razrada glocka 17
- Marin Bralic
- Skupnik

razrada glocka 17
Eh, ovako, vec sam pisoa na grupi da sam prosli tjedan kupio novi Glock 17.
Prilikom prvog pucanja iz njega, od 100 metaka, bilo je nekih 7-8 zastoja (cahura ostaje zacvikana izmedju navlake i cijevi)...
Poslije tog pucanja sam ga ocistio, podmazao i drugi dan ispucao opet 100 metaka. Ovaj put je bilo 2 zastoja, i to na samom pocetku gadjanja. Od toga jedan ista stvar kao i prije, a jedan je bio da cahuru uopce nije izvukao iz cijevi. U biti, puknuo sam, i hocu puknuti opet, samo cujem klik, udarnu iglu. Repetiram pistolj, izleti cahura van.
Streljivo je m-90.
Zvao sam u lovac, vele mi tamo da je to normalno jer koristim gore navedeno streljivo, da je to do streljiva, da uzmem kod njih streljivo po 3kn i da ce sve biti ok
Opet mi neki drugi vele da se pistolj treba razraditi prvih 500 metaka...
Vlasnik sam i Zbrojovke 75b, isto sam ju kupio novu, al nije imala nijedan zastoj!
Jel ovo gore opisano normalno, da ispucam jos tih 300 metaka, ili da odmah dignem galamu u Lovcu?
Malo mi je glupo, Glock kao tako pouzdan pistolj, na kraju il se razradjuje, il je krivo streljivo, a Zbroja guta sve...
Inace, u kratko za sada, Glockom sam precizniji nego sa Zbrojom!
Trese jace Glock od Zbroje!
Glock fakat grize, kao sto je bojnik rekao, vec sam na kaziprstu dobio ranu, tolik trzne da onaj stitnik okidaca udara u kaziprst, postaje bolno nakon vise od 30-tak metaka.
Opcenito, Zbroja je puno "meksa" prilikom pucanja, ugodnija. Ovo kako mi lupa Glock po kaziprstu je fakat bolesno...
Sve ostalo je na strani Glocka. Precizniji je, barem meni, od Zbroje, ljepsi, lakse se cisti, lakse rastavlja, manje dijelova ima i stvarno je velika razlika u lakoci ciscenja.
Na "tvrdocu" okidaca sam se priviknuo vec nakon 50-ak metaka ispucanih, i to stvarno nije problem, mada sam se toga najvise bojao radi tog prelaska sa Zbroje na Glocka...
E, da, ono sto je bojnik isto pisao o indikatoru metka u cijevi. Ma to nakon prvog pucanja je odmah lako shvatiti da li pistolj ima ili ne metak u cijevi, i da li je udarna igla zapeta ili nije. Samo treba primiti pistolj u ruku, repetirati ga, i odmah se shvati razlika.
Uglavnom, sve 5, samo da ovi zastoji prestanu, tj da pocne glatko pucati...
Prilikom prvog pucanja iz njega, od 100 metaka, bilo je nekih 7-8 zastoja (cahura ostaje zacvikana izmedju navlake i cijevi)...
Poslije tog pucanja sam ga ocistio, podmazao i drugi dan ispucao opet 100 metaka. Ovaj put je bilo 2 zastoja, i to na samom pocetku gadjanja. Od toga jedan ista stvar kao i prije, a jedan je bio da cahuru uopce nije izvukao iz cijevi. U biti, puknuo sam, i hocu puknuti opet, samo cujem klik, udarnu iglu. Repetiram pistolj, izleti cahura van.
Streljivo je m-90.
Zvao sam u lovac, vele mi tamo da je to normalno jer koristim gore navedeno streljivo, da je to do streljiva, da uzmem kod njih streljivo po 3kn i da ce sve biti ok
Opet mi neki drugi vele da se pistolj treba razraditi prvih 500 metaka...
Vlasnik sam i Zbrojovke 75b, isto sam ju kupio novu, al nije imala nijedan zastoj!
Jel ovo gore opisano normalno, da ispucam jos tih 300 metaka, ili da odmah dignem galamu u Lovcu?
Malo mi je glupo, Glock kao tako pouzdan pistolj, na kraju il se razradjuje, il je krivo streljivo, a Zbroja guta sve...
Inace, u kratko za sada, Glockom sam precizniji nego sa Zbrojom!
Trese jace Glock od Zbroje!
Glock fakat grize, kao sto je bojnik rekao, vec sam na kaziprstu dobio ranu, tolik trzne da onaj stitnik okidaca udara u kaziprst, postaje bolno nakon vise od 30-tak metaka.
Opcenito, Zbroja je puno "meksa" prilikom pucanja, ugodnija. Ovo kako mi lupa Glock po kaziprstu je fakat bolesno...
Sve ostalo je na strani Glocka. Precizniji je, barem meni, od Zbroje, ljepsi, lakse se cisti, lakse rastavlja, manje dijelova ima i stvarno je velika razlika u lakoci ciscenja.
Na "tvrdocu" okidaca sam se priviknuo vec nakon 50-ak metaka ispucanih, i to stvarno nije problem, mada sam se toga najvise bojao radi tog prelaska sa Zbroje na Glocka...
E, da, ono sto je bojnik isto pisao o indikatoru metka u cijevi. Ma to nakon prvog pucanja je odmah lako shvatiti da li pistolj ima ili ne metak u cijevi, i da li je udarna igla zapeta ili nije. Samo treba primiti pistolj u ruku, repetirati ga, i odmah se shvati razlika.
Uglavnom, sve 5, samo da ovi zastoji prestanu, tj da pocne glatko pucati...
- BojnikPerGall
- Desetnik

