COVID19 - opasnost 21. stoljeća
Re: COVID19 - opasnost 21. stoljeća
a biži, gadi mi se na stožer i na mjere i na sve one koji ove prve razumiju i podržavaju.Mirok wrote:Hawk,kao i kod nas,kada nekome treba .....nema mjera,nema korone!
Sutra nakon glasanja....opet mjere,naravno narod je kriv jer je nediscipliniran!
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Hawk wrote:a biži, gadi mi se na stožer i na mjere i na sve one koji ove prve razumiju i podržavaju.Mirok wrote:Hawk,kao i kod nas,kada nekome treba .....nema mjera,nema korone!
Sutra nakon glasanja....opet mjere,naravno narod je kriv jer je nediscipliniran!
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Očito niste gledali stožere kandidata, sada kada se slavi. Svi drže razmak, nose maske, na otvorenom prostoru. Logična ljudska reakcija na ovako zastrašujuću pandemiju.Hawk wrote:A što niko ne komentira "Izborni turizam" ?
Ajmo vi oštromjeraši i obožavatelji stožera, jeli ovo u redu ???
Kolone autobusa dolaze preko granice, bez ikakvih testova, mjera i ograničenja. A di je tu Covid ???
Napomena: Tel.Br. na slici je namjerno pobrkan da nebi neko koristija.
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

"CNN: Sejšeli su cijepili 60% ljudi, a zaraza raste. To nije tako loše kako zvuči"Mirok wrote:Pogubili su se kao i uvijek,ali ne sumnjam da će naći opravdanje.
Kao i neki na forumu,u to uopće ne sumnjam.
Ha ha.
Korona će bit gotova kad nam gospodari kažu da je gotova
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Ja jucer u kaficu sa prijateljem, na kavi, na terasi, ista situacija. Jedino ja dosao sa maskom.Mirok wrote:Gledam jučer Euroviziju i nigdje mjera,maski ,distance........ničega!
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
-
Mirok
- Brigadni General

Uvjeravali su nas naši mediji kako je u drugim zemljama situacija loša i mjere strože.
Vidimo da nije.
Zapravo je onako kako su mi pričali prijatelji koji žive vani,a rekli su da se o koroni govori,ali da se zapravo normalno živi.
Vidimo da nije.
Zapravo je onako kako su mi pričali prijatelji koji žive vani,a rekli su da se o koroni govori,ali da se zapravo normalno živi.
-
Mirok
- Brigadni General

Nas desetak jučer u kafiću smo malo proslavili pobjedu naše opcije u Zagrebu.jolly wrote:Ja jucer u kaficu sa prijateljem, na kavi, na terasi, ista situacija. Jedino ja dosao sa maskom.Mirok wrote:Gledam jučer Euroviziju i nigdje mjera,maski ,distance........ničega!
Sjedili smo zajedno,ni mi ni nitko sa maskom,niti tko pita...
Gledam u drugim kafićima isto.....
Razliku ćeš primjetiti u fleksibilnosti prema ugostiteljima. Ako se mogu organizirati vani ili sa distancom. Nema nikakvog razloga da ne rade. Ne zatvaraju sve bez ikakvog kriterija.
Naravno. Ima i država sa policijskim satom i torturom na svakom koraku.
Što se tiče maski. Hrvatska je jedna od rijetkih država gdje šetajući kroz grad stekneš dojam da COVIDa nema i nikada se nije ni dogodio.
U vrijeme izbora, turustičke sezone i sl. Ulazi i izlazi se iz države lakše nego prije COVIDa.
Nismo bez razloga u vrhu po prokuženosti.
Stav prema cijepljenju je svuda redovno znatno pozitivniji nego kod nas. Naravno, uz dozu opreza.
I ja sam odbio vektorsko cijepivo. Previše se rasprava vodi oko njih. Pričekam neko drugo.
Što se eurosonga tiče. Ako im je uvijet za ulaz bio negativan test, u čemu je problem. Nema ga.
Općenito. Donisiti zaključke o globalnoj pandemiji na temelju rada stožera jedne male državice i ponašanja vlastitog susjedstva je nekako malo neobično zaključivanje.
Naravno. Ima i država sa policijskim satom i torturom na svakom koraku.
Što se tiče maski. Hrvatska je jedna od rijetkih država gdje šetajući kroz grad stekneš dojam da COVIDa nema i nikada se nije ni dogodio.
