Slovo zakona glede zracnog oruzja
Moderator: karabalic
Re: Slovo zakona glede zracnog oruzja
E to mi je promaklo....jeb ga...
No nekako sam siguran da kupim polovnu zracnu pusku u EU da bi mi stigla kuci bez ikakvog papira...a sto tada ???
No nekako sam siguran da kupim polovnu zracnu pusku u EU da bi mi stigla kuci bez ikakvog papira...a sto tada ???
Nemoguće je Nemoguće
Ma ne brini uvijek će se naći netko da te prijavi i da te zatvore....pa to ti je naša zemlja apsurd do apsurda pa americi imaju oružja i kupuju ga skoro u pekarama a kod nas više ni pračku ne smiješ imati!!!
E moj narode....
E moj narode....
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....
Mislim da bi trebalo zakonski regulirat da se zračno oružije može i naknadno registrirat uz možda samo nekakvu pristojbu. Mislim da ima puno ljudi koi imaju neregistrirano zračno oružije jer nisu imali pojma da se zakon promjenio.
Obavjest vlasnicima zračnog i signalno - plinskog oružja, postupak prijave u PU RIjeka. Treba ispunit papir za svaki komad, osobni podaci, podaci o oružju i 35 kuna pristojbe ( taksene marke ), zatim njihov oružar ispuni svoj papir sa podacima o oružju, zatim policijski fotograf snimi oružje. Treba se ispunit obrazac o vašem lječniku, ime i adresa zdravstvene ustanove. Tada se šalju papiri u Zagreb i kad se tamo odobri dobije se potvrda o registraciji oružja. Jednostavno zar ne ? Pozdrav !
Ploviti je potrebno, živjeti nije !
Da malo osvježim temu, imamo novi zakon o zračnom oružju gdje je svo zračno oružje kategorija C i potrebna je prijava u PP.
Zakon je na snazi od 01.11.2018
https://www.zakon.hr/z/1161/Zakon-o-nab ... ja-građana
Nekoliko zanimljivih članaka:
3) Oružje kategorije C – vatreno oružje i oružje koje je potrebno prijaviti:
1. svako vatreno oružje u ovoj kategoriji koje je prepravljeno da ispaljuje streljivo bez projektila, neškodljive nadražujuće tvari, druge aktivne tvari ili pirotehničko streljivo ili u paradno ili akustično oružje
2. vatreno oružje razvrstano u kategoriju A ili B ili u ovu kategoriju koje je onesposobljeno u skladu s Provedbenom uredbom Komisije (EU) 2015/2403 оd 15. prosinca 2015. o utvrđivanju zajedničkih smjernica o normama i tehnikama onesposobljavanja kako bi se osiguralo da je onesposobljeno vatreno oružje postalo neopozivo neuporabljivo (Tekst značajan za EGP) (SL L 333, 19. 12. 2015.)
3. plinsko oružje, osim poluautomatskog plinskog oružja koje je lako prepraviti
4. reprodukcije vatrenog oružja kod kojeg se ne upotrebljava jedinstveni naboj
5. mužari i kubure
6. zračno oružje
7. oružje s tetivom čija je sila natega veća od 450 N
8. staro oružje.
IV. ORUŽJE KATEGORIJE C S OBVEZOM PRIJAVLJIVANJA
Članak 27.
(1) Građani stariji od 21 godine, policijski službenici ministarstva nadležnog za unutarnje poslove, pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske, pravosudne policije, drugih državnih tijela i zaštitari koji su prema posebnim propisima ovlašteni držati i nositi oružje, članovi sportske streljačke organizacije ili sportske streličarske organizacije koji se aktivno natječu u streljaštvu i streličarstvu i osobe s položenim lovačkim ispitom s navršenih 18 godina, smiju bez odobrenja nadležnog tijela nabavljati oružje kategorije C.
(2) Osobe iz stavka 1. ovoga članka koje nabave oružje kategorije C dužne su ga prijaviti nadležnom tijelu u roku od osam dana od dana nabave.
(3) Za prijavljeno oružje nadležno tijelo izdat će potvrdu.
