Trebaju li svi normalni gradjani imati ilegalno oruzje ?
Trebaju li svi normalni gradjani imati ilegalno oruzje ?
Eto cisto me malo zanima sa obzirom kako sustav tretira tj. nagradi nebulozu ?
https://www.index.hr/vijesti/clanak/tip ... 09936.aspx
https://www.index.hr/vijesti/clanak/tip ... 09936.aspx
Nemoguće je Nemoguće
Re: Trebaju li svi normalni gradjani imati ilegalno oruzje
"Krasno" 
Put your money where your mouth is.
Ispustili ste bitnu činjenicu, a to je zaštićena glasačka skupina kojoj taj kriminalac pripada.
u pravilu ta ekipica uvijek ima neki povlasteni status, covjeku naprave stetu od XX.000 Kn i onda im sutkinja skine obavezu nadoknade stete pod obrazlozenjem da bi im isplata takvih iznos mogla ugroziti egzistenciju... SUPER poruka se poslala ostatku ekipe.. Kradi, pali, otimaj... nece ti nitko nista !!Ariel wrote:Ispustili ste bitnu činjenicu, a to je zaštićena glasačka skupina kojoj taj kriminalac pripada.
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Ajde Lex, mani se politike!
Ajde ti nama radije napisi nesto strucno na temu streljastva! Dugo nismo razmatrali takve teme!
Ajde ti nama radije napisi nesto strucno na temu streljastva! Dugo nismo razmatrali takve teme!
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Nije to politika, to je tuzno okruzenje u kojem zivimo.jolly wrote:Ajde Lex, mani se politike!
Sto da pisem strucno, ozbiljan metak nisam opalio 2 godine, cijene komponenti rastu kao da ima Zlata u njima a zdravlje se mjeri potvrdama o cjepljenju... Svakim danom se sve vise pronalazim u 1980g
( Bit ce da je problem u meni ) ili je vecina toliko isprogramirana i zatupljena da nema povratka !
https://www.youtube.com/watch?v=JPOPVh7p0fw
Nemoguće je Nemoguće
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Vidimo na koji način se (ne) provode zakoni!Ariel wrote:Ispustili ste bitnu činjenicu, a to je zaštićena glasačka skupina kojoj taj kriminalac pripada.
I opet će nas vladajući uvjeravati da se politika ne miješa u pravosuđe!
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

o jbt al imam jedo pitanje iznudio od maloljetnika kolko tisuča kuna... jjbt otkud maloljetniku tolko para. mislim cjela priča je shebana do jaja ali ovo mi je misteriji.
Dok nas EU birokracija i njezina demonizirana HR verzija ubijaju u pojam, Cigići pokazuju što funkcionira. Jebe se njima za propise i to im prolazi. A mi svakodnevno trošimo živce i zdravlje u udovoljavanju novim regulama koje ne razumiju niti ih se pridržavaju ni oni koji ih donose.
-
Mirok
- Brigadni General

Ovaj će za zračnicu više naježiti ,nego onaj sa početka teme zbog automatskih pušaka i iznude djeteta.
Tako je to kod nas.
Brazilci bolje prolaze....
Tako je to kod nas.
Brazilci bolje prolaze....
Nema kontrole. pišKu C kategoriju oružja, te ne prijaviš i nitko poslije ne vodi brigu o tome.
Da, te sankcioniraju.
Tak' je i sa vatrenim. Ako imate novaca za plaćanje kazni, te nabavku ilegalnog oružja, stvar je jasna.
Kupiti na crnom tržištu, nosite dok vas ne ulove, platite kaznu, te tako ispočetka.
Izvrnute vrijednosti.
Ilegalno oružje je ilegalno oružje, te nisam pobornik istoga.
Iako za legalnu nabavku oružja, postoji procedura, mnogo koraka. Bolje mi je tako.
Mirno spavam.
Da, te sankcioniraju.
Tak' je i sa vatrenim. Ako imate novaca za plaćanje kazni, te nabavku ilegalnog oružja, stvar je jasna.
Kupiti na crnom tržištu, nosite dok vas ne ulove, platite kaznu, te tako ispočetka.
Izvrnute vrijednosti.
Ilegalno oružje je ilegalno oružje, te nisam pobornik istoga.
Iako za legalnu nabavku oružja, postoji procedura, mnogo koraka. Bolje mi je tako.
Mirno spavam.
dzg
- jolly
- Cinker - bojna

