poluautomatsko oružije tipa ak 47 ili ar15
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

Re: poluautomatsko oružije tipa ak 47 ili ar15
ček kada zatražuješ nabavnu u hr jel trba točno pisat poluautomatska puška sa užljebljnom cjevi ili može pisat puška sa užljebljenom cjevi?
jer sam zatražio nabavnu ali nisam naveo da planiram kupit poluautomatsku pušku. samo pušku sa užljebljenom cjevi.
jer sam zatražio nabavnu ali nisam naveo da planiram kupit poluautomatsku pušku. samo pušku sa užljebljenom cjevi.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
ti ko da prvi put kupujues.
Postoji samo lovacko ili sportsko oruzje, za nabavnu dozvolu.
Napisat ces na zahtjevu:
Sportska puska uzlijebljene cijevi.
Razlog nabavke bavljenje sportskim streljastvom
(ne znam zasto svi kompliciraju sa tim formularima - poluatomatska, ovakva, cijev onakva, itd)
Napisat ces na zahtjevu:
(ne znam zasto svi kompliciraju sa tim formularima - poluatomatska, ovakva, cijev onakva, itd)
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

ja sam radi samo obrane ko i glatku cjev (pumpeticu) i uzljebljenu (karabin) i sad i ovu cjev isto jer nisam lovac a ni sportski strijelac.
Mora napisati poluautomatska puška sa užljebljenim cijevima. Kod registracije će u oružni biti upisano sportska ili lovačka poluautomatska puška sa užljebljenim cijevima ovisno o tome koje je namjene. Pod puška se smatra karabin, repetirka... možda neće praviti problem, ali, bude svašta i realno sami naziv puška nije adekvatan jer ne opisuje pobliže što je točno.jolly wrote:ti ko da prvi put kupujues.
Napisat ces na zahtjevu:
Revolver je revolver, pištolj je pištolj, a opet se za revolver može reći pištolj...
Po meni bi najjednostavnije bilo da zahtjevu kategorija i zaokružiš...primjerice dugo ili kratko, užljebljeno ili glatko, poluautomatsko ili repetirka...
- jolly
- Cinker - bojna

ja sam pisao na zahtjev za nabavnu:
lovacka puska uzljebljene cijevi
razlog, bavljenje lovom.
Kasnije s nabavnom dozvolom kupio i registrirao poluautomatsku pusku.
iz tog ne vidim razlog kompliciranja oko ar15 i slincog oruzja, koje je dozvoljeno
lovacka puska uzljebljene cijevi
razlog, bavljenje lovom.
Kasnije s nabavnom dozvolom kupio i registrirao poluautomatsku pusku.
iz tog ne vidim razlog kompliciranja oko ar15 i slincog oruzja, koje je dozvoljeno
Turn better into best!
Nakon svih nebuloza u svojoj PP i PU ništa ne prepuštam slučaju. A činjenica je da je to naziv koji ide u oružni list i označava razliku je li repetirka ili poluautomatska puška, tako da...
- jolly
- Cinker - bojna

Ja imam par tipova pusaka za lov i nigdje mi u oruznom listu ne pise repetirka, poluautomatska, jednometna, itd
Pise samo. Lovacka puska, proizvodjac i model, serijski broj, kalibar.
Kod unosa kalibra u OL, znam neke kolege kojima u ducanu nisu htjeli prodat na pr. 38 special streljivo, jer im upisano 357 mag. I ovo ide po meni i nestrucnost trgovca.
Kod unosa kalibra u OL, znam neke kolege kojima u ducanu nisu htjeli prodat na pr. 38 special streljivo, jer im upisano 357 mag. I ovo ide po meni i nestrucnost trgovca.
Turn better into best!
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

men je lik u referadi za oružje negodovo jer 7.9 mauser je vojni karabin a koristi 8.57js za civilnu upotrebu svi to znamo. a i lik je lovac da stvar bude gora i zna sve al et. na kraju zvao u požegu nekog pa su mu objasnili da se može ta puška registrieat
- jolly
- Cinker - bojna

ajme meni.dundoivica wrote:men je lik u referadi za oružje negodovo jer 7.9 mauser je vojni karabin a koristi 8.57js za civilnu upotrebu svi to znamo. a i lik je lovac da stvar bude gora i zna sve al et. na kraju zvao u požegu nekog pa su mu objasnili da se može ta puška registrieat
7.92x57 js (ili is)
8x57 js
8mm mauser
sve isto.
9x19
9mm luger
duga devetka
9 mm parabelum
sve isto
30-06
30-06 sprigfield
30-06 sprg
7.62x63
30-goverment-06
30-govt-06
sve isto
kompatibilni kalibri (objasniti trgovicima treba)
22 short, ide u leziste 22lr (ne ide obrnuto)
38 special ide u leziste 357 mag (ne ide obrnuto)
12GA - 12/70 ide u leziste 12/76, i u 12/89 (ne ide obrnuto)
uvjetno kompatibilni kalibri ("isti")
308 win - 7.62x51
223 rem - 5.56x45
A onda naletis na nekog ko to ne zna, i krenu problemi, ajoj.
Ja sam imao raspravu oko 30-06, sta da se upise u OL, od navedenih opcija...
Turn better into best!
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

