Colt Carbine - novo lice bez starog sjaja

Fotografije oružja, oruđa i popratne opreme...
jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 8 times
Been thanked: 19 times

Re: Colt Carbine - novo lice bez starog sjaja

Post by jolly » 07 Sep 2021, 17:34

Decki, ajde malo potkrijepite raspravu sa ilustracijama.
Malo za nas dinosaure stavite slike tog o cemu pricate. UTG rucka, RAS rukohvat, itd...
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 07 Sep 2021, 18:23

utg ručka ima ih i od drugih proizvođača naravno ono što se vidi na prvoj slici na temi smo nije ko na tom modelu integrirana več ide na šinu i može se skidat i ima na sebi zadnji nišan. ras drška je prednji rukohvat za pušku ali dolazi sa 4 šine za montiranj dodataka na 12, 6 , 4 i 9 sati pozicijama .
Attachments
quad rail.jpg
cary handel.jpg

frulica
Narednik
Narednik

Post by frulica » 07 Sep 2021, 18:28

dundoivica wrote:

jel nemaju u bojnoj utg ručku za nošenje? ugl. ja sa vidio na nekim stranicama europskim da imaju nekakav utgov zadnji nišan izgleda ko nišan sa ručke ali je zaseban i kad se montira nije preklopiv ali i dalje imaš mjesta za optiku stavit a da nemoraš micat mehaniku. tak da bi mogao čak i to si naručiti kroz neko vrijeme dotada imam ovaj fab defense, di si našao ovaj ras rukohvat di ga ima i kolko to košta jel bi htio promjeniti rukohvat tako da mogu staviti naprijed onaj vertical grip.

Ta ručka u Bojni je kineska od 450 kn. Naručio sam UTG PRO koja je originalna američka USGI, proizvodi je BAFE firma, ista ona koja proizvodi gornje sanduke za AR i ima oznaku kvadrata. Jest da je koštala €130 ali jednom se kupuje.
RAS sam naručio od Midwest Industries Gen 2 koji je koštao €220, naručen je preko Fulibera. RAS od KAC-a je bio €500 i to mi je bilo malo previše penez.

frulica
Narednik
Narednik

Post by frulica » 07 Sep 2021, 18:32

dundoivica wrote:utg ručka ima ih i od drugih proizvođača naravno ono što se vidi na prvoj slici na temi smo nije ko na tom modelu integrirana več ide na šinu i može se skidat i ima na sebi zadnji nišan. ras drška je prednji rukohvat za pušku ali dolazi sa 4 šine za montiranj dodataka na 12, 6 , 4 i 9 sati pozicijama .
Ovaj rukohvat sa tvoje slike je “free float” i mora se rezati (maknuti) delta ring da bi se instalirao. Ja sam naručio ovaj;

https://www.brownells-deutschland.de/AR ... -100007124

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 07 Sep 2021, 18:34

naprijed umjesto orginal rukohvata koji je na mojoj naprimjer obični okrugli bez mogučnosti montiranja dodataka, skineš i stavi se quad rail rukohvat pa možeš motirati dodatke kao lampu, lasere , i te prednje drške kojima popravljaš i učvrščuješ prednji hvat za pušku pa je lakše kontrolirat pušku prilikom pucanja pogotovo rapidnog.
Attachments
imaš ovake vertikalne dulje krače modele ima ih čak sa bipodom integriranim koji se izvlači iz njih
imaš ovake vertikalne dulje krače modele ima ih čak sa bipodom integriranim koji se izvlači iz njih
ovo je isto ali okomiti
ovo je isto ali okomiti
a nakraju to ovak nekak izgleda
a nakraju to ovak nekak izgleda

frulica
Narednik
Narednik

Post by frulica » 07 Sep 2021, 18:37

jolly wrote:Decki, ajde malo potkrijepite raspravu sa ilustracijama.
Malo za nas dinosaure stavite slike tog o cemu pricate. UTG rucka, RAS rukohvat, itd...
Dok to sve dođe i sve stavim na pušku stavit će slike u galeriju.

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 07 Sep 2021, 18:38

frulica wrote:
dundoivica wrote:utg ručka ima ih i od drugih proizvođača naravno ono što se vidi na prvoj slici na temi smo nije ko na tom modelu integrirana več ide na šinu i može se skidat i ima na sebi zadnji nišan. ras drška je prednji rukohvat za pušku ali dolazi sa 4 šine za montiranj dodataka na 12, 6 , 4 i 9 sati pozicijama .
Ovaj rukohvat sa tvoje slike je “free float” i mora se rezati (maknuti) delta ring da bi se instalirao. Ja sam naručio ovaj;

https://www.brownells-deutschland.de/AR ... -100007124

je sory nisam skužio sam sam bubno sliku sa neta radi predođbe dobra ispravka :A28:

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 07 Sep 2021, 18:44

[quote="jolly"]Decki, ajde malo potkrijepite raspravu sa ilustracijama.
Malo za nas dinosaure stavite slike tog o cemu pricate. UTG rucka, RAS rukohvat, itd...[/q

jolly nebrini nisi dinosaur ja 15-ak godina plazim i proučavam ar 15 platformu i još uvijek se izgubim u nekim dodacima u djelovima koji postoje za tu pušku . tolko je popularna i modularna da svako malo neki vrag novo napravi za nju.

