Schultz & Larsen Classic vs Mauser M12
Schultz & Larsen Classic vs Mauser M12
Da li itko ima iskustva s ove dvije puške? U nabavci sam i sa starim se prepirem oko ove dvije. Koliko sam ja uspio vidjeti dok sam rukovao njima u puškarnici, obje su tu negdje po kvaliteti, ali Schultz mi se čini dosta finija i glađa puška i nema ni p od plastike na sebi (ne da je plastika loša, nego osobna preferenca). Mauser mi se čini isto odličan, od same mehanike do "Mauser" štembilja, ali ima plastičan spremnik, makar širok je i lako se puni, i najgore na Mauseru mi se čini drvo, koje je meni osobno na svakoj M12 ružno i da ga kupim odmah ide novi kundak, što znači još novaca bubnem na nju...
Probao sam naći više informacija na internetu, ali za Mausera je većina videa čista reklama. Ako ima netko tko je pucao iz jedne ili obje, slobodno neka ostavi svoje dojmove, bili dobri ili loši.
Probao sam naći više informacija na internetu, ali za Mausera je većina videa čista reklama. Ako ima netko tko je pucao iz jedne ili obje, slobodno neka ostavi svoje dojmove, bili dobri ili loši.
Volim oružje, volim ga jako,
Da ga nema, jako bih plako,
Osim bullpupova, njih ne volim nikako
Da nestanu bullpupovi ni suze ne bih pustio,
Re: Schultz & Larsen Classic vs Mauser M12
Kupljena je M12 Extreme, 8x57, zasad mi je iskustvo odlično, još malo da ju "ulaufam" pa ide detaljnija recenzija.
Mogu reći da je ultraprecizna i uspio sam se naviknuti na polimerni kundak, makar ćim budem u financijama ide drvo. Fit/finiš odličan i predivan, mehanika i repetiranje najglađe koje sam ikada imao u rukama, spremnik polimerni ali se lako puni i nema nikakvih problema. Jedino me malo smetaju neke sitnice od plastike (kugla na dršci zatvarača i nišani)... Mehanički nišani su malo veči od standardnih, pa je teže gađat manje stvari ili na daljinu, ali za lov na malo bliže mislim da bi bili dobri.
U svakom slučaju, trebam malo više vremena s njom pa ide detaljnija recenzija.
Mogu reći da je ultraprecizna i uspio sam se naviknuti na polimerni kundak, makar ćim budem u financijama ide drvo. Fit/finiš odličan i predivan, mehanika i repetiranje najglađe koje sam ikada imao u rukama, spremnik polimerni ali se lako puni i nema nikakvih problema. Jedino me malo smetaju neke sitnice od plastike (kugla na dršci zatvarača i nišani)... Mehanički nišani su malo veči od standardnih, pa je teže gađat manje stvari ili na daljinu, ali za lov na malo bliže mislim da bi bili dobri.
U svakom slučaju, trebam malo više vremena s njom pa ide detaljnija recenzija.
Starog sam kova i ne podnosim plastiku, naročito neke usadnike koji su šuplji, pa to u lovu dok ga takne grana, zvoni ko prazna kanta.
Meni se najviše sviđa laminirano drvo, ali ono lijepo, koje nije šareno ko folklorna suknja, nešto ovako https://www.berettanewzealand.com/image ... 00x300.png , možda malo diskretniji "godovi". Ima toplinu drveta, a obično je čvršće i stabilnije od plastike.
Meni se najviše sviđa laminirano drvo, ali ono lijepo, koje nije šareno ko folklorna suknja, nešto ovako https://www.berettanewzealand.com/image ... 00x300.png , možda malo diskretniji "godovi". Ima toplinu drveta, a obično je čvršće i stabilnije od plastike.
Pozdrav,
Nisam htio otvarat novu temu jer je vezano za karabin Schultz & Larsen. Jel ima netko iskustva bilo kakva? Radi se o modelima clasic ili victory. Odlučio sam kupiti karabin u kalibru 30-06 ili 300 win mag i on mi je zapeo za oko. Hvala i lijep pozdrav
Nisam htio otvarat novu temu jer je vezano za karabin Schultz & Larsen. Jel ima netko iskustva bilo kakva? Radi se o modelima clasic ili victory. Odlučio sam kupiti karabin u kalibru 30-06 ili 300 win mag i on mi je zapeo za oko. Hvala i lijep pozdrav
Pa to je bar lako. Vidiš kako je to "Mauseras" jednostavno riješioOnty wrote:... Starog sam kova i ne podnosim plastiku...
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Ma joj, nekako sinonimično koristim plastika/polimer...Hawk wrote: Pa to je bar lako. Vidiš kako je to "Mauseras" jednostavno riješioU prvom postu je bila plastika, a kad je kupio, sad je polimer, nije više plastika
Uglavnom, na pušci nisam ništa mijenjao, sve je kako je kupljena, sve je priraslo srcu kako je, već ima ogrebotine za koje bih se tukao da su mi na drvenom kundaku. A i kundak nije šuplji, ne zvoni.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Usporedi malo cijene, u istoj klasi, vrlo slicne puske:
Mauser m12
Shultz Larsen
Sako 85
Sauer 101
u ovom izboru, ja iskreno ne znam sta bi uzeo, ako je ista ili slicna cijena.
(nisam puno pomogao, ali....)
Detalji za usporedjivanje:
Pogledaj prvo nacin montaze:
Izbusena priprema za vide ili lastin rep (lastin rep je najbolja baza, jer prihvaca najcvrsce i centrira)
Zatim:
Pogledaj kocnicu (2 position safety, 3 position safety, hand spanung - najbolji je handspannung)
Pogledaj okidac (s ubrzicom ili bez, podesivi ili ne? Bolje podesivi ali nije kriticno)
Spremnik (metal, plastika, fixni, promjenjivi, kapacitet - koji ti je prioritet???)
Mehanicki nisan? (ima ili nema? po meni bolje da ima.)
Kad izvuces takve detalje specifikacija za svaku pusku (ja ne znam sad za svaku napamet) onda ces donijet pravu odluku.
Mauser m12
Shultz Larsen
Sako 85
Sauer 101
u ovom izboru, ja iskreno ne znam sta bi uzeo, ako je ista ili slicna cijena.
(nisam puno pomogao, ali....)
Detalji za usporedjivanje:
Pogledaj prvo nacin montaze:
Izbusena priprema za vide ili lastin rep (lastin rep je najbolja baza, jer prihvaca najcvrsce i centrira)
Zatim:
Pogledaj kocnicu (2 position safety, 3 position safety, hand spanung - najbolji je handspannung)
Pogledaj okidac (s ubrzicom ili bez, podesivi ili ne? Bolje podesivi ali nije kriticno)
Spremnik (metal, plastika, fixni, promjenjivi, kapacitet - koji ti je prioritet???)
Mehanicki nisan? (ima ili nema? po meni bolje da ima.)
Kad izvuces takve detalje specifikacija za svaku pusku (ja ne znam sad za svaku napamet) onda ces donijet pravu odluku.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
joc2062 wrote:Pozdrav,
U svakom slučaju si odi pogledat. Imaš Schultza u Oružarnici na Laništu, tamo sam ih ja gledao, izuzetno lijepe i fine puške, pogotovo ona sa spiralno flutiranom cijevi. Slažem se sa Jollyem, handspanner je majka (imam ga na M12), makar bi mi i obična kočnica IGLE (ne okidača) bila dovoljna. Koliko se sječam Schultz (barem modeli kojima sam rukovao u oružarnici) imaju samo kočnicu okidača (ali može biti da se varam, pogledao sam na stranici od Schultza, nije navedeno). Nišani, to je sad osobna preferenca, ja ih volim imati, netko ne, stvar ukusa. Mislim da Schultzove puške, barem one u Oružarnici, nisu imale nišane (ali to je bilo prije godinu, možda su došle koje).
Javi kad obaviš kupnju.
Hvala puno na odgovorima. I sam još ne znam što bih, gledam, tražim... Gledam si neku kombinaciju da mi bude za lov i sport, pa se dvoumim. Malo gledam Bergare, malo Schultz-a, Tikka, Sako.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Ako mislis ozbiljniji sport uz lov, da ima smisla, barem na rekreativnom nivou.
Jedini moguci komprois s lovom je varmint, ili tactical puska.
Prethodno navedene su lovacke.
S tim, da je slijedeci korak u toj prici - imati barem dvije optike, jedna za lov, jedna za sport.
Univerzalnom primjenom, jedne optike za sve neces biti dugorocno zadovoljan u jednoj od funkcija.
Jedini moguci komprois s lovom je varmint, ili tactical puska.
Prethodno navedene su lovacke.
S tim, da je slijedeci korak u toj prici - imati barem dvije optike, jedna za lov, jedna za sport.
Univerzalnom primjenom, jedne optike za sve neces biti dugorocno zadovoljan u jednoj od funkcija.
Turn better into best!