LJUBITELJI PUMPERICA!
Re: LJUBITELJI PUMPERICA!
Zaista koristan članak. Kao što rekoh, sačmarica nije za mene, jedno loše isklustvo prije niz godina. Da je bila kugla, bilo bi meso u loncu. Ovako je bila samo šteta.Mike_Torello wrote:ako mislis pucati samo kugle onda da uzljebljena i kugle za uzljebljenu cijev... ako mislis koristiti kombinirano i sacmu, onda uzmi sa glatkom cijevi i pucaj kugle sa "spiralom" koje su namjenjene za pucanje iz glatkih cijevi... inace uzljebljene cijevi imaju losiji sacmeni posip...
evo koristan clanak...
https://www.theboxotruth.com/the-box-o- ... un-barrel/
Kad sam vidio onu pumparicu na onom upucavanje, tada nisam bio baš zagrijan, iako me impresionirala. Međutim, kasnije, kad sam bio u lovu (kao gost) na svinje nedaleko od jednog sela, nisam bio oduševljen loviti divlje svinje s karabinom u tom područjo, ionako se nije moglo pucati dalje od 100m. Tada sam se sjetio te pumparice s ožljebljenom cijevi i njene točnosti. Bila bi savršena za takav lov.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ovako je moja Mossberg 500A napredovala, na dnu kako je izgledala kupljena, pa razni upgrade, utezi za kundak, produzena poluga kocnice, uređeno drvo jer mi se nije sviđala boja, popravljena brunaza, cijev s karabinskim nisanima, i na kraju heatshield i magpul (heatshield ne pase uz magpul potkundak bez modifikacija, a nikako ne moze na cijev s karabinskim nisanima) tokom godina i na vrhu kakva je sad... veliki napredak u ergonomiji otkad sam stavio magpul, puno mi je lakse brzo pucati s njom, ne gubim hvat i ne borim se toliko s njom kao dok je bila drvena...
edit: vidljiva u "crvenom stanju" na videu s pocetka topica na 1:06 min i usporenoj snimci... jedini sam koji puca lijevom rukom
edit: vidljiva u "crvenom stanju" na videu s pocetka topica na 1:06 min i usporenoj snimci... jedini sam koji puca lijevom rukom
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Remington je 870, a Winchester 1300 DefenderAR15 fan wrote:Iskustva sa Remington 1300 / Defender 12/76?
Jao mene geliptera gledam video Winchester i pišem Remington... da Wincheste 1300 odnosno SXP Defender... rađen u Turskoj... ima li netko iskustva kakvog s tom pumpom
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

-
dundoivica
- Stožerni Narednik

ala me ispate ljudi moji odem ja kod covjeka obavimo sve i odemo u njegovu postaju rijesiti papirologiju i sve 5. dojdem kuc odem u svoju postaju da.pregledaju i upisu u oružni list ka ono zajeb teški. pa šta bilo u čem je problem. na pušci i u sustavu na kraju serijskog broja je slovo b a lumeni kod tipa od kojeg ju nabavio u pp na nabavnoj dozvoli napisali umjesto b broj 8. i ovi ovdje kod mene nece registrirat oružje. da bi mi rekli idi nazad u pp di si kupio i neka to preprave. sva sreca da bi na kraju mogli ovi poslat službeni dopis o pogrešci i da bi onda ovi u mojoj pp mi ju mogli upisat u oružani list. majko mila ak danas nisam izgubio 5 god života onda nec nikad
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

koliko para?
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
E prijatelju,izgleda da našim pi.darijama nikad kraja!dundoivica wrote:ala me ispate ljudi moji odem ja kod covjeka obavimo sve i odemo u njegovu postaju rijesiti papirologiju i sve 5. dojdem kuc odem u svoju postaju da.pregledaju i upisu u oružni list ka ono zajeb teški. pa šta bilo u čem je problem. na pušci i u sustavu na kraju serijskog broja je slovo b a lumeni kod tipa od kojeg ju nabavio u pp na nabavnoj dozvoli napisali umjesto b broj 8. i ovi ovdje kod mene nece registrirat oružje. da bi mi rekli idi nazad u pp di si kupio i neka to preprave. sva sreca da bi na kraju mogli ovi poslat službeni dopis o pogrešci i da bi onda ovi u mojoj pp mi ju mogli upisat u oružani list. majko mila ak danas nisam izgubio 5 god života onda nec nikad
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

