Izbor za nošenje
Re: Izbor za nošenje
Svakodnevno nosim oba pistolja (HS sluzbeno) i razlika u velicini je velika, pa PP-u u okvir stane jedva 8 metaka 7.65 za razliku od HS-a. Sve ostalo je naravno na strani HS-a, koji je stvarno vrhunski pistolj i nadam se uskoro kojem u svojoj kolekciji.
Jel mi tko moze navesti u kojem zakonu pise da se pistolj mora nositi u holsteru, u zakonu o oruzju nisam pronasao. Prije je pisalo da ga se mora nositi da ne bude vidljiv, sto znaci i u dzepu ili za remenom, a sada nisam ni to pronasao. Mislim da ne postoje prepreke da pistolj nosis u dzepu iako ga ja nisam nikad tamo nosio.
Jel mi tko moze navesti u kojem zakonu pise da se pistolj mora nositi u holsteru, u zakonu o oruzju nisam pronasao. Prije je pisalo da ga se mora nositi da ne bude vidljiv, sto znaci i u dzepu ili za remenom, a sada nisam ni to pronasao. Mislim da ne postoje prepreke da pistolj nosis u dzepu iako ga ja nisam nikad tamo nosio.
Nobile je sve pojasnio.
Vi ste pomješali duži PP i kraći PPK.
Ako se ne varam oužje je dizajnirano za SS časnike i Gestapo,
kao prakticno i lako za skriti.
Kasnije je izašla i verzija 9x18mm,ali ne Makarov,
nego posebni njemački metak koji je bio balistički
skoro indentican 9x19mm.Nemjenjen iskljucivo
Luftwaffe pilotima.(Za njih su se dizajnirale i drilling puške
ili ti ga kombinirke,kao oružje za preživljavanje u slučaju pada)
Radi praktičnosti,nakon rata se prešlo na po mnogima
zadnju granicu za samoobranu,još uvijek dovoljni .380 ACP.
7,65mm je dobar za RANJAVANJE,ne sječam se kada je netko
poginuo od tog metka,svat ko bude njime nepucan preživi,
a 6.35mm...pa za ništa ozbiljno...
koristili su ga Francuzi!
Walter PPK u .380ACP je odličan izbor,
i definitivno mu ne bi bilo konkurencije do prije nekih
20 godina,ali danas za puno manje novce
može kupiti duplo laganiji,precizniji pištolj velikog kapaciteta
i respektabilnog kalibra.
Glupo se zamarati ograničenjima ušljivih kalibara,nepreciznosti,
jednorednih spremika i nepouzdanosti koji su NEKADA bili cijena
koje se morala platiti za malen i praktičan pištolj.
Jedino je Walter BIO ispred svog vremena sa 8kom. 9mm,
preciznosti i pouzdanosti,ali uz nemalu cijenu.
Vi ste pomješali duži PP i kraći PPK.
Ako se ne varam oužje je dizajnirano za SS časnike i Gestapo,
kao prakticno i lako za skriti.
Kasnije je izašla i verzija 9x18mm,ali ne Makarov,
nego posebni njemački metak koji je bio balistički
skoro indentican 9x19mm.Nemjenjen iskljucivo
Luftwaffe pilotima.(Za njih su se dizajnirale i drilling puške
ili ti ga kombinirke,kao oružje za preživljavanje u slučaju pada)
Radi praktičnosti,nakon rata se prešlo na po mnogima
zadnju granicu za samoobranu,još uvijek dovoljni .380 ACP.
7,65mm je dobar za RANJAVANJE,ne sječam se kada je netko
poginuo od tog metka,svat ko bude njime nepucan preživi,
a 6.35mm...pa za ništa ozbiljno...
koristili su ga Francuzi!
Walter PPK u .380ACP je odličan izbor,
i definitivno mu ne bi bilo konkurencije do prije nekih
20 godina,ali danas za puno manje novce
može kupiti duplo laganiji,precizniji pištolj velikog kapaciteta
i respektabilnog kalibra.
