LJUBITELJI PUMPERICA!

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Re: LJUBITELJI PUMPERICA!

Post by dundoivica » 22 Jul 2020, 23:19

a takav siste sam vidio od nekih posnatih marki na ebay-u i amazonu za puno vise para ovo je kostalo nekih 60 kn cini mi se nesjecam se cak koja je bila cifra

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 23 Jul 2020, 19:02

to ja vec dugo planiram ali nikako "povuci okidac". kako ti se opcenito cini dojam? koliko je prakticno/neprakticno, koliko smeta? koliko ne smeta fixni dio kad se skine "lađica" sa patronama?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Post by Mirok » 23 Jul 2020, 19:42

Pitanje za što ti treba?
Za lov bi smetalo ,jer bi lijevo zaklanjalo dio vidnog polja za nišanjenje.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 23 Jul 2020, 21:15

Mirok wrote:Pitanje za što ti treba?
Za lov bi smetalo ,jer bi lijevo zaklanjalo dio vidnog polja za nišanjenje.
k tome sam ljevak :S
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 23 Jul 2020, 22:37

ovaj model koj sam ja kupio mi se cini ok s time da je s aliexpresa :D baza se cini čvrsta i robusna a i plastični isto je čvrst patrone kad skidam moram ih palcem odozgo stisnut da ih lakse skinem. kad je prazno nezamjecujem tezinu neku dodatnu a kad je puno malčice se osjeti da je teža al jebi ga uzmi sa rezervim to o tezini jel ja sam 1.85m i 120 kg . sve u svemu je ok sad jedino jos cu vidjet kak se ponasa prilikom pucanja i frend ima istu al bas istu maverick 88 ko ja pa cu aa njime pa cu usporediti imali raulike prilikom pucanja.

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 23 Jul 2020, 23:06

meni osobno ne smeta ne zaklanja mi bas vidno polje. opet ponavljam ko i u drugim temama sto sam govotio ja kad idem pucat ja vjezbam borbeno rukovanje sa oružjem i pucanje. a sa pumpericom je užasno teško odraditi taktičko punjenje u nekom prihvatljivom roku ako patrone imaš u đepu ili na nekakvom opasaču ili redeniku.
tako da moraš odvagnut svrhu i namjenu vs praktičnosti meni osobno je ovo u kombinaciji sa borbenim nosačem balističkih ploča koji na sebi ima mogučnost montiranja dodatka za patrone je najbolja opcija.

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 23 Jul 2020, 23:14

nešto ovakog tipa
Attachments
820869_compress84.jpg

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 24 Jul 2020, 01:35

a gle, moja je sama po sebi vec teza od tvoje :D kad ju full napunim, pogotovo :D sad ako dodam jos to sastrane uz ovo sto imam na kundaku...
IMG_20200626_193714__01.jpg
tezina me ne brine toliko, jer sam ionako u nju trpao utege dok je imala drveni kundak da bude teza (manje samara, mrvicu sam izgubio na brzini zbog dodatne tezine ali sam dobio druge benificije od extra tezine, manje se ritala)... kad sam presao na sintetiku zbog drugacije ergonomije mi utezi vise nisu bili potrebni
Shotgun weight 4.jpg

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 24 Jul 2020, 06:58

najs najs :A25: onda te ovo nebi trebalo brinuti. a ja se premišljam dal da nabavim onaj kundak sa pištoljskom drškom i ar 15 kundakom ili da ju ostavim ovaku nekako sam podvojen između funkcionalnosti i tradicionalnog izgleda.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 24 Jul 2020, 11:19

dundoivica wrote:najs najs :A25: onda te ovo nebi trebalo brinuti. a ja se premišljam dal da nabavim onaj kundak sa pištoljskom drškom i ar 15 kundakom ili da ju ostavim ovaku nekako sam podvojen između funkcionalnosti i tradicionalnog izgleda.
ja sam prethodno probao ovaj magpul na natjecanju, na pumperici od jednog slovenca mislim, svidila mi se ergonomija jako, prirodniji hvat, ne odlazi mi prst od okidaca i ne borim se sa hvatom kod brzog pucanja, magpul je tanji u rukohvatu i lijepse lezi, zbog "pacijeg kljucna" dolje ti ruka ne klize a i textura je dobra, isto mogu reci i za prednji rukohvat, sa promjenom puno manje ispadanja/klizanja iz ruke, shortstroka, jedino sam na njega dodao protukliznu traku između "rebara", on nema tako "grippy" texturu kao rukohvat kod okidaca. Isto tako volim tradicionalni izgled pa mi ponekad dođe onda vratim drveni kundak, jos stavim heatshield, pa to onda opakije izgleda :D

