Pištolji Canik
Pištolji Canik
Vidim da se kod nas mogu kupiti pištolji marke Canik, da li je netko od vas kupio ili koristio? Kakvi su dojmovi kod pucanja i završna obrada? U kutiji ovisno od modela može se dobiti i futrola i dosta toga.
Re: Pištolji Canik
Sorry šta ti zatrpavam temu...mene zanima razlika između Canik P120 i P120 EB. izgledaju potpuno isto, dok je EB 200-tinjak € jeftiniji?!?
Put your money where your mouth is.
Prijatelj i kolega strijelac iz kluba je uzeo Canik TP9 SFX.
Imao sam prilike pucat iz njega al ne mogu ti dat sad neki sud posto sam neiskusan sta se tice pistolja.
U ruci lezi ok mada je bio mozda malo prevelik za moje njezne ruke. Al ipak je to SFX, najvec pistolj od Canika. Koliko sam skuzio od ostalih ljudi koji su tad opalili koji metak iz njega, pistolj ima odlican okidac sa odlicnim resetom.
Malo bolji strijelci od mene su slozili i lijepe grupe na 10 i 25 metara.
U kutiji dobijes svasta. 4 plocice za montirat red dot, nastavke za grip, priborr za ciscenje, holster za nosit koji je sasvim ok za pocetak, 2 ili 3 spremnika, ...
Moje misljenje je da je za tu lovu, pistolj vrh. Na youtubu i Facebooku imas hrpu videa i grupa. Uglavnom, Ameri su odusevljeni Canikom i masovno ga pocinju koristit u njihovim discplinama.
Imao sam prilike pucat iz njega al ne mogu ti dat sad neki sud posto sam neiskusan sta se tice pistolja.
U ruci lezi ok mada je bio mozda malo prevelik za moje njezne ruke. Al ipak je to SFX, najvec pistolj od Canika. Koliko sam skuzio od ostalih ljudi koji su tad opalili koji metak iz njega, pistolj ima odlican okidac sa odlicnim resetom.
Malo bolji strijelci od mene su slozili i lijepe grupe na 10 i 25 metara.
U kutiji dobijes svasta. 4 plocice za montirat red dot, nastavke za grip, priborr za ciscenje, holster za nosit koji je sasvim ok za pocetak, 2 ili 3 spremnika, ...
Moje misljenje je da je za tu lovu, pistolj vrh. Na youtubu i Facebooku imas hrpu videa i grupa. Uglavnom, Ameri su odusevljeni Canikom i masovno ga pocinju koristit u njihovim discplinama.
Canik je proizvodio pištolje na bazi dvije platforme. ČZ i Walther. ČZ platforma se više ne proizvodi, barem ne pod njihovim imenom. Ostala je TP9 serija na bazi Walthera. Držao sam u rukama P120 koji je jeftinija verzija shadow-a ali nije mi se dopao, prvenstveno zbog "dabrovog repa" koji mi se zabijao u šaku. Obrada i cjelokupan finiš djeluju sirovije od ČZ ,ali to je radni stroj. Nije za vitrinu. Inače SFX se više ne proizvodi, sad je SFX mod.2 
Mod.2 i Combat elite jedini imaju neku verziju tenifer zaštite od korozije, ostali imaju samo cetakote premaz. Iako sam skoro zagrizao za taj SFX, na kraju sam prelomio i uzeo Walther PPQ. Možda drugi put
Mod.2 i Combat elite jedini imaju neku verziju tenifer zaštite od korozije, ostali imaju samo cetakote premaz. Iako sam skoro zagrizao za taj SFX, na kraju sam prelomio i uzeo Walther PPQ. Možda drugi put