Koji karabin kupiti za male novce
Re: Koji karabin kupiti za male novce
Meti je, ali zglobu na ruci nije !!!Mike_Torello wrote:...papirnatoj meti je svejedno jel ju probusila kugla promjera.36 ili .44![]()
Nemoguće je Nemoguće
Nisam pucao CB 36, ali jesam 45 Ruger Old Army, olovna (sferična) kugla, nekih 25 graina CB. Ništa posebno, barem meni, otprilike ovako https://www.youtube.com/watch?t=25&v=Mb ... e=youtu.belex-lutor wrote:Meti je, ali zglobu na ruci nije !!!Mike_Torello wrote:...papirnatoj meti je svejedno jel ju probusila kugla promjera.36 ili .44![]()
![]()
![]()
![]()
Međutim, istine radi, Ruger Old Army se može i te kako nabrijati s 30 graina Hodgdon 777 i kuglom 260 graina https://www.youtube.com/watch?v=IQVu3d3NpxU .
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 17 times
36 ni 44 u crnom barutu nisu jaki u trzaju. kao sto nisu ni 9mm ni 45 ACP.
ali 44 mag, u cijevi 2 incha razvaljuje zglob.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
44 mag sam pucao iz Taurusa sa cijevi oko 10 inca i zivahan je,mogu misliti kako je tek nestasan iz cijevi od 2,5 inca?jolly wrote:36 ni 44 u crnom barutu nisu jaki u trzaju. kao sto nisu ni 9mm ni 45 ACP.
Kad kupim pusku(jos neznam koju) napisem ovdje zasto bas tu, a ne neku drugu. Cisto zbog kolega koji su također u istoj situaciji kao ja oko odabira puske i kalibra. Pozz
Sve je moguće osim drvene peći!
Što se tiče kalibra po meni najbolje za lov 30 06,308 ili 8x57 zbog dostupnosti streljiva i cijene za našu divljač s tim nemožeš pogrješiti
čak i danas zapostavljeni kalibri kao 7x64,7x57 ,6,5x55 po meni su sasvim zadovoljavajući za našu divljač a takve puške možeš naći za nikakve novce jer nisu u nekom trendu.
Npr. 7x64 je bio kalibar koji su lovočuvari nekad koristili a danas dosta zapostavljen a izuzetno precizan i učinkovit. Američki ekvivalent 270 win.
Bolje je imati pušku iz koje možeš pucati dovoljno da si siguran u pogodak koji uputiš jer Magnum kalibri neće ispraviti grešku stijelca sa lošim pogotkom
čak znam ljude koji imaju ogromne kalibre koji zatvore oči kod pucanja jer imaju strah od prejakog kalibra sa kojim se nemogu nositi.
Uglavnom nove puške u jeftinijem razredu su ok prema američkoj filozofiji gdje se puno više puca i puške su im
otprilike kao kupovina mobitela za par godina ih zamjene novima i bace stare u smeće a mislim da kod nas baš i nije takav slučaj.
Za naše prilike mislim da je kupovina rabljenog oružja ako je dobra cijev, Mauser sistem puno bolji izbor i uz dobro održavanje praktički može potrajati doživotno.
Kvaliteta izrade je puno bolja nego danas . Sad je uglavnom sve konfekcija, proizvođači moraju stalno izbacivati nove modele truditi se prodavati uvijek novo i čim više
raditi jak marketing a kvaliteta je osrednja ili loša .
Kao i kod automobila prije su se radili da budu bolji traju duže trošili su više ali kad sve uzmeš u obzir
imaš manje problema ako je dobar stariji auto sa manje kilometara nego noviji auto sa više .
Koliko god nam je bila omražena Zastava iz nekih crnih vremena u nedostatku boljeg ispada sa današnjeg gledišta da su Zastave iz 80 tih ili neki
Mauser iz tog vremena puno kvalitetnije izrade od današnje konfekcije.
Kad pogledaš količinu utrošenog materijala neke od ovih novih pušaka izgledaju kao zračne puške u odnosu na stariju proizvodnju.
čak i danas zapostavljeni kalibri kao 7x64,7x57 ,6,5x55 po meni su sasvim zadovoljavajući za našu divljač a takve puške možeš naći za nikakve novce jer nisu u nekom trendu.
Npr. 7x64 je bio kalibar koji su lovočuvari nekad koristili a danas dosta zapostavljen a izuzetno precizan i učinkovit. Američki ekvivalent 270 win.
Bolje je imati pušku iz koje možeš pucati dovoljno da si siguran u pogodak koji uputiš jer Magnum kalibri neće ispraviti grešku stijelca sa lošim pogotkom
čak znam ljude koji imaju ogromne kalibre koji zatvore oči kod pucanja jer imaju strah od prejakog kalibra sa kojim se nemogu nositi.
Uglavnom nove puške u jeftinijem razredu su ok prema američkoj filozofiji gdje se puno više puca i puške su im
otprilike kao kupovina mobitela za par godina ih zamjene novima i bace stare u smeće a mislim da kod nas baš i nije takav slučaj.
Za naše prilike mislim da je kupovina rabljenog oružja ako je dobra cijev, Mauser sistem puno bolji izbor i uz dobro održavanje praktički može potrajati doživotno.
Kvaliteta izrade je puno bolja nego danas . Sad je uglavnom sve konfekcija, proizvođači moraju stalno izbacivati nove modele truditi se prodavati uvijek novo i čim više
raditi jak marketing a kvaliteta je osrednja ili loša .
Kao i kod automobila prije su se radili da budu bolji traju duže trošili su više ali kad sve uzmeš u obzir
imaš manje problema ako je dobar stariji auto sa manje kilometara nego noviji auto sa više .
Koliko god nam je bila omražena Zastava iz nekih crnih vremena u nedostatku boljeg ispada sa današnjeg gledišta da su Zastave iz 80 tih ili neki
Mauser iz tog vremena puno kvalitetnije izrade od današnje konfekcije.
Kad pogledaš količinu utrošenog materijala neke od ovih novih pušaka izgledaju kao zračne puške u odnosu na stariju proizvodnju.
Npr. prijeratna zastava u 7x64....Ma u bilo kojem kalibru. Sve novo je sminka. Ma odstreljuje sve, ali.... Puno toga je precjenjeno i sminka!
BUM BUM...
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