Glupo se zamarati ograničenjima ušljivih kalibara,nepreciznosti,
jednorednih spremika i nepouzdanosti koji su NEKADA bili cijena
koje se morala platiti za malen i praktičan pištolj.
Jedino je Walter BIO ispred svog vremena sa 8kom. 9mm,
preciznosti i pouzdanosti,ali uz nemalu cijenu.
Ako staviš konture PP i HS-a jednu preko druge, vidiš kolika je razlika u gabaritima, a kako im je cijev skoro iste duljine, zanemarivo je veći HS. Ni po debljini ručke nije puno deblji, pa je to poanta - za neki centimentar lijevo-desno, imaš normalni gan sa 16 metaka 9x19, prema 8 komada 7,65.kazamat wrote:Svakodnevno nosim oba pistolja (HS sluzbeno) i razlika u velicini je velika, pa PP-u u okvir stane jedva 8 metaka 7.65 za razliku od HS-a. Sve ostalo je naravno na strani HS-a, koji je stvarno vrhunski pistolj i nadam se uskoro kojem u svojoj kolekciji.
Nigdje u zakonu ne piše da se pištolj mora nositi u holsteru, to se podrazumijeva za svakog onog tko oružje nosi. Oružje u džepu ili zataknuto za pasom nose samo primitivci i neznalice. Pištolj tako može ispasti, napuni se dlaka i prašine od odjeće, prlja robu itd
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Naravno da jesam...a te tvoje priče o dužini cijevi nemaju veze s vezom jer ne nosiš cijev na sebi nego cijeli pištolj i to je ono što se uzima u obzir kad govorimo o nekakvim veličinama. HS je puno veći od Walthera i to je jasno svakome ko ih je ikad vidio i uspoređivao.nobile157 wrote:Walther PP ima cijev dužine 98 mm, HS9 cijev dužine 100 mm.
Jesi li uopće ikada imao u rukama te pištolje???
Netočno. Oružje se nosi i po džepovima i po holsterima jer nemaju ga svi legalno i ne drže se svi zakona poput tebe i mene, a Walther možeš stavit u običan džep (jer je svojim kompaktnim dizajnom i zamišljen da se lako može prikriti) a HS ne možeš jer je HS "service gun" tj. pištolj koji se po defaultu nosi u futroli i ne može stati ni u jedan džep bez da se s vana ne primijeti na kilometar.Oružje se ne nosi po džepovima, nego u holsterima.
A 7,65 mm NIJE kalibar za samoobranu ni po kojem kriteriju.
7.65 je smrtonosan poput svakog drugog metka središnjeg opaljenja, pogotovo ako se radi o vitalnim dijelovima tijela (srce, glava, kragna itd.).
Ajde da si rekao da nije preporučljiv kalibar ili da nije najbolji za samoobranu, ali ta tvoja izjava da nije takav "ni po kojem kriteriju" pokazuje da baš ne znaš o čemu pričaš ili si se pogrešno izrazio..?
Ne znam za tebe, ali ja ne bi stai ispred 5,5mm zračnice, a kamoli ispred 7.65ice ma koliko god me neki stručnjak za balistiku uvjeravao kako sve neke tamo statistike govore kako je slab metkić..
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
Dakle, ovdje si naveo toliko besmislica da uopće nije vrijedno na to odgovarati, ali ću odgovoriti radi onih koji ovo čitaju i koji misle da mogu ovdje dobiti nekakve relevantne podatke, a ne nebuloze i bedastoće:
Ako je na Waltheru cijev duga 98 mm, na HS-u 102 mm, zatvarač ne može biti toliko duži na HS-u da bi to predstavljalo OGROMNU razliku u veličini pištolja.
HS9 je KOMPAKTNI pištolj u klasi Glocka 19, ne Glocka 17, a to što se koristi kao službeni, koristi se. Vjerojatno će se jednom koristiti XDM, koji je u klasi Glocka 17. Glock 19 je inače izbor za one koji nose oružje sakriveno, kako hrvatski krim policajci, tako i new york detektivi. A kako su ta dva pištolja gotovo identična, jasno je da se mogu odlično nositi prikriveno.