a eto zalosno je al kod nas je tako sa svime ne sam sa oružjem. nestručnost i nepoznavanje u noga od cega zive. tocnije posla kojim za život zarađuju.
- jolly
- Cinker - bojna

Vezano za spremnik poluautomatskog oruzja, rubnog paljenja, kalibra 22lr i slicno, nema ogranicenja spremnika.
A oruzje tipa ar15, postoji razne izvedenice u tom kalibru.
(2) Oružje kategorije B – vatreno oružje za koje je potrebno odobrenje:
4. poluatomatsko dugocijevno vatreno oružje kod kojeg spremnik i ležište naboja zajedno
primaju više od tri naboja, u slučaju vatrenog oružja s rubnim paljenjem, odnosno više od tri
ali manje od 12 naboja, u slučaju vatrenog oružja sa središnjom udarnom iglom
Boldirano se odnosi na rubno paljenje.
Na primjer, ovako nesto, moze se registrirati sa vecim kapacaitetom spremnika od 10:
https://www.smith-wesson.com/product/mp-15-22
(poznat mi je najmanje jedan slucaj da je odobreno u Vuceticu)
A oruzje tipa ar15, postoji razne izvedenice u tom kalibru.
(2) Oružje kategorije B – vatreno oružje za koje je potrebno odobrenje:
4. poluatomatsko dugocijevno vatreno oružje kod kojeg spremnik i ležište naboja zajedno
primaju više od tri naboja, u slučaju vatrenog oružja s rubnim paljenjem, odnosno više od tri
ali manje od 12 naboja, u slučaju vatrenog oružja sa središnjom udarnom iglom
Boldirano se odnosi na rubno paljenje.
Na primjer, ovako nesto, moze se registrirati sa vecim kapacaitetom spremnika od 10:
https://www.smith-wesson.com/product/mp-15-22
(poznat mi je najmanje jedan slucaj da je odobreno u Vuceticu)
Turn better into best!
Evo, možda je za sport drukčije, samo bi prije nagađao da je možda novijeg datuma tako doneseno da se upisuje.jolly wrote:Ja imam par tipova pusaka za lov i nigdje mi u oruznom listu ne pise repetirka, poluautomatska, jednometna, itd
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Tako ćeš i ovu zatražiti za samoobranu.dundoivica wrote:ja sam radi samo obrane ko i glatku cjev (pumpeticu) i uzljebljenu (karabin) i sad i ovu cjev isto jer nisam lovac a ni sportski strijelac.
Kako recimo ako tražiš nabavnu u svrhu osobne sigurnosti za dugo vatreno oružje, ono ide samo za držanje? Da li možeš uopće dobiti za dugo ako već imaš DiN za kratko?
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Zapravo je stvar u tome hoće li ti policija to odobriti ili ne?
To je ono "diskreciono " pravo,koje si oni mogu uzeti za pravo!?
Naš frend Dundo će dobiti nabavnu,bez problema!
To je ono "diskreciono " pravo,koje si oni mogu uzeti za pravo!?
Naš frend Dundo će dobiti nabavnu,bez problema!
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

imam već dvije duge cijevi za samoobranu jednu glatku jednu užljebljenu. neznam kak u drugim gradovima al kod nas većinu vremena važi pravilo ak si već u sistemu i imaš oružije koja je poanta nedat još jedno. osim kad na šalteru naletiš na nekog ko ti kaže neš ti to dobit u nadi da te odgovori od zatraživanja. al ja sam takav dojam tu u svojoj pu dobio.
I realno gledano koja je razlika ak već imaš oružije i tražiš još jedno. ak češ napravit sranje neko napravit češ ga i sa onime što več imaš.
I realno gledano koja je razlika ak već imaš oružije i tražiš još jedno. ak češ napravit sranje neko napravit češ ga i sa onime što več imaš.
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

evo provjerio sve sa frendom sve uredu dozvoljeno je za samoobranu 223 poluautomatsko i nikakav problem sto sam napisao samo užljebljena cjev. sad sam cekam da bude komisija i to je to.