nemam svoju fotku pa ovako nesto, iako je ovo 590 model, a moja je 500
6841ccb244d88e56d94833676f242d2c.jpg

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 24 Jul 2020, 12:47

e da, i link na zanimljiv clanak u kojem sam saznao jos nesto korisno o puski koju imam :D niti jednom nisam pozalio sto sam kupio Mossberg, samo mi je zao sto tad nije bilo dostupno modela 590 (a ni financija)
https://www.pewpewtactical.com/remingto ... sberg-500/

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 24 Jul 2020, 12:51

Mike_Torello wrote:ja sam prethodno probao ovaj magpul na natjecanju, na pumperici od jednog slovenca mislim,
Glineni golubovi, ili "steel challenge"?
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 24 Jul 2020, 22:20

jolly wrote:
Mike_Torello wrote:ja sam prethodno probao ovaj magpul na natjecanju, na pumperici od jednog slovenca mislim,
Glineni golubovi, ili "steel challenge"?
"steel challenge", nije pumpa bas za glinene golubove...

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 02 Aug 2020, 12:00

ljudi di nabaviti dobar kundak m4 stil i pištoljsku dršku za maverick 88 li mosberg 500 pošto paše jedan za oba ili jos bolje ak neko ima polovni al dobar da mi proda. hvala

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 02 Aug 2020, 12:12

kreni sa slovenskim ducanima pa prema europi... kod nas tesko... mozes jos vidjeti Brownells italija, oni su za nas dio europe, ima mislim i Brownells njemacka ali su nesto skuplji ako nicim onda postarinom. jedni i drugi skuplji od Brownells USA i to znacajno, cak i da samo promjenis $ u € jos uvijek je USA jeftinije. Ako imas nekog da ti kupi u USA pa donese kao sto sam ja uspio rijesiti (i jos naletio na akciju) to ti je najpovoljnije, ali ne i najjednostavnije rijesenje.

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 03 Aug 2020, 07:01

začudo imam u amrrici koga al to su sve likovi kojima nemos objasniti da je to sasvim normalno i sve po zakonu bije se ko da bi napravili neznam ni ja sta.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 03 Aug 2020, 13:31

legalno za kupiti i imati, no jeli po njihovom zakonu legalno exportirati izvan USA to je druga prica...

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 03 Aug 2020, 19:44

pričao ja sa jednom američkom firmom i rekli mi da oni nesmiju slat van amerike kao trgovci al ak imam koga u americi da mi kupi i pošalje poštom ako nije restriktivni dio oružija da tak napravim

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 03 Aug 2020, 19:46

čak mi palo na pamet da kontaktiram jednog od ovih yutubera sto imaju kanale o oružiju i zamolim da cu im uplatiti pare za dio i poštarinu pa da im pošaljem to jest uplatim ako su voljni tako sta napraviti

Francis_Bac0n
Razvodnik
Razvodnik

Post by Francis_Bac0n » 31 May 2022, 11:43

Pozdrav! Vadim temu iz naftalina, ispričavam se ako nije po pravilima.

Gdje kupiti dobru pumpericu? Suzio sam izbor na:

1. Remington 870
2. Maverick 88
3. Winchester 1300
4. Benelli Nova

Jedino sam Benellija našao novu (hehe), u Ritoši za cca 5 tisuća kn.
Bojna.hr ima FABARM SDASS za cca 4300 kn, a upala mi je u oko i SDM M870 Adaptive Shotgun za 2300 (sumnjivo niska cijena?).

Nisam eksplicitno protiv polovnih komada - na što treba pripaziti prilikom pregleda oružja?

Savjeti su dobrodošli.

Post Reply