Opet ponavljam, za neznatnu razliku u veličini pištolja, 16 komada 9x19 je u usporedbi sa 8 komada 9 mm kratki nedostižno po bilo kojem kriteriju.
Samo neznalice nose pištolj u džepu. Nose li ga legalno ili ilegalno, nije važno.
Svaki metak može biti smrtonosan, od .22 short pa nadalje, ali to ne znači da je to dobar izbor za samoobranu, a kako NITKO ne koristi kalibar 7,65 za službenu uporabu, to je zato što to nije kalibar koji ima dovoljnu zaustavnu moć koja je za samoobranu nužna. NEKADA se koristio, ali to je bilo NEKADA davno.
Ja jako dobro znam o čemu pričam, ali ti očito neznaš, pa si malo pročitaj postove o samoobrani i kalibrima koji se u tu svrhu koriste i nemoj dovoditi ljude u zabludu.
Ako je na Waltheru cijev duga 98 mm, na HS-u 102 mm, zatvarač ne može biti toliko duži na HS-u da bi to predstavljalo OGROMNU razliku u veličini pištolja.
HS9 je KOMPAKTNI pištolj u klasi Glocka 19, ne Glocka 17, a to što se koristi kao službeni, koristi se. Vjerojatno će se jednom koristiti XDM, koji je u klasi Glocka 17. Glock 19 je inače izbor za one koji nose oružje sakriveno, kako hrvatski krim policajci, tako i new york detektivi. A kako su ta dva pištolja gotovo identična, jasno je da se mogu odlično nositi prikriveno.
Opet ponavljam, za neznatnu razliku u veličini pištolja, 16 komada 9x19 je u usporedbi sa 8 komada 9 mm kratki nedostižno po bilo kojem kriteriju.
Samo neznalice nose pištolj u džepu. Nose li ga legalno ili ilegalno, nije važno.
Svaki metak može biti smrtonosan, od .22 short pa nadalje, ali to ne znači da je to dobar izbor za samoobranu, a kako NITKO ne koristi kalibar 7,65 za službenu uporabu, to je zato što to nije kalibar koji ima dovoljnu zaustavnu moć koja je za samoobranu nužna. NEKADA se koristio, ali to je bilo NEKADA davno.
Ja jako dobro znam o čemu pričam, ali ti očito neznaš, pa si malo pročitaj postove o samoobrani i kalibrima koji se u tu svrhu koriste i nemoj dovoditi ljude u zabludu.
Eto baš lijepo od tebe što ostale forumaše čuvaš od mojih "nebuloza" i "bedastoća"...nobile157 wrote:Dakle, ovdje si naveo toliko besmislica da uopće nije vrijedno na to odgovarati, ali ću odgovoriti radi onih koji ovo čitaju i koji misle da mogu ovdje dobiti nekakve relevantne podatke, a ne nebuloze i bedastoće:
Ti opet o cijevima, a ja o pištoljima kao cjelini..razlika nije ogromna ali je ZNAČAJNA u kontekstu teme skrivenog nošenja i PP-u daje više opcija za -skriveno- nošenje.Ako je na Waltheru cijev duga 98 mm, na HS-u 102 mm, zatvarač ne može biti toliko duži na HS-u da bi to predstavljalo OGROMNU razliku u veličini pištolja.
HS9 je KOMPAKTNI pištolj u klasi Glocka 19, ne Glocka 17, a to što se koristi kao službeni, koristi se.
Ne slažem se, al dobro..svako ima pravo na svoje mišljenje..
Naravno da ga -možeš- nosit prikriveno..pa možeš i skraćenu sačmaricu nosit prikrivenu ali puno teže....a ovo tvoje:Vjerojatno će se jednom koristiti XDM, koji je u klasi Glocka 17. Glock 19 je inače izbor za one koji nose oružje sakriveno, kako hrvatski krim policajci, tako i new york detektivi. A kako su ta dva pištolja gotovo identična, jasno je da se mogu odlično nositi prikriveno.