Drugar,MatijaX wrote:Nema kontrole. pišKu C kategoriju oružja, te ne prijaviš i nitko poslije ne vodi brigu o tome.
.
Ajde prvo se informaraj, nakon tog procitaj zakon.
Kad si sve promislio, napisi smislen post:
Preporucam ti od srca edukaciju i informiranje prije pisanja u javnom mediju, budi bar malo odgovoran.
Kod registracije svako oruzje ide na kontrolu. Ako nije regano, a kupljeno je u duzanu, onda slijede problemi.
Evo, za edukaciju procitaj slijedeci link.
https://www.novilist.hr/novosti/crna-kr ... je-prodao/
Kupio zračnu pušku, nije ju prijavio u propisanom roku od 8 dana, te je istu mjesecima kasnije prodao
Šarlota Brnčić
Šarlota Brnčić
Postupajući po dostavljenoj informaciji i operativnim saznanjima, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, utvrdili su da je 26-godišnjak, dana 20. kolovoza 2021. godine, kupio zračnu pušku u trgovini na području Slavonskog Broda, koju nije prijavio nadležnom tijelu (policijskoj upravi) u propisanom roku od 8 dana, te je istu u veljači 2022. godine prodao nepoznatoj osobi.
Policijski službenici su 26-godišnjaku uručili prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.
Turn better into best!
-
Mirok
- Brigadni General

I zračnicu kada kupiš,trgovac ti uzima podatke i obavještava MUP.
Tako ako ne prijaviš u roku osam dana,idu sankcije.
Tako ako ne prijaviš u roku osam dana,idu sankcije.
- jolly
- Cinker - bojna

Tocno.
Turn better into best!
https://www.index.hr/vijesti/clanak/u-z ... 29549.aspx
Sigurnost i povjerenje.
Svi trebaju imat legalno oruzje, vidimo iz ocitih primjera da vise legalnog oruzja znaci manje zlocina.
Sigurnost i povjerenje.
Svi trebaju imat legalno oruzje, vidimo iz ocitih primjera da vise legalnog oruzja znaci manje zlocina.
@jolly
Sve stoji što si napisao. Možda iz napisanog nije odmah vidljivo u kojem sam kontekstu pisao taj post.
Nema kontrole u smislu, da ako kupiš komad oružja C kategorije,te ne prijaviš, da nitko ne provjera što je poslije sa tim.
Znači, ako ti ne prijaviš, oni ne dolaze k tebi. Kao što je bio slučaj iz linkanog članka.
Zakaj liku koji je to kupio u dučkasu i nije prijavio u zakonskom roku, nisu potom došli u kontrolu?
I pokrenuli procedu, da taj lik snosi sankcije.
I sam sam prolazio tu proceduru. Više puta.
Držim se svakoga slova zakona.
Sve stoji što si napisao. Možda iz napisanog nije odmah vidljivo u kojem sam kontekstu pisao taj post.
Nema kontrole u smislu, da ako kupiš komad oružja C kategorije,te ne prijaviš, da nitko ne provjera što je poslije sa tim.
Znači, ako ti ne prijaviš, oni ne dolaze k tebi. Kao što je bio slučaj iz linkanog članka.
Zakaj liku koji je to kupio u dučkasu i nije prijavio u zakonskom roku, nisu potom došli u kontrolu?
I pokrenuli procedu, da taj lik snosi sankcije.
I sam sam prolazio tu proceduru. Više puta.
Držim se svakoga slova zakona.
dzg
Mogu reci iz prve ruke, da u Zagrebu nema pregleda oruzja, nisu mi nikad pregledali nista sto sam doneo registrirati.jolly wrote:Drugar,MatijaX wrote:Nema kontrole. pišKu C kategoriju oružja, te ne prijaviš i nitko poslije ne vodi brigu o tome.
.
Ajde prvo se informaraj, nakon tog procitaj zakon.
Kad si sve promislio, napisi smislen post:
Preporucam ti od srca edukaciju i informiranje prije pisanja u javnom mediju, budi bar malo odgovoran.
Kod registracije svako oruzje ide na kontrolu. Ako nije regano, a kupljeno je u duzanu, onda slijede problemi.
Evo, za edukaciju procitaj slijedeci link.
https://www.novilist.hr/novosti/crna-kr ... je-prodao/
Kupio zračnu pušku, nije ju prijavio u propisanom roku od 8 dana, te je istu mjesecima kasnije prodao
Šarlota Brnčić
Šarlota Brnčić
Postupajući po dostavljenoj informaciji i operativnim saznanjima, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, utvrdili su da je 26-godišnjak, dana 20. kolovoza 2021. godine, kupio zračnu pušku u trgovini na području Slavonskog Broda, koju nije prijavio nadležnom tijelu (policijskoj upravi) u propisanom roku od 8 dana, te je istu u veljači 2022. godine prodao nepoznatoj osobi.
Policijski službenici su 26-godišnjaku uručili prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.
Sto se broda tice, prijatelj od tamo je kupio malokalibarku i nije ju prijavio valjda 3-4 mjeseca i nikada mu nisu dosli, to je doduse bilo tokom korone. Kad ju je doneo, normalno su je upisali.
- jolly
- Cinker - bojna

Sve 5, ali upoznaj se sa NN 42-20. Mislim da je to u skladu sa time.
Upravni postupak ide malo sporije, ali dodje na red.
Upravni postupak ide malo sporije, ali dodje na red.
Turn better into best!