P: Izhmash Saigu 7.62x39
P: Izhmash Saigu 7.62x39
Kratko i jasno u nedostatku strelišta na kojemu bi mogao redovitije pucati trenirati te iz trenutno financijske potrebe za drugim stvarima stavljam na prodaju svoju Izhmash Saigu 7.62x39. Sve slike, što je rađeno, što je stavljeno se može naći u Galeriji na temi. Ukratko do sada ispucano 150 metaka, korištena najviše za suhi trening. Cijena je fiksna, najniža moguća koju mogu ponuditi i prihvatiti s obzirom na količinu uloženoga u pušku. Zadnje što je napravljeno je obrada okidača i trenutno je to najbolje što se iz vojnog okidača na AK platformi može izvući bez da se kupuje komercijalni sportski okidač, mjenjaju opruge itd. Ukoliko je netko zainteresiran uz pušku može dobiti povoljno pozamašnu količinu surplus streljiva, no njega mi nije prioritet prodati pošto sam dogovorio kupnju papovke.
Jednu sliku stavim proforme radi oglasa, ostalo gledajte kao što sam rekao u temi. Cijena za konfiguraciju u kojoj je sada iznos 7300 kuna, nije diskutabilna, ne dolazi u obzir zamjena, niti ću vraćati išta od originalnih dijelova niti ih dati uz pušku. Puška, originalni spremnik, kutija i šipka za čišćenje su u cijeni.

Jednu sliku stavim proforme radi oglasa, ostalo gledajte kao što sam rekao u temi. Cijena za konfiguraciju u kojoj je sada iznos 7300 kuna, nije diskutabilna, ne dolazi u obzir zamjena, niti ću vraćati išta od originalnih dijelova niti ih dati uz pušku. Puška, originalni spremnik, kutija i šipka za čišćenje su u cijeni.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 17 times
Re: P: Izhmash Saigu 7.62x39
Lijepo je to sredjeno, i iskreno mi je zao da prodajes radi opcih uvjeta i nedostatka streljana.
LIjepa puska.
Razmisli, jos jednom, obzirom na kolicinu truda i zivaca koji si ulozio da sve to kompletiras.
LIjepa puska.
Razmisli, jos jednom, obzirom na kolicinu truda i zivaca koji si ulozio da sve to kompletiras.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Ne vjerujem da će se išta stišati korona, time situacija sa strelištima postaje još gora. Dogodine tko zna... Bilo kako bilo pare na Sunce Jolly, Valerija te čeka hehe
- jolly
- Cinker - bojna

Nazalost, u potrazi sam za necim drugim. Ali, sretno s prodajom.
Turn better into best!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Stari, ako nemas strelista i financija za ici na streljanu sa ovim, kako mislis da ces to isto imati sa PAPovkom? :/
ili ju prodajes zato sto ti trebaju pare... to je drugo i zao mi je sto si dospio u tu situaciju
ili ju prodajes zato sto ti trebaju pare... to je drugo i zao mi je sto si dospio u tu situaciju
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Nemam gdje za IPSC trenirati. Papovkom sigurno za precizu neću ispucati 100 ili 200 komada po treningu. Isto tako me neće pustiti da pucam PAP 100 metara još sada. I koji izbor imam za održavati status aktivnog strijelca? Uostalom papovka je kaparena, dr tj je gotova nabavna.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Bude namjenski minimalno 1, ako ne vise natjecanja godisnje upravo za status, u 9x19mm ( i to samo na Vrapcanskom potoku a nemam pojma kakva je organizacija za odrzavanje statusa na drugim strelištima no sigurno imaju nesto.AR15 fan wrote:I koji izbor imam za održavati status aktivnog strijelca?
A sto se IPSC-a tice u KA zupaniji, jesi probao razgovarati s kim iz Bastiona?
Nemam pojma gdje si tocno u KA zupaniji, ako ti je ZG praktican i blizu, ima i tu IPSC klubova...
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Ne budem skretao s teme dalje itd. ali samo ću se osvrnut na ovo zadnje...
Ima klubova, ima streljana, ima i oružja u dobrom stanju kojeg je viška, ima manijaka koji imaju premalo para a previše volje poput mene, koji bi svaki dan 8 sati proveli na streljani, ali nemaju para i ono najvažnije poznanstva na važnim mjestima, veze itd. Kad si neki običan lik ko ja, neki tamo student, voliš oružje od kojeg se većini ljudi diže kosa na glavi, nitko te ne tangira pola posto.
Koliko god volim streljaštvo, od 2005. Sa 10. godina počinjem sa zračnim, od 2018. sa vatrenim, ali mi se sve više neke stvari počinju gadit.
Ima klubova, ima streljana, ima i oružja u dobrom stanju kojeg je viška, ima manijaka koji imaju premalo para a previše volje poput mene, koji bi svaki dan 8 sati proveli na streljani, ali nemaju para i ono najvažnije poznanstva na važnim mjestima, veze itd. Kad si neki običan lik ko ja, neki tamo student, voliš oružje od kojeg se većini ljudi diže kosa na glavi, nitko te ne tangira pola posto.
Koliko god volim streljaštvo, od 2005. Sa 10. godina počinjem sa zračnim, od 2018. sa vatrenim, ali mi se sve više neke stvari počinju gadit.
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
- jolly
- Cinker - bojna

Ako ti nije financijska frka i potreba, ja bih preporucio da ne prodas pusku, obzirom na kolicinu entuzijazma i volje, koji je lijepo njegovati.johnnyboyy1711 wrote: ima manijaka koji imaju premalo para a previše volje poput mene, koji bi svaki dan 8 sati proveli na streljani, ali
Opcija 1) Ako zaista nemas gdje trenirati, stavi pusku u naftalin, i cekaj bolja vremena. Doci ce.
Opcija 2) Kontaktiraj gosp. Franjula u Hrvtatski savez akcionog streljastva, i hoplolosko drustvo u Puli.
Link: http://hoplon.hr/
Oni isto tako nemaju streljanu, ali redovno idu na IPSC treninge i natjecanja u Sloveniju. Uclani se kod njih, koordiniraj s njima, i tokom godine ces ici na treninge ili natjecanja u IPSC.
Turn better into best!
Bastion puca najviše sačmu i pištolj no ni oni još nemaju svoju pravu streljanu za to nego kombiniraju. Mike nemoj se ljutiti, isto kao ni Jolly i johhnyboyy ali ovo je čisto trolanje oglasa. Ja nisam jedan od onih koji će nakon što izbaci komad oružja ili opreme iz svog sustava odmah poletiti kupiti drugi. Meni je sada kupovanje primjerice ičega drugoga osim Glocka ili HSa dodatni trošak i u vidu opreme a i treninga, a sa Glockom nisam bio zadovoljan kakav je za držati a sa HSom kakav je okidač. Drugo dodatni trošak municije koju sam prodao jer se dugoročno želim preorijentirati na drugi kalibar što mi za sada nije važno. Službeni 9mm mogu uzeti kad god i proći otpucati za vježbu. Papovku isto nabavljam zbog meni velike količine streljiva na zalihi, jer sam u poziciji bio naći i birati dobre primjerke koji su skoro pa mint stanje i vrlo su malo pucale i održavane su te je cijena za takvu veoma mala. Od tog u Puli nula bodova, johhnyboyy ti je njihov član. A što se puške tiče, meni je najmanji problem uzeti drugu adekvatniju još i presložiti sve na nju pošto je kompatibilna i svi dijelovi koji mi ostaju ili su u dolasku pašu. Jedino što bi trebao uzeti, a to ću svejedno je duži rukohvat pa mi u principu fali samo pištoljska drška, prednja drška i tricijski ciljnici. To je cca 1200 kuna s time da na iduću vrlo vjerovatno prvo idem na holo ili crvenu točku pa će mehanički ciljnici biti sporedni i ne odmah za dobavu.
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Kolega ar prodaje, ali smo u istoj situaciji. Već jesam u hoploloskom, ali oni isto nemaju sreće sa streljanama.jolly wrote:Ako ti nije financijska frka i potreba, ja bih preporucio da ne prodas pusku, obzirom na kolicinu entuzijazma i volje, koji je lijepo njegovati.johnnyboyy1711 wrote: ima manijaka koji imaju premalo para a previše volje poput mene, koji bi svaki dan 8 sati proveli na streljani, ali
Opcija 1) Ako zaista nemas gdje trenirati, stavi pusku u naftalin, i cekaj bolja vremena. Doci ce.
Opcija 2) Kontaktiraj gosp. Franjula u Hrvtatski savez akcionog streljastva, i hoplolosko drustvo u Puli.
Link: http://hoplon.hr/
Oni isto tako nemaju streljanu, ali redovno idu na IPSC treninge i natjecanja u Sloveniju. Uclani se kod njih, koordiniraj s njima, i tokom godine ces ici na treninge ili natjecanja u IPSC.
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

90% streljackih drustava u RH "kobinira"... Ostale aktivne streljane u Osijeku (kad nije neki sajam), Čazma, i poneka u Zagrebu, koliko znam sve ostalo je na infuziji...AR15 fan wrote:Bastion puca najviše sačmu i pištolj no ni oni još nemaju svoju pravu streljanu za to nego kombiniraju.
ali prodaješ saigu i kupuješ papovku??Ja nisam jedan od onih koji će nakon što izbaci komad oružja ili opreme iz svog sustava odmah poletiti kupiti drugi.
mozes odrzavati status i sa klubskim pistoljem, ili ti kolega iz kluba posudi svoj da otpucas toliko koliko ti je potrebno za odrzavanje statusa... ima nacina baz velikog troskaMeni je sada kupovanje primjerice ičega drugoga osim Glocka ili HSa dodatni trošak i u vidu opreme a i treninga
eto vidis, tako bi onda mogao i natjecanje, kao da je za odrzavanje statusa bitan rezultat, bitno je da si na popisu.Službeni 9mm mogu uzeti kad god i proći otpucati za vježbu.
pa eto, opet kazem ako ti ne gori pod nogama za pare, radije sacuvaj saigu, kad si toliko prosao s njom steta da se sad samo tako rastanete.Papovku isto nabavljam zbog meni velike količine streljiva na zalihi, jer sam u poziciji bio naći i birati dobre primjerke koji su skoro pa mint stanje i vrlo su malo pucale i održavane su te je cijena za takvu veoma mala.
a i Karlovac/Pula/Slovenija relacija se vjerujem nikako ne uklapa u financijski planOd tog u Puli nula bodova, johhnyboyy ti je njihov član.
Djelomicno te razumijem, zvucis kao ja koji sam par godina slagao zracnu pusku, da bih ju na kraju pozelio prodati i sloziti drugu, nemalo istu takvu.A što se puške tiče, meni je najmanji problem uzeti drugu adekvatniju još i presložiti sve na nju pošto je kompatibilna i svi dijelovi koji mi ostaju ili su u dolasku pašu. Jedino što bi trebao uzeti, a to ću svejedno je duži rukohvat pa mi u principu fali samo pištoljska drška, prednja drška i tricijski ciljnici. To je cca 1200 kuna s time da na iduću vrlo vjerovatno prvo idem na holo ili crvenu točku pa će mehanički ciljnici biti sporedni i ne odmah za dobavu.
Papovku kupim jer se mogu natjecati s njom, plaćam ju ispod vrijednosti, imam streljiva na bacanje za nju. Pištolj sam prodao, prodao sam municiju, neću ulagati sada u drugi. Saigu prodajem, ako ju prodam, imam računicu da ne gubim na njoj dugoročno za ono što želim postići, financijski je svaka prodaja gubitak ako si kupio novo jer si platio PDV bio kod nas 25%, u Sloveniji 22% ili 19% u Njemačkoj.
Sjekira brate da ti ja mogu riječima predočiti koje su to unutarnje borbe u meni prodati ili ne, imam dvije ponudi dobre pa tko zna
Ako si tako odlučio - prodaj i nemoj žaliti.
Oružja će uvijek biti, dijelova će uvijek biti... najzabavniji dio je taj proces slaganja da bude "tvoje". Jednom složeno postane dosadno.
Oružja će uvijek biti, dijelova će uvijek biti... najzabavniji dio je taj proces slaganja da bude "tvoje". Jednom složeno postane dosadno.
čuj svi smo prošli kroz to.. nemoj prodavati... vrtiti češ se u krug.. PAPovka je dobra odluka, kupi.. ali nemoj prodavati AK, uvijek gubiš, puno je skrivenih troškova.. i odlazak u Postojnu i vinjeta koju si platio, i poštarine.. ne bacaj novacAR15 fan wrote:Sjekira brate da ti ja mogu riječima predočiti koje su to unutarnje borbe u meni prodati ili ne, imam dvije ponudi dobre pa tko zna
Kolega AR15fan.... Nisam sudjelovao u pricama o tvojoj pusci do sada, ali sada jednostavno ne mogu a da se ne osvrnem na tvoju odluku o prodaji. Znam da si ti vlasnik i da ce tvoja biti zadnja, ali ako ikako imas sredstava za kupiti nesto drugo, a da ti ona nije uvjet za prodati, NEMOJ. Procitao sam sve postove o tome kako si slagao pusku i sa kojim entuzijazmom si to radio, koje si probleme imao....Znam da je tesko gledati oruzje u ormaru, a ne moci ga koristiti, ali ipak ce doci nasih 5 minuta. Sam prolazim sve to kako se ti sada osjecas, sam sam nagomilao veliku kolicinu oruzja sa kojim zivim i koju volim, oruzje sa kojim sam planirao svakakve guste(ne samo lov), a nemam gdje pucatI. No ipak, jos uvijek dizem nabavne i redovito pratim oglase. Zato jos jednom sjedni pa razmisli jer to sto si slozio je ipak unikat! Ovo je moj osobni stav i nisam mogao da se ne ukljucim!
BUM BUM...
Zbog svega navedenog i ja sam iznenađen da prodaješ Sajgicu.
Ja ne bih.
Ja ne bih.
Isto tako je i kod mene ,nema streljane za tu i tamo se ispucat i meni u ovim godinama sad nedavno kupljena nova Zastava 7×64 konzervirana bez da je iz nje pucano a najbolje godište 1985 je trebala ko psu peta noga . No što ćeš kad je nabavna u džepu to je stanje koje je opasno jer je velika vjerovatnoća prinove. Sve nekako mislim da će na nju doć handspanung i rikšteher okidač , sad još kontam što prije da li trajno rješit optiku ili ovo prvo. A što san od karabina mogao kupit za novac što će bit uložen uopće me nije briga , ne zanimaju me poluplastične niskobudžetne puške pa makar me duplo koštalo.berbenn wrote:Kolega AR15fan.... Nisam sudjelovao u pricama o tvojoj pusci do sada, ali sada jednostavno ne mogu a da se ne osvrnem na tvoju odluku o prodaji. Znam da si ti vlasnik i da ce tvoja biti zadnja, ali ako ikako imas sredstava za kupiti nesto drugo, a da ti ona nije uvjet za prodati, NEMOJ. Procitao sam sve postove o tome kako si slagao pusku i sa kojim entuzijazmom si to radio, koje si probleme imao....Znam da je tesko gledati oruzje u ormaru, a ne moci ga koristiti, ali ipak ce doci nasih 5 minuta. Sam prolazim sve to kako se ti sada osjecas, sam sam nagomilao veliku kolicinu oruzja sa kojim zivim i koju volim, oruzje sa kojim sam planirao svakakve guste(ne samo lov), a nemam gdje pucatI. No ipak, jos uvijek dizem nabavne i redovito pratim oglase. Zato jos jednom sjedni pa razmisli jer to sto si slozio je ipak unikat! Ovo je moj osobni stav i nisam mogao da se ne ukljucim!