Ne govorimo ovdje o neznalicama i je li legalno ili ilegalno nego o činjenici da se ti pištolji mogu nositi tako, a to što se tebi to ne sviđa ili imaš neki stav o tome, uopće nema veze s ovime o čemu govorimo, a to su usporedbe veličina HS-9 i PP u kontekstu skrivenog nošenja, a IRL (iliti u stvarnom životu) nije sve uvijek cica maca i sad će svi uvijek nositi u holsterima, s dozvolama i sl.Samo neznalice nose pištolj u džepu. Nose li ga legalno ili ilegalno, nije važno.
Svaki metak može biti smrtonosan, od .22 short pa nadalje, ali to ne znači da je to dobar izbor za samoobranu,
Da si to možda rekao na startu, a ne odvalio da ne valja "po nikakvim kriterijima" (kojim to točno kriterijima 7.65 NIKAKO ne valja?) onda bi se složio s tobom..ovako si nekome ko ne zna i čita ovo, pokušao 7.65 prikazat kao metak za komarce..a usporedba jednog 22 Shorta i 7.65mm je neprimjerena jer je puno veća razlika u snazi između ova dva kalibra nego npr. 7.65 i 9mm.
Znaš li ti uopće što znači zaustavna moć?a kako NITKO ne koristi kalibar 7,65 za službenu uporabu, to je zato što to nije kalibar koji ima dovoljnu zaustavnu moć koja je za samoobranu nužna. NEKADA se koristio, ali to je bilo NEKADA davno.
To znači da s jednim ili više hitaca u ključne dijelove tijela ZAUSTAVLJAŠ napadača. Ako sa 7.65m nekog pogodiš u glavu ili srce, taj više neće jurišat prema tebi. Ako ga sa .40 ili 45 ili 9mm pogodiš u glavu ili srce, ista stvar. Ako ga sa .45 pogodiš u nogu, a on je lud i ide sjekirom na tebe, nećeš ga zaustavit..pogledaj ima na LiveLeaku video policajca koji se hrva sa crncem dvometrašem i kojeg je point blank pogodio s Coltom 1911 u stomak i ovaj ga i dalje šamara sljedećih 3-4 minute..
Imaš slučaj u Iraku kad je terorist američkom naredniku point blank opalio 9mm u usta i metak se zaustavio u gornji dio čeljusti (iznad zuba). Naravno da metak može zakazat i 7.65 je kao manji kalibar tome skloniji, ali općenito pogoci u te dijelove tijela, kada govorimo o kalibrima od 7.65 pa nadalje, završavaju zaustavljanjem napadača.
Možeš ga ti gađat u stopalo pet puta i čekat tri dana dok ne iskrvavi..svejedno koji kalibar.
Nisam baš siguran da znaš o čemu pričaš..no, dobro..kao što rekoh, svako ima pravo na svoje mišljenje.Ja jako dobro znam o čemu pričam, ali ti očito neznaš, pa si malo pročitaj postove o samoobrani i kalibrima koji se u tu svrhu koriste i nemoj dovoditi ljude u zabludu.
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
Čuj, hajde se ti lijepo vrati video klipovima i pjesmicama, to ti puno bolje ide.
Kada sam ja držao predavanja o zaustavnoj moći ti si još bio mali i igrao si se u pijesku, a možeš misliti što god hoćeš i o čemu god hoćeš, ali činjenice su činjenice. Da si malo bolje pročitao postove o HS-u bilo bi ti jasnije o čemu pričam. i nemam namjeru više gubiti vrijeme na beskorisne rasprave s nekim tko misli da zna sve, a nema pojma o čemu priča.
Kada sam ja držao predavanja o zaustavnoj moći ti si još bio mali i igrao si se u pijesku, a možeš misliti što god hoćeš i o čemu god hoćeš, ali činjenice su činjenice. Da si malo bolje pročitao postove o HS-u bilo bi ti jasnije o čemu pričam. i nemam namjeru više gubiti vrijeme na beskorisne rasprave s nekim tko misli da zna sve, a nema pojma o čemu priča.
kada smatrate da je potrebno nositi vatreno oružje za samoobranu onda ga je potrebno nositi stalno i spremnog, pa i na wc, jer ga nosite da ga upotrijebite "kad" vam zatreba,a ne "ako".
"ako" tipovi pune crne kronike i jedino se mogu tješiti pridjevom da su zahebali liječničku komisiju.
ne znam što bih radio s nečim ispod .380. kad mi je već potrebno oružje za samoobranu onda uopće ne dolazi u pitanje nabavka adekvatnog oružja koje je napravljeno za tu namjenu, po mogućnosti u ovom stoljeću. obzirom da me zanima samoobrana tj. trenutna zaustavna moć s minimalnim brojem hitaca na kratkim udaljenostima, a ne ranjavanje, plašenje, odstreljivanje ili sl. u obzir bih uzeo relativno kratko oružje, glatkih kontura koje bi nesmetano, brzo i sigurno sjelo u grip prilikom izvlačenja, koje je moguće sigurno nositi s metkom u cijevi i spremno za uporabu, eventualno da se prilikom nošenja može prikriti,(sigurno koliko je potrebno da se sam ne upucam obzirom da je oružje non stop uz mene u kojekakvim (ne)prilikama). toliko opjevani glock, hs, snub nose revolveri spadaju u tu kategoriju i koriste se svakodnevno diljem svijeta. što raditi s neprikladnim oružjem u samoobrani? pucati i moliti se da spadam u grupu povlaštenih koji u statistikama osvajaju promile?
ovdje se možemo samo svađati unutar iste kategorije oružja, (kompakt vs. snub nose, 9x19 vs. .45 acp i sl.) a ne mješati kruške i auspuhe.
vježbu i znanje uporabe oružja nije potrbno spominjati.
7,65 browning je izvrstan za samoobranu u škorpionu, sa druge strane tt (također prilično korišten kao službeno oružje) je super za probijanje zidova ili samilosni hitac, ali prilikom puzanja za svinjama u grmlju nitko ga nije želio koristiti dvaput, a kao izbor za nošenje se više i ne spominje. ja pripadam tt fun klubu, ali ga ne smatram izborom za nošenje. s razlogom.
"ako" tipovi pune crne kronike i jedino se mogu tješiti pridjevom da su zahebali liječničku komisiju.
ne znam što bih radio s nečim ispod .380. kad mi je već potrebno oružje za samoobranu onda uopće ne dolazi u pitanje nabavka adekvatnog oružja koje je napravljeno za tu namjenu, po mogućnosti u ovom stoljeću. obzirom da me zanima samoobrana tj. trenutna zaustavna moć s minimalnim brojem hitaca na kratkim udaljenostima, a ne ranjavanje, plašenje, odstreljivanje ili sl. u obzir bih uzeo relativno kratko oružje, glatkih kontura koje bi nesmetano, brzo i sigurno sjelo u grip prilikom izvlačenja, koje je moguće sigurno nositi s metkom u cijevi i spremno za uporabu, eventualno da se prilikom nošenja može prikriti,(sigurno koliko je potrebno da se sam ne upucam obzirom da je oružje non stop uz mene u kojekakvim (ne)prilikama). toliko opjevani glock, hs, snub nose revolveri spadaju u tu kategoriju i koriste se svakodnevno diljem svijeta. što raditi s neprikladnim oružjem u samoobrani? pucati i moliti se da spadam u grupu povlaštenih koji u statistikama osvajaju promile?
ovdje se možemo samo svađati unutar iste kategorije oružja, (kompakt vs. snub nose, 9x19 vs. .45 acp i sl.) a ne mješati kruške i auspuhe.
vježbu i znanje uporabe oružja nije potrbno spominjati.
7,65 browning je izvrstan za samoobranu u škorpionu, sa druge strane tt (također prilično korišten kao službeno oružje) je super za probijanje zidova ili samilosni hitac, ali prilikom puzanja za svinjama u grmlju nitko ga nije želio koristiti dvaput, a kao izbor za nošenje se više i ne spominje. ja pripadam tt fun klubu, ali ga ne smatram izborom za nošenje. s razlogom.
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
Because none of us are as cruel as all of us
Because none of us are as cruel as all of us
Ajmo dečki nemojte se svađati!!!!
Dobro rečeno Bob.
Crnac je bio pod uthecajem metanfetamina,to ej definitivna anomalija.
Čovjetk tada ima izdržljivost i snagu supermana,da ne govorimo o onakvoj mrcini...
u takvom stanju samo uništenje CŽS može zaustaviti napadaca.
7,65 je bobar za škorpion,jer je mal trzaja i lako se kontrolira,RELATIVNO učinkovit.
To nikako nije izbor za poluautomstki pištolj u ozbiljnim situacijama
kada nekoga treba UBITI/trenutno zaustavivi (rat,policija,upad u kuću,atantat...)
ali se pokazao kao dobar bađ zbog toga što nije dobar...kada se budale koje pištolj nose po birtijama samo radi kurčenja propucaju,gotovo nikada nema mrtvih.
Dobro rečeno Bob.
Da je moja baba muško zvala bi se Duško...ovdje ne govorimo o anomalijam.To znači da s jednim ili više hitaca u ključne dijelove tijela ZAUSTAVLJAŠ napadača. Ako sa 7.65m nekog pogodiš u glavu ili srce, taj više neće jurišat prema tebi. Ako ga sa .40 ili 45 ili 9mm pogodiš u glavu ili srce, ista stvar. Ako ga sa .45 pogodiš u nogu, a on je lud i ide sjekirom na tebe, nećeš ga zaustavit..pogledaj ima na LiveLeaku video policajca koji se hrva sa crncem dvometrašem i kojeg je point blank pogodio s Coltom 1911 u stomak i ovaj ga i dalje šamara sljedećih 3-4 minute..
Imaš slučaj u Iraku kad je terorist američkom naredniku point blank opalio 9mm u usta i metak se zaustavio u gornji dio čeljusti (iznad zuba). Naravno da metak može zakazat i 7.65 je kao manji kalibar tome skloniji, ali općenito pogoci u te dijelove tijela, kada govorimo o kalibrima od 7.65 pa nadalje, završavaju zaustavljanjem napadača.
Možeš ga ti gađat u stopalo pet puta i čekat tri dana dok ne iskrvavi..svejedno koji kalibar.
Crnac je bio pod uthecajem metanfetamina,to ej definitivna anomalija.
Čovjetk tada ima izdržljivost i snagu supermana,da ne govorimo o onakvoj mrcini...
u takvom stanju samo uništenje CŽS može zaustaviti napadaca.
7,65 je bobar za škorpion,jer je mal trzaja i lako se kontrolira,RELATIVNO učinkovit.
To nikako nije izbor za poluautomstki pištolj u ozbiljnim situacijama
kada nekoga treba UBITI/trenutno zaustavivi (rat,policija,upad u kuću,atantat...)
ali se pokazao kao dobar bađ zbog toga što nije dobar...kada se budale koje pištolj nose po birtijama samo radi kurčenja propucaju,gotovo nikada nema mrtvih.
- Josey_Wales
- Razvodnik

Ja sam uvjeren da tip zrna, tezina zrna i punjenje metka igra puno vecu ulogu u ranjavanju/ubijanju od samog kalibra metka. Kako cujem proizvode se i 7.62mm JHP TT i to od PPU-a samo nisam jos procitao ikakve recenzije o njegovom ucinku na metu. Za osobnu samoobranu koristio bih .45 ACP FMJ, a da je zakon kod normalan vrlo vjerojatno bi to bio klasicni 9mm Para/Luger samo JHP hydrashock. Sto se tice obrane kuce ili stana tu se ne moze previse pogrijesiti, pump-action shotgun(sa eventualnim taktickim svjetlom) jos uvijek nema konkurencije.
Are you gonna pull those pistols or whistle Dixie?
- Armalite Kid
- Banned
Pištolji kalibra 6.35mm nošeni, koji nisu nikad opaljeni, su spasili više ljudi nego svi ostali kalibri zajedno,
pa vi vidite.
Treba uzet i u obzir da je potencijalni napadač često nenaoružan i da i nema baš neku želju da pogine zbog 100 ili 1000 kuna iz vašeg novčanika ili slično.
pa vi vidite.
Treba uzet i u obzir da je potencijalni napadač često nenaoružan i da i nema baš neku želju da pogine zbog 100 ili 1000 kuna iz vašeg novčanika ili slično.
magisches schwein
Pa onaj tko nosi oruzje razmislja kako da spasi sebe u slucaju napada a ne napadaca.
Pistolji 6,35 su toliko rijetki u danasnjoj uporabi da se stvarno ne sjecam kada je posljednji put bilo spomena da je taj kalibar bio koristen u nekom obracunu.
Ne vidim povezanost oruzja koje se nosi sa naoruzanoscu napadaca, ne puca se na nenaoruzanog covjeka makar da ti je i zracni pistolj u dzepu.
Pistolji 6,35 su toliko rijetki u danasnjoj uporabi da se stvarno ne sjecam kada je posljednji put bilo spomena da je taj kalibar bio koristen u nekom obracunu.
Ne vidim povezanost oruzja koje se nosi sa naoruzanoscu napadaca, ne puca se na nenaoruzanog covjeka makar da ti je i zracni pistolj u dzepu.
- Armalite Kid
- Banned
Napadač je napadač, bio on naoružan ili nenaoružan.Ako netko ima pištolj pa neće valjda ići se tuć sa nekime tko ga želi prebit ?
Vatreno oružje je i izmišljeno da se ljudi ne moraju borit prsa u prsa ili sa batinama, znaš kako se kaže ona izreka sa Samuelom Coltom.
Ovo za 6.35 sam mislio koliko je on ljudi spasio koji su ga nosili od napada, kad se napadač povukao.Jer ipak i bilo kakav pištolj je bolji od napadača golorukog ili sa palicom ili sa nožem itd.
Vatreno oružje je i izmišljeno da se ljudi ne moraju borit prsa u prsa ili sa batinama, znaš kako se kaže ona izreka sa Samuelom Coltom.
Ovo za 6.35 sam mislio koliko je on ljudi spasio koji su ga nosili od napada, kad se napadač povukao.Jer ipak i bilo kakav pištolj je bolji od napadača golorukog ili sa palicom ili sa nožem itd.
magisches schwein
Bravo Jasey Wales upotpunosti se slažem sa tim u vezi obrane kuće a i sa prethodnim stavkama o 45-ici i hydra-shock-u. Ali neslažem se sa ovim da treba odmah upucati napadača koji vas želi prebiti bio on naoružan ili ne. Te pizdarije od 6,35 mm djeluju totalno neozbiljno i nemaju nikakvog psihološkog učinka na razjarenog napadača a još uz to nedao bog da ga prilikom napada ranite a u spremniku imate samo 6-7tih smješnih metaka. Osobno bih radije koristio svoje ruke i noge pa makar sa crncem koji je pod nekakvom kemijom.
Koršten je za likvidaciju nekog kamatra u Makarskoj prije par godina.Pa onaj tko nosi oruzje razmislja kako da spasi sebe u slucaju napada a ne napadaca.
Ispalili su u njega cijeli spremnik,bacili ga s litice
i ostao je živ dok nije iskrvario.Eto o koliko ucinkovitom kalibru govorimo.
Definitvno bolji izbor je .22lr HP,još ako je napunjen nekim otrovom...
Kao što rece jedan moj prijatelj;
"Ewen women don't use .25 ACP nowadays.It is caliber for fruitcakes!"
Džepne pištolje u tim kalibrim je odavno pregazilo vrijeme.
Subcompact i točka!
Što veći kalibar i kapacitet to bolje.
Jednaka ubojitost,pogotovo sa specijalnom brzoizgrajacom
municijom za sub-compacte.