(6) Građani koji posjeduju zračno oružje koje je prema odredbama Zakona o oružju (»Narodne novine«, br. 63/07., 146/08. i 59/12.) bilo razvrstano u D kategoriju dužni su u roku od godinu dana od dana stupanja na snagu ovoga Zakona prijaviti posjedovanje tog oružja nadležnom tijelu.
Zakon je na snazi od 01.11.2018
https://www.zakon.hr/z/1161/Zakon-o-nab ... ja-građana
Nekoliko zanimljivih članaka:
3) Oružje kategorije C – vatreno oružje i oružje koje je potrebno prijaviti:
1. svako vatreno oružje u ovoj kategoriji koje je prepravljeno da ispaljuje streljivo bez projektila, neškodljive nadražujuće tvari, druge aktivne tvari ili pirotehničko streljivo ili u paradno ili akustično oružje
2. vatreno oružje razvrstano u kategoriju A ili B ili u ovu kategoriju koje je onesposobljeno u skladu s Provedbenom uredbom Komisije (EU) 2015/2403 оd 15. prosinca 2015. o utvrđivanju zajedničkih smjernica o normama i tehnikama onesposobljavanja kako bi se osiguralo da je onesposobljeno vatreno oružje postalo neopozivo neuporabljivo (Tekst značajan za EGP) (SL L 333, 19. 12. 2015.)
3. plinsko oružje, osim poluautomatskog plinskog oružja koje je lako prepraviti
4. reprodukcije vatrenog oružja kod kojeg se ne upotrebljava jedinstveni naboj
5. mužari i kubure
6. zračno oružje
7. oružje s tetivom čija je sila natega veća od 450 N
8. staro oružje.
IV. ORUŽJE KATEGORIJE C S OBVEZOM PRIJAVLJIVANJA
Članak 27.
(1) Građani stariji od 21 godine, policijski službenici ministarstva nadležnog za unutarnje poslove, pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske, pravosudne policije, drugih državnih tijela i zaštitari koji su prema posebnim propisima ovlašteni držati i nositi oružje, članovi sportske streljačke organizacije ili sportske streličarske organizacije koji se aktivno natječu u streljaštvu i streličarstvu i osobe s položenim lovačkim ispitom s navršenih 18 godina, smiju bez odobrenja nadležnog tijela nabavljati oružje kategorije C.
(2) Osobe iz stavka 1. ovoga članka koje nabave oružje kategorije C dužne su ga prijaviti nadležnom tijelu u roku od osam dana od dana nabave.
(3) Za prijavljeno oružje nadležno tijelo izdat će potvrdu.
(6) Građani koji posjeduju zračno oružje koje je prema odredbama Zakona o oružju (»Narodne novine«, br. 63/07., 146/08. i 59/12.) bilo razvrstano u D kategoriju dužni su u roku od godinu dana od dana stupanja na snagu ovoga Zakona prijaviti posjedovanje tog oružja nadležnom tijelu.
Groff - pozdrav
koliko si dugo cekao odobrenje i sta si napisao zasto ju nabavljas?
ja sam danas bio u pu crikvenica i gospođa se nikad nije susrela sa zracnom 6.35 i nezna sta nam je ciniti
puska je stigla doma i zelim ju prijaviti ali danas nakon razgovora sam skeptican
lp
koliko si dugo cekao odobrenje i sta si napisao zasto ju nabavljas?
ja sam danas bio u pu crikvenica i gospođa se nikad nije susrela sa zracnom 6.35 i nezna sta nam je ciniti
puska je stigla doma i zelim ju prijaviti ali danas nakon razgovora sam skeptican
lp
Registracija je trajala jedno 20 dana. Ja nisan niš nabavljal nego san samo prijavil zračno oružje koje san već imel. Moje je sve va kalibru 4.5 .
Znan da kad kupiš zraćno ili plinsko oružje moraš ga prijavit u roku 7 dana na PU. Ako se taj kalibar prodaje kod nas onda ga se more i legalno imat, provjeri malo zakon. Pozdrav i srićno.
Znan da kad kupiš zraćno ili plinsko oružje moraš ga prijavit u roku 7 dana na PU. Ako se taj kalibar prodaje kod nas onda ga se more i legalno imat, provjeri malo zakon. Pozdrav i srićno.
Ploviti je potrebno, živjeti nije !
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Bambus i jesi uspio regati?