-
dundoivica
- Stožerni Narednik

nije to sve mene bas nikad nece od prve. kad sam živio u požegi i išao kupiti revolver i dobio ja nabavnu i odem u kutinu po njega i ono čuda idi nazad u pž jel su na nabavnoj napisali pištolj a mora pisat revolver i ništa piči u pž prepravljaj i vračaj se u kutinu novi put od 90 tak km. onda drugo sranje kad sam upovao glock19 tad sam već živio u pakracu i ajd u daruvar vidjet oružije i ak mi se svidi dat kaparu nije neka udaljenos 20 ili 30 km pakrac daruvar, i došo ja kod žene kad ajd u policiju jel je od pokojnog muža i stoji u policiji kad ono nema puškara na godišnjem je i nemog vidjet oružije ništa dođite za tjedan dana. i dobro odradili to i dao ja kaparu.
došla men nabavna i odemo žena i ja u postaju da ga prepišemo kad ono žena koja radi u uredu za oružije na godišnjem ništa opet čekaj tjedan dana pa se vratite da napravimo prijepis, i sad ovo sa pumpericom. toćno ti dođe da odustaneš od svega. tako da sad kad dobijem nabavnu u ruke pregledavam jel pise sve kako treba.
mislim točan tip oružija i onda prije nego odem po njega zovem pp u koju idem i pitam dali svi taj dan kada planiram doći rade (tal je bilo i sa pumpericom da sam sam otišao opet dan kad sam htio vrario bi se kuč jel je puškar bio na službenom putu taj dan tak da smo ugovorili dan kad svima paše) i sad po novom i serijski broj provjeravam
dali je dobro upisan.
došla men nabavna i odemo žena i ja u postaju da ga prepišemo kad ono žena koja radi u uredu za oružije na godišnjem ništa opet čekaj tjedan dana pa se vratite da napravimo prijepis, i sad ovo sa pumpericom. toćno ti dođe da odustaneš od svega. tako da sad kad dobijem nabavnu u ruke pregledavam jel pise sve kako treba.
mislim točan tip oružija i onda prije nego odem po njega zovem pp u koju idem i pitam dali svi taj dan kada planiram doći rade (tal je bilo i sa pumpericom da sam sam otišao opet dan kad sam htio vrario bi se kuč jel je puškar bio na službenom putu taj dan tak da smo ugovorili dan kad svima paše) i sad po novom i serijski broj provjeravam
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

ajd sad lovci da mi malo pomognete pošto jednog dana planiram u lovce. znaci nema veze koja marka vec samo veličina.
koja je sacma dobra za šta prrimjera koja za fazane koja za zečeve koja za lisicu .
znam da je za samoobranu najbolja 00 sačma al ovo drugo nemam pojma .
hvala. i dali se mog kod nas nabaviti gumeni meci za pumpericu oni nesmrtonoani. jel ajmo rec to bi bilo po našim zakonima najidealnije za samoobranu
malo če skičat i prwvijat se od bolova i osim gadne masnice i ega nece nista drugo stradat ako pamero ciljaš.
naravno u kalibru 12.
koja je sacma dobra za šta prrimjera koja za fazane koja za zečeve koja za lisicu .
hvala. i dali se mog kod nas nabaviti gumeni meci za pumpericu oni nesmrtonoani. jel ajmo rec to bi bilo po našim zakonima najidealnije za samoobranu
naravno u kalibru 12.
Imaš pravo uvijek je dobro imati gumene metke ako te napadnudundoivica wrote:ajd sad lovci da mi malo pomognete pošto jednog dana planiram u lovce. znaci nema veze koja marka vec samo veličina.
hvala. i dali se mog kod nas nabaviti gumeni meci za pumpericu oni nesmrtonoani. jel ajmo rec to bi bilo po našim zakonima najidealnije za samoobranumalo če skičat i prwvijat se od bolova i osim gadne masnice i ega nece nista drugo stradat ako pamero ciljaš.
naravno u kalibru 12.
https://www.midwayusa.com/product/1002085931
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Pa recimo, za fazana 3mm,za zeca 3,5mm,za lisicu 4mm.dundoivica wrote:ajd sad lovci da mi malo pomognete pošto jednog dana planiram u lovce. znaci nema veze koja marka vec samo veličina.
hvala. i dali se mog kod nas nabaviti gumeni meci za pumpericu oni nesmrtonoani. jel ajmo rec to bi bilo po našim zakonima najidealnije za samoobranumalo če skičat i prwvijat se od bolova i osim gadne masnice i ega nece nista drugo stradat ako pamero ciljaš.
naravno u kalibru 12.
To je u grubo.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
https://narodne-novine.nn.hr/clanci/slu ... 7_779.htmldundoivica wrote:ajd sad lovci da mi malo pomognete pošto jednog dana planiram u lovce. znaci nema veze koja marka vec samo veličina.
.
Pravilnik o lovackim nabojima.
4.5 mm je najkrupnija sacma predvidjena zakonom, sve iznad tog koristiti je prekrsaj.
Olovna sacma zabranjena za koristenje u lovu na mocvarice.
Kugla se smije koristiti samo za svinje.
Ako mislis ozbiljno loviti, drzi se tih pravila.
Osim izbora ispravnog streljiva za lov, bitan je izbor puske, i chokova... prica na velicini sacme, je samo jedan dio price.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

ev došo kineski držač patrona solidno drži čak ih moram prstom odozgor pritisniti da izađu.
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

-
dundoivica
- Stožerni Narednik

-
dundoivica
- Stožerni Narednik

sastoji se od dva djela aluminijskog kučišta koj se montira na pumpericu i plastični dio koni drži patrone se umetne u aluminijski tak da teoretski ak imas vise tih plastičnih komada sam ih mjenjaš kad ih isprazniš