Re: razrada glocka 17
Marine,
eto idemo redom:
a) Definitivno je do streljiva! M-90 je totalni šrot i radi sranja u svim pištoljima. Automate i dr.,niti neću spominjati.
b) Nisam shvatio gdje te baš "Glock" grize ali definitivno se kako mi se čini ne radi o karakterističnom "Glock Bite" efektu. Branik okidača s time nema veze. Najvjerojatnije se radi o problemu hvata. Nemoj se uvrijediti ali mislim da ne držiš oružje pravilno.
c) Priče o potrebi razrađivanja oružja spadaju u domenu "Urbanih legendi" pa tako i s Glockom. On radi i ne brini se. Imaš odličan pištolj i nije problem u njemu.
d) Glock manje trza od ČZ stoga definitivno imaš problema s držanjem tj.hvatom oružja.
e) Ne znam odakle si ali ako si blizu ZG slobodno mi pošalji PM, ja ću ti osigurati streljivo i riješiti ćemo problem ne samo s hvatom već i s zastojima...
f) Ovi u Lovcu su ustvari bezobrazni jer prodaju streljivo koje očito ne zadovoja osnove kvalitete potrebne za streljivo tj.odgovarajući kalibar. M-90 je definitvno smeće...Loše komponente i loš ukupan proizvod!!!
eto idemo redom:
a) Definitivno je do streljiva! M-90 je totalni šrot i radi sranja u svim pištoljima. Automate i dr.,niti neću spominjati.
b) Nisam shvatio gdje te baš "Glock" grize ali definitivno se kako mi se čini ne radi o karakterističnom "Glock Bite" efektu. Branik okidača s time nema veze. Najvjerojatnije se radi o problemu hvata. Nemoj se uvrijediti ali mislim da ne držiš oružje pravilno.
c) Priče o potrebi razrađivanja oružja spadaju u domenu "Urbanih legendi" pa tako i s Glockom. On radi i ne brini se. Imaš odličan pištolj i nije problem u njemu.
d) Glock manje trza od ČZ stoga definitivno imaš problema s držanjem tj.hvatom oružja.
e) Ne znam odakle si ali ako si blizu ZG slobodno mi pošalji PM, ja ću ti osigurati streljivo i riješiti ćemo problem ne samo s hvatom već i s zastojima...
f) Ovi u Lovcu su ustvari bezobrazni jer prodaju streljivo koje očito ne zadovoja osnove kvalitete potrebne za streljivo tj.odgovarajući kalibar. M-90 je definitvno smeće...Loše komponente i loš ukupan proizvod!!!
- Marin Bralic
- Skupnik

