AL MAR SOG BOWIE
AL MAR SOG BOWIE
Vijetnamski rat bio je poseban i neuobičajen po više parametara. Na terenu, uz borbe dviju strana operirale su i "fantomske" jedinice u nebrojenim tajnim operacijama. Jedna od tih jedinica bila je Military Assistance Command Vietnam - Studies and Observation Group, poznatiji kao MAC SOG. CIA, koja je rukovodila tim operacijama, naručila je cijelu gamu posebnog oružja za te postrojbe, između ostalog i posebne noževe.
Firma SOG razvila je borbene noževe u više varijanti, specijalno za članove te postrojbe (MAC SOG).
Jdan od tih noževa imao je fosfatiranu (crnu) oštricu interesantne konstrukcije i konfiguracije, branik od mesinga, ručku od slojeva kože kontura prilagođenih prstima radi boljeg držanja, nož se mogao rastaviti. Uz futrolu isporučen je i brus za oštrenje noža.
Uvijek se dobro zna što je original, a što kopija, no u ovom slučaju, AL MAR je napravio nož koji ne samo da nije ništa lošiji od originalnog SOG-a, već ga u nekim stvarima čak i nadmašuje, a ove noževe sa zadovoljstvom posjeduju kolekcionari širom svijeta.
SOG još uvijek proizvodi svoje "vijetnamske modele", dok ovakav AL MAR više ne možete naći, osim u nečijoj kolekciji.
Firma SOG razvila je borbene noževe u više varijanti, specijalno za članove te postrojbe (MAC SOG).
Jdan od tih noževa imao je fosfatiranu (crnu) oštricu interesantne konstrukcije i konfiguracije, branik od mesinga, ručku od slojeva kože kontura prilagođenih prstima radi boljeg držanja, nož se mogao rastaviti. Uz futrolu isporučen je i brus za oštrenje noža.
Uvijek se dobro zna što je original, a što kopija, no u ovom slučaju, AL MAR je napravio nož koji ne samo da nije ništa lošiji od originalnog SOG-a, već ga u nekim stvarima čak i nadmašuje, a ove noževe sa zadovoljstvom posjeduju kolekcionari širom svijeta.
SOG još uvijek proizvodi svoje "vijetnamske modele", dok ovakav AL MAR više ne možete naći, osim u nečijoj kolekciji.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Re: AL MAR SOG BOWIE
Za ostale podatke o AL MAR firmi pogledati temu AL MAR S.E.R.E., da se ne ponavljamo
Možda estetski baš i nije nešto, ali ima svoju praktičnu vrijednost, inače ne bi bio tamo.
ja sam mislil radit takav tip drske i uvjek kad bi doso do toga kak to sve dobro stegnut
saraf mi je odbojna idea
tak da sam doso do druge ideje koja ce bit efikasna ko saraf al estetski ljepsa
saraf mi je odbojna idea
Pa ako je tako, onda to možeš patentirati i ponuditi najboljim firmama koje proizvode noževe. Zašto ne bi i netko od naših uzeo lovu u industriji koja vrti milijarde??
Već sam prije rekao da ovdje na forumu očito imamo ljude koji znaju napraviti nož i da jedva čekam da vidim prijedloge za hrvatski nož.
Dakle, gospodo, izvolite
Već sam prije rekao da ovdje na forumu očito imamo ljude koji znaju napraviti nož i da jedva čekam da vidim prijedloge za hrvatski nož.
Dakle, gospodo, izvolite
moze
dok got nebute trazili svoje milodare nazad
eto mozes polako pocet skupljat a ja cu ti dat broj racuna na koji ces uplacivat
dok got nebute trazili svoje milodare nazad
eto mozes polako pocet skupljat a ja cu ti dat broj racuna na koji ces uplacivat
Dečki, spamate...
- Knife_maniac
- Satnik

Nemojte spamati covjeku teme dok jos ima volje raditi ovakve reviewe.
Covjek je pofotkao noz is svih mogucih pozicija, na sluzbenim stranicama ima 1, eventualno 2 slike noza izfotoshopiranog do bola i amen.
Ni ostali forumi nisu puno bogatiji slikama.
Ovakvih slika ima jaaaaaako malo po forumima (a jos manje ljudi koji posjeduju takve nozeve) pa onda znajte to i cijeniti
Covjek je pofotkao noz is svih mogucih pozicija, na sluzbenim stranicama ima 1, eventualno 2 slike noza izfotoshopiranog do bola i amen.
Ni ostali forumi nisu puno bogatiji slikama.
Ovakvih slika ima jaaaaaako malo po forumima (a jos manje ljudi koji posjeduju takve nozeve) pa onda znajte to i cijeniti
Darac Steel Production - http://s912.photobucket.com/albums/ac32 ... %20radovi/
http://www.facebook.com/darac.steel
http://www.facebook.com/darac.steel
Nož je odličan,osobno mi je draži Al Mar od SOG-a čiji noževi više nisu ni blizu onome što su nekada bili .J07@ wrote:ja sam mislil radit takav tip drske i uvjek kad bi doso do toga kak to sve dobro stegnut
saraf mi je odbojna idea
a sad mala digresija.
DAj nas malo prosvijetli,nekakav tutorial,forum valjda tome služi...u međuvremenu nije loš ni ovaj metod,(osobno volim zakovati kraj "tanga"ali narezani navoji i matica su također lijep završetak.
Si Vis Pacem,Para Bellum
http://www.knifeforums.com/forums/index ... ral/47050/
http://www.knifeforums.com/forums/index ... ral/47050/
Evo još par fotki iz drugog rakursa: