ZIVOTNI VIJEK CIJEVI, PRUDUZEN ZA DUPLO? (BARTLEIN BARRELS)

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 10 times
Been thanked: 19 times

ZIVOTNI VIJEK CIJEVI, PRUDUZEN ZA DUPLO? (BARTLEIN BARRELS)

Post by jolly » 24 Jul 2020, 11:24

Zivotni vijek cijevi, broj hitaca produzen duplo?
Tako kaze BARTLEIN, proizvodjac vrhunskih cijevi uz koristenje novog materijala, i laboratorijskog testiranja.
Vrijeme ce pokazati da li je istina, ili ne.

Izvor informacija:
https://www.snipershide.com/shooting/th ... b.7018442/

https://www.facebook.com/snipershidellc/

Citat:

Bartlein Barrels is pleased to announce the release of a new barrel material. Working with the mill and testing different types of material and tweaking the material over the last few years and with testing having been performed by ammunition makers we now have a different grade of material that we have had made and is proprietary to us.

The material has been proven in lab testing and in outside real world testing to provide a barrel life that is 1.5 to 2 times longer than the standard 416 grade of material.

We are calling the material 400MODBB. Pricing for this barrel material in standard diameters/contours etc...will be $555.

As always there are a list of things that effect barrel life and we cannot guarantee everything a 100% but for an example as I know it will be asked....in 6.5CM ammunition pressure test barrels are normally pulled from service at around 1700 rounds. The new material doing the same type of ammunition test work the barrel was pulled from service after it had 3500 rounds on it. We've had several 6mm's in calibers that the barrel normally is pulled around 1500 rounds go 3000 rounds.

We and or the customers that have done the threading and chamber work have had no issues with machining. I will say your reamers will not last as long but nothing that would really concern me. It does machine a little different but it's not horrible to work with.

So you will have a choice of the standard 416 material from us and the 400MODBB material.

Any questions it would be a lot easier if you emailed us at info@bartleinbarrels.com or called in directly at 262-677-1717 but I can only imagine the amount of questions we will be getting and with everything going on in the world currently I'll ask you to be patient for the replies.

Later, Frank
Bartlein Barrels

Ako uslijedi logicno pitanje, a kako do te cijevi?

Pa, DOLPHIN GUN company, UK, po zelji narucioca montira BARTLEIN cijev, ali i mnoge druge.
http://www.dolphinguncompany.co.uk/

Dakle, nabavna dozvola, i uvesti novu pusku sa Bartlein cijevi iz engleske.

Izmjena cijevi u HR, nezahvalno, raspravljali smo o tome.
Eto, na znanje svima. Tehnologija ide naprijed. :A25:
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Re: ZIVOTNI VIJEK CIJEVI, PRUDUZEN ZA DUPLO? (BARTLEIN BARRE

Post by AR15 fan » 24 Jul 2020, 19:01

Da vidimo malo trajnost ruske cijevi 7.62x39 Izhmashove proizvodnje...

https://www.youtube.com/watch?v=Io7Zztghdno&t=15s

https://www.youtube.com/watch?v=OwZ3NknCQJM

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 24 Jul 2020, 21:18

AR15 fan wrote:Da vidimo malo trajnost ruske cijevi 7.62x39 Izhmashove proizvodnje...

https://www.youtube.com/watch?v=Io7Zztghdno&t=15s

https://www.youtube.com/watch?v=OwZ3NknCQJM
Bogme to se zove maltretiranje , no to je pravi Rus a ne igračka.

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 24 Jul 2020, 22:21

Igračka je ono što nije Rus :A27:

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 25 Jul 2020, 11:37

jolly wrote:.....
..........
KRIVO !

Nezahvalno je za puske male vrednosti i mass produkcije...

Za sve Match puske se taj posao isplati cak i kod nas !
Nemoguće je Nemoguće

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 25 Jul 2020, 12:00

lex-lutor wrote:
..........
KRIVO !

Zavisi...
Da li mijenjati cijev? (koliko ta avantura kosta, nikad nismo saznali, s urednim papirima)

Ili jednostavno prodati "malo istrosenu pusku", i kupiti novu (takodjer sa svim pratecim papirima). Koliki je gubitak?

I, naravno, sta je jedonstavnije.?? :A00:
Turn better into best!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 25 Jul 2020, 12:12

Jeftina mass production puška ''igračka'' sa kinezom iz 1967. ispucano što brže se moglo ispucati 10 komada povlačenjem okidača. Pored mene je u Čazmi pucao netko po imenu Sven, instruktor nagađam iz policije sa nečime custom od 10000 eura fluted heavy profile cijev, plinska kočnica slična dizajnom onoj na M82A1 Barret .50 cal, vrlo skupom i kvalitetnom optikom i custom zrnima .308 win od 25 kuna metak... jedno pored drugoga mene uopće nije sram ove preciznosti, naravno da puška može puno bolje nego li ja mogu... P.S. on je pucao iz vrlo skupog stolnog nosača sjedeći, a ja čisto ležeći na podu...
IMG_20200711_110212.jpg

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 25 Jul 2020, 12:37

lex-lutor wrote:
..........
KRIVO !

I jos jedna REALNA perspektiva:

Koliko si metaka ispalio iz match puske na natjecanju, u prvih 7 mjeseci ove godine?
Vjerojatno koliko i ja. :mrgreen:
Na takav nacin, puska i cijev traju vjecno.
Turn better into best!

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 25 Jul 2020, 13:36

AR15 fan wrote:Jeftina mass production puška ''igračka'' sa kinezom iz 1967. ispucano što brže se moglo ispucati 10 komada povlačenjem okidača. Pored mene je u Čazmi pucao netko po imenu Sven, instruktor nagađam iz policije sa nečime custom od 10000 eura fluted heavy profile cijev, plinska kočnica slična dizajnom onoj na M82A1 Barret .50 cal, vrlo skupom i kvalitetnom optikom i custom zrnima .308 win od 25 kuna metak... jedno pored drugoga mene uopće nije sram ove preciznosti, naravno da puška može puno bolje nego li ja mogu... P.S. on je pucao iz vrlo skupog stolnog nosača sjedeći, a ja čisto ležeći na podu...
jel' ovaj Sven sa ovakvom Voere puskom?
hqdefault.jpg
hqdefault.jpg (7.74 KiB) Viewed 523 times
Ili jedan crni malo krupnije građe? Ako je ovaj drugi, nije istruktor, zastupnik je za Kahles, googlaj Sven Kaliksta, mislim da je cak i tu na forumu mozda... Po opisu, puska mi zvuci kao Voere X3 od Mihaela Kuprešaka s kojom je osvojen GROM u Osjeku prosle godine.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 25 Jul 2020, 14:02

Firma Munimentum, ZG. :A25:
Zastupa Voere, i Khales.
Turn better into best!

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 25 Jul 2020, 14:50

AR15 fan wrote:......... a ja čisto ležeći na podu...
Na kojoj je ovo udaljenosti , 600m ili vise ??
Nemoguće je Nemoguće

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 25 Jul 2020, 14:52

jolly wrote:.......Koliko si metaka ispalio iz match puske na natjecanju, u prvih 7 mjeseci ove godine?
...
- Iz puske cca 100 kom
- Na tekmi 0 kom

Na zalost naravnooooo....
Nemoguće je Nemoguće

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 25 Jul 2020, 15:47

100 kom?

Ali ja niti to. Korona, posao, skoro nigdje bio...
Turn better into best!

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 29 Jul 2020, 08:56

Rekao bi da je to on, samo nije nosio naočale. Nisam previše obraćao pažnju na Svena i čime se točno bavi kao zaposlenjem jer je ušao u raspravu o survivalu, opremi i oružju gdje smo se u dvije rečenice mimoišli u razmišljanju pa sam se isključio iz rasprave jer me takav koncept i razmišljanje ne privlači niti ga smatram realno izvedivim u našoj sferi svijeta i zakonima.

Lex kaj tebe pak stalno pere? Ja se nikada nigdje nisam promicao kao natjecatelj u sportskom streljaštvu kakvo se kod nas podrazumijeva. Klub mi ne može osigurati uvjete za redovno treniranje s ničime osim zračnog oružja. Na jedinoj streljani koja mi je bila dostupna s obzirom na udaljenost i termine je bio Vrapčanski potok na kojem je malo malo zatvoreno, radovi, ne puca se da bi mi na kraju sam zapovjednik Željko Posavec u razgovoru otvoreno rekao da nemam što gore tražiti i da mi ne dozvoljava doći trenirati osim ako se ne učlanim u zagrebački županijski streljački savez odnosno u neki od klubova koji se aktivno natječu u velikom kalibru. Svatko ima nekoga iznad sebe i nepravedno je da se primjenjuju trostruki kriteriji, no to sve skupa nije predmet ove rasprave.

Pucam koliko mogu u okviru svojih mogućnosti vezano za dostupnost strelišta za namjenu koja mi je potrebna da održim postignutu razinu dostignutih sposobnosti do sada prođenim obukama.

Jučer sam od Milana Ivekovića, vlasnika trgovine oružjem u Karlovcu dobio informaciju da je omogućeno koristiti vojno strelište Jamadol uz cjenik od 25 kuna po osobi + 1 kunu i pedeset lipa po ispucanom metku. S time se vrlo lako dođe do računice da trening za PAP 7.62 košta najmanje 100 kuna trošak strelišta + 100 kuna trošak municije. Za trening kako inače pucam za namjenu koju pucam trening je 150 do 200 metaka duga cijev ako se ne radi tranzicija na kratko oružje. Tu je računica 250 do 325 kuna strelište + 300 do 400 kuna streljivo. Malo puno preskupo. Klubovi će dobiti termine besplatne za treninge grubo od 20.08. do 10.09. valjda i to je lani bilo dva puta u tjednu i idući tjedan subota + dva termina u tjednu. Uzevši u obzir da se s tri tjedna ili mjesec dana pucanja i treniranja ne može nadomjestiti preostalih 11 mjeseci kada se tu i tamo možda prođe.

Ja neću davati prednost linijskom gađanju na 100 metara iz papovke ili tanđare kada me svaki idući stupanj obuke košta 500 kuna obuka + polaganje. Obuke ima 12 stupnjeva za kratko + 12 stupnjeva za dugo...godišnje se može pohađati u normalnim uvjetima 2 stupnja dugo i 2 stupnja kratko oružje dok nije došla korona.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 29 Jul 2020, 09:30

AR15 fan.
Sve si odlicno opisao, kompletna problematika strelista u Hrvatskoj na prakticnom primjeru.
Turn better into best!

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 29 Jul 2020, 09:32

AR15 fan wrote: Ja neću davati prednost linijskom gađanju na 100 metara iz papovke ili tanđare kada me svaki idući stupanj obuke košta 500 kuna obuka + polaganje. Obuke ima 12 stupnjeva za kratko + 12 stupnjeva za dugo...godišnje se može pohađati u normalnim uvjetima 2 stupnja dugo i 2 stupnja kratko oružje dok nije došla korona.
Mozes li objasniti, te stupnjeve obuke, i cjenik? 12 stupnjeva obuke? kakvo polaganje?
Kakv je to program obuke?
Prvi put citam o ovakvome necemu?
Turn better into best!

Onty
Narednik
Narednik
Been thanked: 2 times

Post by Onty » 29 Jul 2020, 12:19

Kad je Freedom Arms počeo proizvoditi Model 83 u 454 Casull, ubrzo su se suočili s problem erozije ulaznog konusa na cijevi. Standardni čelici jednostavno nisu mogli izdržati brutalno visoke tlakove, posebno ako se koriste dvobazni baruti. "Lijek" je bio poseban kaljeni prsten na ulaznom konusu, koji se mogao lako zamijenit, nešto o tome ovdje http://www.rugerforum.com/phpBB3/viewto ... 3&t=287928 .

Uvidjevši potencijalno veliko tržište za revolver kalibra 454 Casull, Ruger je također bacio šešir u ring sa Super Redhawk revolverom. Pri tome se imali ne samo problem s erozijom ulaznog konusa cijevi, nego i čvrstoća bubnja, jer su htjeli zadržati 6 komora da ne bi morali mijenjati mehanizam revolvera. Obratili su se poznatoj firmi Carpenter Technology i oni su im za cijev preporučili čelik Carpenter Project 7000 15Cr-5Ni, a za bubanj Carpenter's Custom 465, više https://www.carpentertechnology.com/en/ ... ace-alloys . Veoma zanimljiv članak o najsuvremenijim čelicima za oružje, svakako pročitajte.

Glede cijevi što ih proizvodi BARTLEIN, nisu li tu u igri i neki od visoko kvalitetnih čelika koji se koriste za strojnice?

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 29 Jul 2020, 22:21

jebote nisam gledao zakone al jel tolko komplucirano kod nas napraviti streljanu majku mu pa kod nas ovdje kupis komadinu zemlje za jeftine pare al stvarno đaba i da ostale dađbine toliko koštaju dok izganjaš dozvole aj ok al ostalo manje više 10 ljudi odradi u par vikenda i ostalo sto moras nekog platiš i amen.
jebo te ja sam ovdje u centru grada kupio kuću za 20 000 eura kuća od obnove 2004 god. 75 m2 i 650m2 okučnica a u ovim vukojebinama okolo grada šogor kupio za 4500 kn brat bratu hektar zemlje di ima i šume i stara srušena kuća sa svim papirima i livade i bunar i najbliže kuče 600 700 metara samo sa ciglom koju je očistio vratio je pare i jos zaradio.
djte ko ima planova i ambicija za streljanu šaljite ih i upučuj te ovamo u pakrac sat i dvadeset minuta od zg-a

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 29 Jul 2020, 22:31

ili jos bolje ajmo se dogovoriti mi na forumu jebemu primjera radi kod nas u rh se otvori svako malo neka udruga i p.m. ajmo osnovat nekakvu udrugu tipa udruga jubitelja oružija i promicanja kulture oružija i streljačkih sportova i poberemo pare od hr i eu i et ovdje otvorimo u pakracu udrugu i streljanu imali bi ovdje sigurno pomoć jel tu vole udruge i uvjek je sa nekom idejom koja će privući ljude dobrodošao .

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 30 Jul 2020, 10:57

jolly wrote:
AR15 fan wrote: Ja neću davati prednost linijskom gađanju na 100 metara iz papovke ili tanđare kada me svaki idući stupanj obuke košta 500 kuna obuka + polaganje. Obuke ima 12 stupnjeva za kratko + 12 stupnjeva za dugo...godišnje se može pohađati u normalnim uvjetima 2 stupnja dugo i 2 stupnja kratko oružje dok nije došla korona.
Mozes li objasniti, te stupnjeve obuke, i cjenik? 12 stupnjeva obuke? kakvo polaganje?
Kakv je to program obuke?
Prvi put citam o ovakvome necemu?
Dean Rostohar je međunarodno priznati i certificirani instruktor i majstor borilačkih vještina. On je razvio svoj sistem borbe pod nazivom SPECWOG i on se sastoji od goloruke borbe, borbe palicom, nožem, kratkim i dugim vatrenim oružjem. Svaka cjelina se može izučavati zasebno ili se može kombinirati. Obuke su ograničene uglavnom na vojsku, policiju i zaštitare uz dodatak jednodnevnih ili dvodnevnih tečajeva kojima mogu pristupiti i civili. Ja sada npr čekam obuku za CLS odnosno combat life saver ili combat medic koju ako uspješno položim dobivam međunarodno priznati certifikat u važenju od čini mi se tri godine koji bi mi primjerice u vojsci dao radno mjesto CLSa bez da nakon specijalističke obuke moram čekati obuku i certificirati se.

4 su osnovna stupnja, napredniji stupnjevi uključuju napredne tehnike borbe, opremu, rad u paru, taktiku u timu, bojevo gađanje, itd.

Ja prolazim obuku iz borbe kratkim i dugim vatrenim oružjem pošto to mogu praktično koristiti. Goloruku borbu i borbu hladnim oružjima još nisam pohađao pošto nisam mogao sa fakultetom i poslom uskladiti vrijeme a i to je nešto što se treba redovito trenirati a za to bi morao odlaziti 2 do 3 puta tjedno u Zagreb što za sada ne mogu.

Cijena po stupnju obuke je više simbolična pošto takvi tečajevi i obuke koji se provode vani koštaju +/- 500 eura primjerice samo više.

Post Reply