Ma to m-90 streljivo nisam kupio u lovcu, to sam kupio direkt u tvornici u dugoj resi, ovo ljeto kad sam isao na more
A nista, nabavit cu onda drugo streljivo pa cu vidjeti...
Mada, sada kada razmislim, zadnje sam iz Zbroje pucao prije par mjeseci, s istim tim streljivom. Niej bilo zastoja, ali u par navrata sam primjetio da osim cahure iz pistolja je izlazila i neka metalna spena... Moze biti da je su to od streljiva dijelovi bili...
E, da, jos nesto. Zbroja mi recimo baca cahure uvijek desno od mene, i to na neka recimo 1.5-2m. A Glock baca desno, ali najvise 0.5-1m, a u nekih 30% slucajeva baca cahure prema iza, par njih me je pogodilo u celo!
Iz Ludbrega sam, ali po streljivo idem u Zg... Sada sam mislio kupiti u Major&Major, imaju SelliorBelot, po 1.83 komad. Kakvo je to streljivo?
Nisam se nista uvrijedio, nema problema, priznajem da je najvjerojatnije problem u mojem neznanju, jer nisam imao nikakvu obuku u vezi s drzanjem pistolja, samouki sam ucenik
Glock drzim isto kao i Zbroju, ali velim, zbroja je vjerojatno drugacije balansirani pistolj, jer me ona nije udarala prilikom pucanja, a Glock me udara.
Prilikom opaljenja osjetim bol u desnom kaziprstu, kojim povlacim okidac. I koliko sam shvatio, stitnik okidaca, prilikom pucnja kako trza prema gore, mi udari po kaziprstu, desno od nokta, i tu imam ranu
Bilo bi odlicno da se organizira jedno druzenje i instrukcije IPSC-a, jer to je ono sto definitivno treba, prakticno znanje!
A nista, nabavit cu onda drugo streljivo pa cu vidjeti...
Mada, sada kada razmislim, zadnje sam iz Zbroje pucao prije par mjeseci, s istim tim streljivom. Niej bilo zastoja, ali u par navrata sam primjetio da osim cahure iz pistolja je izlazila i neka metalna spena... Moze biti da je su to od streljiva dijelovi bili...
E, da, jos nesto. Zbroja mi recimo baca cahure uvijek desno od mene, i to na neka recimo 1.5-2m. A Glock baca desno, ali najvise 0.5-1m, a u nekih 30% slucajeva baca cahure prema iza, par njih me je pogodilo u celo!
Iz Ludbrega sam, ali po streljivo idem u Zg... Sada sam mislio kupiti u Major&Major, imaju SelliorBelot, po 1.83 komad. Kakvo je to streljivo?
Nisam se nista uvrijedio, nema problema, priznajem da je najvjerojatnije problem u mojem neznanju, jer nisam imao nikakvu obuku u vezi s drzanjem pistolja, samouki sam ucenik
Glock drzim isto kao i Zbroju, ali velim, zbroja je vjerojatno drugacije balansirani pistolj, jer me ona nije udarala prilikom pucanja, a Glock me udara.
Prilikom opaljenja osjetim bol u desnom kaziprstu, kojim povlacim okidac. I koliko sam shvatio, stitnik okidaca, prilikom pucnja kako trza prema gore, mi udari po kaziprstu, desno od nokta, i tu imam ranu
Bilo bi odlicno da se organizira jedno druzenje i instrukcije IPSC-a, jer to je ono sto definitivno treba, prakticno znanje!
Marine, po opisu zastoja (čahura ostane između navlake i cijevi) još i ako ne ubaci drugi metak u cijev postoji mogućnost da pištolj ne držiš dovoljno čvrsto, stoga ruke ne rede dovoljan otpor trzaju (cijeli pištolj ide u nazad, a ne samo navlaka) i u kombinaciji sa lošim streljivom, a M90 to sigurno je, radi zastoje. M 90 su kada sam ih ja koristio imale pretvrdu kapislu, stariji isluženiji pištolji je nisu niti aktivirali.
-
renato0013
- Razvodnik