Cak je i preciznost na zavidnoj razini!
Kad nosis oruzje prvo sto bi ti trebalo biti u glavi da ga ne povlacis ako ga nisi spreman upotrijebiti, sto znaci da nikakvo zastrasivanje ne dolazi u obzir. Pistolj se izvlaci u nuznoj obrani i tocka. Nuzna obrana nije obrana od napadaca koji te oce tuci sto si se sparkirao na njegovo mjesto ili sl. Za obrane od takvih likova treba poraditi na svojoj fizickoj snazi i tehnikama obrane, a pistolj ostaviti kao posljednje sredstvo.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Odnosno izmicanje i bjezanje, kako O_G rece, trenirati cik-cak sprint na 100mkazamat wrote:...tehnikama obrane...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
To se valjda podrazumijeva... Nužna obrana je jedino direktno ugrožavanje života. Npr. napad nožem,vozilom,vatrenim oružjem i sl.Kad nosis oruzje prvo sto bi ti trebalo biti u glavi da ga ne povlacis ako ga nisi spreman upotrijebiti, sto znaci da nikakvo zastrasivanje ne dolazi u obzir. Pistolj se izvlaci u nuznoj obrani i tocka. Nuzna obrana nije obrana od napadaca koji te oce tuci sto si se sparkirao na njegovo mjesto ili sl. Za obrane od takvih likova treba poraditi na svojoj fizickoj snazi i tehnikama obrane, a pistolj ostaviti kao posljednje sredstvo.
heheOerlikon wrote:Koršten je za likvidaciju nekog kamatra u Makarskoj prije par godina.Pa onaj tko nosi oruzje razmislja kako da spasi sebe u slucaju napada a ne napadaca.
Ispalili su u njega cijeli spremnik,bacili ga s litice i ostao je živ dok nije iskrvario.Eto o koliko ucinkovitom kalibru govorimo.
Definitvno bolji izbor je .22lr HP,još ako je napunjen nekim otrovom...
Kao što rece jedan moj prijatelj;
"Ewen women don't use .25 ACP nowadays.It is caliber for fruitcakes!"
Džepne pištolje u tim kalibrim je odavno pregazilo vrijeme. Subcompact i točka!
Što veći kalibar i kapacitet to bolje. Jednaka ubojitost,pogotovo sa specijalnom brzoizgrajacom municijom za sub-compacte.
Cak je i preciznost na zavidnoj razini!
Da ne bune zabune,mislio sam na vecu mogucnost improvizacije.
Ovo nije ništa novo u špijunskim krugovima,dapace...
Uostalom civilima i nisu dostupni nervno-paraliticki bojni otrovi koji napadaca zaustvaljaju odmah.Cak i stihininu,cianidu i sl. treba par sati do par dana da usmrte u kolicinama kolike stanu u takav metak. Dakle potpuno nepotrebno za nas...
Još jedna zanimljiva stvarcica u vezi .22lr HP je to što se u rupu može staviti i "kremen"
od upaljaca,pa kada se pogodi u metal ili kamen ponaša se kao "spotter" metak.
Bezopasno(barem manje nego drugi "zacini"
),lijepo i zabavno.
Da mi je viditi jedno 100-ak tako preradjenih metaka ispaljenih iz American-180 ili one slo. kopije.
Ovo nije ništa novo u špijunskim krugovima,dapace...
Uostalom civilima i nisu dostupni nervno-paraliticki bojni otrovi koji napadaca zaustvaljaju odmah.Cak i stihininu,cianidu i sl. treba par sati do par dana da usmrte u kolicinama kolike stanu u takav metak. Dakle potpuno nepotrebno za nas...
Još jedna zanimljiva stvarcica u vezi .22lr HP je to što se u rupu može staviti i "kremen"
od upaljaca,pa kada se pogodi u metal ili kamen ponaša se kao "spotter" metak.
Bezopasno(barem manje nego drugi "zacini"
Da mi je viditi jedno 100-ak tako preradjenih metaka ispaljenih iz American-180 ili one slo. kopije.