imao sam prilike opaliti vise komada .44 magnum soft load i nesto hot load iz 4.5incha cijevi, pa taj hot load je bio osjetno jaci ali opet ne nesto strasno da ga ne bih otpucao do kraja.Darko11 wrote:44 mag sam pucao iz Taurusa sa cijevi oko 10 inca i zivahan je,mogu misliti kako je tek nestasan iz cijevi od 2,5 inca?jolly wrote:36 ni 44 u crnom barutu nisu jaki u trzaju. kao sto nisu ni 9mm ni 45 ACP.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

u pravu si imao sam upravo takvog 2 incha 44 magnum ipucam dva bubnja 12 komada i odem zapalit te držim cigaretu ljevom rukom da se desna odmorijolly wrote:36 ni 44 u crnom barutu nisu jaki u trzaju. kao sto nisu ni 9mm ni 45 ACP.
Hunting is getting as close as you can, shooting is getting as far away as possible.
https://youtube.com/channel/UCnDcMjnFpvRMCtlVHqFqUVQ
- jolly
- Cinker - bojna

Zhrvojezhrvoje wrote:https://youtu.be/xCtirblmVzU
Mic po mic, i dobili smo na YT kanalu, odlicnu seriju promotivnih i edukativnih video uradaka!
Odlicno!
Turn better into best!
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

zhrvoje ja sam se suskrajbal pa jednog dana kada budeš imao neki giveaway sjeti me se 
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

ajmo ljudi da pomognemo čovjeku sa yubito algoritmom svi se suskrajbaj te i lajkajte video uratke čovjeku. što bi samo ameri imali velike gun kanale.
ako budeš trebo neko od oružija za napravit video o njemu javi se legendo sve što imam ti je na raspolaganju u slučaju da nemaš a hočeš napraviti video i tom oružju sam se javi.
ako budeš trebo neko od oružija za napravit video o njemu javi se legendo sve što imam ti je na raspolaganju u slučaju da nemaš a hočeš napraviti video i tom oružju sam se javi.
- Barut
- Časnički Namjesnik

