VHS-2 poluautomatska puška - kada bi bilo, bi ste li kupili
VHS-2 poluautomatska puška - kada bi bilo, bi ste li kupili
Iako već više od desetljeća slušamo o tome kako će HS Produkt napokon kao i svaki veći proizvođač oružja izbaciti na tržište svoga konja za utrku na polju poluautomatskih pušaka. Dvije stvari daju sitnu nadu da možda u skorije vrijeme ugledamo prve primjerke: 1. je intervju direktora HS Produkta Željka Pavlina krajem srpnja u Hrvatskom vojniku gdje na upit o proizvodnji novih modela pištolja i puški naglašava da u skorije vrijeme već krajem ove godine bude novih do sada neviđenih modela iz ponude... 2. moj današnji upit gospodinu Vedranu Vukoviću u prodaju - koji iako je generalno njihova mantra ipak baca novo svjetlo pošto je lani u ovo vrijeme bilo striktno da ništa od svega.
Pitanje kratko i jasno, kada bi HS izbacio VHS-2 u prodaju, bi ste li ga kupili, u kojoj konfiguraciji i po kojoj cijeni smatrate da je realno da se prodaje?
Pitanje kratko i jasno, kada bi HS izbacio VHS-2 u prodaju, bi ste li ga kupili, u kojoj konfiguraciji i po kojoj cijeni smatrate da je realno da se prodaje?
Re: VHS-2 poluautomatska puška - kada bi bilo, bi ste li kup
Čuo sam iz tvornice da će biti PA verzija i cijena bi bila cca 8000 kn... toliko bih i dao.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
po meni, malopradajna cijena bi mogla biti izmedju 10-14.000 kn. Nije mala, ali je usprediva sa kvalitetnijim ar15.AR15 fan wrote:
wikipedija kaze vojna varijata 10k, a onda nameti, pdv, marza, ovo ono...
Mislim da cijelu stvar treba jako pratiti iz perspektive disciplina u streljastvu, bilo klascinom, ili prakticnom streljastvu.
Idealno bi bilo da ga HSS uvrsti u tehnicki pravilnik za natejcanje, uz papovku.
Pa da je s vremenom zamjeni. (O novom praviliku se raspravlja, jos nisu donijeli zakljucnu verziju)
Ako ga HSS ne uvrsti u pravilnik, popularizirat se nece, nazalost.
Ogranicavajuci faktori:
Za lov nije. (to utpada trziste od 55.000 lovaca)
Za praticno streljastvo, mislim da nema veliki broja natjecatelja za sad, za neki three gun i slicno.
Preptostaljena cijena nije zanemarljiva.
Kupovat ce pojedinici za gust. (njih nekoliko)
U zakljucku:
Za prakticno streljastvo, i pojedinci za gust, potraznja ce biti mala. (za slovenko civilno trziste, za izvoz, druga je prica...)
Ako HSS koji ima najvecu grupu potenicjalnih korisnika ga uvede u tehnicki pravilnik za VK-PAP, postat ce poprilicno popularan, u nekolliko sezona.
I sama disciplina vk pap, ce ozivjeti. (sad je disciplina vk pap, i m48 na izdisaju)
Da li u HSS uopce razmisljaju da poplariziraju hrvatski proizvod kroz uvodjenje u u tehnicki pravilnik postojece discipline, pojma nemam.
Pitanje je koliko sluha tu ima.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Slazem se sa Sjekirom 8 plafon. 10 je njihova prodajna cijena ,bilo bi zanimljivo znati proizvodnu cijenu.
Negdje sam pročitao da je proizvodna cijena tetejca 16 $
Negdje sam pročitao da je proizvodna cijena tetejca 16 $
8000 bi mogla biti u tvornici pošto je kao 20% popust ako kupuješ kod njih direktno tako da bi 10000 kn realno mogla biti maloprodajna cijena tipa u trgovini...do 11000 kn radi marže itd.
Veća špica bi bila da bude sluha pa da se napravi odmah sa ležištem za STANAG odnosno AR-15 spremnike. Kada bi koštala 8000 kn, pa da je i 9000 kn u tvornici, toliko bi izdvojio za nju.
Veća špica bi bila da bude sluha pa da se napravi odmah sa ležištem za STANAG odnosno AR-15 spremnike. Kada bi koštala 8000 kn, pa da je i 9000 kn u tvornici, toliko bi izdvojio za nju.
Kupio bi jednu nek se nadje a i svakako bi bilo lijepo da zamjeni PAP u natjecanjima a to bi se sve dalo dogovorit sa HS-om i HSS-om kad bi bilo sluha.
Mene jedna druga stvar zanima. Da li je netko sta cuo u vezi pistolja u 22LR?
Mene jedna druga stvar zanima. Da li je netko sta cuo u vezi pistolja u 22LR?
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

strah me je jedne stvari a to sam cuo od vojnika kad su zadnji puta imali pezentaciju oružja pa su i vhs doneli a to je da se plastika oko cjevi topi e sad jel to popravljeno i dali ke to samo na vhs-u ili i na vhs 2 neznam.
ak su to aredili da ak nisu hmm...
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

mene zanima i kelteck neznam tocno ime modela al bulpup u 223/5.56 kalibru jedina pljuke cahure prema dolje i pozitiva je ta sto peima ar spremnike . a zanimljivo je to da je rađena sam za civilno tržište nema automatske vezije.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
imas Tavor, bullpup, 223, u Bojni doo, cijena sitnica...
Turn better into best!
Progurao sam kroz nju 3 okvira full auto... Da grije grije al ništa se nije topilo... VHS K2dundoivica wrote:strah me je jedne stvari a to sam cuo od vojnika kad su zadnji puta imali pezentaciju oružja pa su i vhs doneli a to je da se plastika oko cjevi topi e sad jel to popravljeno i dali ke to samo na vhs-u ili i na vhs 2 neznam.
Slučajni događaj stvar je nemara...
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

jeste da sintica
. sam sto na jubitu kazu odma promjeniti okidac jel je uzasan a mislim da geissele jedini zasad pravi za tavor okidaće a skupi ko vrag.
al to ke problem manje više kod svih bullpup pušaka zbog prijenosa.
al to ke problem manje više kod svih bullpup pušaka zbog prijenosa.
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

Tihi72 wrote:Progurao sam kroz nju 3 okvira full auto... Da grije grije al ništa se nije topilo... VHS K2dundoivica wrote:strah me je jedne stvari a to sam cuo od vojnika kad su zadnji puta imali pezentaciju oružja pa su i vhs doneli a to je da se plastika oko cjevi topi e sad jel to popravljeno i dali ke to samo na vhs-u ili i na vhs 2 neznam.
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

drzao aam ju u rukama i super je sto se tice ergonomije i balansa kad ju učvratim u rame leži sve kak treba. sam se nesječam okidaća.
VHS 2 je stvarno napredak. Kroz VHS 1 sam ispucao 10 spremnika na full auto i pukla je donja obloga, i bila je vrela. Doduše, sama puška nije ni rađena za takve stvari, za to je puškostrojnica. Mislim da joj cijena neće biti ispod 12 000kn. Ako je cijena od 10 000kn ona za koju ju dobije MORH koji i sam sudjeluje u razvoju dobije ju sigurno povoljnije.
Koja bi uopće bila prednost vhs 2 nad saigom u istom kalibru ?
Ljepota i elegancija sigurno nisu na strani vhs a
Ljepota i elegancija sigurno nisu na strani vhs a
Ok to je jedino što meni pada na pamet. Dijelovi su mozda dostupniji.
Ali recimo pa saiga kosta ispod 7,ako će vhs kostati 10 ne bih ga kupio
Ali recimo pa saiga kosta ispod 7,ako će vhs kostati 10 ne bih ga kupio
Osim što se dobije vrlo precizno oružje koje ima daleko najbolji tvornički okidač, usto i najlakši u odnosu na druge bullpup puške dok je recimo spomenuti TAVOR od 30 hiljada kuna s okidačem od preko 8 kila...tko je imalo išao u tehničko rješenje kako bullpup okida pomoću polugica, čisto te fraz čapi...sistem okidanja je dug i složen, a neki Geissele okidač koji košta velikodušno ću reći 400+ eura neće spasiti pušku od imalo više prašine/pijeska/blata...testiranje je našlo veliku veliku boljku kod koje ne zezne niti zatvarač niti sami okidač već polugice koje idu od okidača do mehanizma jer se zapune dok kažeš keks...
Meni je to osobno nedopustivo za jedno oružje koje košta veliku lovu...
Sad, da li vojna verzija ima neko poboljšanje ili bolje zatvoren sustav, pitanje je, mislim da nema no s obimom kojim Izraelci terblaju puške, ne znam kako oni gledaju na taj možebitno tehnički propust... čovjek bi rekao da su naučili školu sa FALovkama kad su napravili Galil, je su li se zeznuli u računici nakon Galila kod Tavora?
Meni je to osobno nedopustivo za jedno oružje koje košta veliku lovu...
Sad, da li vojna verzija ima neko poboljšanje ili bolje zatvoren sustav, pitanje je, mislim da nema no s obimom kojim Izraelci terblaju puške, ne znam kako oni gledaju na taj možebitno tehnički propust... čovjek bi rekao da su naučili školu sa FALovkama kad su napravili Galil, je su li se zeznuli u računici nakon Galila kod Tavora?
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ma bas me zanima koliko ce ovih koji sada pucaju PAP i M48 biti u stanju izbrojiti gore spomenutu cifru, znam jednog koji je kupio spektiv od cca 2000kn "prodao bubreg i nogu" ni dan danas zeni ne smije reci nista o tome... a sad da kupi naovu pusku i za nju određenu kolicinu streljiva za trening i natjecanje... PAP i M48 su zivi zato sto su jos relativno jeftini pristupacni i sto jos svi imaju neke zalihe tog streljiva. Osobno ako cu vec izbrojiti 15kkn za pusku, onda ce to prije biti neka long range repetirka s odgovarajucom optikom.jolly wrote:po meni, malopradajna cijena bi mogla biti izmedju 10-14.000 kn.
Ako HSS koji ima najvecu grupu potenicjalnih korisnika ga uvede u tehnicki pravilnik za VK-PAP, postat ce poprilicno popularan, u nekolliko sezona.
I sama disciplina vk pap, ce ozivjeti. (sad je disciplina vk pap, i m48 na izdisaju)
kamo srece da postane dostupna, to bi me veselilo, vjerojatno bih ju jednom i kupio da financije nisu problem kao i vecini nas.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"