Poluautomatska puška
Re: Poluautomatska puška
sjekira wrote:Američki lov i Europski nemaju previše dodirnih točaka... lov nije ubijanje, ali to je duga pričaMirok wrote:Osobno nemam nikakvih predrasuda i slažem se sa Johnnyjem.
Meni je najbliži američki stil i on se uglavnom ne razlikuje previše(lov, vojska)
Ali o ukusima se ne raspravlja.
Lovac sam ali ne i licemjer,lov jest ubijanje.On je i prihrana divljaci i razne druge popratne stvari, ali je i ubijanje i to je cinjenica,inace bi nosili fotoaparat a ne pusku.
Procitaj prijedlog "zakona o petardama" 
Bas nekako slucano se pokusavaju provuci okviri u zakon o expl.matrijama iako bi takve stvari tebale biti regulirane ZOO !
Bas nekako slucano se pokusavaju provuci okviri u zakon o expl.matrijama iako bi takve stvari tebale biti regulirane ZOO !
Nemoguće je Nemoguće
S obzirom da je to bilo na inicijativu udruga za zastitu zivotinja redosljed je jasan,ide se polako,danas petrde a sutra mozda ostalo oruzje i lov kao pucanje na zivotinje.Mozda opstane streljastvo ,ali lovu se crno pise u sljedecim desetljecima.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
Evropska kontinentalna lovna kultura je usadjena u Evropsku tradiciju.
Tako da ne vidim gasenje lova tako skoro.
Ovo ne znaci da se treba opustiti, jer su anti lovne organizacije u porastu, globalno, i pritisak kroz medije sve veci.
Streljastvo ima drugih problema, ali i jake argumente da opstane (olimpijski sport), barem jedna grupa disciplina.
Tako da ne vidim gasenje lova tako skoro.
Ovo ne znaci da se treba opustiti, jer su anti lovne organizacije u porastu, globalno, i pritisak kroz medije sve veci.
Streljastvo ima drugih problema, ali i jake argumente da opstane (olimpijski sport), barem jedna grupa disciplina.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
DarkoDarko11 wrote:sjekira wrote:Američki lov i Europski nemaju previše dodirnih točaka... lov nije ubijanje, ali to je duga pričaMirok wrote:Osobno nemam nikakvih predrasuda i slažem se sa Johnnyjem.
Meni je najbliži američki stil i on se uglavnom ne razlikuje previše(lov, vojska)
Ali o ukusima se ne raspravlja.
Lovac sam ali ne i licemjer,lov jest ubijanje.On je i prihrana divljaci i razne druge popratne stvari, ali je i ubijanje i to je cinjenica,inace bi nosili fotoaparat a ne pusku.
Bilo bi zanimljivo da se iznese, tj napravi, naravno prema volji vlasnika, popis do sada registriranih modela poluautomata kako bi se ljudi lakše informirali što je već dostupno da se ne mora prolaziti kroz dugi proces vještaćenja na Vučetiću. Samo eto, po tom pitanju je isto MUP napravio velikih propusta kod registracije pošto su neki modeli registrirani pod više različitih naziva. Primjerice H&K MR223 ima kao H&K 223, 223A1, MR223A1...i sada netko kupi H&K MR223A3 i puška mu ode na vještaćenje koje traje mjesecima. SDM AK pak postoji registriran kao AK 47s ili S...taj dio nisam uspio saznati koje je slovo, nadam se da neću ni morati... jer kakve sam sreće i čekam pušku koliko čekam, pa da mi još i ulogu odigra jer u sustavu piše npr AK 47s a na dozvoli se napiše AK 47S i ode na vještaćenje... po meni je jedna velika glupost da recimo johnnyev WBP Jack 7.62x39 kao prvi takav u RH nije dovoljna referenca u MUP-u da netko drugi sada recimo ne bi imao problema ako uzme Jack 7.62x39 sa sklopivim kundakom pri registraciji već da mu ide puška na višemjesečno vještaćenje...samo zbog toga što se ''mjenja'' dužina puške koja bez obzira na sklopivi kundak i dalje nadilazi zakonom propisanu minimalnu dužinu.
