Hs xdm 5.25 SS- ugradnja trigger kita
Re: Hs xdm 5.25 SS- ugradnja trigger kita
Pa nekako prije nije bas bio precizan. Ja sam trazio za ipsc na 25 m.
Pa ne znam. Prije mi nije bio ovako precizan. Ja sam trazio za ipsc 25m.
Što će upucavat ako su nišani na navlaci , jedino ako je njih vadio radi nečega . Nije mi poznato što se radi prilikom zamjene triger kita no valjda ih je radi nečeg vadio ili...
Nije ih vadio radi zamjene. Pištolj nije bio upucan. Zato sam i tražio da on to odradi.
XDM 5.25 ima podesiv zadnji nisan. Jel tako, Fici ?Trapavi wrote:Što će upucavat ako su nišani na navlaci , jedino ako je njih vadio radi nečega . Nije mi poznato što se radi prilikom zamjene triger kita no valjda ih je radi nečeg vadio ili...
Super! Sad je i meni lakse, trigger kit je provjereno super, a izgleda da je i taj tamo majstor super, kad je vec nasao vremena da to sredi.. Zahvali mu i od mene, mr. Mazuru!
Inace, ni meni nije skroz jasan termin "upucavanje".. Sta ima tu da se upucava? Kako se upucava pistolj za nekoga kao ja, na primjer? Sve moguce greske sa vidom, hrpa naocala.. Nisani su podesivi, probas i "upucas" kako ti volja. Druga je stvar ako imas neki pogodan stalak i hoces testirati raznu municiju, mjeriti grupe pogodaka i t. d. Cisto sumnjam da se pomenuto upucavanje odnosi na to. Medjutim, dobar oruzar svakako ispali nesto metaka nakon ovakvih zahvata, cisto da vidi da sve fercera kako valja. Ako se to onda naziva upucavanjem, na volju mu.
Inace, Ficijev, moj i svaki drugi xdm iz tvornice izadje sa triggerom koji vise nego odgovara za vojne i policijske potrebe,negdje oko 3 kg. Znaci duplo tezi od onih 1360 grama koliko je minimum za tu vrstu oruzja i neke takm. discipline. Za policiju super, ali za ozbiljniji trening, jok..
Inace, ni meni nije skroz jasan termin "upucavanje".. Sta ima tu da se upucava? Kako se upucava pistolj za nekoga kao ja, na primjer? Sve moguce greske sa vidom, hrpa naocala.. Nisani su podesivi, probas i "upucas" kako ti volja. Druga je stvar ako imas neki pogodan stalak i hoces testirati raznu municiju, mjeriti grupe pogodaka i t. d. Cisto sumnjam da se pomenuto upucavanje odnosi na to. Medjutim, dobar oruzar svakako ispali nesto metaka nakon ovakvih zahvata, cisto da vidi da sve fercera kako valja. Ako se to onda naziva upucavanjem, na volju mu.
Inace, Ficijev, moj i svaki drugi xdm iz tvornice izadje sa triggerom koji vise nego odgovara za vojne i policijske potrebe,negdje oko 3 kg. Znaci duplo tezi od onih 1360 grama koliko je minimum za tu vrstu oruzja i neke takm. discipline. Za policiju super, ali za ozbiljniji trening, jok..
5,25 i IPSC?Fici100 wrote:Pa nekako prije nije bas bio precizan. Ja sam trazio za ipsc na 25 m.
Put your money where your mouth is.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Zasto ne?timmy75 wrote:5,25 i IPSC?Fici100 wrote:Pa nekako prije nije bas bio precizan. Ja sam trazio za ipsc na 25 m.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Smatram da je pistolj svestran. Iako kad sam trazio koji kupiti, istrazivao sam dosta prije nego sam uopce isao vidjeti uzivo. Dosta amera na YouTubeu ga je bas nahvalilo. Tek kad sam dosao u trgovinu sam ga prvi put vidio uzivo. Uzivo mi je izgledao bas bolje od ostalih i nekako mi paše u ruci. I nekako sam razmisljao da bih radije kupio nesto sto je proizvedeno kod nas prije nego glock ili cz ili canik i sl. Svidio mi se i shadow 2, ali cijena mu je bila dosta veca od ovoga, a ja nisam bio spreman toliko jos novca dati. I nakon mjesec dana od kupnje probao sam shadow 2 i zakljucio da mi nije zao sto sam ovoga izabrao.