U vrijeme izbora, turustičke sezone i sl. Ulazi i izlazi se iz države lakše nego prije COVIDa.
Nismo bez razloga u vrhu po prokuženosti.
Stav prema cijepljenju je svuda redovno znatno pozitivniji nego kod nas. Naravno, uz dozu opreza.
I ja sam odbio vektorsko cijepivo. Previše se rasprava vodi oko njih. Pričekam neko drugo.
Što se eurosonga tiče. Ako im je uvijet za ulaz bio negativan test, u čemu je problem. Nema ga.
Općenito. Donisiti zaključke o globalnoj pandemiji na temelju rada stožera jedne male državice i ponašanja vlastitog susjedstva je nekako malo neobično zaključivanje.
PANDEMIJA je situacija kada bagerima pretovars trupla po ulicama sa kamiona na kamion ili sto vec,IB43 wrote:.... zaključke o globalnoj pandemiji na temelju rada stožera jedne male državice i ponašanja vlastitog susjedstva....
Gripa je dobila TURBO pogon i da ima ljudi koji su jedva izvukli zivu glavu to je cinjenica..... No ako u isto vrijeme dozvolis da Shooping centri rade i ubiru lovu a malog covjeka gazis na 101 nacin za mene je to najprije PLANDEMIJA pa onda sve ostalo...
Nemoguće je Nemoguće
Paaaa.... bilo bi zanimljivo bez pomoći današnje medicine. Baš bi bilo zanimljivo.
Zanimljivo je i kako ljudi slušaju šamane dok ne zagusti. Kad zagusti, trkom u bolnicu. Ne ponesu sa sobom ni trave ni vitamin C.
Ljudima je lako manipulirati. Slušaš ih kako se bune na nedostatak sloboda, zabranu olovnog streljiva, stroge zakone o oružju.... I onda svejedno obradiš da daju oglas opciji koja potiče sve te zabrane. I još ih uvjeriš da nisu oni ti koji su izmanipulirani. Nego oni drugi.
Zanimljivo je i kako ljudi slušaju šamane dok ne zagusti. Kad zagusti, trkom u bolnicu. Ne ponesu sa sobom ni trave ni vitamin C.
Ljudima je lako manipulirati. Slušaš ih kako se bune na nedostatak sloboda, zabranu olovnog streljiva, stroge zakone o oružju.... I onda svejedno obradiš da daju oglas opciji koja potiče sve te zabrane. I još ih uvjeriš da nisu oni ti koji su izmanipulirani. Nego oni drugi.
Jučer kod nas uđe kupac i pita za vatreno oružje, što mu treba.
Objasnimo o nabavnoj dozvoli, čovjek se ljuti kako ne može samo na osobnu iskaznicu, ipak je on Hrvat (ovo nismo prvi put čuli).
I kaže da mu oružje treba ako će mu netko htjeti cijepiti djecu.
Pa sad recite da plasiranje neprovjerenih teza ne može izazvati probleme.
Objasnimo o nabavnoj dozvoli, čovjek se ljuti kako ne može samo na osobnu iskaznicu, ipak je on Hrvat (ovo nismo prvi put čuli).
I kaže da mu oružje treba ako će mu netko htjeti cijepiti djecu.
Pa sad recite da plasiranje neprovjerenih teza ne može izazvati probleme.
Nije njemu nitko ništa plasirao. To je takvo stanje uma i nema veze sa politikom. Sa glupostima pročitanim po raznoraznim grupama i tabloidima, moguće da ima.
Teorije zavjere nikada ničim dobrim nisu rezultirale. Nisu u prošlosti, neće sigurno ni u budućnosti.
Šti se tiče djece. Njih COVID za sada ne dira. Koristiti ih kao živi štit za zaštititi neodgovorne pojedince zaista ne bi bilo u redu. Cijepljenju djece, veliko NE. Osobito jer i cijepljeni mogu biti zaraženi i prenositi dalje.
Teorije zavjere nikada ničim dobrim nisu rezultirale. Nisu u prošlosti, neće sigurno ni u budućnosti.
Šti se tiče djece. Njih COVID za sada ne dira. Koristiti ih kao živi štit za zaštititi neodgovorne pojedince zaista ne bi bilo u redu. Cijepljenju djece, veliko NE. Osobito jer i cijepljeni mogu biti zaraženi i prenositi dalje.