Kako sam i rekao ,svatko(PU) tumači zakon kako mu paše.
Pitam se zna li službenica koliko kalibara ima kod zračnoga oružja,pošto nezna za 6,35 ??!!
Kako sam i rekao ,svatko(PU) tumači zakon kako mu paše.
Pitam se zna li službenica koliko kalibara ima kod zračnoga oružja,pošto nezna za 6,35 ??!!
Sve zračno oružje spada u C kategoriju bez obzira na kalibar i brzinu dijabole,isto tako se to može i registrirati kod nas..
ja sam danas naručio preko neta jednu novu Weihrauch zračnu da mi se nađe jer duže vremena ne posjedujem ništa zračno.
Pa ćemo vidjet kako ide s prijavom, zvat ću sutra PU da vidim trebam li je nosit tamo ili kako to ide po novome
Pa ćemo vidjet kako ide s prijavom, zvat ću sutra PU da vidim trebam li je nosit tamo ili kako to ide po novome
-
Mirok
- Brigadni General

Napiši kako je bilo?ak63d wrote:ja sam danas naručio preko neta jednu novu Weihrauch zračnu da mi se nađe jer duže vremena ne posjedujem ništa zračno.
svakako. Sad treba prvo dočekat da puška dođe ako i dođe od ovog corona sranja pa ćemo vidjet šta i kakoMirok wrote:Napiši kako je bilo?ak63d wrote:ja sam danas naručio preko neta jednu novu Weihrauch zračnu da mi se nađe jer duže vremena ne posjedujem ništa zračno.
Puška je došla ali PU ne rade do daljnjega sa strankama pa ćemo vidjeti kad počnu, zvat ću i informirat se
-
Mirok
- Brigadni General

Fino da je puška tu.
Za svaki slučaj obavijesti ti njih pa ako i ne rade neka ti potvrde da si ti svoje obavio(znaš ono 8 dana).
Ipak mi živimo u Hrvatskoj
Za svaki slučaj obavijesti ti njih pa ako i ne rade neka ti potvrde da si ti svoje obavio(znaš ono 8 dana).
evo ovako...nazvao sam jutros tetu na salteru za oruzje i napravio kako mi je receno.Mirok wrote:Fino da je puška tu.![]()
Dakle...ispuniti zahtjev za registraciju oruzja koji imate online te ispunjen zahtjev zajedno sa racunom kupnje poslati na mail PU
ja sam za svaki slucaj poslikao i oruzje te serijske brojeve
rekla se javiti na mob i rjesenje poslati na kucnu adresu. Mislim da nece biti nikakvih komplikacija vezano za ovo jer imam otprije vatreno pa znaju sve sta trebaju
Inace kaze da je zadnja tri dana navala na prijavu zracnih pusaka, dosadno ljudima u karanteni
Mundilar, HW77K limitedMirok wrote:Koju si pušku uzeo i od koga te koja je cijena?
Te puške su super i mislim da ćeš biti zadovoljan!
Svakako javi kada isprobaš!
davno imao 97K i u naletu ludila prodao pa me opet uhvatila zelja, iako sam mozda trebao uzet nesto lakse i laganije, teska je ko olovo
-
Mirok
- Brigadni General

Gle,teška jest ali mislim da je to sam vrh kvalitete i doživotno si miran.
Koji kalibar i jesi uzimao optiku?
Nisam siguran je li ona onako višebojno laminirana?
Koja je cijena ukupno?
Koja je cijena ukupno?
.22 nisam zasad isao na optiku malo cu gustat sa mehanikom, ruku na srce nemam dobra iskustva s optikama ni na 97-ici ni na Diani 52Mirok wrote:Gle,teška jest ali mislim da je to sam vrh kvalitete i doživotno si miran.![]()
Koja je cijena ukupno?
stalno klizu po sini a kad je ucvrstis kontra vijkom slomi koncanicu, a imao sam Airkinga i sl
nikad upucat kako treba i uvijek dostelavat
da...mala je u laminaciji. Druge nisam ni razmatrao. Racun je bio ravno 500E
sad su od nekidan jos vise na popustu pa koga zanima pravac Mundilar super su cijene i dostava je brza, 4 dana
https://imgur.com/bSFQaQO