COVID19 - opasnost 21. stoljeća

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Re: COVID19 - opasnost 21. stoljeća

Post by lex-lutor » 28 Oct 2021, 21:46

Mirok wrote:Više je cijepljenih koji su dobili koronu od necijepljenih.
I kod mene u domu zdravlja ista stvar.
Cudna neka efikasnost tih cijepiva...???
Nemoguće je Nemoguće

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 28 Oct 2021, 22:43

et neznam sta bi rekao i da stvar bude bolja pobrali u svatovima vjv di su svi morali ili negativan test ili covid potvrdu imat. hmm... jebe lud zbunjenog ili jos jedan primjer na ženinom poslu. osoba cjepljena uredno cjeli vikend bolesna i u ponedjeljak dovede djecu u vrtić a ona se ode testirati i bum cjepljena a pozitivna hmm... nemoram ni govoriti sta je inteligencija zavidna prouzročila time sto je djecu ostavila u vrtiču pa se ošla testirat.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Post by Mirok » 29 Oct 2021, 11:31

Kaže Beroš da su za rast broja pozitivnih krivi građani i da ključ rješenja imaju isti ti građani.
A kada broj počne padati onda kažu da su oni -kradeze,Beroš i naravno Plenki,pobijedili koronu...

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 29 Oct 2021, 11:38

dundoivica wrote:et neznam sta bi rekao i da stvar bude bolja pobrali u svatovima vjv di su svi morali ili negativan test ili covid potvrdu imat. hmm... jebe lud zbunjenog ili jos jedan primjer na ženinom poslu. osoba cjepljena uredno cjeli vikend bolesna i u ponedjeljak dovede djecu u vrtić a ona se ode testirati i bum cjepljena a pozitivna hmm... nemoram ni govoriti sta je inteligencija zavidna prouzročila time sto je djecu ostavila u vrtiču pa se ošla testirat.
A to ti je ono stožeraški i beroševski- ljudi cijepite se i sigurni ste,živite normalno...
Ali svi oni znaju da sigurnosti nema...
Ja bih da mogu postavio pitanje svima njima,a tko je kriv kada cijepljeni raznose bolest?
Ovo u vrtiću sam siguran da će svi biti oduševljeni, ako im je cijepljena mama uvalila bolest među malu djecu i osoblje :A00:

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 29 Oct 2021, 11:47

Moram još,jer mi ovi naši stalno daju materijala... :A02:
Kaže upravo Božinović da je Izrael trećom dozom uspio smanjiti eksploziju korone :A00:
A do jučer su nas uvjeravali da je Izrael sa 90% procijepljenosti dvjema dozama riješio koronu :mrgreen:

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 03 Nov 2021, 09:10

"Cijepljeni trebaju biti zasticeni od NE-cijepljenih na nacin da se NE-cijepljene prislili da uzmu cijepivo koje nije zastitilo cijepljenje " Pa da me jebes NE razumijem !!!
Nemoguće je Nemoguće

Darko11
Natporučnik
Natporučnik

Post by Darko11 » 03 Nov 2021, 13:24

Ljudi lazu ali matematika je iskrena,ona ne laze.Isti i veci broj zarazenih kao i lani,ista smrtnost, a skoro 50 posto populacije cijepljeno.Da ga ebes tu .ebe lud zbunjenog :D

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 03 Nov 2021, 21:23

Mislim da sam danas pročitao za Singapur,85% procijepljenosti,a val korone je buknuo najveći do sada.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 06 Nov 2021, 13:04

Stožer donio nove mjere da se bez kovid potvrda neće moći raditi u javnim službama,niti u njih dolaziti.
I sada kažu da se te mjere NE odnose na članove vlade,saborske zastupnike,ministre,državne tajnike,članove Ustavnoga suda.....
Smijati se na to,plakati....što...?

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 06 Nov 2021, 13:40

Da i ja jednom podržim teoretičare. ;)

Od svih mjera do sada. Ova je definitivno najgluplja. Teško će je biti nadmašiti glupljom i štetnijom mjerom.