Bolest se može izmanipulirati i napraviti bauk i posijati strah, a može se koristiti kao sredstvo kontrole. Ljudi su takvi, na prvi znak problema i ugroze počnu se većinom ponašati iracionalno i podložniji su manipuliranju.
Sjećamo se svi panike kad se kupovalo brašno, germa, ulje, sol, WC papir...kada toga nije bilo pa se onda bacalo jer je prošao rok trajanja a nije se iskoristilo...
OK je da imaš određenu zalihu hrane, lijekova i kućnih potrepština, ali tko si to danas može priuštiti? Ljudi su mahnito trošili ušteđevinu, vukli kartice, posuđivali od rodbine, susjeda, prijatelja...
Što je s državom? Država se enormno zadužila preko onoga što je bilo kad su nas uvjetovali da smanjimo dug da možemo u EU. Jest da su bila dva ogromna potresa, da je pandemija... a 30 godina se mahnito kralo, pljačkalo i otuđivalo bez da je itko ikada realno odgovarao i da se od njega naplatilo u držvani proračun.
Tko je imalo pametan će se što prije riješiti kredita i kartica i biti s plaćom koju dobije i potrošiti ono što ima inače bi mnogi još mogli gadno spušiti kao ovih par stotina tisuća blokiranih.
Sjećamo se svi panike kad se kupovalo brašno, germa, ulje, sol, WC papir...kada toga nije bilo pa se onda bacalo jer je prošao rok trajanja a nije se iskoristilo...
OK je da imaš određenu zalihu hrane, lijekova i kućnih potrepština, ali tko si to danas može priuštiti? Ljudi su mahnito trošili ušteđevinu, vukli kartice, posuđivali od rodbine, susjeda, prijatelja...
Što je s državom? Država se enormno zadužila preko onoga što je bilo kad su nas uvjetovali da smanjimo dug da možemo u EU. Jest da su bila dva ogromna potresa, da je pandemija... a 30 godina se mahnito kralo, pljačkalo i otuđivalo bez da je itko ikada realno odgovarao i da se od njega naplatilo u držvani proračun.
Tko je imalo pametan će se što prije riješiti kredita i kartica i biti s plaćom koju dobije i potrošiti ono što ima inače bi mnogi još mogli gadno spušiti kao ovih par stotina tisuća blokiranih.
Pametno si ovo sastavio. Posebno mi se sviđa dio o životu u skladu sa primanjima. Naravno, tko ih ima tolika da mu krediti baš nikad nisu potrebni, ili ima već sve uređeno.
Kredit kao ulaganje je poslovanje i neka druga kategorija.
Bitno je i ne smetnuti sa uma da je ignoriranje opasnosti jednako opasno kao i slijepo vjerovanje u katastrofu. Oboje je put u manipulaciju i ponor.
Isto kao što se strah od opasnosti može zloupotrijebiti, može i ignoriranje.
Kod dva ekstremna pola, istina je redovito bliže sredini nego bilo kojem od polova.
Primjeni to na situaciju sa covidom i vidjeti ćeš jedan drugi svijet, prilično daleko od polova.
Politiku bih radije izbjegao. Samo ću napisati da smo dobili polove. A iz toga bi u budućnusti mogli naučiti da i od gorega može biti još gore.
Kredit kao ulaganje je poslovanje i neka druga kategorija.
Bitno je i ne smetnuti sa uma da je ignoriranje opasnosti jednako opasno kao i slijepo vjerovanje u katastrofu. Oboje je put u manipulaciju i ponor.
Isto kao što se strah od opasnosti može zloupotrijebiti, može i ignoriranje.
Kod dva ekstremna pola, istina je redovito bliže sredini nego bilo kojem od polova.
Primjeni to na situaciju sa covidom i vidjeti ćeš jedan drugi svijet, prilično daleko od polova.
Politiku bih radije izbjegao. Samo ću napisati da smo dobili polove. A iz toga bi u budućnusti mogli naučiti da i od gorega može biti još gore.
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Pitat ću za koju godinu ovdje samo jedno pitanje: Jel' se isplatilo?
Mislim da ni velik broj ljudi dvostruko stariji od mene nije svjestan što nas čeka narednih godina.
Mislim da ni velik broj ljudi dvostruko stariji od mene nije svjestan što nas čeka narednih godina.