Remington 1858 Navy (cal. 36) Target dolazi
Moderator: BoB
Remington 1858 Navy (cal. 36) Target dolazi
POZOR: Remington 1858 Navy Target, cal 36, odnosno .375", cijev 6.5" (165 mm) ide u proizvodnju u ožujku ove godine:

Upravo sam danas nazvao Pietta, i koliko sam razumio, uz crni, bit će također i u inoxu. Na žalost, veza je bila loša pa nisam siguran da sam dobro razumio da je ovo za Inox 100%, ali ću provjeriti.
Nevolja je što nema uvoznika za njih. Odnosno, imaju, ali oni uvoze samo njihove poluatomatske karabine, revolvere i ostalo oružje ne.
Mislio sam da ako nas bude više da se organiziramo, znam jednog uvoznika, pa da skupno napravimo narudžbu, bolje bi prošli.
Ja sam za Inox.
Ima li još zainteresiranih?

Upravo sam danas nazvao Pietta, i koliko sam razumio, uz crni, bit će također i u inoxu. Na žalost, veza je bila loša pa nisam siguran da sam dobro razumio da je ovo za Inox 100%, ali ću provjeriti.
Nevolja je što nema uvoznika za njih. Odnosno, imaju, ali oni uvoze samo njihove poluatomatske karabine, revolvere i ostalo oružje ne.
Mislio sam da ako nas bude više da se organiziramo, znam jednog uvoznika, pa da skupno napravimo narudžbu, bolje bi prošli.
Ja sam za Inox.
Ima li još zainteresiranih?
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Re: Remington 1858 Navy (cal. 36) Target dolazi
https://saguaro-arms.com/main-eng.html
Nekad se moglo naruciti preko ovog ducana u Poljskoj.
Dignes na posti, registriras na mupu-u.
To ne znaci da ce imati bas taj model.
Takodjer imaj oko na egun.
U medjuvremenu, provjeri tehnicke specifikacije revolvera SVIH proizvodjaca:
Pietta
Uberti
Pedersolli.
Pogledaj proizvodjaca Hege koji doradjuje oruzje na crni barut - najcesce od ubertija. (ovo ima mozda najbolji potencijal)
U doba kad sam ja nabavljao revolver na crni barut, Uberti je bio najbolji izbor, i tad je imao nesto brzi korak zlijeba, koji je omogucavao preciznije pucanje konusnim zrnima. Mozda se nesto promijenilo do danas? Ne znam.
Za nabavku oruzja na crni barut u Italiji, tada, Talijani su trazili nabavnu dozvolu.
To je bio paradoks sa kupovinom oruzja u Hrvatskoj, jer je kod nas u slobodnoj prodaji uz obavezu registracije.
Nekad se moglo naruciti preko ovog ducana u Poljskoj.
Dignes na posti, registriras na mupu-u.
To ne znaci da ce imati bas taj model.
Takodjer imaj oko na egun.
U medjuvremenu, provjeri tehnicke specifikacije revolvera SVIH proizvodjaca:
Pietta
Uberti
Pedersolli.
Pogledaj proizvodjaca Hege koji doradjuje oruzje na crni barut - najcesce od ubertija. (ovo ima mozda najbolji potencijal)
U doba kad sam ja nabavljao revolver na crni barut, Uberti je bio najbolji izbor, i tad je imao nesto brzi korak zlijeba, koji je omogucavao preciznije pucanje konusnim zrnima. Mozda se nesto promijenilo do danas? Ne znam.
Za nabavku oruzja na crni barut u Italiji, tada, Talijani su trazili nabavnu dozvolu.
To je bio paradoks sa kupovinom oruzja u Hrvatskoj, jer je kod nas u slobodnoj prodaji uz obavezu registracije.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Hvala. Kakvo je stanje u Sloveniji, bi li se preko njih moglo lakše dobiti? Imaš li koje sposobnije trgovce da ih preporučiš?
Također, ako netko ima na prodaju u dobrom stanju Remington 1858, 44 ili 36, zainteresiran sam.
Također, ako netko ima na prodaju u dobrom stanju Remington 1858, 44 ili 36, zainteresiran sam.
- jolly
- Cinker - bojna