Netko tko puca aktivno ipsc ili što vec drugo, njemu ce mozda biti bolji ovaj ili onaj. Ali meni je osnovna namjena da odem na streljanu opalim 50 ili 100 kom kad se zaželim, spakiram kofer i idem kuc s osmjehom na licu hahaha
Netko tko puca aktivno ipsc ili što vec drugo, njemu ce mozda biti bolji ovaj ili onaj. Ali meni je osnovna namjena da odem na streljanu opalim 50 ili 100 kom kad se zaželim, spakiram kofer i idem kuc s osmjehom na licu hahaha
Svaka cast na tekstu.
I ja sam trenutno u fazi istrazivanja sta uzet i sa limitiranim budgetom.
Uzeo bi nesto izmedju tvog XDM 5.25, canika ili mozda dodao koju kunu vise pa uzeo cz shadow 1.
Vidit cemo kako leze u ruci i koliko bude love.
Sretno sa svojim xdm-om i uzivaj !
I ja sam trenutno u fazi istrazivanja sta uzet i sa limitiranim budgetom.
Uzeo bi nesto izmedju tvog XDM 5.25, canika ili mozda dodao koju kunu vise pa uzeo cz shadow 1.
Vidit cemo kako leze u ruci i koliko bude love.
Sretno sa svojim xdm-om i uzivaj !
Ja sam prvo mislio kupit neki polovni pištolj. Malo trazio po njuškalu, a cijenovno do 2 000. Pa kao malo cu vise i na kraju mislim ma kupit cu si novi, dat malo vise, i imat cu ga dok sam živ vjerojatno.
Ne vidim smisla pucati standard minor, ne znam puca li u RH itko i standard, a ako netko i puca, pucat će major.jolly wrote:Zasto ne?timmy75 wrote:5,25 i IPSC?Fici100 wrote:Pa nekako prije nije bas bio precizan. Ja sam trazio za ipsc na 25 m.
Open ima možda 3 natjecatelja.
Put your money where your mouth is.
Pa mislim da nije jer vidim da sada zadnji nišan je drugacije podešen i prije nisam bio toliko precizan
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

preciznost i točnost nisu isti pojmovi... a vidim da ih ti mjesas ovdje... oruzje moze biti tocno i neprecizno (grupa velika ali na pravom mjestu), netocno i neprecizno (grupa velika i na krivom mjestu), netocno i precizno (mala grupa ali na krivom mjestu) i tocno i precizno (mala grupa na pravom mjestu).Fici100 wrote:Pa mislim da nije jer vidim da sada zadnji nišan je drugacije podešen i prije nisam bio toliko precizan
ako je samo korigiran nisan da bi se grupa dovela na pravo mjesto pistolj je vec bio precizan ali nije bio tocan... ako je grupa bila rasipanam a sad je "stisnuta", povecana je preciznost, no ta "nova" preciznost dolazi od olaksavanja okidaca, a ne od podesavanja nisana, podesavanjem nisana se ne moze korigirati PRECIZNOST oruzja vec samo TOCNOST.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Mike, u pravu si!Mike_Torello wrote:preciznost i točnost nisu isti pojmovi... a vidim da ih ti mjesas ovdje... oruzje moze biti tocno i neprecizno (grupa velika ali na pravom mjestu), netocno i neprecizno (grupa velika i na krivom mjestu), netocno i precizno (mala grupa ali na krivom mjestu) i tocno i precizno (mala grupa na pravom mjestu).
Evo ilustracije:
Accuracy - tocnost (pogoci oko centra)
Precision - preciznost. (male grupe)
Turn better into best!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

hvala Jolly, nisam imao vremena jos i grafiku traziti i postaviti 
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"