Prijedlog za kupnju optike
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Re: Prijedlog za kupnju optike
Siniša će točno reći,ali ova optika košta 1800 kn i mislim da pruža sve potrebno.
Ona moja koju sam naveo je skuplja , jer ja imam obadva tureta i podešavanje paralakse.
Ona moja koju sam naveo je skuplja , jer ja imam obadva tureta i podešavanje paralakse.
2900 kn+ 800 kn montaza(zamjenjena stara), kupljeno novo...ako je nwgdje bilo za 1800, onda sam lose prosao, tj brat 
U lovačkoj trgovini u Novskoj, montaza isto, samo po narudzbi, ali ne cudi me, tamo je i streljivo medu najskupljim, pa ocito covjek drzi svoju cijenu kao monopolista na tom podrucju.
Bome Mira da, sad kad si rekao a i guglam malo, barem tisuca je mogla ostati u dzepu, za istu stvar.
Bome Mira da, sad kad si rekao a i guglam malo, barem tisuca je mogla ostati u dzepu, za istu stvar.
A jebga, isli smo na puno jeftinije rjesenje, ali slabo toga da je bilo čemu, ima u prethodnim postovima. I onda brze bolje uzeli nesto dosta skuplje nego planirano, ali eto. Vidim tvoje pozitivne komentare pa mi na neki nacin i nije zao sto smo to uzeli...ubuduce se savjetujem s tobom, vidim da slicno razmisljamo 
-
Mirok
- Brigadni General

Ma naravno,zato smo tu!
Inaće,razgovarao sam sa nekoliko lovaca koji imaju tvoju optiku i mogu ti reći da se nitko nije požalio.
Reci gdje si i za koliko dobio pušku i kd koga si kupio?
Inaće,razgovarao sam sa nekoliko lovaca koji imaju tvoju optiku i mogu ti reći da se nitko nije požalio.
Reci gdje si i za koliko dobio pušku i kd koga si kupio?
Puska je kupljena privatno od prijatelja, inace ju je cijenio 3000 kn, ali smo to prebili kroz svinje, posto se time bavimo
...bratu je bila velika zelja bas taj komad oruzja pa smo isli po to. Inace je u jako dobrom stanju i sacuvana
...bratu je bila velika zelja bas taj komad oruzja pa smo isli po to. Inace je u jako dobrom stanju i sacuvana
-
Mirok
- Brigadni General

Simpatićan mi je tvoj odgovor.
Vidim da se veselite što ste riješili problem,i znaš što ,i meni je drago što ste zadovoljni,uživajte!
I pozdravi brata!
Vidim da se veselite što ste riješili problem,i znaš što ,i meni je drago što ste zadovoljni,uživajte!
I pozdravi brata!
Jebajga iskren sam haha..hocu i hvala tebi za podrsku i savjete...ako smo si blizu, javi se u privatne poruke pa opucamo koju rundu, ako si za naravno 
-
Mirok
- Brigadni General

Siniša,evo baš gledam ,šteta ,da smo znali......mogao sam ti srediti upravo kakav je tvoj durbin i još podešavanje paralakse i sa turetima.
I to bi ti bilo cca 3000 kn ,znači koliko si i ovaj platio.Aaaaaaaa
Javim ti se na PP.
I to bi ti bilo cca 3000 kn ,znači koliko si i ovaj platio.Aaaaaaaa
Javim ti se na PP.
Cijev je odlicna, nagrizenosti skoro nista, bilo je samo garezi, ali to smo istjerali sa par metaka i ocistili, tako da je sad kao staklo
-
Mirok
- Brigadni General