is ni to nist - moja je kapsla opalila al nije imala rupu do barutaIce wrote:Marine, po opisu zastoja (čahura ostane između navlake i cijevi) još i ako ne ubaci drugi metak u cijev postoji mogućnost da pištolj ne držiš dovoljno čvrsto, stoga ruke ne rede dovoljan otpor trzaju (cijeli pištolj ide u nazad, a ne samo navlaka) i u kombinaciji sa lošim streljivom, a M90 to sigurno je, radi zastoje. M 90 su kada sam ih ja koristio imale pretvrdu kapislu, stariji isluženiji pištolji je nisu niti aktivirali.
uhvati oruzje tako da ti bude sto nize u saci, tj da ti zaostala plivaca kozica izmedju palca i kaziprsta dodje maksimalno u vrh rucke, dodaj drugu ruku, stisni i radi samo prstom kojim okidas
s&b je bolje streljivo, al najbolje je rucno punjeno
- Attachments
-
- 9mm Luger-(M_-_90_9_mm_Luger)-008.jpg (4.46 KiB) Viewed 927 times
- Marin Bralic
- Skupnik

Samo naprijed, čekamo rezultate! Probaj i sa drugim streljivom, npr. S&B neđu najjeftinijim je, pa ako planiraš pucati dosta iskušaj ga jer ćeš vjerovatno njega najviše pucati, a možeš i pokušati naći neko koje će ti najbolje odgovarati, ako ne planiraš puniti.
Pozdrav!
Pozdrav!
-
renato0013
- Razvodnik

neznam tko im radi cahure,Ice wrote:Renato 13 ovo je doista strašno, prava kvaliteta.
al nemos vjerovat da kapsla moze repetirat mp40
- BojnikPerGall
- Desetnik

- BojnikPerGall
- Desetnik

Marine,
evo ovako izgleda čuveni "Glock Bite"!
Znači ukoliko te ozljeđuje, lupa ili što već negdje drugdje ne radi se o "Glock Bite" efektu.
evo ovako izgleda čuveni "Glock Bite"!
Znači ukoliko te ozljeđuje, lupa ili što već negdje drugdje ne radi se o "Glock Bite" efektu.
- Marin Bralic
- Skupnik

Dakle, pucam iz Glocka od 1993.(tada sam nabavio prvi, staru prvu verziju 17-ice) i nikada s ganom nisam imao problema ni zastoja. Imao sam i 34-ku i 21-icu, a sada već dvije godine pucam sa novom 17-icom. Nikada nije bilo problema, ni sa "ugrizom" (očito je to do ruke strijelca, neki dečki koje sam vidio redovito imaju ozljede od zatvarača),ja nisam nikada imao tih problema. Streljivo Selier&Belot - pet godina pucam sa takvim streljivom bez ijednog jedinog zastoja. Proljetos sam prvi puta imao zastoj na GLOCKU, od 100 metaka, jedno 9 - 10 zastoja, ali je streljivo bilo Alićevo, s olovnim zrnom. To više ne koristim ni za trening.
Promjeni streljivo, uhvati gan čvršće lijevom i desnom i probaj ponovo.
Promjeni streljivo, uhvati gan čvršće lijevom i desnom i probaj ponovo.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
- BojnikPerGall
- Desetnik