Zašto? Zato jer cijepivo nije svemogući štit. Nije niti jedno. Ako ste se cijepili protiv kolere. To ne znači da možete piti vodu iz lokve u Indiji, nije pametno. Cijepiva protiv covida nisu iznimka.
Mjera koja će osim zagorčavanja života ljudima, doprinjeti i širenju virusa.

Kada čitam unazad, malo toga sam krivo "prognozirao". Neka ostane zapisano i ovo o najglupljoj mjeri tokom pandemije. Nadmašilo je propusnice prošle jeseni višestruko.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 06 Nov 2021, 13:52

Kako mediji upravo pišu,Island sa 90% cijepljenih ima porast oboljelih veći nego ikada .
Kako sami navode,ovaj porast im je veći nego je bio dok cjepiva nije ni bilo.
Znakovito.....

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 06 Nov 2021, 14:06

Mirok. Cijepiva su efikasna. I baš na primjeru Islanda se to vidi. Broj hospitalizacija je jako mali. Ako ostane tako, mogu proglasiti kraj krize i ukinuti sve mjere.
Cijepiva rade točno ono što se očekiva.

Stvar je u tome da su se oni cijepili, mi nismo. Bitna je to razlika.
Sve dok ima veći postotak necijepljenih. Ukidanje mjera, makar i samo za one sa potvrdom radi više štete nego koristi.

Izrael je sa 3. dozom napravio čudo. Ne samo da su smanjili broj hospitalizacija, nego i broj zaraženih. Uzmem je i ja kada dođe vrijeme.
Premda sam i dalje mišljenja da bi napori trebali ići u smjeru još efikasnijeg cijepiva, a ne periodičnih doza. Ali trenutno imamo što imamo. I na tetanus se cijepi u 3 doze i ima rok trajanja.

Cijepljen ili ne. Garantirana 100% sigurnost ne postoji, ali ako se dođe do razine da zdravstveni sustav nije preopterećen, problem je riješen. Od preopterećenosti sustava je sve i krenulo, tu će i završiti.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 06 Nov 2021, 14:35

Ako prethodni primjer nije dokaz neefikasnosti..... :A00:

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 06 Nov 2021, 15:11

Mirok wrote:Ako prethodni primjer nije dokaz neefikasnosti..... :A00:
Što ćemo sa prehladom. Hoćemi li opaliti lockdown. Nećemo. Zašto? Zato jer osim par dana hunjavice ne radi ništa drugo.

Ako cijepiva svode covid na tu razinu, u čemu je problem?
Nema ga. Cijepiva su jako EFIKASNO obavila posao. Trenutna nisu baš toliko efikasna. Ali kako se vidi na primjerima cijepljenih država (kvalitetnijim cijepivima), uklonila su problem.

Prestanite razmišljati o broju zaraženih, to je vama potpuno nevažan podatak. Bitan je broj težih slučajeva.
Broj zaraženih znači nešto jedino epidemiolozima. Iz njega mogu računati parametre (smrtnost, zaraznost...). Kao i pretpostaviti vjerovatnost novih mutacija. Dok ih nema, nema ni problema. Pa nećeno se zatvarati u podrume radi nečega što se ne događa.

Od početka se kod nas gleda naopako na situaciju. Nikada nitko ljudima nije objasnio u čemu je problem. I to je jedan od većih razloga totalne konfuzije.

Cijeli problem je oko prepunjenosti bolnica, krahu sustava, koji povlači za sobom i ostale sustave, na kraju i društvo.

Nisu ljudi krivi. Svakodnevno ih se bombardira njima nevažnim i nerazumljivim podacima, unosi se nemir. Onda ljudi donose totalno krive zaključke, ono skroz naopako.Kao npr. Mirok oko efikasnosti cijepiva. I nije jedini, zato nam procijepljenost i jest nikakva.

Još jednom. Prestanite se informirari iz masovnih medija (pogotovo tabloida). Svi oni gledaju ovu situaciju iskoristiti za povećanje naklade i zaradu. Politika ovo gleda kao izbornu kampanju i uliziva se glasačima.