Postavio sam si jedno pitanje, pošto ne znam da li tako nešto kod nas postoji...kakvo je tumačenje Vučetića po pitanju dužine cijevi pošto sam u neformalnom razgovoru u MUP-u dobio informaciju da ako je cijev kraća od 30 cm, a puška dulja od 61 cm ukupne duljine da to prolazi? Ali to je informacija službenice na šalteru, ne ovlaštenog policijskog službenika. I naravno informacija je ne iz konkretnog primjera da je Pero Perić kupio DD Mk18 sa cijevi 260 mm ali je puška 680 mm pa ju je registrirao nakon pozitivnog nalaza vještaćenja Vučetića.
Postavio sam si jedno pitanje, pošto ne znam da li tako nešto kod nas postoji...kakvo je tumačenje Vučetića po pitanju dužine cijevi pošto sam u neformalnom razgovoru u MUP-u dobio informaciju da ako je cijev kraća od 30 cm, a puška dulja od 61 cm ukupne duljine da to prolazi? Ali to je informacija službenice na šalteru, ne ovlaštenog policijskog službenika. I naravno informacija je ne iz konkretnog primjera da je Pero Perić kupio DD Mk18 sa cijevi 260 mm ali je puška 680 mm pa ju je registrirao nakon pozitivnog nalaza vještaćenja Vučetića.
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Slažem se da bi MUP trebao imati javno dostupan popis modela pušaka koje su već barem jednom registrirane. 10 minuta posla za utrošiti.
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
Ja sam mislio da oni imaju takvu bazu podataka.
Inače, jako pametan prijedlog!
Inače, jako pametan prijedlog!
Imaju oni bazu, ali dostupnost tih podataka nije javna. Ni ne treba biti u smislu da se zna broj komada ili podaci o vlasniku, ali da možeš otvoriti na webu svojevrsni popis da znaš to i to ima, prolazi, to i to nema treba na vještaćenje i da su kratkim crtama pojasne određene stavke što se može pozitivno vještaćiti i registrirati.
A što reći?
Ima u jednoj temi,naš forumovac je išao registrirati zračnicu i službenica u policiji ga otpravila doma !!!???
Kaže mora posebno provjeriti,jer ona nikada nije čula za kalibar 6,35 kod zračnog oružja ???!!!
Ima u jednoj temi,naš forumovac je išao registrirati zračnicu i službenica u policiji ga otpravila doma !!!???
Kaže mora posebno provjeriti,jer ona nikada nije čula za kalibar 6,35 kod zračnog oružja ???!!!
Poluautomatska verzija VHS 2 kreće u proizvodnju ove godine, primarno za US tržište. Informacija je iz prve ruke. O cijeni ne znam ništa.
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

sjekira wrote:Poluautomatska verzija VHS 2 kreće u proizvodnju ove godine, primarno za US tržište. Informacija je iz prve ruke. O cijeni ne znam ništa.
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
AR15 fan wrote:Koga briga za cijenu kad imamo gotovinski popust direkt u tvornici haha
Po mojoj procjeni cijena neće biti ispod 9000kn. Ja ću ozbiljno razmisliti o kupnji ako se bude moglo kupiti kod nas
Možemo mi nagađati ali biti će kako bude.
Mislim da će cijena biti puno viša nego se spominje u postovima.
Možemo mi nagađati ali biti će kako bude.
Najnovija vijest iz HSa!
U dogledno vrijeme nevidi se da bi moglo biti poluautomatske VHS 2.
Sukladno tome uopće nema naznaka eventualne cijene.
Nažalost!

U dogledno vrijeme nevidi se da bi moglo biti poluautomatske VHS 2.
Sukladno tome uopće nema naznaka eventualne cijene.
Nažalost!