Stari,Dakle, pucam iz Glocka od 1993.(tada sam nabavio prvi, staru prvu verziju 17-ice) i nikada s ganom nisam imao problema ni zastoja. Imao sam i 34-ku i 21-icu, a sada već dvije godine pucam sa novom 17-icom. Nikada nije bilo problema, ni sa "ugrizom" (očito je to do ruke strijelca, neki dečki koje sam vidio redovito imaju ozljede od zatvarača),ja nisam nikada imao tih problema.
ja bih ti sad napisao zašto ti nemaš takvih problema ali vjerojatno bih se uvrijedio.
Dapače, dokazao bih ti to i tvojom fotkom (fotkama) na kojima se to odlično vidi no o tome ćemo kada se vidimo...
I znam da ćeš na kraju biti zadovoljan i sretan a meni će ići jedno hvala... Bar se nadam!
Mojih 50 lipa.
Imam nekog iskustva sa glockovima i moram reći da to sigurno je dobar pištolj, ali se kao i kod svega nađe pokoji mućak.
S obzirom da je navedeno da sa CZ75 nije bilo problema mislim da ipak nije pametno odbaciti odmah tezu da nešto nije uredu sa pištoljem. Mislim da bi trebalo ga probati sa nekim drugim streljivom (S&B je sasvim OK) i vidjeti. Ako se zastoji ponove realnija mi je teza da bi ga trebalo pregledati, jer kako to da sa CZ nema problema, a i po mom iskustvu glock je jako zahvalan što se tiće raznih loših držanja i slabih hvatova, te zbog toga nema večih problema.
U svakom slučaju probati sa drugim streljivom. Možda i još neki strijelac i vidjeti.
Ako i dalje zeza vratiti u Lovac i oni će riješiti problem. Ako ništa drugo od nedavno imaju jako kvalitetnog servisera.
Imam nekog iskustva sa glockovima i moram reći da to sigurno je dobar pištolj, ali se kao i kod svega nađe pokoji mućak.
S obzirom da je navedeno da sa CZ75 nije bilo problema mislim da ipak nije pametno odbaciti odmah tezu da nešto nije uredu sa pištoljem. Mislim da bi trebalo ga probati sa nekim drugim streljivom (S&B je sasvim OK) i vidjeti. Ako se zastoji ponove realnija mi je teza da bi ga trebalo pregledati, jer kako to da sa CZ nema problema, a i po mom iskustvu glock je jako zahvalan što se tiće raznih loših držanja i slabih hvatova, te zbog toga nema večih problema.
U svakom slučaju probati sa drugim streljivom. Možda i još neki strijelac i vidjeti.
Ako i dalje zeza vratiti u Lovac i oni će riješiti problem. Ako ništa drugo od nedavno imaju jako kvalitetnog servisera.
Stari,
ja bih ti sad napisao zašto ti nemaš takvih problema ali vjerojatno bih se uvrijedio.
Dapače, dokazao bih ti to i tvojom fotkom (fotkama) na kojima se to odlično vidi no o tome ćemo kada se vidimo...
I znam da ćeš na kraju biti zadovoljan i sretan a meni će ići jedno hvala... Bar se nadam!
Ne vrijeđam se baš lako, a ako pogrešno držim gan, popravit ćemo. Uvijek kad naučim nešto novo što nisam znao ili sam pogrešno radio zadovoljan sam i zahvalan
- BojnikPerGall
- Desetnik

I mene hebe to quotanje, ne može to biti malo jednostavnije?
A što se tiče kljuna, e tu nikada nije bilo problema. Nikada nitko nije ostao ni gladan ni žedan

A što se tiče kljuna, e tu nikada nije bilo problema. Nikada nitko nije ostao ni gladan ni žedan
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

rekao je CAB da ce navratiti do tebe, posjesti te za tvoj lap i bičem natjrati da naucis =)nobile157 wrote:I mene hebe to quotanje, ne može to biti malo jednostavnije?
ma nije uopce komplicirano kad ti netko pokaze na primjeru..., kad shvatis te quote to ti je poput zagrada
{ [ ( ovdje ja nesto govorim ) ovdje ti meni odgovaras ] a ovdje nama bojnik odgovorio }
to ti od prilike radi na tu shemu, i onda kad skuzis one QUOTE u kockastim zagradama ici ce ti lakse quotanje nego meni IPSC =)
bojnik nema problema sa tehnickim dijelom quotanja, kao ti, samo taj "netiquette" tj. bonton tj. pavila pisanja...
ono kad treba izbaciti quote i to...ma vidjet ces, kad ti Cab pokaze, "jednostavno ko' pekmez" =)
odosmo mi u OT...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Ma riješit ćemo to, kao što je Cab na kraju zavolio HS-a