Možete vjerovati jedino struci i stručnim medijima. A oni su jednoglasni. Cijepite se, nosite maske, pazite na distancu.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 06 Nov 2021, 15:28

Pa ja ću se informirati gdje ja želim,neće mi to nametati nikakav patron.
Vidim da tu ima novih pojmova,kao "kvalitetno cjepivo"....interesantno...do sada su im sva cjepiva bila efikasna....
Kod mene u domu zdravlja kod zaposlenika korone koliko hoćeš,svi cijepljeni dva puta.
Mi koji se testiramo i nismo cijepljeni,ništa nam nije i svi smo na broju,tako da.....

johnnyboyy1711
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by johnnyboyy1711 » 06 Nov 2021, 15:33

"Možete vjerovati jedino struci i stručnim medijima. A oni su jednoglasni. Cijepite se, nosite maske, pazite na distancu."

Skoro 2 godine nam se već svima ispiru mozgovi, tako da se ovakvim rečenicama uopće ne čudim više.

Doslovno kao da je copy-paste sa HRT-a, RTL-a, NOVE TV.
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 06 Nov 2021, 15:43

Jhonny. Pojma nemaš koliko se slažem sa tobom oko ispranih mozgova.

Vrati se na temu kroz par godina pa čitaj.

Ne samo covidom, nego i politikom. Vrati se kroz par godina pa čitaj. Na velikim oktetajima se vrtila centrifuga i ispiralo do zadnje kapi.

Što se tiče cijepiva, vrati se unazad, pa možeš pročitati i da sam odbijao cijepivo. Ništa novo nisam naveo. Ponavljam se kao papagaj.

Ariel
Natporučnik
Natporučnik

Post by Ariel » 07 Nov 2021, 08:42

Nisamn puno pisao a ni neću, samo se stvaraju sukobi, ali jednu stvar moram pitati. Kako to da, što je zemlja razvijenija i uređenija, to je procijepljenost viša?

S druge strane, najniža procijepljenost je u siromašnim zemljama s problemima, diktaturama, gladi itd.

Ako je cilj smanjiti populaciju Zemlje, kako neki tvrde, zar se želi ubiti one razvijene i poslušne koji se cijepe, a ostaviti buntovne siromahe koji odbijaju cijepljenje? Ostaviti na životu samo one u siromašnim i često gladnim zemljama Afrike, a pobiti cijeli Island, Norvešku itd?

Jesmo li mi Hrvati napokon, nakon stoljeća loših odluka, sad napokon zajedno s Rumunjskom, Bugarskom, Bosnom i Srbijom, nadmudrili cijelu Zapadnu Europu, Izrael i slične zemlje?

Ili da preformuliram, nađite mi jednu zemlju procijepljenosti ispod 20% u kojoj biste htjeli živjeti s obitelji.

johnnyboyy1711
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by johnnyboyy1711 » 07 Nov 2021, 09:21

Slažem se, pogotovo sa prvom rečenicom.

Na kraju sam se cijepio, ali jedino zato što je rad na fakultetu gotovo nemoguć i zato što opći život postaje nemoguć. Napravio sam to samo zato, da ljudima oko sebe ne kompliciram njihove živote. Niti 0,1% zbog sebe.

Nije me sram to reći nakon dosadašnjih postova, uskoro mi dolazi i druga doza, ali moje mišljenje oko cijele stvari se nije promijenilo. Jedino što se je promijenilo je to, da sve manje i manje čak i do one minimalne mjere ulazim u debate s ljudima, jer shvaćam da je koliko moja, toliko i njihova "strana" izmanipulirana i da prosječan čovjek nije ništa kriv.

Ova tema je vjerojatno najveća greška na ovome forumu i zbilja se sad osjećam kao budala što sam uopće ulazio u argumente.
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 07 Nov 2021, 11:44

I kod mene u zdravstvu se 3\4 cijepilo reda radi,da nemaju problema itd.
I mnogima je sada krivo jer sada i njih testiraju jednom tjedno,a obećali su im da će moći raditi i živjeti bez toga ....normalno.

Post Reply