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 07 Sep 2021, 18:47

frulica wrote:
dundoivica wrote:

jel nemaju u bojnoj utg ručku za nošenje? ugl. ja sa vidio na nekim stranicama europskim da imaju nekakav utgov zadnji nišan izgleda ko nišan sa ručke ali je zaseban i kad se montira nije preklopiv ali i dalje imaš mjesta za optiku stavit a da nemoraš micat mehaniku. tak da bi mogao čak i to si naručiti kroz neko vrijeme dotada imam ovaj fab defense, di si našao ovaj ras rukohvat di ga ima i kolko to košta jel bi htio promjeniti rukohvat tako da mogu staviti naprijed onaj vertical grip.

Ta ručka u Bojni je kineska od 450 kn. Naručio sam UTG PRO koja je originalna američka USGI, proizvodi je BAFE firma, ista ona koja proizvodi gornje sanduke za AR i ima oznaku kvadrata. Jest da je koštala €130 ali jednom se kupuje.
RAS sam naručio od Midwest Industries Gen 2 koji je koštao €220, naručen je preko Fulibera. RAS od KAC-a je bio €500 i to mi je bilo malo previše penez.

:A25: najs ja ču malo morat sad stat na loptu sa nadogradnjama trenutno samo nabavljat municiju i rokat pa kasnije malo kupovat rukohvate i gripove i sve ostalo lupi slike kada stigne i montiraš da vidim kak to izgleda da mogu plazit po tvojoj dok svoju nesriktam :A03:

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 07 Sep 2021, 18:52

moram još nač ko ima gravirku negdje u blizini mene da ipunim obečanje i da izgraviram spremnik sa imenima. kodmene jbt ni urar ni zlatar nemaju gravirku nakraju ču morat ja kasapit nožem po spremniku :D

frula znači neplaniraš stavljat na pušku crvenu točku ili tak nešta več ju držat sa mehaničkim nišanima?

frulica
Narednik
Narednik

Post by frulica » 07 Sep 2021, 18:55

Naravno, i pazi ako budeš naručivao ručku za nošenje (iako joj to nije svrha) obavezno mora biti MIL- Spec jer prednji ciljnik ima “F” oznaku i ove kineske (jeftinijie) ručke se ne mogu upucati kako treba jer su namjenjene standardnom FSB-u.

frulica
Narednik
Narednik

Post by frulica » 07 Sep 2021, 18:57

dundoivica wrote:moram još nač ko ima gravirku negdje u blizini mene da ipunim obečanje i da izgraviram spremnik sa imenima. kodmene jbt ni urar ni zlatar nemaju gravirku nakraju ču morat ja kasapit nožem po spremniku :D

frula znači neplaniraš stavljat na pušku crvenu točku ili tak nešta več ju držat sa mehaničkim nišanima?
Ne mislim stavljti crvenu točku, stavljt ću optički ciljnik BARSKA 4x20 electro sight

https://www.barska.com/4x20mm-carry-han ... arska.html

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 07 Sep 2021, 19:14

frulica wrote:Naravno, i pazi ako budeš naručivao ručku za nošenje (iako joj to nije svrha) obavezno mora biti MIL- Spec jer prednji ciljnik ima “F” oznaku i ove kineske (jeftinijie) ručke se ne mogu upucati kako treba jer su namjenjene standardnom FSB-u.
aj mi molim te malo pojasni sad to fsb-u

frulica
Narednik
Narednik

Post by frulica » 07 Sep 2021, 19:35

FSB (front sight base) koji je označen sa “F” oznakom je visok 1,98 in., dok je standardni 1,94 in. I ako se stavi non-Mil spec ručka sa stražnjim ciljnikom sa dobošem ne može se dovoljno dignuti za 300 yard nulu., dok to Mil-spec sa dobošem 6/3 može.

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 02 Oct 2021, 06:34

Kratki update. Puška je konačno stigla kod Rebeca, plaćena je, u ponedjeljak pičim sa dozvolom na MUP tražiti suglasnost za unos i onda se čeka Kranjce da odrade svoj dio papira. Prema info koju sam dobio u MUP-u, bez obzira što je novi model CR6920 i označen kao CARBINE samo i dalje će se registrirati kao Colt M4 Carbine pod već postojećom dezignacijom u sustavu. A to bi značilo nema vještaćenja na Vučetiću nego lock and load man, lock and load.

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 04 Oct 2021, 08:24

:A25: aj aj neka nam je još jedan ar 15 na forumu.

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 05 Oct 2021, 12:48

Dok dođem do 1100 postova, bude i AR konačno

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 27 Dec 2021, 12:18

Preuzeto i registrirano. :A27: Zabava može početi :A29: