, ali bez posebnih dozvola.
Put your money where your mouth is.
Imaš u gorici kod Kavura i za sačmeno i za normalno i barut i kapisle
mislim da ima i sačme.
Dosta dobar izbor s obzirom na Hrvatske prilike.
mislim da ima i sačme.
Dosta dobar izbor s obzirom na Hrvatske prilike.
Ne, oružje i streljivo se mora prijavljivati na granici ali komponente streljiva ne, bez obzira jesu li aktivne ili neaktivne.Mirok wrote:Vjerojatno kao i streljivo,treba biti prijavljeno da se unosi u zemlju.
100% sigurno, bez obzira da li sam prenosiš preko granice ili naručuješ izvana. Nekapislirane čahure i zrna su neaktivne komponente i za njih nema nikakvih ograničenja. Za kapisle i barut moraš imati OL ili prijavljenu C kategoriju da bi ih kupio, ali možeš ih naručiti izvana ili kupiti vani i unijeti u RH, naravno ako nađeš trgovinu vani koja ti ih je voljna prodati.Đimi wrote:Zna li itko sa sigurnošću je li dozvoljen uvoz komponenti izvana, dosad sam ih isključivo nabavljao kod nas (nekapislirane čahure i zrna)?
The truth is hate to those who hate the truth.
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Mislim da se komponente streljiva trebaju prijaviti na granici,jer Zakon propisuje da se komponente mogu kupiti samo na temelju OL.
Dakle kako bi i trgovac kod nas evidentirao kupca i OL,tako bi i na granici učinili isto.
Dakle kako bi i trgovac kod nas evidentirao kupca i OL,tako bi i na granici učinili isto.