Rössler Waffen Titan 6

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Post Reply
Republikaner
Pozornik
Pozornik

Rössler Waffen Titan 6

Post by Republikaner » 26 Jun 2019, 22:05

U postupku sam nabavka nove puške i volio bih čuti vaša mišljenja. Originalno sam htio nabaviti Haenel Jaeger ali sam u međuvremenu naišao na austrijski Rössler Waffen kojeg kod nas zastupa Ritosa.
U pitanju je Titan 6 model bolt action. Kalibar bi bio .30-06. Koliko sam shvatio postoji i mogućnost mijenjanja cijevi pa bi i razni drugi kalibri bili mogući u skladu sa tipom divljači koje bi se lovilo. cijena 10-12ooo kn. Navodono postoji i Titan 16 model koji je nešto jeftiniji.

42-exklusiv.png
https://www.titan6.com/en/produkte/titan-3-_-titan-6

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 8 times
Been thanked: 19 times

Re: Rössler Waffen Titan 6

Post by jolly » 26 Jun 2019, 22:42

Titan 6 sam svojevremeno razmtrao za lovacki karabin. Ali na kraju nisam uzeo. Jedino sam drzao u ruci, i gledao u ducanu, i imam pozitivan dojam.
Titan 6 je za uobicajene lovne kalibre, i ima 6 brijegova u dve linije po tri brijega za bravljenje na glavi zatvaraca.

Titam 3 je sa tri brijega za bravljenje, u jednom redu na glavi zatvaraca za slabije kalibre.
Ova dva su obrtno cepni zatvaraci.

A Titan 16 je puska linerane akcije zatvaraca. I cak mislim najjeftiniji linearni zatvarac na trzistu. (u usporedbi sa blaserom, b-maralom, merkel-helixom, itd...)

Puska titan 6, je modularna, mijenjanjuje se svi dijelovi, pa tako i cijev.
Ali vodi racuna da svaka cijev pita svoje upucavanje, i/ili svoju vlastitu optiku, znaci nije to sasvim univerzalno rjesenje kakvo moze zvucati. PLus svaka cijev pita i svoju nabavnu dozvolu i upis u OL.

Takodjer, barem po meni - svrha modularne puske izmjenjive cijevi je uglavnom za zemlje gdje je zakonom ogranicen broj pusaka u vlasnistvu, pa se tim pokriva veci izbor kalibara. Odnosno za lovce koji putuju u lov po svijetu, pa im rastavljena puska trazi manji kofer za putovanje.

Medjutim = moje je misljenje da je to OK puska. Ako ti se svidja, i ugodno lezi, bice to OK.

meni se u dizajnu lovacke puske nikako ne svidja jednoredni spremnik manjeg kapaciteta, odnosno ako je vec 5 metaka, onda strsi van kundaka, nije "flush" i to je jedan od razloga zasto sam ja odustao od ove puske. A to je osoban subjektivan razlog. Stvar ukusa pojedinca

Mauser je pred 120 godina napravio solidan dvoredni spremnik na 5 metaka, u modelu m98, i ne vidim razloga da se nakon vise od 100 godina ide na jednoredne spremnike, manjeg kapaciteta, od ceg svrhu vidim samo u smanjenju troskova proizvodnje.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Republikaner
Pozornik
Pozornik

Re: Rössler Waffen Titan 6

Post by Republikaner » 19 Jul 2019, 17:51

Kupio sam navedenu pusku u .308 i usput cuo nekih komentara. Oni koji je imaju hvale je. Moj kolega koristi jednu vec 7 godina sa cijevima u .243 za jelene i 9.3x62 za divlje svinje. Znaci opcija mijenjanja cijevi djeluje u praksi usprkos nevjerici nekih iskusnijih lovaca.
Pusku sam upucao isti dan u Domjankovica. Mun8cija je bila Lapua Mega 185 gr i optika Leupold VX2 3-9x40. Domjankovic je uspio upucati sub MOA ravno iz kutije dok sam ja uspio pogodti dvije grupe od 3 cm.

Post Reply