Turn better into best!
Saguaro je skup i poštarina im je visoka. Od njih naručujem samo u nuždi.
Ovi Francuzi imaju također ogroman izbor, cijene su povoljnije, poštarina niža:
http://www.westernguns.fr
Najbolji streljački revolver je Rogers & Spencer od Feinwerkbau, onda dolazi Pietta Remington "Shooter's" model sa progresivnim korakom cijevi pa zatim Pedersoli Remington Pattern.
Nekad je Piettu zastupao Rusan, ali to je odavno propalo. Uberti je u ponudi Bojne.
Šteta što kod nas nema zastupnika za Piettu, jer su im revolveri sve bolji a jeftiniji od Ubertija, koji živi na staroj slavi.
Najbolji streljački revolver je Rogers & Spencer od Feinwerkbau, onda dolazi Pietta Remington "Shooter's" model sa progresivnim korakom cijevi pa zatim Pedersoli Remington Pattern.
Nekad je Piettu zastupao Rusan, ali to je odavno propalo. Uberti je u ponudi Bojne.
Šteta što kod nas nema zastupnika za Piettu, jer su im revolveri sve bolji a jeftiniji od Ubertija, koji živi na staroj slavi.
Hvala ti za ove iz Francuske, imaju stvarno veliki izbor.Hrvoje wrote:Saguaro je skup i poštarina im je visoka. Od njih naručujem samo u nuždi.
Nekad je Piettu zastupao Rusan, ali to je odavno propalo. Uberi je u ponudi Bojne.
Potražio sam malo o Rogers & Spencer od Feinwerkbau. Ako sam dobro shvatio, ne proizvode ih više, nisam ih mogao naći na njihovoj stranici. Jedna stvar mi se na njemu ne sviđa, onaj udarač. Strši gore ko rog. Tkođer, ovdje sam naišao na neke ne baš pohvalne komentare https://translate.google.com/translate? ... ch&pto=aue .
Glede Pietta, imaju zastupnika za Hrvatsku ORUŽARNICA ZAGREB D.O.O. Na žalost, oni uvoze samo puške, revolvere ne. Morat ću dalje tražiti gdje bih mogao kupiti taj 1858 Navy Target. Za sad mi ti Francuzi izgledaju najpovoljnije.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Hrvoje wrote:Nekad je Piettu zastupao Rusan, ali to je odavno propalo.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- jolly
- Cinker - bojna

Citajuci stare postove, moglo bi se zakljuciti da je uvozni program za crni barut isao uz svesrdni utjecaj pokojnog blackpowdera, Branka Nikolica.Mike_Torello wrote:Hrvoje wrote:Nekad je Piettu zastupao Rusan, ali to je odavno propalo.to nisam znao da je propalo
Kako njega nema, onda je (mozda) taj segment uvoza utihnuo. Naime, nisam vidio ponude u zadnje vrijeme, a doduse nisam ni pitao.
Mislim da u HR, trenutno jedino Bojna uvozi oruzje na crni barut, za druge zastupnike nije mi poznato
I vjerojatno je neprofitabilno s malim prometom, pa se trgovcima ne isplati uvoziti.
Ima par godina, bas nesto prije ovog zadnjeg zakona o oruzju, bio je neki intervju sa nekim sluzbenikom o kolicini registriranog oruzja u Hrvatskoj.
Broj koji pamtim od tada, je da da je u HR, tada bilo registrirano 400 komada oruzja kategoije C.
Po meni vecinu tog broja su cinile zracne puske (5.5 mm i jace, odnosno one preko 200 m/sec koje su tada podlijegale propisima o registraciji). Iz tog bih procijenio, manje od 200 komada oruzja na crni barut u cijeloj Hrvatskoj...
Turn better into best!
Mislim da bi oružja na crni barut bilo više da se ima gdje pucati. U zatvorenoj streljani se ne smije, otvorenih je sve manje...
Srce me boli kad vidim pun ormar CB oružja, a ne mogu ništa sa njim. Jedanput mjesečno vadim ih na zrak, promijenim ulje i nazad u mrak ormara. 
Sve stoji u ormari osim kad je lov.... Nemamo di pucati, a imamo s cim! Ma katastrofa. Zasto ljudma ne dopuste da uzivaju?!
BUM BUM...
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Nemožeš uživati dok ti veliki vođa ne odobri!berbenn wrote:Sve stoji u ormari osim kad je lov.... Nemamo di pucati, a imamo s cim! Ma katastrofa. Zasto ljudma ne dopuste da uzivaju?!
Drenova šaptom pala, mi ljubitelji oružja smo diskriminirani u odnosu na druge sportove. Do kada ćemo šutijeti?
Pa ajmo nesto poduzeti. Ajmo potpisati peeticiju pa pred njih....Pokrenimo nesto!
BUM BUM...
- jolly
- Cinker - bojna