- Has thanked: 1 time
Potpisujem.dundoivica wrote:ajmo ljudi da pomognemo čovjeku sa yubito algoritmom svi se suskrajbaj te i lajkajte video uratke čovjeku. što bi samo ameri imali velike gun kanale.
Sent using Tapatalk
The truth is hate to those who hate the truth.
Decki hvala na potpori 
Hunting is getting as close as you can, shooting is getting as far away as possible.
Evo kolege da se na kraju "pohvalim" karabinom. Dugo je proslo od ovog posta koji karabin kupiti za male velike novce, a opet da necemu valja. Dakle, odluka je pala na "Sako S20" u kalibru .308win i optikom "Vortex Viper HSLR 4-16x50". Sve to skupa placeno je 14000kn(inace bi to sve skupa kostao oko 18300kn, ali imao sam neke popuste i optika je kupljena u USA-u).
Mislim da sam sa ovom puskom pokrio sve, mana(jedina po meni) je tezina same puske koja iznosi 3.9kg, ali duzina cijevi je 60cm i ima debljinu 20mm, pa je nekako i razumna tezina.
Ako koga jos sto zanima vezano za pusku ili optiku ili za neki savjet(odnosi se na mlade lovce) prije kupnje, neka posalju poruku. Dat cu savjet barem ono sto je mene najvise mucilo oko kupnje te za koju cijenu se moze sto kupiti, a da je dobro. Dobra kob!
Lp
Mislim da sam sa ovom puskom pokrio sve, mana(jedina po meni) je tezina same puske koja iznosi 3.9kg, ali duzina cijevi je 60cm i ima debljinu 20mm, pa je nekako i razumna tezina.
Ako koga jos sto zanima vezano za pusku ili optiku ili za neki savjet(odnosi se na mlade lovce) prije kupnje, neka posalju poruku. Dat cu savjet barem ono sto je mene najvise mucilo oko kupnje te za koju cijenu se moze sto kupiti, a da je dobro. Dobra kob!
Lp
Sve je moguće osim drvene peći!
S Vortexom imam loša iskustva. Imao sam prije par godina njihov Razor HD Gen2 1-6x24, tad je koštao oko 1700 EUR. Nikad nije doživio trzaj, samo korišten "na suho" i u manje od pola godine rasklimao se cijeli tubus iza zoom poluge. Nešto su malo filozofirali i na kraju vratili novac.
- jolly
- Cinker - bojna

Cestitam!dumcykar wrote:Evo kolege da se na kraju "pohvalim" karabinom. Dugo je proslo od ovog posta koji karabin kupiti za male velike novce, a opet da necemu valja. Dakle, odluka je pala na "Sako S20" u kalibru .308win i optikom "Vortex Viper HSLR 4-16x50". Sve to skupa placeno je 14000kn(inace bi to sve skupa kostao oko 18300kn, ali imao sam neke popuste i optika je kupljena u USA-u).
Lp
Mozda se mnogi tradicionlani lovci nece sloziti s ovim izborom, ja mislim da imas solidnu univerzalnu pusku za SVE. (jack of all trades!)
Pirsch, suljanje, ceka.
sa ovim paketom, mozes loviti svu visoku divlac u Hrvatskoj, ali isto tako sa ovom debljinom cijevi mozes lijepo trenirati na streljani bez da se cijev pregrije, a i svakako se mozes okusati na natjecanjima na 300 i 600 m. (16x povecanje je malo na nizoj granici za gadjanje u metu u long range, ali probaj kad bude prilika, to bi bila moja preporuka. Pozivi za natjecanja se objavljuju na forumu)
E, ajde nam sad daj neku sliku te puske i optike? Plizzzz!
Turn better into best!