GSG German sport guns - MP5 SD .22LR registracija??
GSG German sport guns - MP5 SD .22LR registracija??
https://www.rojal.si/hr/shop/vatreno-or ... -22lr.html
Zanima me jeli moguće ovakvo nešto registrirati kod nas s obzirom da sama puška ima prigušivač. Pretpostavljam da Slovenski zakoni isto ne dozvoljavaju prigušivače, a opet ova puška se prodaje kod kod njih u trgovinama.
Zanimljiva puška, sami maaterijali izrade nisu na vrhunskom nivou (ali je cijena 550€ što je po meni ok) 22.lr jeftinija municija, nebi bilo loše poigrati se s tim, jedino je pitanje mogućnost uvoza i registracije.
Zanima me jeli moguće ovakvo nešto registrirati kod nas s obzirom da sama puška ima prigušivač. Pretpostavljam da Slovenski zakoni isto ne dozvoljavaju prigušivače, a opet ova puška se prodaje kod kod njih u trgovinama.
Zanimljiva puška, sami maaterijali izrade nisu na vrhunskom nivou (ali je cijena 550€ što je po meni ok) 22.lr jeftinija municija, nebi bilo loše poigrati se s tim, jedino je pitanje mogućnost uvoza i registracije.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Re: GSG German sport guns - MP5 SD .22LR registracija??
Ne moze.Fici100 wrote:https://www.rojal.si/hr/shop/vatreno-oruzje/vatreno-oruzje-puske/gsg-german-sport-guns-mp5-sd-22lr.html
Zanima me jeli moguće ovakvo nešto registrirati kod nas s obzirom da sama puška ima prigušivač.
Prigusivac spada u kategoriju A. Zabranjeno oruzje.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Gledajući recenziju da se zaključiti da je to sasvim legalno i kod nas.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
AKo je prigusivac, ne moze se registrirati.
AKo je to lazni prigusivac, onda moze.
Iz YT videa, s prethodnog linka ispada da ima normalan zvuk, i da to nije prigusivac.
Prema wikipediji, ovo je lazni prigusivac, samo zbog izgleda.
https://en.wikipedia.org/wiki/German_Sport_Guns_GSG-5
Fake Suppressor Reclassified
In January 2010, in the United States; the Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives ruled that the previously approved barrel shroud included with the GSG 5 SD to give the cosmetic appearance of a real suppressor (or "silencer") is a true suppressor, despite it being incapable of functioning as a suppressor, and therefore is regulated under the National Firearms Act.[2] ATI, Inc. instituted a recall of the item.[3]
Tehnicke podatke o ovom modelu, na stranicama proizvodjaca nisam nasao.
https://www.german-sport-guns.com/shop/ ... ms-Gewehre
AKo je to lazni prigusivac, onda moze.
Iz YT videa, s prethodnog linka ispada da ima normalan zvuk, i da to nije prigusivac.
Prema wikipediji, ovo je lazni prigusivac, samo zbog izgleda.
https://en.wikipedia.org/wiki/German_Sport_Guns_GSG-5
Fake Suppressor Reclassified
In January 2010, in the United States; the Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives ruled that the previously approved barrel shroud included with the GSG 5 SD to give the cosmetic appearance of a real suppressor (or "silencer") is a true suppressor, despite it being incapable of functioning as a suppressor, and therefore is regulated under the National Firearms Act.[2] ATI, Inc. instituted a recall of the item.[3]
Tehnicke podatke o ovom modelu, na stranicama proizvodjaca nisam nasao.
https://www.german-sport-guns.com/shop/ ... ms-Gewehre
Turn better into best!
Kod originalnog MP5SD ti prigušivač ulazi unutar rukohvata. Ove je over the barrel odnosno imaš pri kraju cijevi navoj, nastavak se ušerafi i ide preko cijevi. Mene više zanima da li se malokalibarska puška, ako je kraća od 60 cm može registrirati pošto zakon kaže da oružje koje je izvorno namjenjeno pucanju s ramena ne može registrirati.
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Nebi trebalo.AR15 fan wrote:Kod originalnog MP5SD ti prigušivač ulazi unutar rukohvata. Ove je over the barrel odnosno imaš pri kraju cijevi navoj, nastavak se ušerafi i ide preko cijevi. Mene više zanima da li se malokalibarska puška, ako je kraća od 60 cm može registrirati pošto zakon kaže da oružje koje je izvorno namjenjeno pucanju s ramena ne može registrirati.
Ljudi pozdrav!
Samo da nadopunim, moj kolega u Vinkovcima je ima uredno registrirano, nisam siguran ali mislim kao sportsku pušku.
Samo da nadopunim, moj kolega u Vinkovcima je ima uredno registrirano, nisam siguran ali mislim kao sportsku pušku.
S preklopljenim kundakom je 71cm.Mirok wrote:Koliko znam gleda se dužina kada se preklopi kundak.
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
The truth is hate to those who hate the truth.
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Ma ,sve pet.
Kolega Ar je postavio pitanje može li se regati mk ako je kraća od 60 cm?
Znači za pušku koja je tema , može
se regati ako je duža od 60 cm sa sklopljenim kundakom.
Kolega Ar je postavio pitanje može li se regati mk ako je kraća od 60 cm?
Znači za pušku koja je tema , može
se regati ako je duža od 60 cm sa sklopljenim kundakom.
longrifle wrote:Ljudi pozdrav!
Gdje ju je uzeo, kod nas nisam nigdje našao.
Jel ima taj kolega neki kontakt broj? (imao bi još koje pitanje na koje mi samo vlasnik može odgovoriti)
Mislim da ju je uvezao iz Slovenije, da je koštala negdje oko 700 €
Hoće me netko prosvjetliti kako bi ta malokalibarka mogla biti 71 cm sa sklopljenim kundakom kad ima fiksni kundak?
https://youtu.be/H-MHqxoDPEQ Ne gledaš jubitoAR15 fan wrote:Hoće me netko prosvjetliti kako bi ta malokalibarka mogla biti 71 cm sa sklopljenim kundakom kad ima fiksni kundak?
Jedini problem u tom tvom videu je da malokalibarka iz videa nije ta spominjana iz ove teme. Možda se radi u suštini sličnom modelu, ali nisu isti. Ova iz teme bi trebala imati integrirani lažni prigušivaču samu cijev, odnosno oko nje, fiksni kundak, gumenu oblogu preko rukohvata...da bi bila SD model... ova iz videa pak ima prišerafljen lažni prigušivač na navoj na kraju cijevi, koji po svoj prilici prekriva samu cijev... kundak je i sklopiv i kao takav ju skrati na ispod 60 cm, a kod mjerenja se uzima kundak sklopljen ili u nakraćoj varijanti ako je izvlačivi...prema tome ova iz videa se kod nas ne može registrirati, isto tako ni ona s izvlačivim pošto opet bude kraće od 60 cm.