Uglavnom, mogucnost pokretanja javne peticija je tu.berbenn wrote:Pa ajmo nesto poduzeti. Ajmo potpisati peeticiju pa pred njih....Pokrenimo nesto!
Ideja je tu.
Pokreni.
https://www.peticija24.com/zapocnite-peticiju
Turn better into best!
Samo da se ubacim, u Frankoniji ima solidan izbor CB kratkog i dugog oružja i meni se čini da su cijene prihvatljive...
https://www.frankonia.de/schiesssport/s ... tikel.html
https://www.frankonia.de/schiesssport/s ... tikel.html
Volim oružje, volim ga jako,
Da ga nema, jako bih plako,
Osim bullpupova, njih ne volim nikako
Da nestanu bullpupovi ni suze ne bih pustio,
Da ga nema, jako bih plako,
Osim bullpupova, njih ne volim nikako
Da nestanu bullpupovi ni suze ne bih pustio,
- jolly
- Cinker - bojna

Kontakiraj ih i provjeri sta traze za kupovinu revolvera, ako si zainteresiran.
Svojedobno su talijani za revolver na crni barut, trazili nabavnu dozvolu, koja se kod nas za oruzje C kategorije ne izdaje.
Svojedobno su talijani za revolver na crni barut, trazili nabavnu dozvolu, koja se kod nas za oruzje C kategorije ne izdaje.
Turn better into best!
- istra champion
- Cinker - bojna

Za kupnju revolvera na CB iz Njemačke, treba ti MUP-ov obrazac 3, kao i za pištolj na CB sa 2(dvije) i za puške na CB sa 2 ili više cijevi i Njemačka izvozna dozvola, dok su pištolji na CB sa 1 cijevi i puške na CB sa 1 cijevi u slobodnoj prodaji.
SCORE:287 COMPETITION/195MEDAL; 112 GOLD 57 SILVER 26 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
kod Bojna hr zadnje vrijeme je dosla puno roba ( sve Uberti).
Francuzi dobre cijene ali vrlo losa komunikacija, ja pricam francuski ali oni me odgovaraju. Doslo mi je revolver sa problemima , morala garancija pokrivati, ali oni kazu "aj rijesi sam", pas mater. vragu.
Poljaci jesu skupi, postarina ista kao francuzi, pregledaju kvaliteta i provjeravaju jako dobro sve prije poslati.
Francuzi dobre cijene ali vrlo losa komunikacija, ja pricam francuski ali oni me odgovaraju. Doslo mi je revolver sa problemima , morala garancija pokrivati, ali oni kazu "aj rijesi sam", pas mater. vragu.
Poljaci jesu skupi, postarina ista kao francuzi, pregledaju kvaliteta i provjeravaju jako dobro sve prije poslati.