Mislim da ti u cijevi i nije bila garež,već je to bila zapuštena cijev gdje se sasušilo ulje,pa ušlo prašine,možda malo kondenzata i opet prašina i nečist.
I to se može tako stvrdnuti da nemožeš procijeniti šta je zapravo.
Da je bila garež dugo vremena , vjerojatno bi barem krenulo nagrizanje(to govorim jer mi je poznat taj postupak kod oružja bivše JNA).
Kada to krene ostavi trag.
Bravo još jednom!
Moguce jeni to, nije mi palo na pamet, ali sad mi naislo jer desi mi se slicno na pistolju koji je nov kupljen prije godinu dana, ako ne pucamnpar tjedana iz njega...ovo je vjerojatno bila posljedica jos duzeg nepucanja.
I zaboravio sam ti odgovoriti za registraciju. Registrirano je kao lovacko jos poslije rata, pa je postepeno zakon diktirao kapacitet spremnika na 5, pa na 3 kako je i sada..tako da ga jeni brat uzeo pod lovacko.
I zaboravio sam ti odgovoriti za registraciju. Registrirano je kao lovacko jos poslije rata, pa je postepeno zakon diktirao kapacitet spremnika na 5, pa na 3 kako je i sada..tako da ga jeni brat uzeo pod lovacko.
-
Mirok
- Brigadni General

Probaj oružje čistiti i podmazivati balistolom.
Meni se pokazao najboljim sredstvom jer trajno ostavlja film,nema sasušivanja, odlično štiti od hrđe.
Ako recimo i negdje postoji nešto korozije i nagrizanja ,balistol to otpušta ,čisti i kao da regenerira površinu.
Isto tako neutralizira sve nusproizvode opaljenja i kemijski ,i neutralizira ev ćestice zrna u cijevi.
Pošto ne sadrži kiseline nema agresivno djelovanje na bilo koji materijal, drvo kožu i dr.
Probaj i biti ćeš oduševljen.
Meni se pokazao najboljim sredstvom jer trajno ostavlja film,nema sasušivanja, odlično štiti od hrđe.
Ako recimo i negdje postoji nešto korozije i nagrizanja ,balistol to otpušta ,čisti i kao da regenerira površinu.
Isto tako neutralizira sve nusproizvode opaljenja i kemijski ,i neutralizira ev ćestice zrna u cijevi.
Pošto ne sadrži kiseline nema agresivno djelovanje na bilo koji materijal, drvo kožu i dr.
Probaj i biti ćeš oduševljen.
Koristio sam nekada davno neko sredstvo od ballistola, ali to je bilo iskljucivo nagrizajuce za hrdu, bilo je potrebno skroz susiti cijev nakon koristenja, ali ovo u spreju ( ako sam dobro shvatio) nisam, probat cu i za pusku i za pistolj, iako je pistolj novi, nije od stete pretpostavljam
-
Mirok
- Brigadni General

Ovako, moraš uzeti balistol universal ,on ti omogućava što
sam ti opisao,jer balistol ima različitih proizvoda.
Ja imam balistol univerzal u spreju i ulje .
Sprej možeš koristiti za sve,a posebno je dobar jer ga možeš špricnuti svugdje(meh za okidanje i sl),a ulje koristiš gdje možeš doprijeti krpicom,vunicom i dr.
Dobro je to što se balistol ne lijepi,pa tako ti se ne lovi puno prašine i nećisti na tretirane površine.
Vidjeti ćeš da cijev očišćena i podmazana(tanki sloj),biti će čista i sjajna duže vrijeme nakon tretiranja.
sam ti opisao,jer balistol ima različitih proizvoda.
Ja imam balistol univerzal u spreju i ulje .
Sprej možeš koristiti za sve,a posebno je dobar jer ga možeš špricnuti svugdje(meh za okidanje i sl),a ulje koristiš gdje možeš doprijeti krpicom,vunicom i dr.
Dobro je to što se balistol ne lijepi,pa tako ti se ne lovi puno prašine i nećisti na tretirane površine.
Vidjeti ćeš da cijev očišćena i podmazana(tanki sloj),biti će čista i sjajna duže vrijeme nakon tretiranja.
Hvala za savijet, provest cu to vec sutra u dijelo, kad budem za usput prolazio kraj lovca..u scakom slucaju valja produziti vijek trajanja